7 Οκτ 2008

ΦίΛΛΛΟΣ ΣΚύΛΛΛΟΣ

.

"Φίλος" και "σκύλος" ήταν οι μόνες ελληνικές λέξεις ήξερε ο Ουμπέρτο από την Βραζιλία, συνάδελφος και μεταπτυχιακός συμφοιτητής μου στη Γαλλία. Τού είχαν κάνει μεγάλη εντύπωση (εγώ του τις είχα μάθει), και τις επαναλάμβανε κάθε φορά που μ' έβλεπε, γελώντας. Είχε μεγάλη πλάκα, με τη βραζιλιάνικη προφορά του (πολλλύ χοντρό "Λ" και περίεργο "Σ" Σ;-).

Πήγα να γράψω "ο φίλος μου ο Ουμπέρτο", αλλά ήταν μάλλον γνωστός μου παρά φίλος μου. Πώς ξεχωρίζεις τον "φίλο" από τον "γνωστό"; Από τον βαθμό οικειότητας και αλληλοαποκάλυψης, ναι, αλλά κυρίως, στα δύσκολα...

Αυτά για τους φίλους. Τα σκυλιά, από την άλλη, τα συμπαθώ λιγότερο από τις γάτες, αλλά ποτέ μου δεν τα αντιπάθησα αληθινά, αν και μού έχουν επιτεθεί πολλές φορές: στις ατέλειωτες ποδηλατικές βόλτες μου στα βουνά, τα άγρια (τσομπανό)σκυλα είναι μεγάλο πρόβλημα. Στα συνήθη μου λημέρια ξέρω πού περίπου έχει σκυλιά, κι αν αυτά είναι φίλια ή εχθρικά. Υπάρχουν ακόμα και πανάγρια τσομπανόσκυλα που μ' έχουν συνηθίσει και δεν με πειράζουν. "Σι γνουρίζν' τα σκλιά κι δεν σι π'ράζν', ιτούτον ιδώ κόντιψαν να τουν φάν", μού είπε πρόσφατα ένας τσομπάνος. Σε μια τυχαία συνάντηση με άγνωστα σκυλιά, έχω μάθει να αντιδρώ κατάλληλα, μια που οι εκάστοτε προθέσεις τους είναι συνήθως εμφανείς. Σε κάθε περίπτωση, έχω γλυτώσει - ως τώρα- το δάγκωμα ή την πτώση.

Μαθαίνεις όμως να ξεχωρίζεις τον φίλο από τον εχθρό, μόνο μετά από μερικά εξαιρετικά επώδυνα λάθη.

Γιατί, όταν ένας σκύλος σε δαγκώνει... πονάει.
Αλλά, όταν σε δαγκώνει ένας φίλος...
πονάει πολύ περισσότερο...

.
.

3 σχόλια:

anepidoti είπε...

Λίγο θλιμμένος γάτε μας, ή μου φαίνεται...
Όπως και νάχει ο στοχασμός σας καίριος, καλού κακού προσέχετε και τα σκυλιά, γιατί στους ανθρώπους σας βλέπω υποψιασμένο.
Καλό βράδυ.

adespoto είπε...

les?
ego Σι γνουρίζ???

Ανώνυμος είπε...

情色,成人,A片,自拍,A片,ut聊天室,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風