13 Φεβ 2008

ΟΙ ΓΡΙΕΣ ΑΔΕΡΦΕΣ (ΚΑΙ Η ΟΜΟΦΟΒΙΑ)

Ο Άγιος Αυγουστίνος, ένας από τους μεγαλύτερους θεωρητικούς του χριστιανισμού, που έζησε πολύ έκλυτο βίο στα νιάτα του, είχε πει το ιστορικό :"Θεέ μου, χάρισέ μου αρετή και εγκράτεια, αλλά όχι ακόμη"

Πριν από λίγο καιρό έλεγα σε μια παρέα για κάποιον μεσήλικα, έναν άνθρωπο που τον ήξερα σαν άνθρωπο του κόσμου, bon viveur, και δεδηλωμένο ομοφυλόφιλο, και τον ξανασυνάντησα τυχαία, τελείως αλλαγμένο, σαν ένα συνειδητό χριστιανό, με πλήρη συμμετοχή στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας. Τον ανέφερα στην κουβέντα σαν περίπτωση ριζικής αλλαγής στον τρόπο θεώρησης της ζωής.

"Το παθαίνουν αυτό οι γριές αδερφές, τρελλαίνονται", μού απαντάει ο Χ, χασκογελώντας.

Πού είναι το παράξενο; Το παράξενο - για μένα - είναι πως ο Χ που χρησιμοποίησε αυτήν την προσβλητική και άκομψη έκφραση που εγώ πχ δεν θα την χρησιμοποιούσα, είναι ο ίδιος δεδηλωμένος ομοφυλόφιλος, έξω από το ντουλάπι για τα καλά, με μόνιμη σχέση και συγκατοίκηση. Και δεν είναι κανένας αγροίκος, είναι ένα μορφωμένο και καλλιεργημένο παιδί. Προφανώς ο Χ αισθάνθηκε άνετα μαζί μου, μια που ο σύντροφός του είναι παιδικός μου φίλος, και γι αυτό εκφράστηκε τελείως ελεύθερα μπροστά μου.

Έχω κατηγορηθεί από γνωστούς και μη εξαιρετέους gay bloggers στο παρελθόν ως "ομοφοβικός", κι αυτό για συγκεκριμένες επικρίσεις για συγκεκριμένα άτομα, που θεωρώ ότι δεν είχαν κανένα απολύτως προσβλητικό περιεχόμενο για τους ομοφυλόφιλους γενικά. Ποτέ δε θα πρόσβαλα, ούτε θα ειρωνευόμουν κανέναν για την ιδιαιτερότητά του. Ούτε όμως και θα χαριζόμουν ποτέ σε κανέναν λόγω της ιδιαιτερότητάς του.

Το θέμα λοιπόν γίνεται ακόμα πιό μυστηριώδες: τί είναι αυτό που κάνει τους ομοφυλόφιλους να αισθάνονται απολύτως άνετα να αστειεύονται με αυτόν τον τρόπο, αλλά να εξαγριώνονται αν κάποιος άλλος τολμήσει να πει ή έστω να υπονοήσει το παραμικρό για εκείνους;

Υποθέτω πως είναι το ίδιο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης ψυχολογίας που μάς κάνει να θάβουμε κάθε τι που αφορά την Ελλάδα, λόγου χάρη, αλλά να εξαγριωνόμαστε αν κάποιος ΞΕΝΟΣ τολμήσει να μάς Την κατηγορήσει...


ΥΓ: Για όσους θα σπεύσουν να "προσβληθούν" από τη λέξη faggot στην εικόνα, να θυμίσω τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο να κυκλοφορεί στα κανάλια με το μπλουζάκι που έγραφε δεκάδες φορές τη λέξη;

10 σχόλια:

Unknown είπε...

Άσε, αυτό, το να τρελαίνονται, το παθαίνουν όλοι οι γέροι κι όλες οι γριές, κι οι αδελφοί κι οι αδελφές!

Έχεις ακούσε πως βρίζουν οι Κεφαλονίτες τον άγιό «τους» (τον Αη Γεράσιμο); Μην κάνεις το λάθος να ξεστομίσεις ανάλογες κουβέντες μπροστά τους άμα δεν είσαι Κεφαλονίτης, μαύρο φίδι που σ' έφαγε!

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου και πάλι Μίλτο μου...ε, έτσι είναι όταν το λές κάτι εσύ ο ίδιος κάπου δε σε πειράζει καθόλου ίσως...αλλά αν έρθει κάποιος άλλος και στο πεί αυτό τότε σου χτυπά άσχημα στα αυτιά σε ενοχλεί...αλλά έχεις δίκιο σε όσα λες....δεν έχω κάτι με τους γκέι...κι εγώ άτομο με ιδιαιτερότητα είμαι...(είμαι Αμέα)....και περιττό να σου πώ τί έχω ακούσει από 'αρτημελείς'ανθρώπους σε εισαγωγικά....όμως τώρα πιά έμαθα (καθότι κοντέυω πιά τα τριάντα)να μην ενοχλούμαι και τόσο από αυτά τα κουλά και εντελώς κουφά που ακούω από τον κάθε άσχετο,περίεργο, κουτσομπόλη κτλ,κτλ.......Αθανασία.

An-Lu είπε...

Τυπικό γνώρισμα σχιζοειδών προσωπικοτήτων...

(για να μην θυμίσω τη ρήση του Κ.Κ. του Α΄, περί "απέραντου φρενοκομείου")

Ανέστης Μ. είπε...

Προσβάλλεις την ομάδα τους κ είναι σαν να προσβάλλεις πολλαπλά τους ίδιους.Δείχνει ανθρώπους χωρίς δική τους ταυτότητα αλλά μια ταυτότητα-προϊόν αφομοίωσης.Και η υπερβολική αφομοίωση σκοτώνει την αντικειμενικότητα.
υγ:πλέον είστε και στα λινκ μου..:)

Devilio είπε...

Ο κάθε ανθρωπος με ιδιαιτερότητες πιστευω οτι απλά θέλει να ξέρει ότι τον σέβεσαι ακόμα κ αν του κάνεις συνέχεια πλάκα για την ιδιαιτερότητά του... Ποτέ δεν με πείραξε η πλάκα εις βάρος μου από ανθρώπους που με αγαπάνε κ ξέρω ότι έχει κ μια δόση παρότρυνσης σε αυτη (αποτελώ ένα ελαφρύ στάδιο παρόμοιο με αυτό της Αθανασίας), αλλά ούτε ο φοβήθηκα ποτέ να κάνω πλάκα σε μια φίλη μου που είναι γκέι. Αυτό που πιστεύω ότι κανεις δεν μορεί να δεχτελι είναι η κακία... Η κουβέντα του φίλου σου παρόλα αυτά μπορεί να έκρυβε κ μια πικρία, το σκέφτηκες αυτό? είναι δύσκολο να ζεις τη ζωή σου στο περιθώριο. όταν είσαι νέος δεν σε νοιάζει, έχεις τη δύναμη να τα βάλεις με όλους κ να υποστηρίξεις τις επιλογές σου... Όσο μεγαλώνεις όμως αυτός ο συνεχόμενος αγώνας σε κουράζει.. Οπότε κατ'εμέ η κουβέντα του ήταν απόλυτα λογική...

Ελπίζω να μην έγινα πολύ φλίαρη...

Ανώνυμος είπε...

Ego tora san gay ti na po? oti exete dikaio oloi sas! oles oi pleures einai sostes..Ontos sxoliazoume kai kautiriazoume ton eauto mas giati eimaste emeis..kai kseroume oti den to leme me kakia..alla me autosarkasmo, alla ama kapoios allos to pei eisai sigouros oti den to leei me kakia? ekei anarotiomaste kai ta pernoume..ama einai dikos mas anthropos eimaste sigouroi oti kai ekeinos sxoliazei thetika kai apla kanoume plaka..ama omos den einai? oso gia to na exei pikria..ontos exeis apolito dikaio devillio..polloi to lene me pikria..tous exei kourasei olo auto eidika tous megaliterous pou den zisan oso eleythera zoume emeis..Telika einai ligo apo ola..ligo pikria..ligo autosarkasmos..ligo merikes fores complex..giati kai auto krivete piso apo auto pou eipe..Komplex..giati auto aisthanontai oso megalonoun..Oti kaneis den tha tous pantreutei..den tha kanoun oikogeneia..ara stin ousia einai oi apokliroi tis zois..kai mporoun ola na ta sxoliazoun me kakia..les kai tous dothike auto to dikaioma..kai sxoliazoun prota apo ola me kakia tous idious tous omoious tous!

Kai epeidi to ksero oti eimai fliari..signomi gia to megalo post..A..kai gia ta greeklish mou:)

Ανώνυμος είπε...

Όταν επιχαίρετε επειδή κάποιος ομοφυλόφιλος έσπασε, και αρνήθηκε τον εαυτό του και τις προτιμήσεις του γινόμενος "συνειδητός χριστιανός με ενεργή συμμετοχή κτλ.κτλ.κτλ." και πηγαίνετε μάλιστα και σε γκέι και το φέρνετε ως παράδειγμα, τι μήνυμα δίνετε στους ομοφυλόφιλους; Μήπως ότι για σας ο σωστός ομοφυλόφιλος είναι ο ανανήψας ομοφυλόφιλος;
Σκεφτείτε το λίγο πρίν βγείτε έτοιμος για να τεντώσετε το δείκτη και να κατηγορήσετε...

Μιλτιάδης Θαλασσινός (Μαύρος Γάτος) είπε...

Φίλε ¨Ασπρε Σκύλε, κάνεις λάθος- δεν το ανέφερα σαν παράδειγμα κάποιου που επέστρεψε στον "ορθό δρόμο"! Δεν θεωρώ την ομοφυλοφιλία "στραβό" δρόμο, σε καμμιά περίπτωση. Πολύ περισσότερο που προσωπικά είμαι άθεος. Το ανέφερα σαν παράδειγμα στροφής 180 μοιρών στην θεώρηση του κόσμου...

Φίλη μου Ιππολύτη, δεν είσαι καθόλου φλύαρη! ϊσα ίσα που η μαρτυρία σου είναι πολύ πηγαία και αληθινή.

Διαβολάκι μου έχεις απόλυτο δίκιο, εργάστηκα για ένα διάστημα σ ένα κρουαζιερόπλοιο, και έτυχε να το ναυλώσει για μια εβδομάδα μια αμερικάνικη ένωση gay. Συζητώντας με τους ανθρπωους αυτούς, για πρώτη φορά κατάλαβα τί είδους σταυρό κουβαλούν... και πόσο αυτό που εμείς θεωρούμε "αθώο" τους πληγώνει βαθιά...

Ανέστη ναι, λειτουργεί ο μηχανισμός της αγέλης... ΤΗνχ για το λινκ.

Γοργονίτσα μου, μια απέραντη σχιζοκατάσταση η Ελλάς μας!

Αθανασία μου, τι κρίμα να κυκλοφορούν τέτοια ζώα- πότε θα γίνουμςε επιτέλους πολιτισμένος λαός;

Κύριε Αντιδήμαρχε Vrennus, με τρομάζετε- λέτε κι εγώ να το ρίξω στα θεοτικά στο τέλος του βίου μου; Πού ακούστηκε, ευσδεβής μαύρος γάτος Σ;))))))

Ο Άγιος Αυγουστίνος, ένας από τους μεγαλύτερους θεωρητικούς του χριστιανισμού, που έζησε πολύ έκλυτο βίο στα νιάτα του, είχε πει:΅Θεέ μου, χάρισέ μου αρετή και εγκράτεια, αλλά όχι ακόμη"

Σ;)))))))

brexians είπε...

me enoxlei i tabela opoia kai an einai
den iparxoun gay, mavroi, asproi,amea,sfixtes,pornes,giatroi,ma8ites...
oloi eimaste an8rwpoi me ta idia dikaiwmata kai ipoxrewseis...
to oti eimai deist mou exei dwsei tin eleutheria na zw ka8e stigmi entona giati xerw oti meta den iparxei tipota...

ME ENOXLEI omws o tropos pou sigekrimenes omades prospa8oun na me pisoun oti to diko tous xoui einai to swsto...

eimai megalos pia kai epilegw ta xougia mou...

opoios paei na me prosilitisei se otidipote einai ex8ros...

sas dexome opws eiste, dextite me opws eimai...
ta ipoloipa einai epea pteroenta.

kalinixta miltiadi oraio post!!

Poe είπε...

Βασικά κάτι τέτοιο δεν μας δείχνουν στις ταινίες οτι γίνεται και με τους μαύρους, μεταξύ τους είναι όλη την ώρα yo nigga και yo nigga, αλλα προσβάλλονται άμα τους το πει λευκός.
Poexania.dtoxic.com Τοξικές αντιρρήσεις τρίτου τύπου