23 Σεπ 2008

ΑΦΓΑΝΟί ΠΡόΣΦΥΓΕΣ ΠάΤΡΑΣ: "ΓΙΑΤί ΕίΜΑΣΤΕ ΠΡόΣΦΥΓΕΣ" (και όχι 'ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝάΣΤΕΣ" "ΞέΝΟΙ" "άΛΛΟΙ" "ΚΛΠ' "ΚΛΠ"...)

Αντιγραφή από τον Βασίλη - Silver




Ίσως αυτό το κείμενο δε θα έχει καμία επιρροή στους Έλληνες, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, ίσως δεν έχει νόημα γι'αυτούς.




Γιατί είμαστε πρόσφυγες; Υποφέρουμε από 30 χρόνια πολέμων στο Αφγανιστάν. Αγανακτήσαμε απ'τον πόλεμο και τη βία. Γι'αυτό βρισκόμαστε στις πύλες της Ευρώπης αναζητώντας άσυλο.

Αν εμείς, οι οικογένειές μας, τα μικρά παιδιά μας, οι φίλοι μας δεν είχαμε υποστεί τη βία, τον πόλεμο και την τρομοκρατία (τις βόμβες και τις ρουκέτες) στη χώρα μας, δε θα είχαμε καταφύγει σαν πρόσφυγες σε καμία χώρα και δε θα ήταν αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό που βλέπουν όλοι σε εμάς, του πρόσφυγα.

Ζούμε σε παραπήγματα φτιαγμένα από χαρτόνι και πλαστικό, κάτω από τον ήλιο και την ανυπόφορη ζέστη, δεν έχουμε νερό και τροφή, ούτε ηλεκτρικό και τα βασικά αγαθά για τη ζωή. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος αλλά η αστυνομία, το λιμενικό, κάποιοι Έλληνες που ζουν γύρω απ'τον καταυλισμό μάς αντιμετωπίζουν σαν να μην είμαστε ανθρώπινα πλάσματα.





Απ'τους ήχους των όπλων και των εκρήξεων, από τα κατεστραμμένα και καμμένα σπίτια έχουμε μαύρες αναμνήσεις. Όπου κι αν πήγαμε, αντί για τη βοήθεια που αναζητούσαμε βρήκαμε τιμωρία. Ζητήσαμε από την ελληνική κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή ένωση, μια καλή μεταχείριση σχετικά με τη ζωή. Δεν είμαστε ευτυχισμένοι με τη ζωή και τα προβλήματα που έχουμε στην Πάτρα.

Δεν είμαστε εγκληματίες, μη μας κατηγορείτε και μη μας φέρεστε σαν εγκληματίες.


Δραπετεύσαμε από το Αφγανιστάν εξαιτίας του πολέμου, της βίας, της αδικίας και της ανασφάλειας. Διασχίζουμε χιλιάδες μίλια κάτω από αμέτρητους κινδύνους για να βρούμε καλύτερη ζωή, ελευθερία και δημοκρατία αλλά δε βρήκαμε τίποτα εδώ.


Πού είναι εκείνος ο Μεσσίας που μιλούσε για δικαιοσύνη, ελευθερία; Υπάρχει κανείς που να ακούει τη φωνή μας;




Είμαστε ήδη φυλακισμένοι στον καταυλισμό μας και ακόμα κι αυτόν θέλουνε να τον καταστρέψουν. Κάθε φορά που βλέπουμε τους τραυματισμένους αδερφούς μας, με σπασμένα χέρια, σπασμένα κεφάλια, σπασμένες καρδιές τότε κι η ψυχή σπάει, σκοτεινιάζει -ψυχορραγούμε.

ΑΦΓΑΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΤΡΑΣ

5 σχόλια:

Sissi Soko είπε...

Και μετά σου λεει ο Γεωργιάδης να τους βάλουμε σε αεροπλάνο και να τους στείλουμε πίσω. Που, πίσω στον πόλεμο;

Unknown είπε...

Αν ήταν δέντρα θα μπορούσαν τουλάχιστον να ελπίζουν σε μια συναυλία συμπαράστασης...

Υ.Γ. Ακόμη πιο χρήσιμο θα ήταν να βάλουμε τον Γεωργιάδη στο αεροπλάνο - με τον ίδιο προορισμό.

ritsmas είπε...

Δύσκολο και συνεχώς κλιμακούμενης δυσκολίας το θέμα των προσφύγων, των οικονομικών μεταναστών και των κλιματολογικών προσφύγων που έπονται. Αλήθεια, ποιός μπορεί να μιλήσει για ίσες ευκαιρίες και για δικαιοσύνη σε τούτο τον πλανήτη; Αν κι εχουν γίνει μεγάλα βήματα, ενα μεγάλο κομματι της ανθρωπότητας παρμένει κεκλεισμενων των θυρών στη βία, στην αδιαφορία, στον εμφύλιο, στην εκμετάλλευση, στη φτώχεια..
φιλια και καλως ορισες

akrat είπε...

τι να πω...
να πω ότι πολιτικοί πρόσφυγες δεν είναι αλλά είναι οι μόνοι που διακαιούνται να ΟΜΙΛΟΥΝ για προσφυγιά από τις εμφύλιες και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις καθώς και τις επεμβάσεις των σταλινικών της ΕΣΣΔ...
ωστόσο η πολιτική και ιδεολογική συγκρότησίς τους ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ πάτο πιάνουν..

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα!

Επειδή έχω θητεύσει στο Ιράκ για κάνα δυό μήνες, σάς διαβεβαιώνω ότι όλοι οι Ιρακινοί, και κατ' επαγωγή οι Αφγανοί, οι Πακιστανοί κτλ δικαιούνται να χαρακτηρίζονται πρόσφυγες, με την πλήρη έννοια του όρου. Γιατί στις χώρες αυτές η καθημερινότητα είναι τρόμος.


Όσο για τον Άδωνι και την παρέα του: Θα ήταν όντως καλό να έκαναν ένα ταξιδάκι προς τα εκεί. Μπορεί και να ξυπνούσε μέσα τους η ανθρωπιά.