14 Οκτ 2010

Το ΦΡιΧΤό ΚΑι ΑΠΟΤΡόΠΑΙο ΜΥΣτιΚό Της ΟικοΓέΝΕιας ΚΑΡΑΚώΤΣΟΓΛΟΥ



Το βράδυ εκείνο, θα έγραφε το αστυνομικό δελτίο, ο Γεώργιος Καρακώτσογλου, του Παναγιώτη και της Τασίας, Ανθυποστράτηγος Ε.Α., γεννηθείς προπολεμικώς εις Μπαρμπαδέλλι Ηλείας, επέστρεψε από το καφενείο, όπως σχεδόν κάθε βράδυ, τα τελευταία σχεδόν τριάντα χρόνια. Δεν βρήκε όμως την οικογένειά του παραταγμένη γύρω από την Έγχρωμη Τηλεόραση, όπως συνήθως. Αχ!!! Είχαν παρέλθει πια εκείνες οι καλές μέρες, που η σύζυγος με τις πέντε κόρες, η καθεμιά στην ορισμένη της θέση, σε καρέκλες και σκαμνιά, με το φαγητό τους αγκαλιά, έβλεπαν τηλεόραση μασουλώντας μακαρόνια, λουκάνικα, τοστ, πατάτες, και πίτσες, και πάχαιναν τους ήδη ευτραφείς τους κώλους, περιμένοντας ανυπόμονα Εκείνον, τον Πατέρ Φαμίλια, να γυρίσει από το καφενείο, να φορέσει τις παντόφλες που τον περίμεναν υπομονετικά, και να κάτσει στην αγαπημένη του Πολυθρόνα, για να δουν όλοι μαζί τις Ειδήσεις…

Δεν ήταν πιά τα πράγματα όπως παλιά… όχι μετά ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ…

Όλα ξεκίνησαν όταν η μικρή κόρη έχασε το μπουφάν της σε μια σχολική έκδρομή. Έφαγε το ξύλο της αρκούδας από την ανισόρροπη μάνα της, κι ας επέμενε πως τής το έκλεψαν από το λεωφορείο. Κι άλλη φορά είχε πέσει γονικό ξύλο, ποτέ όμως τόσο άγριο. Οι ενδοοικογενειακές σχέσεις διαταράχτηκαν έντονα κι ανεπανόρθωτα. Οι κόρες χωρίστηκαν σε δύο στρατόπεδα, ένα που δεν μιλούσε στη μητέρα κι ένα που ταυτίστηκε μαζί της. Τα δύο «στρατόπεδα» κήρυξαν μεταξύ τους έναν πόλεμο σιωπηλού μίσους, συναντιόταν όσο γινόταν λιγότερο κι αντάλλασσαν μόνο τις απολύτως απαραίτητες κουβέντες. Οι Ιερές όμως Μάσες μπροστά στην Τηλεόραση δεν καταργήθηκαν, αν ήταν ποτέ δυνατόν. Απλώς αναδιατάχτηκαν λίγο τα σκαμπώ, κι άρχισαν να σημειώνονται και κάποιες – ανήκουστες πρίν «το Συμβάν» σποραδικές απουσίες.

Εκείνο το μοιραίο βράδυ όμως, εκείνης της μοιραίας Κυριακής, όλα θα έπαιρναν μιαν εντελώς διαφορετική τροπή: Δεν ήταν τα πράγματα όπως παλιά, εντάξει, μα και η πλήρης ησυχία που άκουσε μπαίνοντας στο σπίτι τον ξάφνιασε.

Η αρχική του έκπληξη δεν ήταν τίποτα, μπροστά στα όσα ακολούθησαν…



6 σχόλια:

Ανιρέτας Τόποι είπε...

ελπίζω μη μας αφήσεις έτσι Μαύρε Γάτε ..
Καλησπέρα

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα! ... και μετά; και μετά; Υπογραφή Άσπρος Σκύλος ;)

Wicca είπε...

Παντα γοητεύομαι από τις ανατροπές. Νμίζω έπρεπε να ξεκινήσεις την ιστορία ακριβώς από εκεί που την σταμάτησες και όχι το αντίθετο.

Μαύρος Γάτος είπε...

Υπομονή.... Σ;-))))

Ανώνυμος είπε...

Σοβάρα .. πρέπει να μάθουμε την συνέχεια... :)

marilia είπε...

Και μετάαααααααα;;;;;;

Ασπρόμαυρο σνούπι :)