27 Οκτ 2007

Τ' ΑΓΙΟΔΗΜΗΤΡΙΑΤΙΚΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΟΥΜε τον Άγιο Δημήτριο έχω μια πολύ ιδιαίτερη σχέση, αν και είμαι ένας συνειδητός και δηλωμένος άθεος χριστιανός. Χάρηκα λοιπόν όταν έμαθα ότι τα αγαπημένα μου χρυσάνθεμα λέγονται και αγιοδημητριάτικα επειδή ανθίζουν περίπου στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, στις 26 Οκτωβρίου, σαν χτες.

Φέτος όμως κάτι έχει αλλάξει: Η γιορτή πέρασε, οι επίσημοι και το πλήθος έφυγαν, η γειτονιά του Αγίου Δημητρίου ησύχασε (σχετικά), τ' αγιοδημητριάτικα στο μπαλκόνι μου όμως δεν άνθισαν ακόμα. Μόλις που άρχισαν να σκάνε τα μπουμπουκάκια τους. Γιατί;

Επειδή φέτος ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τ' αγιοδημητριάτικα ΑΝΘΙΣΑΝ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Οπότε αυτή είναι η δεύτερή τους ανθοφορία μέσα στη χρονιά, και λογικό είναι να έχει καθυστερήσει. Αυτό δεν θα ήταν παράδοξο αν επρόκειτο για φυτά θερμοκηπίου, στα θερμοκήπια τα φυτά χάνουν τον έλεγχο και ανθίζουν όποτε νά 'ναι, πολλές φορές το χρόνο. Τα δικά μου όμως τα χρυσάνθεμα ζουν μόνιμα στο μπαλκόνι μου εδώ και τέσσερα χρόνια, και κανονικά ανθίζουν ΜΟΝΟ στα τέλη Οκτώβρη.

Είπατε τίποτα για το φαινόμενο θερμοκηπίου;
Σ:(
.

4 σχόλια:

Κωστης Γκορτζης είπε...

Ε, να τα λέμε αγιονεστοριάτικα τότε! :-)

An-Lu είπε...

Άσχετο! Η Σκρατς εκτός από πανέμορφη κουκλάρα, έγινε και χορτοφάγα ε;!
;-)

NIEMANDSROSE είπε...

Η Νάνσυ είναι στη φωτό; ;b

η ψυχη μου το ξερει είπε...

-Παράλογοοοοοο!!!
Δεν μου απαντάει...