27 Απρ 2008

ΑΝάΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟύ ΧΡΙΣΤΟύ: ΤΟ ΠΙό όΜΟΡΦΟ ΠΑΡΑΜϋΘΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠόΤΗΤΑΣ...


.
Από τη λειτουργία της Αναστάσεως:

"Όποιος είναι ευσεβής και φιλόθεος, ας απολαύσει την όμορφη και λαμπερή αυτή γιορτή. Όποιος είναι δούλος ευγνώμων, ας έρθει με χαρά στη χαρά του Κυρίου του. Όποιος νήστεψε, ας απολαύσει τώρα την ανταμοιβή του. Όποιος εργάστηκε από τα χαράματα, ας δεχθεί τώρα την δίκαιη εξόφληση των κόπων του. Όποιος ήρθε λίγο αργότερα, ας γιορτάσει με χαρά. Όποιος ήρθε το μεσημέρι, καθόλου ας μην φοβηθεί - τίποτα δεν θα χάσει. Αν κάποιος άργησε κι έφτασε το απόγευμα, ας έρθει κι εκείνος χωρίς δισταγμό. Όποιος έφτασε το βράδυ, ας μην φοβηθεί για την αργοπορία του - είναι φιλότιμος και γενναιόδωρος ο Αφέντης, δέχεται τον τελευταίο όπως και τον πρώτο, αναπαύει τον αργοπορημένο όπως εκείνον που εργάστηκε από την αρχή, και τον έναν ελεεί και τον άλλον περιποιείται, και στον έναν δίνει και στον άλλον χαρίζεται, και τα έργα δέχεται και τη γνώμη σέβεται, και την πράξη τιμά και την πρόθεση επαινεί. Ελάτε λοιπόν όλοι στη χαρά του Κυρίου μας, χαρείτε την ανταμοιβή σας, και οι πρώτοι και οι τελευταίοι. Πλούσιοι και φτωχοί χορέψτε μαζί, εγκρατείς και ράθυμοι τιμήστε την ημέρα, όσοι νηστέψατε και όσοι δε νηστέψατε, ευφρανθείτε σήμερα. Το τραπέζι είναι γεμάτο, φάτε όλοι και χορτάστε. Η εκλεκτή τροφή είναι πολλή, ας μη φύγει
κανένας πεινασμένος. Απολαύστε όλοι το συμπόσιο της πίστης, απολαύστε όλοι τον πλούτο της χρηστότητας. Κανείς ας μην θρηνήσει πιά λόγω της φτώχειας- γιατί τώρα είμαστε όλοι ίσοι, και βασιλιάδες. Κανείς ας μην οδύρεται πιά για τα λάθη του- γιατί από τον τάφο ανέτειλε η ελπίδα. Κανείς ας μη φοβάται πιά τον θάνατο- μας ελευθέρωσε από αυτόν ο θάνατος του Σωτήρα. Τον έσβησε, κατεχόμενος από αυτόν. Σκύλεψε τον Άδη, Εκείνος που κατέβηκε στον Άδη. Τον πίκρανε, γευόμενος τη σάρκα του. Όπως το είχε προβλέψει ο Ησαΐας: Ο Άδης, είπε, πικράθηκε, Σε συνάντησε εκεί κάτω, και πικράθηκε, γιατί καταργήθηκε. Πικράθηκε, γιατί γελοιοποιήθηκε. Πικράθηκε, γιατί καθαιρέθηκε. Πικράθηκε, γιατί αλυσοδέθηκε. Πήρε σώμα, και τού βγήκε Θεός. Πήρε γη, και συνάντησε ουρανό. Πήρε αυτό που έβλεπε, κι έπεσε εκεί που δεν έβλεπε. Πού είναι θάνατε το κεντρί σου; Πού είναι Άδη η νίκη σου; Ανέστη ο Χριστός, και συ έχεις νικηθεί, ανέστη ο Χριστός, και οι δαίμονες έπεσαν, ανέστη ο Χριστός, και οι άγγελοι χαίρονται. Ανέστη ο Χριστός, και η ζωή θριαμβεύει. Ανέστη ο Χριστός, και κανένας πιά νεκρός στα μνήματα. Σηκώθηκε ο Χριστός από τους νεκρούς, πρώτος εκείνος από τους πεθαμένους. Σ' αυτόν ανήκει η δόξα και η εξουσία για πάντα. Αμήν."
Ιωάννης ο Χρυσόστομος, "Κατηχητικός Λόγος"
Μετάφραση: Μιλτιάδης Θαλασσινός

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μεγαλύτερο θαύμα είναι να βλέπεις εκατομμύρια ηλιθίων να πιστεύουνε ότι ανασταίνονται και οι πεθαμένοι…

Ανώνυμος είπε...

Kalitera na diabazw kai sut MOU;;
Einai panta omorfo to blog.. exi para poly endiaferon, autó
Na eisai kala;;
Kalh ebdomada Milto!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια σου Πολλά Μηλτιάδη, υγεία!

Surrealist είπε...

Ελπίζω ότι η επ - ανάσταση ήταν καλή - δεδοδέμου αποτελεσμάτων :}}
Να είσαι καλά, πάνω απ΄όλα υγεία!!

Surrealist είπε...

Διορθ. Σημ. : όχι δεδοδέμου

δενομένου ¨}

ή καλύτερα
δεδομένων :}}

και πάλι θερμές ευχές! Ευχαριστώ!

balabala bambaluna ( pink, of course ) είπε...

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩς ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, Ε?
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
BALABALA BAMBALUNA

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε μη μιλάς, γιατί μπορεί ν' ακούσεις καμιά ώρα τρίξιμο πόρτας και να έιναι κανένας επισκέπτης από τον άλλο κόσμο! Και δεν ξέρεις αν θα τον καλοπιάσεις λέγοντάς του: "Βρε βρε! Σαν τα χιόνια...Με το σαβανάκι?" Χαχαχαχαχαχαχαχα! (Από τις καλύτερες σκηνές των "Εγκλημάτων!")

Χρόνια Πολλά σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ; Ποιος το μελέτησε; Απαίτηση της Βίβλου η Άγιας Γραφής είναι η έρευνα Παρ.14:15. Ο απλός(ανόητος) πιστεύει σε κάθε λόγο• ενώ ο φρόνιμος (οξυδερκής) προσέχει στα βήματά του.
Εβραίους 11:1 Είναι δε η πίστης ελπιζομένων πεποίθησις, βεβαίωσις (στην αρχαία ελληνική έχει την έννοια των συμβολαίων « βεβαιώσεων» ) πραγμάτων μη βλεπομένων . Υπάρχουν αποδείξεις ; Γιωργος@

Ανώνυμος είπε...

Ούτε για το αντίθετο υπάρχουν, αλλά μόνο ψάχνοντας και ερευνώντας θα ανακαλύψουμε την αλήθεια!...

Πίστευε και μη, ερεύνα!...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε μη μιλάς, γιατί μπορεί ν' ακούσεις καμιά ώρα τρίξιμο πόρτας και να είναι κανένας επισκέπτης από τον άλλο κόσμο! Και δεν ξέρεις αν θα τον καλοπιάσεις λέγοντάς του: "Βρε βρε! Σαν τα χιόνια...Με το σαβανάκι?" Χαχαχαχαχαχαχαχα! (Από τις καλύτερες σκηνές των "Εγκλημάτων!")

Καλό!!!! τι θες να πεις πως η γενέτειρα των βρικολάκων δεν είναι τα καρπάθια αλλά το Ισραήλ ? με πρώτους και καλύτερους τους εβραίους, Λάζαρο και Ιησού? Χαχαχαχαχαχαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

lol: Που κολάνε όλα αυτά μ' αυτό που είπα(?!)

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Η αμφιβολία θα είναι πάντα η μόνη σιγουριά της ζωής μας!

Χριστός Ανέστη,Γατούλη μου!

φιλιά αναστάσιμα:))

Ανώνυμος είπε...

Θ' ΑΝΑΣΤΗΣΩ
Στρατιώτες λογχοφόρους θέλω εγώ
δε θέλω Σίμωγες στην άγρια μάχη'
κι ούτε με ψεύτικες ελπίδες ζω-
ξέρω-ανάσταση για μένα δεν υπάρχει,.

Όχι πως Σίμωνες δεν έψαξα να βρω
ή δεν επάσκισα τις λόγχες ν' αποφύγω'
όμως μονάχος σέρνω ακόμα το σταυρό
κι oi λογχισμοί πληθαίνουν λίγο λίγο.

Ποιος ξέρει.,.ίσως μέσα μου να κλείνω
τη δύναμη που θα 'ρθει να με σώσει-
που θα με κάνει τις πληγές να υπομείνω
και ίσως ίσως το σταυρό μου να σηκώσει.

Όχι! Δε θέλω Σίμωνες εγώ!
Μονάχος το σταυρό μου θε' να στήσω
μονάχος μου διπλά θα σταυρωθώ
κι ένα Χριστό δικό μου θ' αναστήσω.

Γ. Χολιαστός