27 Νοε 2007

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ: ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΑΕΡΙΤΖΗΣ! ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ!

Τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα τη σήμερον ημέρα είναι τα επαγγέλματα του αέρα. Όχι τα κλασικά αεροσυνοδός- πιλότος, πάνε αυτά, χάθηκαν- μαζί με τον καπνιστό σολωμό στις πτήσεις της Ολυμπιακής και με τον Πέτσο-Υπουργό μεταφορών. Μιλάω για τα επαγγέλματα του καπνού, του τίποτα, του αέρα κυριολεκτικά. Οι παπατζήδες στη γωνιά του δρόμου μπορεί να εξέλιπαν, υπάρχουν όμως γύρω μας αμέτρητοι μοντέρνοι παπατζήδες νέας τεχνολογίας:


Ασφαλιστής. Ο καθένας σήμερα μπορεί να γίνει «ασφαλιστής», χωρίς σπουδές, χωρίς γνώσεις, χωρίς προσόντα, αλλά με ΚΑΛΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ. Όλοι αυτοί οι αυτοσχέδιοι ασφαλιστές απευθύνονται κυρίως στους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους, κωδικός «πώς να αποξενώσεις έως εξαγριώσεις στο πιτς φυτίλι όλους σου τους φίλους και συγγενείς ».


Μεσίτης. Γέμισε ο κόσμος κι από αυτούς. Παλιά όταν έψαχνες κάτι έπαιρνες μιαν εφημερίδα και το έβρισκες. Τώρα σε βρίσκει αυτό: γέμισε ο κόσμος αεράκια των πολυεθνικών Warner Lambert Smith/ Remaxx/ κλπ και πολλών εγχώριων wannabee.

Spam-Τηλεφωνητής-"Προγραμματιστής". «Καλησπέρα σας!!! » (συνήθως ώρα τέσσερις και πέντε το μεσημέρι, είναι πιο φτηνές οι κλήσεις- παλιά είχαν κι έναν θριαμβευτικό τόνο, τώρα τους κόπηκε…)- «Θα ήθελα να μιλήσω με τον κύριο Αεριτζήδη. Ο ίδιος;;;;; (μέγας ενθουσιασμός)». «Σας τηλεφωνούμε από την Tellas/ τον ΟΤΕ/ τη Eurobank/ για να σάς ενημερώσουμε για το νέο πρόγραμμα/ δάνειο/ κάρτα/ ΚΛΑΤΣ-


ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΑΕΡΙΤΖΗΣ

ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ!

.

6 σχόλια:

μαριάννα είπε...

.
.
Πρώτον να εύχεσαι να μη σου τηλεφωνήσει η Ον Τέλεκομς!(Δεν την έχω πατήσει, γιατί δε μασάω, αλλά έχω διαβάσει τα... μπάχαλα και ακούγεται και το ονοματάκι Μαν...., που δεν ξέρω αν αληθεύει και δε με αφορά, απλά με είχε πάρει ένας αγενέστατος τσόγλανος το καλοκαίρι, που αν τον είχα μπροστά μου θα του τα μπούκωνα για μπρέκφαστ! χαχαχαχα)
Δεύτερον θύμισέ μου τί είχε κάνει ο Πέτσος; (για να τον σιχαθώ ακόμα περισσότερο).
Και τρίτον και κυριότερο και γαμ@ την ευρηματικότητα στον τίτλο! Αυτό το οι ουρανοί είναι δικοί μας, μ' έφτιαξε άγρια! :))))

Δινονόη είπε...

καλο! και τι να κανουν ομως κι αυτοι με τοση ανεργια; βλεπεις ο Αλογοσκουφης προτιμα να δινει κονδυλια στην εκκλησια κι ας μειωνει τις συνταξεις

MenieK είπε...

ξεχνάς το καλυτερότερο... Δημοσκόπος ή γκαλοπατζής ή ο καλύτερος φίλος των ειδησανθρώπων των οχτώ :)

Ανώνυμος είπε...

Spam-Τηλεφωνητής to kalutero epagaelma toy kosmou. To misoyn oloi oso ki esu...

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα!

@Γητεύτρια: Κι εγώ κόντεψα να σφαχτώ με μια αγενέστατη αλλά δεν θυμάμαι από ποιό σύννεφο μού τηλεφωνούσε

Σ;))))

@Παράλογο: ναι, είναι και η ανεργία... αποτελεί όμω"έργο' το να παράγεις αέρα;;

Σ;))))

@Μενιέκ: Αυτό το δημοσκόπος είναι εποχιακός αεριτζήε, ε;

Σ;))))

@Colpo: Το μισούν κι αυτοί που το κάνουν, το ξέρω... απορούσα πώς αντέχουν τα νεύρα οτυς, αλλά διάβασα σχετικά στην Ψιλικατζού και μού λύθηκε η απορία (ΔΕν αντέχουν...)

Σ;))))

Unknown είπε...

Γάτε, δεν έπρεπε να συμπεριλάβεις την κατηγορία των spam-τηλεφωνητών στα αεριτζήδικα επαγγέλματα - και αναφέρομαι στους δυστυχείς εργάτες του telemarketing κι όχι στους επιχειρηματίες.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ καλά πως είναι μια κακοπληρωμένη δουλειά, με λειψά ένσημα, απλήρωτες υπερωρίες μ' ένα καρότο μίζερων ποσοστών ν' αντισταθμίζει το μαστίγιο της συνεχούς πίεσης γι' αποτελέσματα. Να μη μιλήσω για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες με τα στενόχωρα «γκισέ» που δε σ' αφήνουν να βλέπεις παρά την οθόνη του autodialer.

Ξέρω πόσο ενοχλητικό είναι το telemarketing αλλά ας προσπαθούμε, παρά την ενόχλησή μας, να κλείνουμε γρήγορα κι ευγενικά το τηλέφωνο. Και να ξέρουμε ότι τις πιο πολλές φορές η αγενής επιθετικότητα των τηλεφωνητών είναι κατευθυνόμενη.