24 Μαρ 2011

ΚΑνέΝΑ έΛΕΟς γιΑ τους ΕΛεεινούΣ

ΚΑνέΝΑ έΛΕΟς γιΑ τους ΕΛεεινούΣ

Μια από τις ζημιές που έκανε ο Χριστιανισμός στην Ανθρωπότητα ήταν η εφεύρεση εκείνου το αψυχολόγητου «όταν σε ραπίσουν από το ένα μάγουλο γύρισε και το άλλο», με το οποίο ο Χριστός προσπάθησε να αντικαταστήσει το υγιέστατο «οφθαλμόν αντί οδόντα και οδόντα αντί οφθαλμού» ή κάπως έτσι. Το να γυρίζεις να σε χαστουκίσουν κι από την άλλη οι Ελεεινοί, ή ακόμα χειρότερα, το να κάθεσαι να σε σφάξουν, δεν είναι και πολύ υγιεινές αντιδράσεις, εκτός αν είσαι Θεάνθρωπος κι έχεις καβάντζα την Ανάσταση και την Ανάληψη- στην αντίθετη περίπτωση το πολύ πολύ ν’ Αγιάσεις, μια αξιόλογη μεταθανάτια διάκριση, που δεν είναι όμως ιδιαίτερα χρήσιμη στον ίδιο τον Μακαρίτη. 


 Πέρα λοιπόν από το γεγονός ότι το "γύρισε να τις φας κι από την άλλη " δεν εφαρμόστηκε –σχεδόν- ποτέ στην πράξη,  υπάρχει το ακόμα σημαντικότερο πρόβλημα ότι δεν γίνεται να εφαρμοστεί. Και δεν γίνεται να εφαρμοστεί γιατί αν ο Ελεεινός καταλάβαινε από μεγαλείο ψυχής και περηφάνια και Ομορφιά, δεν θα ήταν Ελεεινός, οπότε εξ αρχής δεν θα υπήρχε θέμα  χαστουκιού, ούτε και μάγουλου


Αντίθετα, ο Ελεεινός, ακριβώς λόγω της Ελεεινής του Φύσης, εμπνέεται από τα προτεταμένα μάγουλα, και αν του γυρίσεις και το άλλο, όχι μόνο θα σε σπάσει στο ξύλο, αλλά θα σού ανέβει και στο κρεβάτι, που λέει κι η παροιμία. 


Άρα, σωστή αντίδραση μπροστά σ' ένα κουνούπι παραμένει και μετά Χριστόν το να το λιώνεις στον τοίχο, και μπροστά σ' ένα δηλητηριώδες φίδι, το να τού τσακίζεις το κεφάλι. Πριν σε δαγκώσει, κατά προτίμηση. 


ΝΑΙ στη βία, λοιπόν, κατ' εξαίρεση, όταν πρόκειται για ΑΜΥΝΤΙΚή ΒίΑ. Κρατήστε την Αγάπη και το Έλεος για κείνους που τα αξίζουν.

Φυσικά, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά αν υπήρχε μετά θάνατον ζωή και Θεία Δικαιοσύνη, όπως νόμιζε ο Χριστός, επειδή όμως ΔΕΝ υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο, αν σάς σπάσουν κανένα δόντι, μην κάτσετε να σάς σπάσουν και τα υπόλοιπα- δεν θα ξαναφυτρώσουν ποτέ, και θα πεθάνετε φαφούτηδες, γιατί τα εμφυτεύματα είναι πανάκριβα, και δεν τα καλύπτει και κανένα απολύτως ταμείο.


m

3 σχόλια:

Rodia είπε...

Εμεινα. Το σκέφτομαι.

Τότε όμως, όταν ο ένας βαράει τον άλλο, δεν θα γίνουν όλα ένα πεδίο μάχης;...

Πώς θα τελειώσει η βία με αυτο τον τρόπο;

Αθανασία είπε...

Χααααααααααααχααααααααααααχαααααααααααχαααααααααααααααααααααχαααααααααααχαααααααααααααχαααααααααχααααααααααχααααααααααχααααααααααααχααααααααααααααααααα!καλήμέρα γατί μου!ε,εχμ ναί έχεις απόλυτο,δίκιο θα'λεγα απόλυτο όμως...πραγματικά και γελάω επειδή,θυμήθηκα τώρα ένα αστείο περιστατικό,-κάποτε ο αδελφός μου και ενώ,είμαστε διακοπές στο χωριό μου,είχε πάει στη πλατεία και είδε,μιά κοπέλα που του άρεσε,αυτή όμως πιθανόν θα πρέπει να ήταν,το τσουλί της περιοχής επειδή όπως απεδείχθει τελικά τα'παιζε,και μ'άλλους εκεί ο αδελφός μου τη πλησίασε αλλά μπήκε στη μέση,κάποιος άλλος θαυμαστής? ίσως..αποτέλεσμα? ένας βαρβάτος καυγάς ανάμεσα,στον αδελφό μου και τον άλλο,και ένα μαυρισμένο μάτι του αδελφού μου με το οποίο ήρθε έτσι,στο σπίτι και φυσικά πάθαμε πλάκα!!θυμάμαι μιά φράση που είπε,τότε ο πατέρας μου όταν του είπε,τί έγινε!!-'ε,δε πειράζει!! καλά έκανες!!(που έδειρε τον άλλον πιθανόν??)όποιος έχει φιλότιμο ρίχνει κι'αυτός φάπες δε κάθεται να φάει μόνο'.... έτσι μό-νο ένας εντελώς και ντίπ για ντίπ μαλάκας,κάθεται να τον πλακώσουν στα χαστούκια,φυσικά αυτό είναι λίγο,γελοίο το 'αν σε χτυπήσουν από τη μία,γύρνα να σε χτυπήσουν και από την άλλη'!κα νείς μα κανείς όμως,ούτε στον αιώνα τον άπαντα,δε πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο..πο-τέ...οι άνθρωποι έχουν αξιοπρέπια,εγωισμό και καλά κάνουν και έχουν..φαντάζεσαι τι θα γινόταν εάν ό-λοι γινόμασταν,θύματα του καθενός?? και καθόμασταν να μας π...δάει ο καθένας έτσι,γιανά επιβεβαιώσουμε τις ηλίθιες θεωρίες που έφτιαξε ο χριστιανισμός όπως είναι και αυτό,που γράφεις εδώ?? άστο καλύτερα...έχεις απόλυτο δίκιο σε ότι λές...ίσως ένα από τα πολλά κείμενά σου,που μου άρεσαν ιδιαίτερα μπράβο...καλημέρες....

Ανώνυμος είπε...

Αριστο!! Μου επιτρέπετε να συνυπογράψω;; Καλό Σ/Κ.
πρεσβύωψ