H ΠΙΤΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΕΝΗ!
Σήμερα αποφάσισα να ανταγωνιστώ τον Αθήναιο σε συνταγές μαγειρικής. Η δική μου όμως δεν θα είναι μια ψαγμένη και εκλεπτυσμένη συνταγή. Σαν πάντα βιαστικός εργένης, απευθύνομαι σε πάντα βιαστικούς εργένηδες... και σάς προτείνω μια από τις αγαπημένες μου στιγμιαίες, αγνές και σπιτικές συνταγές, την Πίτσα του Εργένη à la Μαυγός Γγατός!
-Ένας φούρνος μικροκυμάτων (αν δεν έχετε, κοστίζουν πιά από 40-50 ευρώ...)
-Μία έτοιμη πίτα σαν αυτές του γύρου: βρίσκονται σε πακέτα των δέκα στoυς καταψύκτες των σούπερ μάρκετ, και διατηρούνται επ' άπειρον στην κατάψυξη (εναλλακτικά, απλό ψωμί σε φέτες)
-Μπριζόλα καπνιστή ή φιλέτο γαλοπούλας σε φέτες (ή ζαμπόν, ή ό,τι θέλετε)
-Έμμενταλ σε φέτες (ή όποιο άλλο τυρί θέλετε)
-Ντομάτες κομμένες σε ροδέλλες
-Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Βγάζουμε μια πίτα από την κατάψυξη και τη βάζουμε σε ένα πιάτο. Από πάνω στρώνουμε διαδοχικά το τυρί, το ζαμπόν, και τη ντομάτα, αλατοπιπεροριγανώνουμε, βάζουμε στα μικροκύματα για τρία λεπτά, κόβουμε στα τέσσερα, και είναι έτοιμο! [Λόγω των διαφορών ισχύος μεταξύ των φούρνων, αν στα τρία λεπτά η πίτα ξεραίνεται πολύ, μειώστε στα δύο].
Αντί για έτοιμες πίτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό ψωμί σε φέτες, και από πάνω μπορείτε να βάλετε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο σας και στη φαντασία σας. Καλή όρεξη!
Η Πίτσα του εργένη είναι ένα ιδανικό πρωϊνό, αλλά μπορεί να δώσει λύσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας! Δεν βαρεθήκατε τα πλαστικά ζυμάρια και τα άγνωστης ταυτότητας υλικά από τις πιτσαρίες;
Στο επόμενο τεύχος: Έτοιμος μουσακάς Μπάρμπα Στάθης από τα χεράκια του Μαύρου Γάτου, να γλείφεις τις πατουσίτσες σου!
.
ΥΛΙΚΑ
-Ένας φούρνος μικροκυμάτων (αν δεν έχετε, κοστίζουν πιά από 40-50 ευρώ...)
-Μία έτοιμη πίτα σαν αυτές του γύρου: βρίσκονται σε πακέτα των δέκα στoυς καταψύκτες των σούπερ μάρκετ, και διατηρούνται επ' άπειρον στην κατάψυξη (εναλλακτικά, απλό ψωμί σε φέτες)
-Μπριζόλα καπνιστή ή φιλέτο γαλοπούλας σε φέτες (ή ζαμπόν, ή ό,τι θέλετε)
-Έμμενταλ σε φέτες (ή όποιο άλλο τυρί θέλετε)
-Ντομάτες κομμένες σε ροδέλλες
-Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ΧΡΟΝΟΣ: 3-4 λεπτά)
Βγάζουμε μια πίτα από την κατάψυξη και τη βάζουμε σε ένα πιάτο. Από πάνω στρώνουμε διαδοχικά το τυρί, το ζαμπόν, και τη ντομάτα, αλατοπιπεροριγανώνουμε, βάζουμε στα μικροκύματα για τρία λεπτά, κόβουμε στα τέσσερα, και είναι έτοιμο! [Λόγω των διαφορών ισχύος μεταξύ των φούρνων, αν στα τρία λεπτά η πίτα ξεραίνεται πολύ, μειώστε στα δύο].
Αντί για έτοιμες πίτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό ψωμί σε φέτες, και από πάνω μπορείτε να βάλετε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο σας και στη φαντασία σας. Καλή όρεξη!
Η Πίτσα του εργένη είναι ένα ιδανικό πρωϊνό, αλλά μπορεί να δώσει λύσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας! Δεν βαρεθήκατε τα πλαστικά ζυμάρια και τα άγνωστης ταυτότητας υλικά από τις πιτσαρίες;
Στο επόμενο τεύχος: Έτοιμος μουσακάς Μπάρμπα Στάθης από τα χεράκια του Μαύρου Γάτου, να γλείφεις τις πατουσίτσες σου!
17 σχόλια:
E αυτό είναι για το HungryforLife φίλε μου!
Ευχαρίστως να το πάρετε, Κάτεριν Σ:))))
Νέα παραλλαγή τού Croque-Monsieur ;)
Μαυρογατε,
είσαι ο -εργένικος- θεός μοου ..!
Μην ξεχάσεις να βάλεις πρώτα την πίττα μόνη της στο defrost για 1-2 λεπτάκια!
Καλημέρα παίδες!
An-Lu, δεν χρειάζεται! Καθόλου! Δοκίμασέ το...
Πάλι διαφήμιση στο έμενταλ κάνετε αγαπητέ γάτε :p
btw, καιρός να δοκιμάσετε milner ή dirolo που έχουν και λιγότερα λιπαρά. :-D
και γιατί να μη αγοράσω καλύτερα μία φρατζόλα από τον φούρνο και να φτιάσω μία ριγανάδα;
Nosyparker ψιψίνα: υπονοείτε κάτι γα τα κυβικά μου;;;;;;; Ενημερωμένη σάς βρίσκω Σ:Ρ
Μεθυσμένα Χρώματα, λέγε τη συνταγή!!!
Σ:)))
Γιατι το αλλο? φετα με ντοματα ριγανι λαδακι πιπερια και οτι αλλο θες, τυλιγμενη στο αλουμινοχαρτο (καλα) και ψημενη πανω στο ματι της κουζινας? Μεχρι να γραψω το σχολιο, εγινε κιολας!
υπάρχει και πιο εύκολο, σκορδόψωμο, αλλά μετά βρωμάς.
Η ίδια πίτα με: ντομάτα περασμένη σε τρίφτη,λίγο λάδι, ρίγανη,αλάτι,και από πάνω φέτα τριμμένη.
Δεν ξέρω για το φούρνο μικροκυμάτων αλλά στον άλλο φούρνο πρώτα ψήνω για λίγα λεπτά την πίτα αφού την βρέξω με νερό.
Δ.
Με αυτά και με αυτά μού άνοιξε πάλι η όρεξη Σ:))))
Οχι αγαπητέ μου...ο φούρνος μικροκυμάτων καταστρέφει τα φαγητά και τις γεύσεις. Πάρε ένα μικρό φουρνάκι και θα με θυμηθείς.
την συνταγή στην έγραψε ο χωρίς όνομα..
αυτή είναι η ριγανάδα!
αλλά με φρέσκο ψωμί...φρατζόλα ή καρβέλι.
Θοδωρή είμαι φανατικός οπαδός του φούρνου μικροκυμάτων. Τον άλλον τον βαριέμαι... έχω έναν με γκριλ αν θέλω να το ξεροψήσω λίγο ;από επάνω. Σίτργουρα ο κλασικός φούρνος ψήνει καλύτερα...
Χρώματα, μιαμ!
Σ:))))
Blue topaz ring will certainly be thpmas sabo your best option if you are intended to thomas sabo jewellery include a ring into your gemstone jewelry collection. cheap thomas sabo charms Either if you wish to wear the ring on a special occasion or thomas bracelets wear this sort of ornaments on a daily basis, silver charm carriers it is up to your account. Blue thomas sabo necklaces topaz ring can ensure you that you will attract every person.
Δημοσίευση σχολίου