18 Δεκ 2008

Ο ΑΝΑΛΑΜΒάΝΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓόΣ: H ΕΥΘύΝΗ, η ΣΥΓΝώΜΗ ΚΑι Το ΧΑΜέΝΟ ΦΙΛόΤΙΜΟ

.


Ανέλαβε λέει την "ευθύνη" για το Βατοπέδι ο Καραμανλής, και μάλιστα "όλη", δεν ήξερε λέει, δεν κατάλαβε, υποτίμησε. Μάλλον τηλεόραση θα έβλεπε πάλι και τού ξέφυγαν κάποιες "λεπτομέρειες". Τί είδους "ευθύνη" είναι όμως αυτή, χωρίς ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑ", δεν μπορώ να το καταλάβω. Αντίθετα, σηκώθηκαν και πάλι όλοι όρθιοι και χειροκροτούσαν τον δεδηλωμένα ανίκανο αναλαμβάνοντα, όπως το Σεπτέμβρη του 2007, εν μέσω άλλων σκανδάλων και άλλων τραγικών ανεπαρκειών. Τότε όμως, και παρά τις ρητές και επανειλημμένες δεσμεύσεις του για το αντίθετο, ο Καραμανλής θεώρησε ότι υπήρχε λόγος να πάει σε εκλογές. Τώρα, που έχει βουήξει το σύμπαν για την ανάγκη ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, δεν υπάρχει λέει λόγος. Δεν τους παίρνει, βλέπεις. Είναι και τα γκάλοπ. Αυτά αποφασίζουν.

Από την άλλη, άρχισε ξαφνικά ο Αναλαμβάνων Πρωθυπουργός μας ν' ανησυχεί για την 'ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής'. Έσπευσαν οι Πασόκοι να τον καθησυχάσουν, άλλωστε αυτοί πρώτοι την έζησαν στο πετσί τους αυτήν την τρομερή αδικία: προς Θεού, μακριά από μας και την πολιτική μας ζωή τέτοια απρέπεια, είδες τί καλά που είναι, Κωστάκη, μάθε επιτέλους το μάθημά σου, μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια και κόρακας κοράκου μάτι δεν αρμόζει να βγάζει, από δω κι εμπρός περισσότερη προσοχή, μην τολμήσεις να ξαναμιλήσεις για "ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ", για 'ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ", για 'ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ', τουλάχιστον όχι στα σοβαρά, κι όλα θα πάνε καλά... Μόνο που δεν έκλαψαν αγκαλιά, οι Πασόκοι με τους Νεοδημοκράτες.

Κατά τα άλλα, κάποιοι θεωρούν ότι η αναταραχή και το κλίμα εξέγερσης που ζούμε είναι άλλη μια ακίνδυνη μπόρα για το Σύστημα, μια μπόρα που θα περάσει όπως πέρασαν τόσες και τόσες άλλες, με καταστολή, με "επικοινωνιακά" τεχνάσματα (=ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ), με θεατρινίστικα κλάματα και συγνώμες και εικονικές παραιτήσεις, με εντατική δουλειά των συντεταγμένων ΜΜΕ, με τραγελαφικές "αναλήψεις ευθυνών', με ανερυθρίαστες δηλώσεις του τύπου "άπλετο φως", "τιμωρία των υπευθύνων όσο ψηλά κτλ κτλ", και λοιπά, και λοιπά...

Και το χειρότερο είναι πως οι κύριοι αυτοί έχουν απόλυτο δίκιο, έτσι ακριβώς θα γίνει....

Γιατί Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ, ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΓΓΕΝΩΣ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΡΗΞΗ.

Την ρήξη με τον φαύλο κύκλο της Διαφθοράς και της Αναξιοκρατίας. Τη ρήξη με την βαθειά ΣΥΝΕΝΟΧΉ που δεσμεύει και ευνουχίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας, εκείνων που τον περασμένο Σεπτέμβρη έβγαλαν ξανά κυβέρνηση τη ΝΔ, ή ψήφισαν το ανεκδιήγητο και πολλαπλά αποτυχημένο ΠΑΣΟΚ. Για να μη μιλήσω για το 5% που έβαλε το Φίδι του Πλεύρη και του Καρατζαφέρη στη Βουλή. Σύνολο: το λιγότερο το 85% των όσων ψήφισαν (για όσους απείχαν, θα σάς πω τί σκέφτομαι, άλλη φορά) έριξαν στην κάλπη ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΩΣ ΕΧΕΙ.

Χρειάζεται λοιπόν ΡΗΞΗ. Γενναία σε βάθος και μαζική σε πλήθος. Όλα τα υπόλοιπα, είναι ανούσια κι ανέλπιδα πυροτεχνήματα...


12 σχόλια:

κόκκινο μπαλόνι είπε...

πω, πω, πω...
παρμένος γάτος...
Τέλεια!
Και μετά μου λές ότι εγκατέλειψες τα πολιτικά ποστ! Μ'αυτά που γίνονται όμως είναι να μη τα παίρνεις κρανίο, έστω κι αν είσαι ποιητής(έχουμε αμφιβολίες για αυτό το τελευταίο;εγώ πάντως καμία);
Ρήξη λοιπόν και ανατροπή! Συμφωνώ!
Να τους μπούμε στο μάτι τόσο πολύ που να τυφλωθούν και να πέσουν από κανά γκρεμό!
Σε φιλώ

anepidoti είπε...

θα μας στείλεις για ψυχανάλυση στο τέλος, φίλε μου!
τι γύρισμα είναι αυτό;βάζω τα ποστ δίπλα δίπλα..., άλλη λογική και χαίρομαι.
μόνο που οι σφαίρες συνεχίζουν τον εξοστρακισμό στα 16χρονα κι εμείς λέμε δόξα τω θεώ πούμαστε μεγαλύτεροι, τα βάλανε στόχο!
καλησπέρες!!!

anepidoti είπε...

ξέχασα να πω απ' το ξάφνιασμα,
ζήλεψα την ανάρτησή σου,
σε ξαναβρήκα, γατούλη.

Mikrouli είπε...

Τι να πω; Οτι χαίρομαι τον πύρινο λόγο σου είναι αυτονόητο. Απλώς λυπάμαι βαθιά για τα όσα συμβαίνουν και πρόκειται ακόμα να συμβούν και αναγκάζεσαι να τον χρησιμοποιήσεις. Επίσης σιχαίνομαι το γεγονός ότι εξαιτίας της φυσικής μου απόστασης από τα πράγματα δεν μπορώ να φανώ σε κάτι χρήσιμο και τουλάχιστον να βροντοφωνάξω με τα υπόλοιπα μικρούλια "ΕΞΩ ΠΟΥΣΤΗ ΑΠ'ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ" (σε μπλε ή πράσινη ή κόκκινη απόχρωση). Που δεν μπορώ να χαρώ που οι νέοι βρήκαν το θάρρος και ξεσηκώθηκαν μπροστά στο βάρος της "ελαφριάς" συνείδησης των μεγάλων και οδήγησαν μερικούς δημόσιους λειτουργούς να ομολογήσουν βαριαναστενάζοντας ότι η ανίκανη πορεία τους θα συνεχιστεί γιατί ΈΤΣΙ τους επιτρέπουμε!!!!! Τί άλλο πρέπει να γίνει;;; Χρόνια περιμένω και λέω "δεν μπορεί, θα βγουν στους δρόμους οι Έλληνες" αλλά κι αυτή η "επανάσταση" κοντεύει στα γενοφάσκια της να γίνει φαρσοκωμωδία! ΗΜΑΡΤΟΝ! Δεν αντέχω άλλο την ανικανότητά μας. Ας βγουν ΟΛΟΙ και ας ψηφίσουν το κόμμα του ΚΑΝΕΝΑ. Δεν φτιάχνουμε βρε μαύρε μου γατούλη ένα ψηφοδέλτιο με το σήμα του ΚΑΝΕΝΑ μπας και δούν ότι δεν αστειευόμαστε; Μια ιδέα λέω κι εγώ το ανόητο μικρούλι...

anepidoti είπε...

θα μου επιτρέψεις γάτε να πω στο μικρούλι
αυτό το κόμμα του κανένα θέλουμε πολύ και πολλοί,
να τελειώνουμε με τα χρωματολόγιά τους,
είναι passe πλέον, ναι
ανανέωση χρωματολογίου!

Ανώνυμος είπε...

To μεγάλο πρόβλημα δεν είναι αν θα φύγει η τωρινή κυβέρνηση, που έτσι κι αλλιώς είναι ανίκανη και αυτό θα γίνει, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Και βλέπεις ακόμα και πιτσιρίκια να μιλάνε με τον ξύλινο λόγο που έχουν αντιγράψει από κάτι μεγαλύτερους καθοδηγητές. Και μην ξεγελιέσαι, η ανομία είναι παντού, ακόμα και μέσα στη φωλιά των "επαγγελματιών επαναστατών" του ΣΥΡΙΖΑ των Βορείων Προαστείων και Κολωνακίου (εκεί να δεις ανομία, δες για τον Στρατούλη τι γράφω στο μπλογκ μου. Σκέψου να ήταν και στην εξουσία...).

Θα ήθελα πολύ στις επόμενες εκλογές να μπορούσε να δημιουργηθεί ένα κόμμα-παρωδία, ένα κόμμα του ΚΑΝΕΝΑ, και να κατέβει με ψηφοδέλτιο και να το ψηφίσουμε όλοι! Αν δεν γίνει αυτό, θα ψηφίσω Οικολόγους, όπως είχα κάνει και στις προηγούμενες εκλογές.

EVISSA είπε...

τι να ναι αυτό που ορίζει πιότερο το μέλλον μας ? η σιωπή μας ως ύποπτη συννενοχή , η απουσία μας ως νοσηρή συγκατάθεση,η παρουσία μας ως ενεργή συμμετοχή, η διαμαρτυρία μας ως αντίσταση .η διαφοροποιημένη φωνή μας ως νέα πρόταση.μπορούμε να διαλέξουμε!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θυμήσου μόνο ότι η παραίτηση απαιτεί τσίπα και από ό,τι βλέπουμε μόνο αυτό δεν υπάρχει.

Unknown είπε...

Γατούλη η κοινωνία δεν έχει όραμα. Μια ανθρωπότητα ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται πάντα δεσμευμένη μέσω του εκβιασμού επιβίωσης στα συστήματα που αργά-αργά της εγκαθιστούν και η κοινωνία λόγω "μεγάλης μάζας" έχει μεγάλη αδράνεια και δεν αντιδρά γρήγορα σε αργές μεταβολές. Έτσι όταν έρχεται η ώρα χρειάζεται όραμα. Αλλιώς δεν συνενώνεται μια κοινωνία που δεν εκπαιδεύτηκε ποτέ να έχει συνοχή.
Βλέπεις κάποτε οι συνθήκες εκπαίδευαν τους ανθρώπους στη συνοχή. Σήμερα οι άνθρωποι αισθάνονται σε ατομικό επίπεδο «μικροί θεοί».
Για να υπάρξει ρήξη πρέπει τα μέλη της κοινωνίας να αποκτήσουν κοινό όραμα που θα εμπνέει εμπιστοσύνη. Αυτό σήμερα είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί φτάσαμε να μην εμπιστευόμαστε εντελώς κανέναν.
Και έτσι απλά προσπαθούμε «να τη βγάλουμε και φέτο»…
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, μια «σιδηρά κυβέρνηση» μπορεί να κάνει ότι θέλει. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια, παγκοσμίως, πίσω από τη δημοκρατία κρύβουν τα κόμματα τις ολιγαρχικές διαθέσεις τους.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα... άλλη μια μέρα που όλα μού πάνε στραβά. Τί αμαρτίες έχω κάνει...;

Σ:-(((((

Όσο για την ρήξη, εξακολουθώ να πιστεύω πως οι πέτρες δεν έχουν καμμιά θέση σε αυτήν. Και εξακολουθώ να είμαι πολύ απαισιόδοξος, γιατί η κοινωνία μας δεν εόιναι ώριμη (και ούτε θα είναι σύντομα, φοβάμαι) να κάνει το επώδυνο και τολμηρό βήμα που χρειάζεται...

ως τότε, εμείς όλοι θα μοιάζουμε απλώς γραφικοί...

αν όχι ανεπιθύμητοι (γιατί όχι;)

Σ:-((((

Penny είπε...

Παιδάκια, μην μασάτε,τζάμπα χαρήκαμε..
εξακολουθούν να μας θεωρούν εμάς και τα παιδάκια ανίκανους και κακομαθημένα ανώριμα που δεν ξέρουν ούτε μια επανάσταση, μια ρήξη της προκοπής να κάνουν, και μας υποτιμούν γιατί δεν είμαστε σωστοί επαναστάτες με αληθινή οργή, εξαργυρωμένη σε κόμμα και άποψη ωστε να τους οδηγησουμε έπειτα στις εκλογές στη νίκη,να δώσουμε τη λύση..βλέπετε μάλλον πάνε πάντα και μόνο με τους νικητές.
Δεν το προσωποποιώ και δεν έχω καμία εμπάθεια αλλά αρκετα με αυτή τη νοοτροπία οτι εντάξει, ελάτε εσεις σε πραγματική ρήξη κι εγώ θα είμαι μαζί σας, αν κάνετε αληθινή επανάσταση, θα ακολουθήσω ή μαλλον δεν ξέρω, κάντε εσείς και βλέπουμε..
Αφού επιθυμούν την ρήξη γιατί δεν μας λένε, δεν μας μαθαίνουν πως γίνεται παρά μόνο ξέρουν να μας μιλάνε για συνενόχους και για αποκλίνουσες συμπεριφορές;

Είναι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που γράφουν εδώ που δεν ανήκουν σε κανένα από αυτά τα ποσοστά που αναφέρονται στην ανάρτηση κι ακόμα πιο πολλοί που ακόμα κι αν ψήφισαν οτιδήποτε μέσα από τα ίδια τα γεγονοτα αφυπνίζονται και επιτέλους ΑΛΛΑΖΟΥΝ!
Ξέρετε, κανείς δεν γεννιέται εξεγερμένος. Γίνεται όμως, όταν η περίσταση το απαιτεί, μέσα από τι ς ίδιες τις περιστάσεις.Πώς αλλάζεις εικόνα για τον έρωτα, μέσα από μια σχέση,και μετά δεν είσαι πια ο ίδιος;κάπως έτσι.Κάκιστα μπαίνει ζήτημα τύψεων και εξαργύρωσης.Αν κάθεσαι από έξω και κρίνεις το σάπιο κατεστημένο και τους ανίκανους εξεγερμένους, πρώην ψηφοφόρους, τότε κάτι δεν βλέπεις ή κάτι δεν θέλεις να δείς..
Επαναλαμβάνω, τίποτα προσωπικό απλά οι απόψεις που εκφράζονται είναι πολύ χαρακτηριστικές του τί ακούγεται και λέγεται και έχει λεχθεί από πολλούς τον τελευταίο καιρό..και ήθελα να εκφράσω μια άλλη άποψη.
Ρίξτε κι εσείς κι ας είναι και πυροτέχνημα, δεν πειράζει, να φωτίσει έστω και λίγο το σκοτάδι..

Πέννυ

Μαύρος Γάτος είπε...

Πέννυ μου, μακάρι, είθε, κι άμποτε!

Θα σού πω την επόμενη μέρα των εκλογών αν είχες δίκιο Σ;-)))