29 Νοε 2007

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΙΛΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ: *ΔΕΝ* ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ. ΣΤΕΙΛΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Πρέπει να αναγνωρίσω ότι είναι προς τιμήν του κ. Κιλτίδη που απάντησε άμεσα στις διαμαρτυρίες μας. Ξεκαθαρίζω όμως από την αρχή ότι η απάντηση του -που ακολουθεί - δεν με καλύπτει.

Δεν με καλύπτει, γιατί υποτιμά τις καταστροφές που έχουν ήδη συντελεστεί, και αγνοεί τις καταστροφές που θα ακολουθήσουν.

Δεν με καλύπτει, γιατί η άγρια φύση δεν είναι άγρια Δύση.

Δεν είμαι φυτοφάγος- τρώω ζώα και ψάρια που κάποιοι άλλοι σκοτώνουν για μένα. Παράλληλα είμαι απόλυτα αρνητικός απέναντι στο κυνήγι. Σάς φαίνεται υποκριτική η στάση μου; Εγώ θεωρώ μαξιμαλιστική τη στάση των αυστηρά φυτοφάγων. Και παράλληλα με ξενίζει η αιμοβόρα στάση των κυνηγών. Δεν είναι υποχρεωτικό όμως για όλους να συμφωνούν μαζί μου: ΔΕΝ θα σε κάνω φίλο μου, κυνηγέ, αν και δέχομαι το δικαίωμά σου να κυνηγάς, αν σέβεσαι τους κανόνες και τους Νόμους.

Όσον αφορά το κυνήγι όμως, πέρα από την υποκειμενική άποψη του καθενός, υπάρχουν και οι αντικειμενικές συνθήκες των τελευταίων δεκαετιών- που έχουν αλλάξει τελείως τα δεδομένα. Ήδη σήμερα η κατάσταση όσον αφορά το φυσικό περιβάλλον έχει χειροτερέψει τόσο ραγδαία που δεν μοιάζει καθόλου με αυτήν που επικρατούσε επί χιλιετίες. Αλλά το χειρότερο είναι πως οι καταστροφές που είδαμε ως τώρα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτές που θ' ακολουθήσουν. Δεν μιλάμε πιά για ένα θεωρητικό ζήτημα αρχών, αλλά για την επιβίωση της άγριας πανίδας.

Πόσο μυαλό πρέπει να έχει κανείς για να προβλέψει ότι αυτά που συνέβησαν πέρσι στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στην Αττική, στο Γράμμο, στην Ροδόπη, μέσα στα επόμενα χρόνια θα συμβούν και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας;

Και έρχεται ο Υφυπουργός κ. Κιλτίδης και επιτρέπει ΠΑΝΤΟΥ το κυνήγι, σαν να μην συνέβη τίποτα! [όχι στα καμμένα, κύριε Υπουργέ, κανείς δεν το είπε αυτό, αυτό θα μάς έλειπε άλλωστε!] Ακόμα και στις περιφέρειες που επλήγησαν φέτος σε βαθμό τραγωδίας, ορίζοντας κάποια υποτυπώδη "περιμετρική ζώνη" απαγόρευσης, που είναι σίγουρο ότι κανείς δεν θα την σεβαστεί. Ακόμα και στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στην Αττική... αλλά ποιά η διαφορά; Σε όλη την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα για την επιβίωση της άγριας πανίδας.

Και για να γίνω ακόμα πιό σαφής: Ολόκληρη η Πελοπόννησος έχει έκταση 21.439.192 στρέμματα. ΦΕΤΟΣ ΜΟΝΟ ΚΑΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ 1.772.654 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ. Μιλάμε για το 12% της ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ έκτασης. Δώδεκα τοις εκατό!!!! ΜΟΝΟ ΦΕΤΟΣ!!!! Και δεν θεωρήσατε λογικό να απαγορεύσετε το κυνήγι ούτε καν στην Πελοπόννησο συνολικά, κύριε Υπουργέ; Ούτε εσείς, ούτε οι 'εμπειρογνώμονές " σας;;;;

Η "διασκέδαση' των αιμοβόρων μπάινει λοιπόν πάνω από την ΕΠΙΒΙΩΣΗ της Ελληνικής πανίδας;;;;;

Αφού λοιπόν ο πατέρας μου (το ελληνικό κράτος) δεν με καλύπτει, αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ όπου μπορώ, έστω και εκθέτοντάς τον.

Βοήθησε κι εσύ, στέλνοντας τη δίγλωσση επιστολή διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωκοινοβούλιο.


Ακολουθεί η απάντηση του κ. Κιλτίδη στην επιστολή διαμαρτυρίας των Ελλήνων bloggers
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις επιστολές και τα μηνύματα διαμαρτυρίας που μου στείλατε με αφορμή την έκδοση της νέας απόφασης που αφορά στις ρυθμίσεις θήρας.


Σέβομαι κάθε άποψη, πόσο μάλλον την αντίθετη άποψη, δεν επιθυμώ να τη σχολιάσω ή να αντιδικήσω με κανέναν, επιτρέψτε μου όμως να κάνω ορισμένες χρήσιμες διευκρινίσεις.


Η Πατρίδα μας είναι μια ευνομούμενη Πολιτεία όπου οι θεσμοί και οι νόμοι υπηρετούνται από τους εκφραστές της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας. Στη χώρα μας μάλιστα εφαρμόζονται αυστηρότερα οι κανονισμοί που αναφέρονται στη θήρα από ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Οι Δασολογικές Σχολές εδώ και ενενήντα χρόνια έχουν έδρες με αντικείμενο τη θήρα, στη δε Γενική Διεύθυνση Δασών και Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων λειτουργεί και συγκεκριμένο τμήμα.


Ειλικρινά λυπούμαι που με αδικείτε γιατί αγνοείτε ή παραγνωρίζετε ότι ουσιαστικά στις περιοχές όπου έχει απαγορευθεί το κυνήγι, σύμφωνα με τη νέα ρυθμιστική απόφαση, έχουν προστεθεί πενήντα δύο πυρόπληκτες περιοχές, με περιμετρική έκταση πολλές φορές τριπλάσια της καμένης έκτασης.

Η ισορροπία της άγριας πανίδας σαφώς είναι ζητούμενο για την προστασία του περιβάλλοντος και βεβαίως εάν θέτετε θέμα παράνομης θήρας, όπως και σε κάθε παράνομη ή παράτυπη πράξη, πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, να αγωνιστούμε για την πάταξη του φαινομένου και να ενισχύσουμε τις Δασικές Υπηρεσίες και τη θηροφυλακή.


Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Κιλτίδης
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Η - καταργημένη στην πράξη- απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Η επίμαχη Υπουργική Απόφαση (που καταργεί ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ την απόφαση του ΣτΕ)

Οι πανηγυρισμοί της εφημερίδας "Έθνος" για την έμπρακτη ακύρωση της απόφασης του ΣτΕ


3 σχόλια:

aeritzis είπε...

όποιος γνώρισε απο κοντά το συγκεκριμένο πολιτικό θα καταλάβει ότι πρόκειται για "ξύλινο" άνθρωπο με απαρχαιομένη νοοτροπία. Δυστυχώς είχα την "τιμή" να συζητήσω μαζί του...
Σχετικά με τις έδρες και τις διευθύνσεις που αναφέρει στην απάντησή του ο υφυπουργός ναι υπάρχουν. Υπάρχουν και πολλές άλλες υπηρεσίες. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΜΩΣ??? ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ???

Rodia είπε...

Αχ....
τι να πω; βαρεθηκα πια.
(και ντρεπομαι)
Ελπιζω να αποχωρησει και ο κ. Κιλτιδης απο τη ζωη μας, μολις βολεψει σε καμια θεσουλα την κορη η το γιο του.
βλ. Τσιτουριδης, Μαγγινας, κλπ

Ανώνυμος είπε...

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇