27 Δεκ 2006

ΧΑΡΙΣΤΕ *ΑΛΗΘΙΝΑ* ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΔΩΡΑ *ΚΑΙ* ΓΙ' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!


Δε βαρεθήκατε πιά την καταναλωτική μανία των γιορτών; Την φρενίτιδα με την οποία όλοι ξεχύνονται στα μαγαζιά για να πάρουν υποχρεωτικά και με το ζόρι "κάτι" (δηλαδή ένα αντικείμενο...) για τον καθένα;
Μην φοβάστε και μην αγχώνεστε. Ο Μαύρος Γάτος είναι εδώ, για να σας προτείνει τα πιό όμορφα δώρα που υπάρχουν, για τους αγαπημένους σας. Δώρα που -επιπλέον- είναι τζάμπα, όπως όλα όσα αξίζουν στη ζωή...
(βασισμένο στο βιβλίο του ψυχολόγου Γουαίην Ντύερ "Ανακαλύψτε τις γιορτές", εκδόσεις Γλάρος, με σημαντικές τροποποιήσεις)

ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΟΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ!

Τα πιό πολύτιμα δώρα
που μπορείτε να προσφέρετε στους αγαπημένους σας
(και όχι μόνο)
για τις γιορτές (και όχι μόνο)

Άνευ όρων αποδοχή, γιατί όλα τα ανθρώπινα πλάσματα είναι πολύτιμα, όποια κι αν είναι τα ελαττώματα τους, οι παραλείψεις τους και τα λάθη τους. Ακόμα πιό πολύτιμοι είναι για τον καθένα μας οι αγαπημένοι μας. Να τους δείχνετε λοιπόν συχνά πόσο πολύτιμοι είναι για εσάς.

Το πολύτιμο δώρο της αυτοπεποίθησης. Δείξτε με το παράδειγμά σας ότι η επιδοκιμασία των άλλων δεν είναι πάντα δυνατόν να εξασφαλιστεί, ούτε και είναι αυτό αναγκαίο. Και πως όταν κανείς αντιμετωπίζει την αδιαφορία, ή ακόμα και την αποδοκιμασία, δεν είναι απαραίτητο ούτε να αναστατώνεται, ούτε να αδρανοποιείται.

H απαλλαγή από τον φόβο του λάθους. Χαρίστε τους τις έμπρακτες αποδείξεις ότι δεν φοβάστε να κάνετε λάθη, δείξτε τους ότι τα λάθη δεν είναι απλά επιτρεπτά, αλλά καμμιά φορά είναι και απαραίτητα, σαν ένα απαραίτητο βήμα για την απόκτηση νέων ικανοτήτων και για την προσωπική αυτοβελτίωση του καθενός.

Η απόλαυση της κάθε στιγμής. Βοηθήστε τους να χαίρονται την κάθε στιγμή και να αγαπούν τον εαυτό τους όπως είναι, όπως κάνουν τα παιδιά. Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν για το μέλλον, και πάντα βιάζονται να περάσουν σε κάποιο επόμενο στάδιο, χάνοντας έτσι το παρόν. Δεχτείτε τους αγαπημένους σας σαν πλάσματα ολοκληρωμένα και πλήρη τώρα, χαρίστε τους το Δώρο του Παρόντος.

Η απαλλαγή από το άγχος. Το άγχος σε κανονική "δόση" είναι εποικοδομητικό, καμμιά φορά μπορεί να και σωτήριο. Το υπερβολικό και δυσανάλογο άγχος, όπως και το μάταιο άγχος, είναι καταστρεπτικά. Μην ανησυχείτε και να μην αγχώνεστε για ασήμαντα πράγματα ή για πράγματα που όσο και αν εσείς ανησυχήσετε δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν, και δώστε έτσι το παράδειγμα στους αγαπημένους σας, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της ζωής χωρίς να δηλητηριάζονται από το άγχος.

Η ελευθερία της έκφρασης χωρίς περιορισμούς από ετικέτες και ρόλους. Δείξτε τους με την αποδοχή και με την υποστήριξή σας ότι είναι ανθρώπινο κανείς να κλαίει, αλλά και να δείχνει γενναιότητα, να είναι σοβαρός και πολυάσχολος, αλλά και να εκφράζεται και να διασκεδάζει χωρίς ντροπές, να δείχνει την αγάπη του χωρίς περιορισμούς, χωρίς πρωτόκολλα!

Η απαλλαγή από τον φόβο του Άγνωστου. Ενθαρρύνετέ τους να μην φοβούνται να ανοίξουν τα φτερά τους. Ενθαρρύνετέ τους να είναι τολμηροί, να μην διστάζουν να εξερευνήσουν την περιπέτεια. Δώστε τους το περιθώριο να αναπτύξουν την πρωτοβουλία τους, να περιπλανηθούν σε άγνωστες περιοχές, χωρίς ν' ακολουθούν πάντα τις οδηγίες κάποιου άλλου, οπότε θα είναι ίσως περισσότερο ασφαλείς, αλλά δεν θα είναι ευτυχισμένοι.

Η απαλλαγή από την ενοχή. Μάθετέ τους να είναι υπεύθυνα άτομα και να δέχονται την ευθύνη για όλες τις πράξεις τους, και για τις συνέπειες των πράξεών τους, αλλά να μην αδρανοποιούνται από τις ενοχές. Προσπαθήστε να μην τους δημιουργείτε εσείς ενοχές (όπως κάνουν πολλές φορές ασυναίσθητα οι άνθρωποι), όταν σας απογοητεύουν, όταν δεν δρούν όπως εσείς θα θέλατε, ή όταν αρνούνται να σας κάνουν το χατήρι. Δείξτε τους παράλληλα ότι το να ευχαριστείς τον εαυτό σου, χωρίς όμως να πληγώνεις τους άλλους κατά το δυνατό (και το λογικό...), το να προσφέρεις στους άλλους ό,τι και όσο μπορείς, χωρίς όμως να καπελώνεις τον εαυτό σου, είναι ο μόνος δρόμος για μιά ευτυχισμένη ζωή.

Ο έλεγχος της θλίψης. Μάθετε τους αγαπημένους σας, ότι η θλίψη είναι μια υγιής και αναγκαία αντίδραση σε μιαν απώλεια, αλλά δεν πρέπει να παρατείνεται δυσανάλογα, δεν πρέπει να αφήνεται να δηλητηριάζει και να αναστέλλει την ζωή.

Η απόλυτη ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό μας. Δώστε το παράδειγμα του ανθρώπου που δεν έχει ανάγκη να υποκρίνεται ότι είναι κάποιος άλλος, και υπογραμμίστε τη σημασία της αμοιβαίας αλήθειας, σαν την μόνη στέρεη βάση για μια υγιή διαπροσωπική σχέση.

Η χαρά της ζωής. Γίνετε γι'αυτούς το πρότυπο του ζωντανού ανθρώπου, του ανθρώπου που απολαμβάνει τα πάντα στην ζωή, κάθε στιγμή. Που αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για να ζήσει νέες περιπέτειες, να γελάσει, να διασκεδάσει, να δημιουργήσει, εμπιστευόμενος τα εσωτερικά του σήματα. Διδάξτε τους με το παράδειγμά σας, ότι μόνο αν κανείς στηρίζεται στον εαυτό του, και δεν ψάχνει την ευτυχία έξω από αυτόν, και ειδικά σε άψυχα πράγματα (στα υλικά αγαθά), τότε μόνο μπορεί να ζει ευτυχισμένος.


Υesterday is History

Tomorrow is Mystery
Today is a GIFT
That's why it is called PRESENT!


Χρόνια Πολλά και Καλά σε όλους!
Μαύρος Γάτος
Σ;-)


ΥΓ: Πρώτη δημοσίευση αυτού του post: 30 Δεκεμβρίου 2005
.

17 σχόλια:

mario είπε...

Χρόνια καλά και σε σένα, γάτε.
Ό,τι επιθυμείς!

trol είπε...

χρόνια πολλά και σε σένα!! γεμάτο δώρα σαν αυτά που πρότεινες

Μαύρος Γάτος είπε...

Μαριώ μου, Τρολλάκι, τις καλύτερες ευχές μου!

Πολεμώ να φτιάξω τις γραμματοσειρές αλλά είναι αδύνατον...

Λέω να μην αγχωθώ παραπάνω, καλό είναι κι έτσι Σ;))))))

Ανώνυμος είπε...

na ta xiliasei to blog sou kai kalh xronia!

Sissi Soko είπε...

Τέλειο αυτό με το present!

Εύα είπε...

Χρονια Πολλα γατουλη.Να σε χαιρομαστε και να μας δινεις φωτα και ιδεες.Τα μελια ειναι δικη μου ειδικοτητα,οκ;
Εγω βρηκα το δωρο μου για ολους οσους ειναι γυρω μου.Τους χαριζω ενα τεραστιο ευτυχισμενο λαμπερο χαμογελο και παιρνω πισω την κλαψα που τους χαρισα ολο το χρονο που περασε.
Να ειστε καλα,σας ευχαριστω ολους για τη συμπαρασταση,συγγνωμη για τον ωμο που σας μουσκευα καθημερινα,ευχαριστω για αυτο που ηρθε και που εχω ανθρωπους διπλα μου να μοιραστουν τη χαρα μου.

Rodia είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΑΤΟΥΛΗ ΜΟΥ:-)))))))))))))))))

..και.. ζηλεύωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω λέμεεεεεεεεε..

ΤΕΛΕΙΟ ΤΕΛΕΙΟ ΤΕΛΕΙΟ!!!!

Μαύρος Γάτος είπε...

Σ:))))))))))))

Ανώνυμος είπε...

Γατούλη χρόνια πολλά. Αχ αυτό το ποστ τι καλό, και αχ αυτό το άγχος και την υπερτασή μου μέσα γαμώ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΣΣμμμμοοοουυυυτττςςςς στο μαύρο σου μουσούδι!

:))))))))

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχο! Καλή χρονιά! (τρεις και σήμερα μείνανε λέμε!)

the Idiot Mouflon είπε...

SMS: Επειδή οι ευχές για το 2006 δεν “έπιασαν”, φέτος δεχόμεθα και χρηματικές εισφορές…

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ωραιες οι θεωριες αλλα αν δεν κατεβω στο κεντρο να παρω κανενα δωρο για τη πρωτοχρονια θα με κραξουν ολοι!!!
Οποτε γ****τα!!!

Ανώνυμος είπε...

ωραία δώρα,
ωραίο ποστ,
ωραίος ο γάτος με σκουφί γιορτινό στην πικ.
Στη δική μου λίστα προσθέτω και ένα ακόμα δώρο: ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΗΣΤΟ.

Σταυρούλα είπε...

Τι σοφό κι όμορφο, μαύρε γάτε!
Πολύ χαίρομαι που επαναφέρατε το παλιό σας άβαταρ!

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα παιδιά! Αγρίνο μου η ελπίδα πεθαίνει τελευταία: πάμε πάλι από την αρχή! Δύο κι απόψε... Ρενάτα μου, με πείσατε τελικα΄....

Σ:)))))))

Μαύρος Γάτος είπε...

keim, τέλειο δώρο! Κοπάνησέ τον όμως καλά.... Σ;))))

Νίκο άστους να κράζουν Σ;0)

Ντόλυ, Ελένη, Δικηγόρε Σ:)))))))))