6 Μαΐ 2010

Να ***ΜΗΝ*** καεί το μπουρδέλο η Βουλή


Η Δημοκρατία μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Η προβληματική, κουτσή, στραβή, στραπατσαρισμένη, δυσφημισμένη, βιασμένη μας Δημοκρατία. Εκεί που έχουμε καταντήσει, μοιάζει ίσως με αναγκαίο κακό, αλλά ας μην γελιέται κανείς, είναι απεριόριστα ΠΟΛΥΤΙΜΗ. Γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. Ούτε ένας "πεφωτισμένος ηγέτης" = ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ, ούτε η δικτατορία του προλεταριάτου, ούτε η αναρχία είναι λύσεις. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ψήφος μας, που κάποιοι θέλουν  να μάς πείσουν πως είναι ασήμαντη,  είναι ένα ΥΠΕΡΟΠΛΟ-  όμως ως τώρα η "σιωπηλή πλειοψηφία" δεν την έχει τιμήσει. Ας ελπίσουμε πως ήρθε επιτέλους ο καιρός να το κάνει. 

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Ναι όταν υπάρχουν πολίτες λειτουργεί η δημοκρατία αλλιώς δεν είναι δημοκρατία είναι μόνο μία ,,,,,,,,,
Γενιά του Χάους .
Μη φοβάσαι την καταστροφή δες λίγο τον τρόπο λειτουργίας της φύσης δείχνει πως η καταστροφή είναι ταυτόχρονα και δημιουργία κάτι νέου.

Στοππάκιος είπε...

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το σλόγκαν Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση το πρωτόπε η Μάργκαρετ Θάτσερ There Is No Alternative (ΤΙΝΑ εν συντομία) και είναι "το κύριο σύνθημα του νεοφιλελευθερισμού που υποστηρίζει ότι οι ελεύθερες αγορές, το ελεύθερο εμπόριο και η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση είναι ο μόνος δρόμος στον οποίο μπορούν να πορευθούν οι σύγχρονες κοινωνίες, καθώς οποιαδήποτε παρέκκλιση από το δόγμα τους είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην καταστροφή". (Από τη Βικιπέδια)

Τελικά αυτό το σύνθημα έχει γίνει ψωμοτύρι και χωράει παντού. Μοιρολατρία και μιζέρια μου βγάζει. Υπάρχουν άλλες λύσεις. Αρκεί να έχεις οράματα...

Μαύρος Γάτος είπε...

Στοππάκιε, κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή στ' αλήθεια δεν καταλαβαίνεις τί γράφω; "Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση" από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όχι από την καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση.

Ξάνθη, η καταστροφή, όσο όμορφη κι αν φαντάζει σε κάποια ανώριμα μυαλά, πιθανόν λόγω της κάμψης της φλόγας, είναι... καταστροφή. Είναι σαν να καις το αμάξι σου γιατί τελείωσε η βενζίνη...

Στοππάκιος είπε...

Δυστυχώς η καπιταλιστική παγκοσμιοποίση και τούτη η δημοκρατία πάνε πακέτο. Η δημοκρατία δεν είναι αφηρημένη έννοια αλλά ιστορικά προσδιορισμένη. Και μια άλλη λύση απ' αυτή τη δημοκρατία σίγουρα μπορεί να βρεθεί.

Μαύρος Γάτος είπε...

Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Νομίζω πως είναι μεγάλο λάθος να ταυτίζεις την Δημοκρατία με τον σάπιο και στρεβλό καπιταλισμό που ζούμε. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα Δημοκρατιών που λειτουργούν εύρυθμα... ενώ τα καθεστώτα τύπου Τσάβες και Κάστρο έχουν πολλές σκοτεινές πτυχές.

καλημέρα είπε...

Δεν ξέρω τι να πω πια. Γράφεις το αυτονόητο, για μενα το σίγουρα αυτονόητο. Δεν μπορώ πια να μιλήσω με ανθρώπους που λενε- με ποια ευκολία; με ποιες γνώσεις; με πόση ανευθυνότητα;- "να χρεωκοπήσει επίσημα η χώρα", "να φύγουμε από το ευρώ", "να γίνουμε κούβα, γιατί τι εχει η κούβα, μια χαρα είναι" - ιδέα δεν έχουμε πώς ζουν οι άνθρωποι σε καθεστώτα όπου δεν υπάρχει δημοκρατία, ιδέα όμως...-, "σιγα μην είμαστε σε αυτήν την ασχημη οκονομική κατασταση που λενε, ψεμματα μας λένε". Δεν μπορώ να τους ακούω πια. Με τον όχλο και τις φαντασιώσεις δεν εχει νόημα να πω τίποτα. Ο όχλος που έλεγε έξω από την τράπεζα "να καούν" και "καλά να πάθουν"...

Unknown είπε...

Καταστροφή είναι και το κάψιμο του αυτοκινήτου για μια βλακεία αλλά και η κατάργηση μιας άρρωστης κατάστασης.Έχει πολλές μορφές η καταστροφή και επιμένω υπάρχει και δημιουργική καταστροφή.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Ανώνυμος είπε...

Σαν ανακουφίζει κάπως αν δηλώσω ότι και εγώ στο πλευρό σας θα είμαι;
....Αν μας ρωτήσουν φυσικά. :)

Kαλό καλό σκ

Νικηφόρος Τζιμιτζάς είπε...

αν θεωρείτε δημοκρατια αυτην την κοινοβουλευτικη δικτατορια του ενος κομματος γιατι στην ελλαδα ακόμα και η αστικη δημοκρατια ειναι καρικατουρα τοτε περιμενετε και τα καινουρια μετρα γιατι λεφτα υπαρχουν....
καμμια φορα καλο ειναι να καις τις παλιες φωτογραφιες και να βγαζεις καινουριες
και οσο για την κουβα με ολα τα λαθη και τα στραβα κανεις δεν πεθανε απο πεινα η απο αρρωστια γιατι δεν ειχε λεφτα καλυτερα απο τις χωρες της υπολοιπης λατινικης αμερικης
ελευθερια χωρις δικαιοσυνη δεν υπαρχει ουτε δικαιοσυνη χωρις ελευθερια
δημοκρατια = ελευθερια + δικαιοσυνη