11 Μαΐ 2009

"Το ΜΥΑΛό ΚΑι Η ΚΑΡΔΙά ΜΑΣ ΕίΝΑΙ ο ΝΑόΣ. Η ΚΑΛΟΣύΝΗ ΕίΝΑι η ΦΙΛΟΣΟΦίΑ"

.


Η συμπόνια δεν είναι θρησκευτική υπόθεση, είναι ανθρώπινη υπόθεση. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι ουσιώδης για την ηρεμία μας και για την διανοητική μας σταθερότητα, είναι ουσιώδης για την επιβίωσή μας. Αυτή είναι η απλή μου θρησκεία. Δεν χρειάζονται ναοί, δεν χρειάζεται πολύπλοκη φιλοσοφία. Το μυαλό μας, η καρδιά μας είναι ο ναός. Η καλοσύνη είναι η φιλοσοφία.

Τενζίν Γκυάτσο
(γνωστός και ως "Δαλάι Λάμα")



“Compassion is not religious business, it is human business; it is not luxury, it is essential for our own peace and mental stability; it is essential for human survival. This is my simple religion. There is no need for temples, no need for complicated philosophy. Our own brain, our own heart is our temple; the philosophy is kindness.”

Tenzin Gyatso
(also known as the "Dalai Lama").

1 σχόλιο:

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΡΩΓΗ είπε...

Καλημέρα.
Πάντα πίστευα ότι ο άνθρωπος δεν είναι από τη φύση του κακός.Όταν ένα μωρό γεννηθεί μέσα του δεν υπάρχει καμία ποσότητα, κανένα ίχνος μίσους.Η συμπόνια αναδύεται από την συνείδηση μας και από την ενσυναίσθηση...
Υ.Γ. Χθες κάπου άκουγα σε κάποιο αραβικό κανάλι ότι: ο στρατός σκότωσε 20 αλλόθρησκους πρόσεξε τι ακούστηκε Όχι ανθρώπους.
Πάρα πολλοί στον κόσμο βλέπουν τους γύρω τους όχι σαν ανθρώπους αλλά σαν, ξέρω εγώ, σαν τίποτα ας πούμε...