24 Σεπ 2010

ΚΑΤά ΚΑΠΝΙΣΤώΝ




Φίλοι καπνιστές και φίλο-καπνιστές,
με όλον το σεβασμό

Έχω βαρεθεί τον τελευταίο καιρό ν' ακούω τις Αρχοντομαλακίες (ναι) του κάθε Τσε Φουγάρα για την "φασιστική" καταπίεση των καπνιστών, τους "οργουελικούς" αντικαπνιστικούς νόμους, τον "βιασμό της Ελευθερίας" που θεωρείτε ότι υφίσταστε, λόγω της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Σάς έχω βαρεθεί να ποιείτε το ΠΆΘΟΣ σας (ούτε καν "ανάγκη" δεν είναι) "φιλοτιμία".

Έζησα χτες στη συναυλία (των Archive) τις συνέπειες του κατάπτυστου εδαφίου 6 του Αρθρου 17 του νέου "Αντικαπνιστικού Νόμου" Ν.3868/2010 ("εξαιρούνται ως την 1/6/2010..."). Ή μάλλον, τις κάπνισα (με το ζόρι) και τις λούστηκα (κυριολεκτικά). Και σάς ρωτώ:

Τη δική μου Ελευθερία, το διακίωμα ν' αναπνέω ΑΕΡΑ και όχι ΚΑΠΝΟ στους δημόσιους χώρους, ποιός θα το υπερασπιστεί; Το δικαίωμά μου να ΜΗΝ καταπίνω καπνό και να ΜΗΝ παθαίνω βρογχόσπασμο και να ΜΗΝ βρωμοκοπάνε τα μαλλιά μου, το σώμα μου και το βρακί μου μετά από μια έξοδο ή μια συναυλία, ΠΟΙΟΣ θα το υπερασπιστεί;


2 σχόλια:

Γκιωνης είπε...

. Έχω κουραστεί ( σχεδόν ! ), να τα λέω ξανά και ξανά !
. Τώρα θυμήθηκαν όλοι τους τα ...ατομικά δικαιώματα ! Όταν εγώ τα έψαχνα παληότερα στις εξόδους μας, ήμουν περίεργος και γραφικός και ίσως και φλώρος ! Έχει η ζωή γυρίσματα όμως .....

Ανώνυμος είπε...

Μας ξάφνιασε δυσάρεστα που καλλιτέχνες σαν τον Θάνο Μικρούτσικο προβήκανε σε τέτοια "διαμαρτυρία". Απίστευτη κοντόφθαλμη, άκρως εγωτική αντίδραση.
<> μου είπε από μόνος του ο φοιτητής κ αθλητής ανηψιός μου, συνεχίζοντας << Μονόπλευρα δικαιώματα ? >> .
Προ δεκαετίας, βγήκα ημιθανής με συμπτώματα αλλεργικού σοκ - δύσπνοια κ φούσκωμα λαιμού κ ματιών- από χώρο εργασίας όπου κάπνιζαν συνάδελφοι. Συνεχίζουν να καπνίζουν ακόμη, θεωρώντας προφανώς ασήμαντη ή κ γραφική την περιπτωσή μου και παρά τους διαδοχικούς Νόμους κ τις εγκυκλίους.
Θλίψη.
Σ.Σ. Δεν καταδέχτηκα να κάνω κανενός είδους περαιτέρω υπόδειξη, ούτε διανοούμαι να το καρφώσω στο..1122, (πώς είναι αυτό).Αν ήθελε η πολιτεία θα έβρισκε τρόπο ελέγχου. Συνειδητοποιώ διαρκώς τη ζούγκλα που ζούμε και τη συμπεριφορά θηρίων που αναπτύσσεται κ προτιμώ να σιωπώ αφού δεν ξέρω σε τι γλώσσα να τους απευθυνθώ .Αερίζω το χώρο όταν μπορώ κ αποφεύγω τις συναθροίσεις. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Να τώρα κ ο μέγας Μικρούτσικος να τους ενθαρρύνει. Πού να εναντιωθείς πλέον?
Ρ