16 Ιαν 2011

Η ΑΘΑΝΑΣίΑ ως ΤΡΑΓΩΔία



Πόσο ν' αντέξεις τις Πόρνες και τους Μαστρωπούς
να λοιδωρούν τον Έρωτα
τους Μύκητες ν' "αγωνίζονται ενάντια στη Σαπίλα"
τον Ήλιο, τον Ήλιο
ν' απέχει;

μ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είδε πετροπέρδικα
να παίζει με γεράκια
στο πλάι στα θυμαράκια;
(Β. Κόρθιανος)

Μιχάλης Ρ. είπε...

Φίλε είμαι ο κολλητός σου το "Betadine". Σου θυμίζω ότι είσαι ακόμα ανθρώπινος και σε προσκαλώ στον Όλυμπο να δεις τι τραβάνε οι Θεοί των μικρών πραγμάτων και να σου δώσω την ευκαιρία να σώσεις τη μικρή νεράιδα των ζαχαρωτών από την καταδίκη της άγουρης ομορφιάς.
Ο έρωτας είναι Μοίρα είναι το ιδανικό….

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε Μιχάλη Ρ.
Την πολιτεία μας έχει πληγώσει η κατίσχυση της ανομίας και της αμάθειας. Η ελευθερία και η δημοκρατία είναι το φάρμακο για τις πληγές της. Από την αρχή του κόσμου, ήταν η μοίρα των Ξατρίγιας, να φυλάσσουν την πολιτεία από την εξάπλωση της σαπίλας. Ώστε ο μοναδικός συνεκτικός ιστός αυτού του κόσμου, ο Έρως, να μπορεί να βλέπει ανεμπόδιστα, το φως που εκπέμπει κάθε άδολη καρδιά.

Μιχάλης Ρ. είπε...

Καλέ και ευγενικέ μου άγνωστε με παρεξήγησες. Δεν ανήκω σε κάστα θεϊκή ούτε με δένουν όρκοι ιπποσύνης για να διαδώσω και να διαφυλάξω αξίες δράσης, τιμής, αρετής, δόξας και ευγένειας. Είμαι ένας άνθρωπος κοινός και θλιβερός πολύ που παίρνω τα βουνά γιατί φοβάμαι και ντρέπομαι εσάς τους μορφωμένους. Φοβάμαι τα ταξίδια στο κόσμο τον λιγότερο ταξιδεμένο, φοβάμαι τις συναναστροφές με τις εταίρες των ονείρων μου, επιδιώκω μ’ ενοχές τη ζάλη των παλλακίδων που αύριο σαν τα εφήμερα θα κλείσουν την ανάμνηση μιας ζωής σε δυο ώρες όπα.
Την ανομία και την αμάθεια εγώ την έφερα στην πόλη σας κατά λάθος. Και δημοκράτης δεν είμαι και οι άδολες καρδούλες οι αφελείς, κουραστικές και χρονοβόρες ποτέ δεν ήταν η παρέα που επεδίωκα. Και ύστερα ήλθε ο έρωτας.
Είμαι να με κλαις και το μαύρο γατί μου στέκετε στο χάλι μου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ,
Να με συμπαθάς, αλλά, τι άλλο είναι μόρφωση από την ελευθερία να μπορείς να παίρνεις το ΄εγώ΄ σου και να το κολλάς χαλκομανία στον τοίχο, ό,τι ώρα θες;
Νομίζετε ότι, από τους ΄μορφωμένους΄, είναι πολλοί εκείνοι που το μπορούν;
Φαίνεται πως ο ΄στοργικός τοξότης΄ γνωρίζει καλά την οικονομία: τοξεύει τα βέλη του εκεί που θα πιάσουν τόπο για να αναβλήσει Λόγος.