10 Σεπ 2007

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: *ΔΕΝ* ΜΠΟΡΕΙ, *ΟΥΤΕ* ΘΕΛΕΙ

Αναξιοκρατία, διαφθορά, αδιαφάνεια. Αυτές είχε επισημάνει ο νέος πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής (στη ΔΕΘ του 2ΟΟ4) σαν τις τρεις μεγάλες πληγές της Ελλάδας. Και υποσχέθηκε να τις πολεμήσει. Κι εγώ τον πίστεψα.
Στην πορεία, η γνώμη που σχημάτισα για τον Κώστα Καραμανλή ήταν πως πρόκειται για έναν άνθρωπο με καλές προθέσεις, που όμως αντικειμενικά δεν μπορεί να τις εφαρμόσει. Με λίγα λόγια πίστευα ότι ο Κώστας ΘΕΛΕΙ, αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ κατ' αρχήν λόγω της έλλειψης επαφής του α) με την "πιάτσα" και β) με την καθημερινότητα και με τα προβλήματα του μέσου Έλληνα. Τελικά (και αρχικά, και πάντα) ο Κώστας Καραμανλής ΕΙΝΑΙ όντως ένας άνθρωπος ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ, που ανατράφηκε και μορφώθηκε μέσα σ' ένα χρυσό κουκούλι.
Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο: ο βασικός και ανυπέρβλητος λόγος που ο Καραμανλής ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, είναι γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ που θα μπορούσαν ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ τις καλές του προθέσεις. Δεν έχει τους ανθρώπους, ούτε σε αριθμό, ούτε σε ποιότητα.

Αυτά σχετικά με το τί δε μπορεί και γιατί.

Τελευταία όμως άρχισα ν' αμφισβητώ πάρα πολύ σοβαρά ΚΑΙ αυτές τις θεωρητικές "καλές προθέσεις" του Κώστα Καραμανλή. Εκκρεμούν κάποια καίρια ερωτήματα, που ΟΙ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ τους ΔΕΝ είναι δυστυχώς συμβατές με δήθεν "ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ":

1. ΠΟΙΟΣ αύξησε τον ΦΠΑ από 18 σε 19% (αναλογική αύξηση ΦΟΡΟΥ κατά ΕΞΙ τοις εκατό, 1 στα 18...); Ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνει συνέχεια ότι η Κυβέρνησή του ΜΕΙΩΣΕ τους φόρους. Όμως ακόμα και ένας μαθητής του Λυκείου που διδάσκεται τα στοιχειώδη οικονομικά ξέρει ότι ο ΦΠΑ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ΑΔΙΚΟΥΣ φόρους, τους ΕΜΜΕΣΟΥΣ, που τους πληρώνουν ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, είτε είναι εφοπλιστές είτε είναι τσιγγάνοι και ζουν σε τσαντήρι. Ο ΜΟΝΟΣ ΦΟΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΙΚΟΣ ΦΠΑ (κάτι που συστηματικά αποκρύπτει όταν ερωτάται σχετικά ο Κώστας, ουσιαστικά ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΣ), ενώ ένα σωρό ΔΙΚΑΙΟΙ, ΑΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ, έχουν μειωθεί ή πρόκειται να μειωθούν. Με τελευταίο στη λίστα τον ΦΟΡΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, που είναι Ο ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, μια που αφορά πλούτη για τα οποία δεν εργάστηκες καθόλου για να τα αποκτήσεις...

2. ΠΟΙΟΣ κατέθεσε πρόταση για αποχαρακτηρισμό εκατομμυρίων στρεμμάτων ΔΑΣΟΥΣ, ΠΟΙΌΣ προσπάθησε να αλλάξει το άρθρο 24 του Συντάγματος, ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ και ανοίγοντας το δρόμο για τεράστια οικολογική υποβάθμιση της Ελληνικής Φύσης;;;; Ναι, ναι, ο Κώστας, η Κυβέρνησή του. ΜΕ ΠΟΙΑ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ "προσπάθειες" και "μέτρα" και "έργο" για την "προστασία του περιβάλλοντος;;;;;;;;...

3. ΠΟΙΟΣ
προκήρυξε τις ΑΣΤΟΧΕΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΡΟΩΡΕΣ εκλογές; Ο Γιωργάκης; Η Παπαρήγα; Ο Αλαβάνος; Ο Καρατζαφέρης; ΟΧΙ, τις προκήρυξε ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΤΙΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ, κι όμως από πίσω καλλιεργούσε - ή ΕΠΕΤΡΕΠΕ να καλλιεργηθεί - η ΕΛΕΙΝΗ ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΖΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. Και που τώρα ΤΟΛΜΑ να λέει ότι "δείτε, οι άλλοι καλλιέργησαν την εκλογολογία, κι εγώ ο καημένος αναγκάστηκα τελικά να προκηρύξω τις εκλογές".

Ε όχι ρε Κωστάκη. Δεν είμαστε ΟΛΟΙ "άτομα με ειδικές δεξιότητες". ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ *ΟΛΟΙ* ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

ΔΕΝ σε εμπιστευόμαστε. ΔΕΝ θα σε ξαναψηφίσουμε.

Γιατί ΔΕΝ έχεις ΟΥΤΕ τους ανθρώπους, ΟΥΤΕ τις ικανότητες, και τελικά, ΟΥΤΕ την πρόθεση.

7 σχόλια:

Elias είπε...

Ούτε εσύ θα τον ψηφίσεις, ούτε εγώ και μάλιστα προσπαθώ να πίσω και τους φίλους μου να κάνουν το ίδιο. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι θα τον ψηφίσουν.

Βλέπε και σχετικό ποστ του πιτσιρίκου

http://pitsirikos.blogspot.com/2007/08/blog-post_31.html

Ανώνυμος είπε...

...Καρατζαφερικός, μου φαίνεσαι, doctor ;)

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ VIDEAKI:

http://www.youtube.com/watch?v=1isF9TtC7SY

Μαύρος Γάτος είπε...

Ανώνυμε: σε καμμιά περίπτωση.

Επειδή έχει δίκιο που τον λέει 'ανεπάγγελτο", δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο σε ό,τιδήποτε άλλο.

Ο Καρατζαφέρης είναι απλά ένας λαϊκιστής συγκεκαλυμμένος φασίστας τύπου Λε Πεν.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=pm875T4Fhz0&mode=user&search=

Ανώνυμος είπε...

...ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ; ; ; ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΝΑ ΚΡΕΒΑΤΟΜΟΥΡΜΟΥΡΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ, ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΄ΨΑΧΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ! ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΟΤΙ 5 ΚΩΛΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ! ...ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ! ...ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ (ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 80%), ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΚΟΟΣ ! ΟΛΑ Τ' ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΣ !
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΑΣ

Aphrodite είπε...

Τher most surprising of them all?

"Απορρόφησε" το crash-test με τις πυρκαγιές και βγαίνει αλώβητος, με αέρα "ανώτερου" ("θέλουμε συνεργασίες και όχι κομματικές αντιπαραθέσεις") και μία από τα ίδια ουσιαστικά, όσο η άλλη πλευρά φαίνεται η υστερική της υπόθεσης και έχει και τα αυτογκόλ της (Φώφη, πού θα τα βρει τα λεφτά, όχι πρόγραμμα, μόνο έχθρες κτλ)...

Πώς γύρισε έτσι το κλίμα, μου λέτε?!?!?!?!? Πάνω που όλα φαίνονταν ότι ξεκαθάριζαν και δεν θα ξαναγίνονταν τα ίδια λάθη...