4 Αυγ 2009

Η ΗΜέΡΑ ΤηΣ ύΣΤΑΤΗΣ ΚΡίΣΗΣ


«Πολίτες της Γης και του Ηλιάκου Συστήματος!»

Ο Πρόεδρος της Γης θα σηκώσει το χέρι στον Συμπαντικό Χαιρετισμό, και δισεκατομμύρια άνθρωποι θα τού απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο. Σε όλα τα κατοικημένα σημεία του ηλιακού συστήματος όλοι θα είναι καθηλωμένοι στους τηλολογράφους τους και στα εγκεφαλοράματά τους για να παρακολουθήσουν το ιστορικό διάγγελμα του Προέδρου.

«Γιορτάζουμε σήμερα μαζί με την Εαρινή Ισημερία την ιστορική ημέρα που το ανθρώπινο πνεύμα απελευθερώθηκε επιτέλους οριστικά από τα βαριά δεσμά της θρησκείας. Σήμερα, 21 Μαρτίου του 2109, ο τελευταίος πιστός του κόσμου αποφάσισε επιτέλους να παραδεχτεί την πλάνη του. Το θέμα είναι βέβαια καθαρά συμβολικό, γιατί όπως όλοι ξέρετε εδώ και δεκαετίες η θρησκεία δεν είχε πιά καμμιά ουσιαστική επιρροή στην κοινωνική και οικονομική ζωή, η θρησκεία, που τόσα δεινά είχε προκαλέσει στην Ανθρωπότητα ανά τους αιώνες, η επάρατη θρησκεία, που παρά τα όμορφά της λόγια, μόνο δυστυχία, μισαλλοδοξία και πολέμους προκαλούσε.

»Σήμερα λοιπόν, επιτέλους, η ύστατη Φώτιση και του τελευταίου πιστού, και η μεταστροφή του προς τη Λογική και το Κέρδος, τους δύο αυτούς Πυλώνες της ευτυχίας της ανθρωπότητας, μάς επιτρέπει να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί, δύο χιλιάδες καί χρόνια μετά, τα πρώιμα λόγια εκείνου του αρχαίου φωτεινού πνεύματος, του Λουκρήτιου: "Religio οbteritur", η θρησκεία συνετρίβη!»

«Religio obteritur!» θα φωνάξουν ενθουσιασμένοι οι απανταχού άνθρωποι.

Κι εκείνη ακριβώς τη στιγμή θ’ ανοίξουν οι Ουρανοί.

Πολύχρωμα φωτεινά σύννεφα θα μαζευτούν πάνω από τον Πρόεδρο. Αποτρόπαια Χερουβείμ και Σεραφείμ και Εξαπτέρυγα θα φτερουγίζουν τριγύρω. Αστραπές και κεραυνοί και βροντές θα συγκλονίζουν τη γη και τον αιθέρα. Τέλος, οι κατάπληκτοι παρόντες και τηλεθεατές θα δούν τα σύννεφα να παραμερίζουν, και μια σεβάσμια γενειοφόρο μορφή να σχηματίζεται στον ουρανό. Μια βαθιά και σπηλαιώδης φωνή θ’ αντηχήσει σε όλον τον Πλανήτη.:

«Ουαί υμίν, άπιστο και μιαρό γένος των ανθρώπων»

«Εξαπέστειλα προς υμάς τον Υιόν μου τον αγαπητόν, και ούτος ελάλησεν υμίν τον λόγον Μου, και παρέδωκε υμίν τας εντολάς Μου, κι εθυσιάσθη δι υμάς, και κατέλειπεν υμίν την Διαθήκην Μου, ίνα τηρήσετε αυτήν, εις τον Αιώνα των Αιώνων»

«Και υμείς, άπιστον και άθλιον γένος, ου σεβάσθητε τον λόγον του Κυρίου Κυρίου υμών Σαβαώθ»

«Ούτως και δια ταύτα, πάντα με Θεϊκήν και Πατρικήν Αγάπην εννοείται, θέλω ρίψειν την οργήν Μου εφ υμών, και θέλω καταστρέψειν άπαντα τα έργα υμών, και θέλω αποκτείνειν υμίν, και τα τέκνα υμών, και τα τέκνα των τέκνων υμών, και εξαφανίσειν το άθλιον γένος υμών, εις τον Αιώνα των Αιώνων, αμήν»

Τον χαλασμό θ’ ακολουθήσει πλήρης ηρεμία. Δεν θα φυσά πουθενά το παραμικρό αεράκι, δεν θα ακούγεται πουθενά ο παραμικρός θόρυβος. Αποσβολωμένη και τρομαγμένη η ανθρωπότητα θα προσπαθεί να συνέλθει και να συνειδητοποιήσει αυτό που μόλις θα έχει συμβεί.

…….

…….

…….

«Τους είδες που χέστηκαν όλοι επάνω τους, Χβνκμμμέν;»

«Είσαι όντως πολύ μεγάλο πειραχτήρι, Ψξρρρκκίν, και καλλιτέχνης στο δούλεμα. Δεν τους λυπάσαι όμως τους καημένους; Τόσες χιλιετίες έχεις που παίζεις μαζί τους. Κάθε φορά που περνάμε από αυτό το χωροχρονικό συνεχές τους πειράζεις. Από τότε που κατέβηκαν από τα δέντρα δεν τους έχεις αφήσει σε χλωρό κλαρί! Δεν βαρέθηκες πιά τις φλεγόμενες βάτους και τις Αναστάσεις και τις Αναλήψεις και τις Αποκαλύψεις; Και δε μου λες, δεν πιστεύω να πραγματοποιήσεις τις τελευταίες σου απειλές;»

«Μη φοβάσαι, Χβνκμμμέν, πλάκα τους έκανα μόνο. Μα δεν μπορούσα να κρατηθώ! Δεν είδες που απ' όλους τους τους "θεούς" κράτησαν τελικά μόνο το Χρήμα; Είναι τόσο αστείοι, τόσο μωρόπιστοι, τόσο προβλέψιμοι, τόσο αξιολύπητοι, αυτοί οι άνθρωποι... Σε προκαλούν να τους πάρεις στο ψιλό….»


.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα πρότεινα το 2109 να το κάνεις 3999 γιατί δεν μας βλέπω για νωρίτερα :)

Heliotypon είπε...

Η θλιβερή κυριαρχία της θρησκείας δεν προβλέπω να λήξει πριν μερικές χιλιετίες (αν υπάρχει το γένος ακόμη στον πλανήτη). Δυστυχώς είναι τόσο βαθειές οι ρίζες του κακού...

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα!

Θλιβερή είναι η κυριαρχία της θρησκείας, θλιβερή όμως και η διαπίστωση ότι η ανθρωπότητα δεν είναι έτοιμη ν' αντικαταστήσει το φόβο τοου θεού με το σεβασμό... όπου καταργείται ο θεός μένει μόνο το χρήμα στη θέση του, όχι ο ανθρωπισμός..

σε μερικές χιλιάδες χρόνια ίσως κάτι γίνει Σ:ο(((