8 Μαρ 2007

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ 2007 ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

.

Οι τούρκοι εθνικιστές: με σήμα τον Κεμάλ και το ουρλιαχτό του γκρίζου λύκου

"ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ,
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΝ"


στη μνήμη του Θεόφιλου Γεωργιάδη,
του Τάσου Ισαάκ, του Σολωμών Σολωμoύ,
του Τάσου Ηλιάκη, των τριών πιλότων των Ιμίων,
και όλων των υπόλοιπων θυμάτων του τουρκικού εθνικισμού

-Παιδί μου, ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, πρώτος ηγέτης των Νεότουρκων και Πατέρας της σύγχρονης Τουρκίας, εφάρμοσε στη δεκαετία του 1910 ένα προσεκτικά σχεδιασμένο σχέδιο εθνοκάθαρσης στην Μικρά Ασία και στον Πόντο, σε αγαστή συνεργασία με τον Γερμανό Στρατηγό Φον Γκόλτς. Πρώτα θύματα ήταν οι Αρμένιοι του Πόντου, με πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς, κι αμέσως μετά ακολούθησαν οι Έλληνες.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, νέοι, γέροι και παιδιά, ξεσπιτώθηκαν με τη βία, και στάλθηκαν στα βουνά της ενδοχώρας. Χιλιάδες ήταν εκείνοι που κάηκαν ζωντανοί ή δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ. Οι περισσότεροι όμως πέθαναν "μόνοι τους", από τις κακουχίες. Μόνο στον Πόντο, οι νεκροί Έλληνες υπολογίζονται σε πάνω από 300.000 (περίπου ένας στους τρεις Έλληνες πόντιους…) Στην υπόλοιπη Μικρασία, κυρίως στα περίφημα Τάγματα Εργασίας (Αμελέ Ταμπουρού) χάθηκαν πολλοί ακόμα Έλληνες…

-Τί μού λες ρε μπαμπά;

-Παιδί μου, μετά το τέλος του πολέμου, έγινε ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Όλοι οι μουσουλμάνοι της Ελλάδας πήγαν υποχρεωτικά στην Τουρκία, και όλοι οι ελληνορθόδοξοι της Τουρκίας ήρθαν υποχρεωτικά στην Ελλάδα. Συμφωνήθηκε όμως να μην ανταλλαγούν και να παραμείνουν στις πατρίδες τους η Ελληνική κοινότητα στην Κωνσταντινούπολη και στα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, όπως και η μουσουλμανική κοινότητα της Δυτικής Θράκης, που περιλαμβάνει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και τους Πομάκους, ένα Θρακικό βουλγαρόφωνο εξισλαμισμένο λαό.

Με συστηματική τρομοκρατία δεκαετιών, που εναλλάσσονταν με περιόδους ηρεμίας, οι Τούρκοι "κατάφεραν" να συρρικνώσουν την ελληνική μειονότητα της Πόλης από μια δυναμική κοινότητα σε μια διακοσμητική ομάδα μερικών χιλιάδων γερόντων, και σε μερικές εκατοντάδες ανθρώπους σε Ίμβρο και Τένεδο. Το τελευταίο δυναμικό χτύπημα δόθηκε το 1955, όταν ο εξαγριωμένος τουρκικός όχλος τρομοκράτησε τους Έλληνες της Πόλης με αγριότητες, με μεγάλες καταστροφές περιουσιών, απειλές, και ξυλοδαρμούς, προκαλώντας ένα μεγάλο κύμα εξόδου προς την Ελλάδα. Αφορμή για τις βιαιότητες αυτές ενάντια στους Έλληνες ήταν μια βόμβα που έσκασε στη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ.
Τη βόμβα αυτή αποδείχτηκε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι την τοποθέτησαν τούρκοι πράκτορες, και τα "γεγονότα" που ακολούθησαν είναι ΑΠΌΛΥΤΑ αποδεδειγμένο πως τα διοργάνωσε το ίδιο το τουρκικό κράτος.
Μάλιστα, ο υπεύθυνος για τα αίσχη αυτά τούρκος πρωθυπουργός, δικάστηκε και καταδικάστηκε (μεταξύ άλλων) γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, από την ίδια την τουρκική Δικαιοσύνη .

Συνολικά η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Τουρκίας, από διακόσιες πενήντα τρεις χιλιάδες (253.000) μέλη που αριθμούσε το 1923, έφτασε να μετρά λιγότερους από πέντε χιλιάδες ανθρώπους σήμερα. Αντίθετα, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ευημερεί και προοδεύει, κι από ογδόντα επτά χιλιάδες το 1920, έφτασε σήμερα περίπου τις εκατόν είκοσι πέντε χιλιάδες ανθρώπους.

-Σοβαρά ρε μπαμπά;;;;

-Παιδί μου, η Τουρκία είναι από τις πολύ λίγες χώρες στον κόσμο που έχει αρνηθεί να υπογράψει τη Διεθνή Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας. Αυτό το κάνει γιατί κατά την άποψή της η εφαρμογή του διεθνούς αυτού Νόμου δεν την συμφέρει, αφού το Αιγαίο Πέλαγος, με τα τόσα διάσπαρτα ελληνικά νησιά, ανήκει σύμφωνα με αυτήν την συνθήκη στην Ελλάδα,μια συνθήκη που ισχύει από 1982 το σε όλον τον κόσμο. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΡΗΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, αν η Ελλάδα αποφασίσει να εκμεταλλευτεί οικονομικά τις περιοχές του βυθού που της αναλογούν, υπενθυμίζω, σύμφωνα με τους διεθνείς Νόμους. Επιπλέον, το 1976 και το 1987 η Τουρκία έστειλε ερευνητικά σκάφη στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ χωρικά ύδατα (ελληνικά, σύμφωνα πάντα με τη Διεθνή Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982), το "Χόρα" το 1976 και το "Πίρι Ρέις" το 1987. Και τις δύο φορές, η Ελλάδα και η Τουρκία έφτασαν στα πρόθυρα του πολέμου, που τελικά αποτράπηκε με εξωτερικές παρεμβάσεις.

Αυτή η απειλή με πόλεμο, το περίφημο Casus Belli (αιτία για πόλεμο), ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΙΛΩ. Εξειτίας αυτής της διαρκούς απειλής η Ελλάδα δεν τολμάει να πάρει αυτό που τής ανήκει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, δηλαδή να εκμεταλλευτεί τα πετρελαϊκά κοιτάσματα του Αιγαίου, κάτι που φυσικά θα έδινε τεράστια ώθηση στην οικονομία της.

Πολύ πρόσφατα η Τουρκία απείλησε με πόλεμο και την Κύπρο, προσπαθώντας να την εμποδίσει να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα που βρίσκονται ανάμεσα στην Κύπρο, το Ισραήλ και τη Συρία, δηλαδή πολύ μακριά από την ίδια την Τουρκία.

Και στο Αιγαίο όμως η Τουρκία δεν παύει να δημιουργεί συνεχώς ζητήματα, όπως το 1996, όταν τούρκοι κομμάντος κατέλαβαν τα ακατοίκητα νησάκια Ίμια κοντά στην Κάλυμνο, με αποτέλεσμα να φτάσουμε και πάλι στα πρόθυρα του πολέμου, για τέταρτη φορά μέσα σε λιγότερο από είκοσι χρόνια (από το 1974), και να συντριβεί στη θάλασσα ένα ελληνικό ελικόπτερο, με τρεις Έλληνες αεροπόρους νεκρούς… Αλλά αυτό δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, οι Τούρκοι καθημερινά παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο περνώντας συχνά ακόμα και πάνω από τα ελληνικά νησιά, και αναγκάζοντας την ελληνική αεροπορία να παίζει μαζί τους τη γάτα με το ποντίκι… σε μια τέτοια "εικονική" αερομαχία σκοτώθηκε το 2006 ο πιλότος Τάσος Ηλιάκης
Δίκαια λοιπόν η Τουρκία μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ο πολεμοχαρής νταής κι ο τρομοκράτης της γειτονιάς.

-!!!!!!!!!!!!!!

-Παιδί μου, η Τουρκία το 1974 εκμεταλλεύτηκε το πραξικόπημα που οργάνωσε η ελληνική Χούντα σε συνεργασία με τον Κύπριο εθνικιστή Σαμψών, εναντία στον νόμιμο Πρόεδρο της Κύπρου, και εισέβαλε με αυτό το πρόσχημα στην Κύπρο, διαπράττοντας αμέτρητα εγκλήματα πολέμου απέναντι στους Ελληνοκύπριους άμαχους, αλλά και απέναντι στους Έλληνες και Ελληνοκύπριους αιχμάλωτους, πολλοί από τους οποίους ακόμα δεν έχει αποδειχτεί με ποιόν τρόπο δολοφονήθηκαν. Σήμερα, τριαντατρία χρόνια μετά την εισβολή, η Τουρκία εξακολουθεί να κατέχει το 27% του Κυπριακού εδάφους, παρά τα άπειρα ψηφίσματα του ΟΗΕ και της Διεθνούς Κοινότητας που καταδικάζουν την εισβολή και την κατοχή και την διατάζουν να αποσυρθεί άμεσα.

-Αν είναι δυνατόν!!! Ρε μπαμπά, και ποιοι είναι οι άλλοιι τρεις που μού είπες στην αρχή;;;


-Παιδί μου, ο Κύπριος Θεόφιλος Γεωργιάδης, που δραστηριοποιούνταν για το θέμα της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο αλλά και για τα δικαιώματα των Κούρδων στην Τουρκία, δολοφονήθηκε το 1994 στη Λευκωσία από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Τον Αύγουστο του 1996, ο 24χρονος Τάσος Ισαάκ, εντελώς άοπλος, περνά τα συρματοπλέγματα του Αττίλα (αυτόν τον κωδικό είχε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974) και λυντσάρεται (ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου) από εξαγριωμένους Τουρκοκύπριους.

Ο Τάσος Ισαάκ ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου


Τρεις μέρες αργότερα, ο 26χρονος Σολωμών Σολωμού, κι αυτός εντελώς άοπλος, περνά το συρματόπλεγμα μπροστά από το φυλάκιο του τουρκικού στρατού κατοχής, κι ανεβαίνει στον ιστό της τουρκικής σημαίας με σκοπό να την κατεβάσει. Την ώρα που σκαρφαλώνει, δολοφονείται εν ψυχρώ από έναν τούρκο αξιωματικό, μπροστά στα μάτια των δημοσιογράφων και των κυανόκρανων του ΟΗΕ.



-Τί είναι αυτά που μού λες ρε μπαμπά;;;;; Μήπως είσαι εθνικιστής;;;;;;;; Άκου λέει! Οι Τούρκοι είναι φίλοι μας!!!!!! Αδέρφια μας!!!!!!!!! Μάθε επιτέλους να σκέφτεσαι ανοιχτόμυαλα, πολυπολιτισμικά, διεθνιστικά, παλιοφασίστα, ε παλιοφασίστα!!!!!!!

Τί ντροπή, να έχω έναν τέτοιο πατέρα!!!! Αν το μάθουν τα άλλα παιδιά στο σχολείο, θα με δείχνουν με το δάχτυλο και θα λένε «να ο γιός εκείνου του σιχαμερού εθνικιστή»…




22 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν ξέρω το σκοπό του κειμένου, αλλά ο ολοφάνερος σκοπός με βρίσκει εξαιρετικά αδιάφορο. Εκτός αν θες να δείξεις ότι ένα παιδί μπορεί να γίνει καλύτερος φίλος. Εντοιαύτη περιπτώσει προτιμώ ένα ανιστόρητο 12χρονο παιδί που να σέβεται το γείτονα σε μία κο9ινωνία που μισεί τους πάντες εκτός οικίας, παρά ένα φανατισμένο ακόμα και πλάνο παιδί. Στο μέλλον έχει αν μάθει πολλά από το σχολείο. Δε χρειάζεται όλο το μίσος να έρθει συσσωρευμένο.

Και επειδή μάλλον πνέουμε στο ίδιο πνεύμα προτρέπω μία βόλτα στο όχι άλλοι αυτόκλητοι προστάτες

Μαύρος Γάτος είπε...

Φίλε μου Δείμο, ο μόνος στόχος του κειμένου είναι να επισημάνει αυτό που λέει στην αρχή: όρτι οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους, είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν.

Και κάτι ακόμα βέβαια, ότι είμαστε λαός επιθετικός και δύστροπος, αλλά και αμνήμων. Γι' αυτό και η ιστορία μας είναι γεμάτη συμφορές και καταστροφές.

Καλό βράδυ

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα, μαυρούλι. Ποτέ η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Η εν λόγω φράση είναι ηλιθίως άτοπη και ιδεαλιστική. Πάντως σχετικά με τα τελευταία πρόσφατα περιστατικά διαφωνώ μαζί σου, γιατί συνέβη μέσα σε ένα εθνικιστικό παροξυσμό.

Unknown είπε...

Το κακό Μαυρόγατε δεν είναι παύει να διδάσκεται η ιστορία, απλώς. Είναι ότι αυτό δικαιολογείται με το πρόσχημα ότι αν στρογγυλευθούν μερικές γωνίες της ιστορίας θα διευρυνθεί η αλληλοκατανόηση με τους γείτονες. Μπαρμπούτσαλα! Το ζήτημα είναι να διευρυνθεί η αλληλοκατανόηση εν πλήρη επιγνώσει των σφαγών που διαπράχθηκαν, και από 'μας, και από 'κείνους. Εδώ σε θέλω κάβουρα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Τίποτα δεν είναι κρίμα, όταν είναι αλήθεια.

Δεν είπα ΠΟΥΘΕΝΑ ότι ΟΛΟΙ οι τούρκοι είναι εχθροί μας, ούτε ότι οι τούρκοι είναι κατά κανόνα τέρατα.

ΕΙΠΑ ότι ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ είναι εχθροί μας, ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ τυχαίνει τις τελευταίες ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ να ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, και ότι ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΤΑ. ΑΥΤΑ, τα είπα, και μ΄΄αλιστα σαφέστατα, νομίζω.


Αναρωτιέμαι όμως με τη σειρά μου πώς γίνεται να κλείνετε τα μάτια στον ΤΟΥΡΚΙΚΟ εθνικισμό όταν τόσο εύστοχα (δεν ειρωνεύομαι) στηλιτεύετε τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ εθνικισμό, και πολύ καλά κάνετε.

Γιατί όμως πρέπει να κλείνουμε τα μάτια και να ισοπεδώνουμε τα πάντα, στο όνομα ποιάς ιδεολογίας;;;

Για ποιόν λόγο αισθάνεσαι Τζίμη την ανάγκη να χαρακτηρίσεις τον Ισαάκ και τον Σολωμού εθνικιστές, και την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ στον Πόντο "ΜΑΛΑΚΙΕΣ";;;;;

Επειδή πέρασαν ένα συρματόπλεγμα κατοχής και δολοφονήθηκαν από τέρατα;;;;;;; Επειδή έκατσαν και τους έσφαξαν οι Νεότουρκοι;;;;;;

Απ ό,τι φαίνεται δεν μπορούμε να έχουμε κοινή βάση για να συζητήσουμε. Κι εγώ λυπάμαι πάρα πολύ γι αυτό...

Ανώνυμος είπε...

Είσαι λίγο φάουλ έως πολύ φάουλ.
Αυτό που εξιστορείς δεν είναι ιστορία. Είναι η ελληναράδικη εκδοχή της ιστορίας.
Πέφτει στην παγίδα να απομωνώνεις εκείνα τα κομμάτια που θες και να αγνοείς τα υπόλοιπα.
παραδείγματα:
Ο Αττίλας ήρθε ύστερα από μια σειρά λανθασμένων πολιτικών χειρισμών (κυπριακών με το Μακάριο και Ελλαδικών με τη χούντα) που καταπατούσαν συμφωνίες που οι ίδιοι έκαναν. Οι χειρισμοί αυτοί έδωσαν το νομικό πάτημα που ζητούσε η Τουρκία για να μπει στην Κύπρο.
Επίσης αποκρύπτεις τελείως τα εγκλήματα της ΕΟΚΑ Β.
Τα γεγονότα του '55 είναι όπως τα περιγράφεις. Αλλά δεν αναφέρεις ότι υπάρχουν σήμερα ομάδες διανοουμένων μέσα στην Τουρκία που παραδέχονται τα εγκλήματα και προσπαθούν να διαμορφώσουν την τουρκική κοινή γνώμη ανάλογα. Μην ξεχνάς ότι για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ.
Μπορώ να πω και πολλά άλλα παραδείγματα.
Εν κατακλείδι, μια μονόπλευρη ιστορία είναι χειρότερη από μια ελλειπής αλλά ισορροπημένη ιστορία.

Μαύρος Γάτος είπε...

Μέχρι τώρα με είπατε εθνικιστή κι ελληναρά. Να δω τί άλλο θ'ακούσω σήμερα.

Xberliner, δεν αποκρύπτω απολύτως τίποτα, απλά παραθέτω ΓΕΓΟΝΟΤΑ, και μάλιστα νηφάλια και με ακρίβεια.

Από τα γραφόμενά σου συμπεραίνω ότι καλώς έγινες η εισβολή στην Κύπρο, αφόύ "είχαν προηγηθεί τα εκλήματα της ΕΟΚΑ Β". ΟΜΩΣ, μήπως ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙΣ ότι το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου ΑΠΕΤΥΧΕ από μόνο του, και επομένως ο Αττίλας δεν είχε ΟΥΤΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ;;;; ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ, με τον άθλιο τρόπο που έγινε;;;; ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ;;;;;;;

Μήπως "ξέχασες" να αναφέρεις ότι οι Τούρκοι διανοούμενοι που τολμούν
να μιλήσουν ενάντια στον Ττουρκικό εθνικισμό ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΔΥΣΩΠΗΤΑ, ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ, ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ;;;;;;;

Ρε παιδιά συνέλθετε. Με παρωπίδες οποιουδήποτε χρώματος, είτε γαλανόλευκου είτε κόκκινου, δεν γίνεται να πάμε μπροστά...

Μαύρος Γάτος είπε...

Μέχρι τώρα με είπατε εθνικιστή κι ελληναρά. Να δω τί άλλο θ'ακούσω σήμερα.

Xberliner, δεν αποκρύπτω απολύτως τίποτα, απλά παραθέτω ΓΕΓΟΝΟΤΑ, και μάλιστα νηφάλια και με απόλυτη ακρίβεια.

Από τα γραφόμενά σου βγαίνει τοι συμπέρασμα ότι καλώς έγινε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αφόύ "είχαν προηγηθεί τα εκλήματα της ΕΟΚΑ Β". ΟΜΩΣ, μήπως ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙΣ ότι το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου ΑΠΕΤΥΧΕ από μόνο του, και επομένως ο Αττίλας δεν είχε πιά ΟΥΤΕ ΛΟΓΟ ΥΠΟΑΡΞΗΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΥΠΑΡΞΗΣ;;;; ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ, με τον άθλιο τρόπο που έγινε. ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

Μήπως "ξέχασες" να αναφέρεις ότι οι Τούρκοι διανοούμενοι που τολμούν
να μιλήσουν ενάντια στον Ττουρκικό εθνικισμό ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΑΔΥΣΩΠΗΤΑ, ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ, ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ;;;;;;;

Ρε παιδιά συνέλθετε. Με παρωπίδες οποιουδήποτε χρώματος, είτε γαλανόλευκου είτε κόκκινου, δεν γίνεται να πάμε μπροστά...

Παρασκευή, Μάρτιος 09, 2007 1:25:00 μμ
Delete

Ανώνυμος είπε...

Βλέπεις που έρχεσαι στα δικά μου λημέρια;
Τα ιστορικά γεγονότα δεν μπορούν αν αποκοπούν από τις συνθήκες που τα δημιούργησαν.
Ο αττίλας δεν είναι ένα γεγονός απόκομμένο από την ιστορία και το γεωγραφικό χώρο. Ούτε τα τραγικά λάθη και τα εγκλήματα των ελλήνων, ούτε τα εγκλήματα των τούρκων, ούτε ο ρόλος των άγγλων μπορούν να απομονωθούν και να παρουσιαστούν ως αυτόνομα γεγονότα, γιατί στην πρώτη περίπτωση θα έχεις την τουρκική εθνικιστική οπτική γωνία, στη δεύτερη την αντίστοιχη ελληνική, και στην τρίτη την ελληνική συνομωσιολογική.

Το δεύτερο παράδειγμα το ανέφερα για να δείξω ότι άλλο η πολιτική μιας κρατικής οντότητας, άλλο οι πολίτες της. Και όπως αναφέρω για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ.

Μαύρος Γάτος είπε...

Φυσικά, αλλά είναι πολύ κρίμα να τρωγόμαστε μεταξύ μας για παρανοήσεις...

Σ;)

Μαύρος Γάτος είπε...

Φυσικά κατάλαβα ότι αναφερόσουν στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά δεν θα είχε νόημα αν έγραφα "Οι Τούρκοι Εθνικιστές είναι φίλοι μας!!!!" Επειδή όμως όπως είπες κι εσύ, οι Τούρκοιι Εθνικιστές κάνουν απόλυτο κουμάντο στην Τουρκία εδώ και πολύυυυυ καιρό, κι επειδή κι εγώ έχω πολλούς του΄ρκους φίλους, νομίζω ότι είναι φανερό ότι αναφέρομαι στο επίσημο τουρκικό κράτος, και όχι στους Τούρκους γενικώς.

Επίσης στ5ην προηγούμενη απάντησή μου απευθύνομαι και σε σένα και στον φίλο Δείμο που μίλησε νωρίτερα, αλλα΄ακι σε όλους όσους βιάζοντΑΙ να κράξουν 'Εθννικιστής! εθνικιστής!!!" μόλις κάποιος τολμήσει να πει κάποιες αλήθειες. Μη μυγαιζόμαστε όμως, φυσικα΄λ ακι δεν σε παρεξηγώ, γιατί σε ξέρω και δεν είναι η πρώτη φορά που συζητάμε το θέμα. Αυτό που δεν αντέχω είναι όταν κάποιοι βιάζονται να κρίνουν, επιπόλαια και χωρίς να έχουν καλά καλά διαβάσει τί έγραψε ο άλλος, κι αρχίζουν τις κραυγές και τις προσβολές...

Σ;)

Σ;)))

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Καλέ μου γάτε,
εδώ διαφωνούμε όσο ο σκύλος με τον γάτο!

Να μην συγκρίνουμε ανόμοια: ελληνική εκπαίδευση με τούρκους εθνικιστές. Ή θα συγκρίνομε ελληνική εκπαίδευση με τουρκική εκπαίδευση ή εθνικιστές μπλε με εθνικιστές κόκκινους.

Πληροφοριακά, στο τούρκικο δημοτικό ελάχιστα αναφέρεται η οθωμανική αυτοκρατορία και δεν υπάρχουν δείγματα ανθελληνισμού. Φυσικά και υπάρχουν τόνου τούρκικου εθνικισμού.

Επίσης, ορθά σου επεσήμαναν ότι το συναισθηματοποιείς. Είχα δει κι εγώ το λυντσάρισμα του Ισαάκ και τη δολοφονία του Σολωμού. Και ανατρίχιασα, φυσικά! Όσο θα ανατρίχιαζα άμα έβλεπα το λυντσάρισμα ενός Σουλεϊμάν, που παρασυρμένος από μερικούς άφρονες εθνικιστές πατριώτες του, είχε περάσει τα σύνορα κατά μερικά μέτρα και έπεφτε στα χέρια μια αγέλης ελλήνων εθνικιστών. Εσύ θα ήσουν περήφανος εάν αντί του Σολωμού ανέβαινε στον ιστό της κυπριακής σημαίας και τον δολοφονούσε εν ψυχρώ ένας ελληνοκύπριος υπουργός; Νομίζω πως όχι.

Γουφ!

Μαύρος Γάτος είπε...

Κάτσε βρε φίλε σκύλε να βάλουμε μια τάξη, γιατί αλλιώς άκρη δεν θα βρούμε. Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν είμαι σε θέση να το κρίνω, γιατί απλά δεν έχει πέσει ακόμα στα χέρια μου. Αλλά δεν μπορούμε να ισυριστούμε ότι ο ελληνικός εθνικισμός είναι ισοδύναμος με τον τουρκικό. Και απόδειξη είναι όλα αυτά τα γεγονότα που παραθέτω, κανένα από τα οποία δεν έχει συναισθηματικές αποχρώσεις. Φυσικα και θα μπορούσε να έχει λυντσαριστεί ένας τουρκοκύπριος από ελληνοικυπριους εθνικιστές, μόνο που κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, και δεν είναι η Ελλάδα που κατέχει τη μισή Κύπρο, αλλά η Τουρκία, και δεν είναι η Ελλάδα πουΕΔΙΩΞΕ την τουρκική της μειονότητα, αλλά η Τουρκία είναι που έδιωξε την Ελληνική της μειονότητα, και που λίγο παλιότερα εφάρμοσε σχέδιο εθνοκάθαρσης ενάντια στους Αρμένιους και στους Έλληνες. ¨Αρα δεν είναι καθόλου εύστοχη η εξίσωσ η των χρεών και η διαγραφή τους. Και τα παιδιά ΠΡΕΠΕΙ να το ξέρουν αυτό. Γιατί δεν είναι ιστορία η απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας, είναι ΠΑΡΟΝ, όπως και η κατοχή της Κύπρου, όπως και οι συνεχείς προκλήσεις. Το 1987 που έγινε η κρίση με το Πίρι Ρέις, ήμουν 18 χρονών, και όλοι οι συνομίληκοί μου θα μπορούσαμε αποφοιτώντας από το Λύκειο να πάμε κατευθε΄λιαν σε έναν πόλεμο. Ευτυχώς δεν έγινε αυτό, αλλά πραγματικά παρά τρίχα.

Για ποιόν λόγο θα πολεμούσαμε;;;; Γιατί έτσι ήθελαν τα τουρκοεθνίκια!!!!! ¨Αντε εσύ να τα πείσεις με ειρηνικό τρόπο, ώστε ποτέ να μην ξαναπροκύψει κρίση...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Μήπως θα πολεμούσαμε γιατί το ήθελε ο Αντρέ Παπαντρέ; Οι έρευνες του «Χόρα» στηρίζονταν σε διεθνές νομικό έρεισμα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Γάτε για το κείμενο

ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ

Στο βιβλίο αντιδρούν
και πολλοί αριστεροί

1.Δεν ήταν το "Χόρα" αλλά το Σισμίκ
το 87

2.Εχουμε απειλήσει την Τουρκία
με πόλεμο;;

3.γιατι δεν πάμε στα 12 μίλια
όπως νόμιμα εχουν κανει
και η Τουρκια και άλλες χωρες

4.Τί δικαίωμα έχει να
απειλεί την Κύπρο
για δικαίωμα της
στη νότια πλευρά της;;

Ανώνυμος είπε...

@
"σε διεθνές νομικό έρεισμα"

όπως ακριβώς τα 12 μίλια!!!!!!!!!!!!!

Afrikanos είπε...

Ένα μόνο θα πω:
RESPECT!!!

Μου έδωσες έρισμα (και δύναμη γιατί βαριόμουν:-) ) να γράψω εκείνα τα κείμενα από την πρόσφατη εκδρομή μου στην Πόλη!
ΧΕ!

(ξέρω γιατί το λέω!:-))

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΤΗ ΜΑΥΡΕ ΓΑΤΕ, ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΣ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΝΟΜΟΡΦΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ "ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ" ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ... ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΧΕΡΙΑΣΑΝ ΑΣ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ... ΕΓΩ ΠΑΩ ΣΥΧΝΑ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΑΚΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥ! "ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΔΩΝΩ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ, ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ..."
ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΥΑΛΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ 90% ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΓΡΙΟΛΥΚΟΙ. ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΑΚΟΥΩ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ...

Rodia είπε...

Στη Κύπρο μπήκαν οι τούρκοι ως εγγυήτρια δύναμη, κάτι που είχαν επιβάλλει οι άγγλοι να γίνει στη συμφωνία της Λωζάνης, αν και οι Τουρκία είχε πουλήσει το νησί στους άγγλους και δεν θα έπρεπε να έχει δικαιώματα επ' αυτού. Αλλωστε, κυρίως οι ελληνοκύπριοι εναντιώθηκαν στην αγγλική κατοχή.

Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω, σου λέω μονάχα ότι οι γαλλοι και οι γερμανοί που είχαν αναπτύξει μεγάλη έχθρα για πάρα πολλούς αιώνες, είναι τώρα φίλοι. Καθώς και μεις είμαστε φίλοι με τους γερμανούς, παρ' όλο που ποτέ δεν μας επέστρεψαν το χρυσό που μας έκλεψαν. Οπως είμαστε φίλοι και με τους άγγλοαμερικανούς, που έχουν πλέξει τόσες ίντριγκες σε βάρος μας.

..αλλά.. ανήκομεν εις την Δύσιν..

Είναι ωραία χώρα η Τουρκία και οι τούρκοι που γνώρισα είναι έξω και μακριά από τους χαρακτηρισμούς σου. Το τι έγινε πριν πολλά χρόνια δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σήμερα Γατούλη μου...

:-)))

..αν αρχίσουμε να θυμόμαστε, έχουμε και πολλά ράμματα να θυμηθούμε και για τη δική μας γούνα.. όχι μαζικές σφαγές (πόντιοι, αρμένιοι) αλλά τραγικές γκάφφες των πολιτικών μας κυρίως..

Μαύρος Γάτος είπε...

Στην κρίση του Χόρα ήμουν μικρό παιδί και δεν μπορώ να ξέρω στα σίγουρα. Με το Πίρι Ρέις όμως το 1987 είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι τουρκοι έπαιζαν το γνωστό παιχνίδι του 'τραβάμε το σκοινί να δούμε μέχρι ποού φτάνει...'

Μαρίνα μου, ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα. Μια χαρά άνθρωποι είναι οι τούρκοι, και μάς μοιάζουν κιόλας πάρα πολυ΄, τουλάχιστον οι παράλιοι. Αλλά όλα αυτά που ανέφερα, ΔΕΝ είναι ιστορία, μακάρι να ήταν. Είναι ΠΑΡΟΝ.

Αυτό ακριβώς ήθελα να τονίσω. Μακάρι μια μέρα να φτάσουμε το επίπεδο των σχέσεων Γαλλίας-Γερμανίας, αλλά σήμερα ΔΕΝ είμαστε εκεί. ¨Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα, και αν ως τότε τρεφόμαστε με αυταπάτες, αυτήυ η ώρα δεν θα έρθει ποτέ...

Ανώνυμος είπε...

Όσοι έχουν σύγχυση ταυτότητας μεταξύ της Ελληνικής και νεοταξικής ας μην παιδεύονται άδικα.
Έχουν εκλογή στο να διαλέξουν τον τόπο διαμονής στην χώρα και στην νοοτροπία που τους αρέσει.
Σε λίγο που θα χωθεί και η Τουρκία στην Ευρώπη θα μπορείτε να μεταφερθείτε ανατολικά των συνόρων στην χώρα που λατρεύετε περισσότερο απο την δική σας.
Αφήστε τα σπίτια, αυτοκίνητα, παιχνιδάκια και γκόμενες στους Τούρκους φίλους και φίλες σας που λατρεύουν την Ελλάδα σαν την χώρα της Επαγγελίας και της Ελευθερίας.

Ανταλλαγή πληθυσμών και περιουσιών ρε παιδιά, να μην χρειάζεστε να βαρυγκομάτε τόσο πολύ που γεννηθήκατε Έλληνες και σας φορτωσαν τέτοιο "βεβαρυμένο παρελθόν".

Α ναι δεν θα χρειάζεται πια να γράφετε Ελληνικά.
Η αγγλική θα είναι η επίσημη γλώσσα σας.

Αριβεντέρτσι νεοτάξ θατσερικοί,
γουελκαμ αδέλφια μας Τούρκοι μετανάστες.

Οι σταράτες κουβέντες κάνουν τους καλούς γείτονες.

YO!Reeka's είπε...

κι ξέρω ντο να λέγω... α ση μια, η καρδία μ. ασην άλλη, η λογική.