15 Δεκ 2006

LA FEMME AUX LARMES BLEUES: LA FEMME PIèGE


Η Γυναίκα-Παγίδα, η Γυναίκα με τα μπλέ δάκρυα
στο βάθος ο Αλσίντ Νικοπόλ, ο Θεός-Γεράκι Ώρος (Horus)
και η Θεά-Γάτα Μπαστέτ

από την τριλογία του Enki Bilal:

Η γιορτή των Αθανάτων (La foire aux Immortels, 1980)
Η γυναίκα-παγίδα (La femme piège, 1986)
Ισημερινό ψύχος (Froid équateur, 1992)

Dargaud Editeur - Εκδόσεις Παρά Πέντε

.

5 σχόλια:

cyrusgeo είπε...

Ωωωωωωραίος!!!

N.Ago είπε...

Μετά τη ψηφοφορία (12/12/2006) από την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας, η χώρα δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων! Αργά τη νύχτα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης(;) «Για την Ακαδημία των Επιστημόνων» με 75 ψήφους υπέρ(!) 2 κατά και 3 παρών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απείχε της διαδικασίας, διαμαρτυρόμενη για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκλιπαρούσανε, θεωρώντας την πράξη αυτή ως έγκλημα κατά της επιστήμης, η κυβέρνηση ωστόσο επέμενε και κατάφερε τελικά, να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία!
Οι βουλευτές του PBDNJ(Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Spiro Peçi και Leonard Solis ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου και οι Leonard Demi(PD), Ymer Tola(PDK, Niko Nerenxi(PAA) δήλωσαν παρών!
Παρακαλώ πολύ, αν το γεγονός αυτό σε αγγίζει κι εσένα, είτε κάνε μια αναφορά είτε ανέβασε την είδηση στο δικό σου μπλογκ! Έτσι, η φωνή της διαμαρτυρίας, θα δυναμώσει και θα κάνει τους παχύδερμους και αυταρχικούς κυβερνώντες στην Αλβανία, να σκεφτούνε καλά, πριν οριστικοποιήσουν την ειδεχθή τους πράξη!
Φιλικά Ν.Ago

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα!

N.Ago απ' ότι φαίνεται είναι όντως ένα πολύ σοβαρό θέμα, από την άλλη δεν έχω αρκετή ενημέρωση για το ζήτημα, ούτε και ταιριάζει στη θεματολογία του blog μου. Θα αφήσω το σχόλιό σου για να το δει όποιος περάσει, αλλα΄σε παρακαλώ μην το ξαναβάλεις.

N.Ago είπε...

Τώρα το ειδα αυτο το κομεντ.
Συγνωμη και καλη χρονια!

Μαύρος Γάτος είπε...

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητάς συγνώμη, σού το είπα και στο δικό σου blog!!!! Πολύ καλα΄έκανες και το έγραψες το σχόλιο.

Καλή χρονιά φίλε μου