11 Οκτ 2009

ΟΡΕΙΝή ΠΟΔΗΛΑΣίΑ CRoSS COuNTRY: Τα ΠΡώΤα 44 ΧΙΛΙόΜΕΤΡΑ ΕίΝΑΙ ΔύΣΚΟΛΑ!

.

Image Hosted by ImageShack.us


Αν και έχω πολύχρονη εμπειρία στην ορεινή ποδηλασία, μόλις σήμερα συμμετείχα στον πρώτο μου επίσημο αγώνα!

2ος Πανελλήνιος αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας (Open)
NAOUSSA MTB 2009


34 δύσκολα χιλιόμετρα γύρω από την όμορφη Νάουσα, με κατά τόπους πολύ κακοτράχαλο οδόστρωμα, και με πολλά υψομετρικά σκαμπανεβάσματα.


[ ο χάρτης είναι μάλλον περσινός, αλλά η διαδρομή ήταν και φέτος πάνω κάτω η ίδια ]



Η διοργάνωση άψογη, η φιλοξενία ζεστή, η μέρα ηλιόλουστη, ο άνεμος - δυστυχώς - ασθενής, οι ανηφόρες απότομες, κι οι κατηφόρες απόκρημνες...

Image Hosted by ImageShack.us


Ήρωας όποιος τερμάτισε (μα, σχεδόν όλοι)! Μεταξύ αυτών κι εγώ, χωρίς φρένα (γι αυτό όλοι με περνοούσαν στις... κατηφόρες, ενώ στις ανηφόρες τους περνούσα εγώ...), μια που επιστράτευσα το ταλαιπωρημένο "εξοχικό" μου ποδήλατο Ideal Hillmaster του 1993, που κάποιος τόλμησε να το χαρακτηρίσει"ιστορικής αξίας" (γκρρρ!!!!) . Δεν τερμάτισα από τους πρώτους ,ούτε όμως κι από τους τελευταίους... Τερμάτισα σε περίπου δυόμισι ώρες, με απώλεια κάμποσων κιλών ιδρώτα, και με μια στάση για να βοηθήσω τον ταλαίπωρο από το Βόλο που σαβουρντίστηκε μπροστά μου σε μια κακοτράχαλη κατηφόρα και χτύπησε και στο πρόσωπο, ευτυχώς όχι άσχημα.

Κι επειδή η φύση της διαδρομής δεν ήταν και η καλύτερη του πατρώου μου Βερμίου, ακολούθησαν μετά τον τερματισμό και άλλα 10 χιλιόμετρα στον ονειρικό Άγιο Νικόλαο και στον κατάφυτο (ανηφορικό...) δρόμο Αγίου Νικολάου - Σελίου, σύνολο 44 χιλιόμετρα Σ;ο))))

Τέλος, μια (ακόμα) επίσκεψη στον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο του Νυμφαίου της Μίεζας, όπου ο Αριστοτέλης δίδασκε επί διετία τον δεκατριάχρονο Μέγα Αλέξανδρο και άλλους γόνους της Μακεδονικής αριστοκρατίας, ολοκλήρωσε την υπέροχη ημέρα.

Αν θα ξαναπάω σε παρόμοιους αγώνες;;; Εννοείται!!!! Με τα τέσσερα + δύο ρόδες!!!!!!!

Σ;ο)))


2 σχόλια:

An-Lu είπε...

Πάντα τέτοια γατούλη!

Μαύρος Γάτος είπε...

Πολλά φιλιά στο Bordeaux και στο Μπακού!!!

Σ;ο))))