29 Δεκ 2007

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, Σ' ΑΓΑΠΩ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ



-Μιλάς παράξενα, είπε εκείνη. Υπάρχει όμως στη συμπεριφορά σου κάτι που μού αρέσει. Έλα πιό κοντά, Ξένε, κι εξήγησε μου.


-Μόνη σου το είπες: "μια λαμπερή κηλίδα αίματος στο μέτωπό του". Με κοίταξες αλλόκοτα. Πρέπει να σ'αγαπήσω;


-Ma σ' άκουσα: "Ένα αστέρι εξερράγη μέσα στο βλέμμα του", είπες.
Απόψε ο ουρανός είναι κατακόκκινος, κι οι φήμες ζοφερές. Μ'αρέσεις όταν γέρνεις έτσι το κεφάλι σου. Τούτη τη στερνή ώρα, ναι, πρέπει να σ'αγαπήσω. 


Ποιός ξέρει; Μπορεί και νά΄ναι αλήθεια πως δεν είμαστε παρά πούπουλα, ανάμεσα στ'ατσάλινα σαγόνια της ζωής και του θανάτου. Αλλά προτιμώ να μετρώ το Χρόνο με το δικό μου ρολόι. Μπορώ έτσι να πετώ, αδιαφορώντας για τις ενδείξεις. Μπορώ να πετάξω μαζί σου.


Είναι το τέλος, σ'αγαπώ, είναι το τέλος.


Από ένα αγαπημένο μου διήγημα επιστημονικής φαντασίας
("Zirn Left Unguarded, The Jenghik Palace In Flames, Jon Westerley Dead’ by Robert Sheckley)

9 σχόλια:

Lorelei Am Rhein είπε...

Υγεία, ευτυχία και αγάπη για
2008!
Φιλιά, Γάτε...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας Γάτε...πάρα πολύ ωραίο...τί είναι αλήθεια οι άνθρωποι..πολύ μου άρεσε αυτή η φράση-'φτερά ανάμεσα στα σογόνια της ζωής και του θανάτου'πάρα πολύ όμορφη...και με τόσο πολύ νόημα...και μου θύμισε επίσης και αυτό το..'ότι αξίζει είν'οι στιγμές' του μεγάλου μας Μ.Χατζιδάκι που κι αυτό λέει πολλά.....χρόνια πολλά έυχομαι με υγεία πάνω από όλα.Αθανασία.

Μαύρος Γάτος είπε...

Πολλές ευχές κι από εμένα, Λούσυ μου!
Γλυκιά μου Ηλιαχτίδα, χαίρομαι παρά πολύ που πού άρεσε. Επίσης χαίρομαι κάθε φορά που μαθαίνω νέα σου. Καλό βράδυ και καλή Κυριακή αύριο!

ellinida είπε...

Δέσε ένα κόκκινο κορδελλάκι στην εξώπορτα. Ισως σου έρθουν αυτά που σου αξίζουν γατούλη.
Καλή χρονιά.
φιλιά

Sissi Soko είπε...

Καλή χρονιά και από μένα... Τα ξέρεις όλα;

Chimaikon είπε...

Αγαπητέ Γάτε,
Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο να κάνω μία μικρή προσαρμογή.
"Ποιός ξέρει; Μπορεί και νά΄ναι αλήθεια ότι δεν είμαστε παρά φτερά, ανάμεσα στ'ατσάλινα σαγόνια της ζωής και του θανάτου. Αλλά προτιμώ να μετρώ το Χρόνο με το δικό μου ρολόι. Μπορώ έτσι να πετώ, αδιαφορώντας για τις ενδείξεις. Μπορώ έτσι πια να πετώ και χωρίς εσένα..."

Chimaikon είπε...

Και 2 ακόμα αδέσποτα σχόλια:
1. Σου εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία!!!
2. Το nanina μου θυμίζει απογεύματα στο πατρικό μου, να παίζω με τα σκοτεινά κατεβάσματα στις οκτάβες και κάτι από παραμύθι με ιππότες.
Σαν παιδί που παίζει κουτσό πάνω σε χαρούμενα και μελαγχολικά πλήκτρα!

herinna/ είπε...

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω αν αγαπάμε περισσότερο τη διάρκεια από το τέλος που πάντα απευχόμαστε. Καλή αρχή πάντως στην καινούργια χρονιά γατούλη, σου εύχομαι πλήρωση, υγεία και χαρά. Φιλιά.

balabala bambaluna ( pink, of course ) είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΥΡΕ ΓΑΤΕ!!
ΑΠΟ ΒΑΘΗ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ 2008, ΓΕΜΑΤΟ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΕΣ, ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΟΘΕΙΣ!
BALABALA BAMBALUNA