17 Οκτ 2007

ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΡΑ-ΔΙΚΌ ΜΑΣ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ *ΚΑΙ* ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ *ΚΑΙ* ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑ


Πριν λίγο καιρό ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων κος Σουφλιάς πιάστηκε να χτίζει χωρίς νόμιμη άδεια. Αποποιήθηκε κάθε ευθύνη ρίχνοντάς τες όλες στον μηχανικό του, που ως τότε τον εμπιστεύονταν τυφλά. Κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά.


Πριν από μερικούς μήνες έπιασαν το Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ψωμιάδη να οδηγεί χωρίς κράνος. Και τί γύρισε και είπε ΣΤΗΝ ΚΆΜΕΡΑ; «Μα καλά, το Νομάρχη βρήκαν να πιάσουνε;;;;»

Πριν από μερικούς μήνες ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος έμαθε πως έχει καρκίνο. Και τί γύρισε και είπε;;; "Γιατί εγώ, Θεέ μου... Γιατί σε μένα και όχι κάπου αλλού...Όμως, τελικά το πήρα πίσω, γιατί έμοιαζε με ύβρι, ήταν σαν να ελέγχω τον Θεό... "
Πάλι καλά που τελικά «το πήρε πίσω» και δεν έτριξε τα δόντια στα Επουράνια, να πέσει ο καρκίνος στο κεφάλι κανενός άλλου κακομοίρη για να γλυτώσει Εκείνος.

Το καλοκαίρι που μάς πέρασε κάποιοι -ουκ ολίγοι- συνάνθρωποί μας επωφελήθηκαν από την αναμπουμπούλα των μεγάλων πυρκαγιών κα πήγαν και τσέπωσαν τα τρία χιλιαρικάκια. Πώς αντέδρασε το Κράτος μόλις (τελικά) το αντιλήφθηκε; Έκοψε κανέναν κώλο, για παραδειγματισμό;;;; Όοοοοοοοχι,,,, τους είπε «Πω πω πω!!! Είσαστε κακά παιδάκια, αλλά αν τα φέρετε γρήγορα πίσω, ΔΕΝ θα σας τιμωρήσω»

Μα βέβαια, ξέχασα, επρόκειτο για απατεώνες, για γύφοτυς, για εξαιρέσεις. Για να δούμε μερικές ακόμα περιπτώσεις 'ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ":

Περίπτωση πρώτη: Εφοριακός με τρλια πτυχία και εξαιρετικές προοπτικές ανέλιξης, παραιτείται από την Εφορία και μετατάσσεται στην εκπαίδευση γιατί δεν μπορεί να αντέξει την διαφθορά.

Περίπτωση δεύτερη: Ορθοδοντικός με πείρα πολλών ετών, αλλά χωρίς πολλή δουλειά, έξω από μίζες και κορνίζες, πάντα τίμιος και τυπικός με την Εφορία, αναγκάζεται να κλείσει πρόωρα το ιατρείο του, γιατί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα ποσά που καλείται να πληρώσει, βάσει των «αντικειμενικών» κριτηρίων.

Περίπτωση τρίτη: Μηχανικός της Πολεοδομίας αλλάζει τομέα γιατί δεν αντέχει την διαφθορά που υπάρχει στο τμήμα έκδοσης αδειών, όπου οι φάκελοι ανοίγουν είτε σε κάποιους μήνες - χωρίς μπαξίσι, είτε αμέσως- με μπαξίσι.

Περίπτωση τέταρτη: Γιατρός του ΕΣΥ υποστηρίζει ότι αν και πέρασε από πολλά νοσοκομεία, πουθενά δεν βρήκε έστω και ένα γιατρό που να παραδέχτηκε ποτέ ότι πήρε φακελάκι. Το φακελάκι όμως ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ σαν αναπόσπαστο στοιχείο ενός «Συστήματος Υγείας» φτιαγμένου περίτεχνα έτσι ώστε να λειτουργεί με τρόπο που να αυτοχρηματοδοτείται από την μια και να έχει τους γιατρούς σε διαρκές καθεστώς εκβιασμού από την άλλη: να «αναγκάζονται» δηλαδή οι κακοπληρωμένοι γιατροί (και οι νοσοκόμοι και οι τραπεζοκόμοι κτλ) να πάρουν ή, ακόμα χειρότερα (;), να ζητήσουν φακελάκι, κι έτσι να βρίσκονται πάντα υπό την απειλή του διασυρμού, που κατά καιρούς γίνεται και πράξη, είτε για «παραδειγματισμό» των υπολοίπων, είτε σαν τιμωρία για τυχόν κακή διαγωγή.

Περίπτωση πέμπτη: Ιδιώτης γιατρός με προϋπηρεσία στο ΕΣΥ και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβεβαιώνει όλα τα ανωτέρω των περιπτώσεων 1,2 και 4, προσθέτοντας ότι όποιος ιδιώτης (σαν την περίπτωση 2) είναι τίμιος με την Εφορία είναι μαλάκας, γιατί η Εφορία δεν ελέγχει τυχαία, ξέρει ποιοι «τα έχουν μαζέψει» και χτυπάει καίρια, «30 εκατομμύρια η παράβαση, δώσε πέντε στο κράτος κι άλλα πέντε σ’εμάς και καθάρισες». Και όποιος υπήρξε τίμιος φυσικά δεν τα έχει και καταστρέφεται, ενώ όποιος έχει παίξει με τους κανόνες του παιχνιδιού πληρώνει και είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Περίπτωση έκτη: Διευθύντρια τοπικού ΙΚΑ κατηγορείται ότι δεν πλήρωνε επί χρόνια την ασφάλεια (ΙΚΑ) των εργατών που δούλευαν σε ιδιωτικές της κατασκευές.

Περίπτωση έβδομη: Νεαρός οικοδόμος θεωρεί αυτονόητο ότι δεν θα πληρωθεί παρά το - όποιο - ημερομίσθιο. Για την ασφάλειά του (ΙΚΑ), ούτε λόγος, αν το απαιτήσει δεν θα ξαναδουλέψει.

Περίπτωση όγδοη: Γιατρός που ασχολείται με αποτρίχωση Laser, κόβει άσχετες αποδείξεις στις ασθενείς του «για να τα πάρουν από το Ταμείο τους, το οποίο έτσι κι αλλιώς τόσα χρόνια τους κλέβει». Φυσικά οι ασθενείς ενθουσιάζονται και συρρέουν.

Περίπτωση ένατη; Αγροτικός συνεταιρισμός ενός πλούσιου χωριού του Μακεδονικού κάμπου καταρρέει οικονομικά, και μαζί φυσικά όλοι οι αγρότες του χωριού. Στο μεταξύ, ενώ θα αρκούσαν τέσσερις πέντε υπάλληλοι για τα γραφεία του, είχε φτάσει να «απασχολεί» πάνω από εκατό.

Περίπτωση δέκατη: Νεαρή αδιόριστη φιλόλογος θεωρεί βέβαιο ότι θα διοριστεί σαν αναπληρώτρια καθηγήτρια την επόμενη χρονιά, μια που έχει εξασφαλίσει γερό πολιτικό μέσο.



Οι κάθε είδους ηγέτες μας, τελικά, έχουν το Λαό που τους αξίζει.

9 σχόλια:

Sourotiri είπε...

Μα ακριβως, ο λαος και οι ηγετες τους εχουν μια σχεση αρκετα αντιπροσωπευτικη μπορω να πω :)

Περιμενεις κατι καλυτερο;

Elias είπε...

Ο άθλιος δημόσιος τομέας, με τη διαφθορά και τη λαμογιά του καταπνίγει κάθε έννοια προόδου σε αυτή τη χώρα, διαστρέφει τα λόγια και οι κλέφτες εμφανίζονται σαν κοινωνικοί σωτήρες. Διυλίζουν το κουνούπι και καταπίνουν την καμήλα, αερολογούν, κόπτονται για το κοινό καλό τι στιγμή που το μόνο που τους νοιάζει είναι η τσέπη τους.

Και οι άθλιοι έλληνες, παριστάνουν τους σπουδαίους, αρπάζουν στον αέρα τα αποφάγια που τους πετάν οι αφέντες τους, και θεωρούν ότι κάτι κατάφεραν. Βρίζουν τη κατάσταση μπροστά σε κόσμο και τρέχουν στο βουλευτή στα κρυφά για καμιά θεσούλα και του ορκίζονται ψήφο αιώνια.

Niemandsrose είπε...

Συμπτωματικά τράκαρα σήμερα στο buzz reality αυτό που πραγματεύεται το ίδιο -περίπου- θέμα και μου θύμισε την περίπτωση του ακαδημαϊκού Στέλιου Αλεξανδρόπουλου που άφησε πρόωρα τη τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια συντονισμένου διωγμού γιατί τόλμησε να καταγγείλει παρανομίες στο πανεπιστήμιο Κρήτης...

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Πω!πω!Η δική μου γιατρός που δεν μου κόβει καθόλου αποδείξεις για το λέιζερ κι εγώ η μλκσμν που δε ζητάω σε ποια περίπτωση ανήκουμε;;;; :-(

Rodia είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν Γάτοι, σαν και σένα Γατούλη μου, που τα τρώνε τα ψάρια!!! Δεν τους ξεφεύγει τίποτα λέμε...
:-)))

0comments είπε...

Τι ωραία!

Ανώνυμος είπε...

νεοελληνισμος

Μαύρος Γάτος είπε...

Ωχ ωχ ωχ!!! Άμα αρχίσω να καταβροχθίζω τα σάπια Ελληναρόψαρα κι άν ακολουθήσω το παράδειγμα του Στέλιου Αλεξανδρόπουλου... δεν την βλέπω καλά την ζωή μου! Καλά που έχω άλλες εννιά (ή εφτά);;;;

Σ;))))

Niemandsrose είπε...

άλλες έξι έχεις! τη μία τη χρησιμοποιείς ήδη... ;)