22 Μαρ 2010

ΓυρίΣανΕ πολλΟί, σημαΔεμέΝοι απ' του Καιρού την άγΡια πληρΩμή

,

και στα υπόγεια, ζάρια τους Αιώνες
παιχνίδι παίζουν οι αργυραμοιβοί


Μάνος Ελευθερίου
"μαλαματένια λόγια" 


ΚΑΙ ΤΩΡΑ (2009)


Μάνος Ελευθερίου 
"έχω πρόβλημα υγείας"
(και πώς να το ξεπεράσω):

4 σχόλια:

theogrocer είπε...

«Να πεθάνουν! Να κριθεί κάθε Άνοιξη από τη χαρά της, από το χρώμα του το κάθε λουλούδι, από το χάδι του το κάθε χέρι, απ’ τ’ ανατρίχιασμα του το κάθε φιλί»...

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα φίλατε! Εξαιρετικός ο Σαχτούρης. Κι όμως, το "έχω πρόβλημα υγείας" ΕΙΝΑΙ του Μάνου Ελευθερίου... δεν μπορώ να το ξεπεράσω- πώς να το ξεπεράσω; να πω πως χάζεψε στα γεράματα;

theogrocer είπε...

Μια βολική πλην μάλλον... μεταφυσική εξήγηση, είναι ότι κάποια στιγμή -συνήθως εντοπίζεται μετά τα πρώτα -ήντα- κάτι παθαίνουν κάποιοι. Ο κατάλογος είναι μακρύς, περιλαμβάνει Θεοδωράκηδες, Σαββόπουλους και πλείστους άλλους ων ουκ εστί τέλος, που αποστράτευσαν τον κόσμο και τον έστειλαν οριστικά στο σπίτι του. Ψεύδεται ανερυθρίαστα ο κρατικοδίαιτος Αθηνιόνιος 2004 (όπως τον αποκαλώ πια) όταν λέει ότι "τα καλύτερα παιδιά κουράστηκαν και γύρισαν στο σπίτι". Είναι μέρος του προβλήματος όλοι αυτοί, και αποκλειστικά δικά τους τα όποια "προβλήματα υγείας".
Όσο για το γιατί, ίσως σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Ίσως πάλι και όχι...

Μαύρος Γάτος είπε...

Ξέρεις φίλε μου, πολύ πιό απεχθείς από τους εκ φύσεως ή εκ πεποιθήσεως χυδαίους μού είναι όσοι στα (προ)τελευταία τους προδίδουν ό,τι υπερασπίζονταν μια ζωή.

Για το Θεοδωράκη όμως θα διαφωνήσω- η επιλογή της Αλέξιας, αν και δεν μού αρέσει καθόλου η κοπέλα, δεν ήταν πέρα από τα όρια. Και ο ίδιος αιτιολόγησε την επιλογή του εκείνη λέγοντας πως έτσι μόνο ένα κομμάτι των νέων θα έρχονταν ποτέ σε επαφή με την μουσική του. Για μένα ήταν μια καλή αιτιολόγηση.

Για τον Μ.Ε. δεν υπάρχει καμμιά δικαιολογία.