18 Σεπ 2012

ΠρωινόΣ ΝτάΚοΣ


Τον πιό υπέροχο ντάκο της ζωής μου τον έφαγα φέτος το καλοκαίρι στην ταβέρνα "η Κρήτη", στην Αρκάσα της Καρπάθου. Πανδαισία γεύσης και δροσιάς! Αντί για κάπαρη, είχε μικρούτσκες ντόπιες ελίτσες, σαν κάπαρη, κι ένα ελαιόλαδο να γλύφεις και το πιάτο.

Από τότε καθιέρωσα τον ντάκο για πρωινό! Ποιά κορν φλέικς και ποιές μαρμελάδες. Παξιμάδι, ντομάτα, τυρί, λαδάκι και είσαι έτοιμος για όλα!

στη φωτογραφία (μου): πρωινός ντάκος στην Αμοργό Σ;ο)

3 σχόλια:

Afrikanos είπε...

Αυτά ΕΙΝΑΙ!!!

(αν δεν παινέσεις το σπίτι σου...;) )

Καλή μέρα! :)

Άθη είπε...

Ε,εμ έτσι είναι!..υγειηνή-μεσογιακη διατροφή γατάκο μου...οι γιατροί ξελαρριγγιάζονται να μας το λένε κάθε τρίς και λίγο...οι φωτό σου πάντως άπαιχτες..μπράβο..γεμάτες χρώμα...(απέραντο μπλέ που μου αρέσει)το αγαπημένο μου!! και θαλλασινή άυρα..φιλάκια...μπλέ θαλλασινά..

Ανώνυμος είπε...

δε βάζουν κάπαρη στο ντάκο.
τι είδους κόλπα είναι αυτά;

ο ντάκος θέλει αμούσκευτο παξιμάδι, να νοτίσει με το τρίψιμο της ντομάτας επί τόπου. Λαδάκι, ξυδάκι, αλατάκι, κρεμμυδάκι (δεν το βλέπω στη φωτογραφία), τυράκι κάμποσο.

ούτε ελίτσες ούτε κάπαρη.

η καλύτερη παραλλαγή που κάποτε έφτιαχνα κατά κόρον, με μαλακό αβοκάντο που το βάζεις σε μικρά κυβάκια από πάνω. Στην Αμερική το λένε γουακαμόλε όλο αυτό και το παξιμάδι το χώνουν μέσα στο μείγμα και το τρώνε σα ντιπ.

καμιά φορά δοκίμασέ το με λίγο αβοκάντο, και θα με θυμηθείς. δε θα χάσεις.