30 Νοε 2009

ΙΚΕΑ: έΩΣ 20% ΦΤΗΝόΤΕΡΟ ΣΤη ΦΤΩΧή ΓΕΡΜΑΝίΑ ΑΠ'ό,ΤΙ ΣΤηΝ ΚΙΜΠάΡΙΣΣΑ ΕΛΛάΔΑ



Κι ύστερα ψάχνουμε να βρούμε τα αίτια της ακρίβειας...

Και μη μού πει κανείς πως η πολιτική τιμών εξαρτάται από τον ανταγωνισμό κλπ...
προφανώς στη Γερμανία το ΙΚΕΑ ΔΕΝ μπαίνει μέσα!

(Το ότι στη Γερμανία οι μισθοί είναι υπερδιπλάσιοι, 
είναι μάλλον μια ασήμαντη λεπτομέρεια για τους ΙΚΕΑ και το συνάφι τους.)

ΥΓ: Προς Θεού, δεν κατηγορώ την ΙΚΕΑ και τον Φουρλή - να βγάλουν κέρδος θέλουν οι άνθρωποι, όχι να πάρουν μετάλλιο από τον Ερυθρό Σταυρό.


Η αδιαφορία των συμπολιτών μας φραπελλήνων (του 80% της ΝΔ+ΠΑΣΟΚ το λιγότερο) για τα σοβαρά είναι που μ ενοχλεί- αν δεν κατάπιναν τόσα χρόνια την καμήλα των διεφθαρμένων πολιτικών και της συνενοχής μαζί τους, διυλίζοντας ταυτόχρονα άπειρα κουνούπια, δεν θα ήμασταν οι φτωχότεροι κι ακριβότεροι μαζί...

Εμφάνιση όλων

11 σχόλια:

Unknown είπε...

Φυσικά και εξαρτάται από τον ανταγωνισμό η πολιτική τιμών. Στη Γερμανία οι ανταγωνιστές του ΙΚΕΑ πουλάνε σε παραπλήσιες τιμές. Στην Ελλάδα ο φτηνότερος ανταγωνιστής του πουλάει 50% και βάλε πιο ακριβά. Και χάρη μας κάνουν αφού θα μπορούσαν να κερδίζουν ακόμη περισσότερα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Δεν το νομίζω φίλτατε, γιατί η ποιότητα του ΙΚΕΑ είναι πολύ φτηνιάρικη, άρα δεν μπορείς να συγκρίνεις τα έπιπλά του με έπιπλα από "παραδοσιακούς" κατασκευαστές- πολλά πράγματα που έχω πάρει από εκέι θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ακριβά, με βάση την αντοχή και την ποιότητα. Όσο για τα υπόλοιπα, έτσι κι αλλιώς όλα κινέζικα είναι, άρα τα βρίσκεις παντού σε παραπλήσιες τιμές.

ΠΛΑΝΗΤΑΣ είπε...

Τώρα με το ΠΑΣΟΚ υπάρχει άπλα :P

Μαύρος Γάτος είπε...

...τρομάρα μας!

Σ;ο)))

Ανώνυμος είπε...

χα ελα ολλανδια μπες σε σουπερ μαρκετ..καθε φορα που μπαινω γελαω..καινουργιο συκωτι σε λεω!!!

Μαύρος Γάτος είπε...

Είδες οι παλιοκαρμίρηδες οι Ολλανδοί; Τσιφούτηδες της κακιάς ώρας!!!

Πού να συγκριθούν μ εμάς τους Ελληναράδες τους extra large!!!

Σ;οP

Μαίρη Τρακάδα είπε...

Μαύρε Γάτε να σε διαφωτίσω λιγάκι επειδή έτυχε να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην εν λόγω εταιρία,της οποίας η πολιτική είναι εντελώς έξω από τα ελληνικά δεδομένα σε όλα!!!
1.Τα έξοδα μεταφοράς των ίδιων επίπλων από το εργοστάσιο στη Σουηδία, μέχρι τη Γερμανία είναι πολύ λιγότερα από όσα για να φτάσουν στην Ελλάδα.
2.Να σου πώ οτι ο όμιλος Φουρλής όπου έχει το "franchise" κατά κάποιο τρόπο, του ΙΚΕΑ στην Ελλάδα μπορεί να διαμορφώσει τις τιμές επιλέγοντας τη μέγιστη δυνατή τιμή που του επιτρέπει το ΙΚΕΑ.
Ας μην επεκταθώ γιατί θα γίνω κακιά με τον πρώην εργοδότη μου!!! ;)) Απλά σου υπογραμμίζω πως είχα υπογράψει συμβόλαιο σιωπής μαζί με την πρόσληψη μου!!! :)

Μαύρος Γάτος είπε...

Επεπέπ!!! Το εργοστάσιο είναι στη... Σουηδία;;; Τότε η Σουηδία πρέπει να βρίσκεται κάπου μεταξύ Κίνας, Βιετνάμ και Μπαγκλα-ντες!!!

Σ;Ο))))

Όσο για τον κύριο Φουρλή... να κερδίσει θέλει ο άνθρωπας... όχι να πάρει το Μετάλλιο Τιμής του Ερυθρού Σταυρού....

Η αδιαφορία των συμπολιτών μας φραπελλήνων της ΝΔ+ΠΑΣΟΚ για τα σοβαρά είναι που μ ενοχλεί- αν δεν κατάπιναν τόσα χρόνια την καμήλα των διεφθαρμένων πολιτικών και της συνενοχής μαζί τους, διυλίζοντας ταυτόχρονα άπειρα κουνούπια, δεν θα ήμασταν οι φτωχότεροι κι οι ακριβότεροι μαζί...

Σ;ο)))
Αλλά μετά ας μην αναρωτιόμαστε τί φταίει που

Μαίρη Τρακάδα είπε...

Ένας κατασκευαστής μπορεί να βρίσκεται σε όποιο μήκος και πλάτος του πλανήτη μπορείς να φανταστείς, κι αν βρούν φθηνό κατασκευαστή και εκτός πλανήτη θα τον προτιμήσουν ;) Όλα όμως "μοιράζονται" από τα κεντρικά του ΙΚΕΑ στην Σουηδία. Τα έξοδα μέχρι να φτάσουν εκεί είναι ίδια για όλες τις χώρες μέσα στην τιμή. Από 'κεί και πέρα ξεκινάει το ταξίδι προς την άνοδο. Της τιμής εννοώ, βέβαια ;)
Για τα υπόλοιπα δε διαφωνώ σε τίποτα μαζί σου!!! Όμως γιατί να νοιαστεί ο διεφθαρμένος πολιτικός που επιλέγουμε οι ίδιοι για την τιμή του καναπέ μας όταν δε νοιάζεται για τον "κυλιόμενο 4ωρο"* υπάλληλο της εταιρίας που μας τον πουλάει και την επιδοτεί κιόλας γι'αυτό;;;

*Κυλιόμενος 4ωρος υπάλληλος - Αυτός που εργάζεται 4 (+4 ώρες υποχρωτική υπερωρία) με σύμβαση ορισμένου χρόνου, δεν ανανεώνεται η σύμβαση του και επαναπροσλαμβάνεται μετά το πέρας κάποιων μηνών ώστε να μην έχει δικαίωμα μονιμοποίησης, επιδομάτων, αδειών κτλ...

Μαύρος Γάτος είπε...

μα αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα πως καταπίνουμε τις καμήλες! Αν όμως τολμήσει κανείς ν αυξήσει το κόστος του φραπέ.... ή να μάς "απαγορεύσει" το τσιγάρο... θα γίνει το νέο '21!!!!

ΠΛΑΝΗΤΑΣ είπε...

Γάτε απορώ πως είσαι τόσο αισιόδοξος και για τον φραπέ. Πιστεύω ότι ήδη είναι υπερκοστολογημένος...