10 Απρ 2008

ΚάΤΙ ΣάΠΙΟ ΥΠάΡΧΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜέΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚώΝ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2008. Πρωϊνό δελτίο ειδήσεων.

Δικάζονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη οκτώ καθηγητές που κατηγορούνται για αλλοίωση των βαθμολογιών των Γενικών Εξετάσεων (Πανελλαδικών). Και τί κάνουν οι ΕΛΜΕ της περιοχής (Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης - τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών) ; Ζητούν συγνώμη από τους μαθητές; Απαιτούν να βγει η Αλήθεια στη φόρα; ΌΧΙ!!!! Κάνουν ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ + συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατηγορούμενους, έξω από τα δικαστήρια. Τεράστιο το ηθικό δίδαγμα για τους μαθητές: Το νόημα στη ζωή είναι όχι απλά να κάνουμε την πάπια, αλλά να περνάμε και στην αντεπίθεση και να υπερασπιζόμαστε μαχητικά τους πιθανούς απατεώνες συναδέλφους. Αμέ!

Οι Νοσηλευτές της Θεσσαλονίκης απεργούν σήμερα και έχουν καταλάβει τα γραφεία του ΠΕΣΥ Μακεδονίας. Τα αιτήματά τους έχουν σχέση με το ασφαλιστικό. Πού είναι το πρόβλημα; πολύ καλά κάνουν και απεργούν για το Ασφα-ληστικό, και πολυ΄καλά κάνουν που κατέλαβαν και το (τέως) ΠΕΣΥ. Δεν είδα όμως τόσον καιρό να διαμαρτύρονται δυναμικά για τις χιλιάδες ακάλυπτες οργανικές θέσεις Νοσηλευτών, για τις αποσποάσεις, για τις μετατάξεις... Δεν είδα...


Τέλος, στη χώρα (*) που έκανε τον Βούλη Πατουλίδη Εθνικό Ήρωα, τραγούδι, και παρ' ολίγον Νομάρχη, ο Χρήστος Ιακώβου, ο προπονητής και η ψυχή της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών, κατέθεσε ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ. Μάλιστα. Η τσατσά είναι παρθένα και άσπιλη και αμόλυντη, όπως άλλωστε και ΌΛΕΣ οι πουτάνες ανεξαιρέτως. Κι αν αναρωτιέστε πώς έγινε και τις πιάσανε δήθεν ντοπαρισμένες, δείτε την απάντηση ΕΔΩ.

Αυτή η χώρα δεν είναι "απέραντο φρενοκομείο".
Συγνώμη που γίνομαι αισχρός,
αλλά αυτή η χώρα είναι απλά ένα απέραντο κωλοχανείο.



(*) για να είμαστε δίκαιοι: όχι ότι αλλού είναι καλύτερα, ο τερατογόνος πρωταθλητισμός είναι παγκόσμιο φαινόμενο.







6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η οργή πρέπει να έχει στο πλάι της και την πληροφόρηση αν θέλει να είναι δίκαιη: οι καθηγητές που επρόκειτο να δικαστούν σήμερα (η δίκη αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων) κατηγορούνται όντως για αλλοίωση βαθμολογιών, που όμως προέκυψε μετά από πιέσεις της προέδρου του συγκεκριμένου βαθμολογικού κέντρου, οι οποίες σύμφωνα με την ίδια εκπορεύονταν από το υπουργείο. Μάλιστα, αν δεν κάνω λάθος, ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται και οι καθηγήτριες που κατήγγειλαν το γεγονός... Τα συμπεράσματα λοιπόν και η ερμηνεία της στάσης εργασίας βρίσκονται υπό αυτό το πρίσμα μάλλον στον αέρα...

Μαύρος Γάτος είπε...

Φίλε μου Γκαζάκα και τι αλλάζει αν τους πίεσαν ν' αλλοιώσουν τ αποτελέσματα; εσένα αν σε πίεζαν θα τ' άλλαζες; εγώ όχι. Μεγάλα λόγια, θα μού πεις. Δεν μπορώ να σού το αποδείξω, έχεις δίκιο. Αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν θα είχα τα μούτρα να αποποιηθώ τις ευθύνες μου. Άρα προς τι η συμπαράσταση; μού θυμίζει τα παιδάκια που δικαιολογούνται όταν τα πιάσουν πως τους το είπε η Μαρία Ή ο Γιωργάκης να το κάνουν. Εν κατακλείδι, επιμένω πως η δυναμική συμπαράσταση στους οκτώ είναι άτοπη και ηθικά κατακριτέα.

Ανώνυμος είπε...

Μιλτιάδη, τα δύο προηγούμενα χρόνια ήμουν κι εγώ βαθμολογητής και από την προσωπική μου εμπειρία είμαι σ εθέση να υποθέτω πολύ βάσιμα τον τρόπο με τον οποίο οδηγήθηκαν οι καθηγητές σε αλλοίωση: αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι πέρσι ήταν ξεκάθαρο πως υπήρχαν άνωθεν διαταγές σε όλα τα βαθμολογικά κέντρα για τέτοιες λαθροχειρίες.
Δε νομίζω πως το να στηρίξουμε συναδέλφους που ακολούθησαν προφορικές έστω εντολές της διοίκησης είναι τόσο άτοπη, τη στιγμή μάλιστα που ανάμεσά τους βρίσκονται και αυτοί που ξεσκέπασαν το σκάνδαλο. Εξάλλου κανείς δε μίλησε για αποποίηση ευθυνών: έχουν ευθύνη -τουλάχιστον αυτοί που δε μίλησαν- την ίδια που έχει και ο κάθε υπάλληλος που υπακούει σε παράνομες ή παράτυπες διαταγές.
Αν θες όμως να δεις έναν ακόμα λόγο για τη συμπαράσταση σε αυτούς, ψάξε να μάθεις τι απόγινε η πρόεδρος του βαθμολογικού κέντρου και πώς την "τιμώρησε" το ελληνικό κράτος...

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για τα τυπογραφικά λάθη, αλλά κουτουλάω από τη νύστα...

Aurora NightWine είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Aurora NightWine είπε...

ΔΙΝΩ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΚΑΡΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ........