17 Σεπ 2007

ΕΛΛΆΔΑ, ΕΚΛΟΓΈΣ 2ΟΟ7: 8Ο% (42+38) ΨΉΦΙΣΑΝ *ΝΑΙ* ΣΤΟΝ ΠΕΡΑΙΤΈΡΩ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΌ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΉΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ

Η αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, το ισχύον μας Πολίτευμα, λειτουργεί μέσω αντιπροσώπων, που είναι οι βουλευτές. Αυτό το ξέρουμε θεωρητικά όλοι. Εκείνο όμως που όλοι αγνοούμε ή έχουμε ξεχάσει είναι ότι στις εκλογές δεν εκλεγούμε Κυβέρνηση, αλλά τους ανθρώπους που θα μάς αντιπροσωπεύσουν στη Βουλή. Η Βουλή των ΑΝΤΙΠΡΟΣΏΠΩΝ ΌΛΩΝ ΜΑΣ καθορίζει συνολικά (μέσω του συσχετισμού δυνάμεων των κομμάτων) την Κυβέρνηση, και στη συνέχεια όχι μόνο την ελέγχει σε κάθε της πράξη και σε κάθε της παράλειψη, αλλά και επικυρώνει η απορρίπτει το νομοθετικό της έργο, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ ΨΉΦΟ ΤΟΥ ΚΆΘΕ ΕΝΌΣ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΧΩΡΙΣΤΆ. Άρα ουσιαστικά την πορεία της χώρας την καθορίζουν οι τριακόσιοι αντιπρόσωποί μας, οι Βουλευτές μας, και μέσω αυτών ΕΜΕΊΣ, ο "ΚΥΡΊΑΡΧΟΣ ΛΑΌΣ". ΑΥΤΌ σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ. Αυτά στη θεωρία...
Στην πράξη, το πολιτειακό μας σύστημα έχει διαστρεβλωθεί τόσο πολύ, που απέχει πολύ από την ίδια την ουσία της Δημοκρατίας. Στην πράξη ΔΕΝ μας κυβερνούν ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ, δηλαδή οι ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΈΞΕΙ, αλλά δύο ομάδες επαγγελματιών πολιτικών, με τους παρατρέχαμενούς τους στον Κρατικό Μηχανισμό και στα ΜΜΕ. Στην πραγματικότητα δεν ψηφίζουμε ΑΝΤΙΠΡΌΣΩΠΟ: ψηφίζουμε ένα ανδρείκιλο, ψηφίζουμε έμμεσα τον Καραμανλή ή τον Παπανδρέου ή όποιον άλλον κάνει αύριο κουμάντο στα δυό μεγάλα κόμματα, δίνοντας σε αυτόν και στο περιβάλλον του ΛΕΥΚΉ ΕΝΤΟΛΉ να οδηγήσει το τιμόνι της Ελλάδας όπου εκείνον τον βολεύει. Οι αντιπρόσωποί μας, οι ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ, είτε απουσιάζουν συστηματικά από το Κοινοβούλιο, αδιαφορώντας για τον ΈΛΕΓΧΟ που ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ να ασκούν στην εξουσία, είτε είναι παρόντες κατά παραγγελία, συνήθως όταν πρόκειται να ψηφίσουν, και συμπεριφέρονται σαν ΑΓΕΛΉ, ακολουθώντας σε όλα την ΓΡΑΜΜΉ της Ηγεσίας του Κόμματος. Θυμάστε το περιβόητο "θέμα κομματικής πειθαρχίας" του Ανδρέα Παπανδρέου; ακόμα κι όταν δεν αξιώνεται τόσο επιτακτικά και τόσο κυνικά, η τυφλή υπακοή στον Αρχηγό της ΠΑΡΆΤΑΞΗΣ είναι ο άγραφος κανόνας- τουλάχιστον όσον αφορά τα πιο σημαντικά θέματα.

Η δεύτερη θεμελιώδης στρέβλωση του πολιτειακού μας συστήματος είναι ο τερατώδης μηχανισμός ανακύκλωσης των δύο μεγάλων κομμάτων στην εξουσία, που λέγεται κατ' ευφημισμόν "ΕΚΛΟΓΙΚΌΣ ΝΌΜΟΣ".
Ο νομιμοφανής αυτός μηχανισμός αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος είναι τόσο ισχυρός, που κάθε έξοδος από τον φαύλο κύκλο μοιάζει αδύνατη. Λειτουργεί σατανικά πολυσύνθετα, πριμοδοτώντας άγρια το πρώτο κόμμα σε βάρος του τρίτου κόμματος και κάτω, αφήνοντας αλώβητο το δεύτερο κόμμα, αποκλείοντας από τη Βουλή τα κόμματα που συγκεντρώνουν κάτω από τρία τοις εκατό (ποσοστό που όμως αναλογεί σε ΕΝΝΙΆ Βουλευτές...). Διαιωνίζει έτσι με ασφάλεια την εναλλαγή των δύο μεγάλων κομμάτων στην Εξουσία, οδηγώντας τα σε όλο και ψηλότερα επίπεδα κυνισμού, αλαζονείας, διαφθοράς, διαπλοκής με τα διαφορά οικονομικά συμφέροντα, ανάπτυξης πελατειακών σχέσεων με το εκλογικό σώμα.

Παρά τις ενδείξεις και τις προσδοκίες κάποιων από εμάς για ηχηρή απαξίωση του συστήματος αυτού από τους συμπολίτες μας, 42% ψήφισαν χτες και πάλι ΝΔ κι άλλοι 38% ψήφισαν και πάλι ΠΑΣΟΚ (Ακόμα ένα 3,6% ψήφισε το ΛΑΌΣ, τον λύκο με την προβιά του αρνιού, βάζοντάς το στη Βουλή για πρώτη φορά - αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο).
80% των Ελλήνων ψήφισαν λοιπόν και πάλι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με δεδομένη την ανεπάρκεια των δύο αυτών κομμάτων να προστατέψουν το δημόσιο συμφέρον και να εξασφαλίσουν για τον Έλληνα πολίτη αξιοπρεπή και αποτελεσματική Δημόσια Υγεία, Δημόσια Παιδεία, Δικαιοσύνη, Εξωτερική Πολιτική, ποιότητα ζωής στην πόλη και στην ύπαιθρο. Αυτό αποδεικνύει πόσο σοβαρή είναι η ΤΡΊΤΗ και ΣΟΒΑΡΌΤΕΡΗ στρέβλωση της Δημοκρατίας μας: η πλήρης ανεπάρκεια Δημοκρατικής Παιδείας των Ελλήνων και η ΔΙΑΦΘΟΡΆ του Εκλογικού Σώματος. Πρόκειται για τις ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΈΣ ΣΧΈΣΕΙΣ που ήδη ανέφερα, ένα πολύπλοκο και βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΌ σύστημα εξυπηρετήσεων, ευνοϊκών κατ' εξαίρεση μεταχειρίσεων, κατά παραγγελία διορισμών, ή την ΠΡΟΣΔΟΚΊΑ όλων αυτών, από την Κυβέρνηση, μέσω των Βουλευτών. Των Βουλευτών που αντί για ΑΝΤΙΠΡΌΣΩΠΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉΣ ΒΟΎΛΗΣΗΣ είναι ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΕΣ ΑΔΙΑΦΑΝΏΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΏΝ, μεσάζοντες των δύο πανίσχυρων κομμάτων που νέμονται την ΕΞΟΥΣΊΑ μετά την πτώση της χούντας, κυβερνώντας κατ' αποκλειστικότητα διαδοχικά την Ελλάδα. Και που αναμένεται να την κυβερνούν ώσπου- ως πότε;

9 σχόλια:

Niemandsrose είπε...

Γάτε, το κείμενό σου διαμαντάκι! Ερώτηση:

Η πολιτική ατζέντα του Καραμανλή στις προηγούμενες εκλογές περιελάμβανε την πάταξη της διαφθοράς.

Τι βήματα έγιναν προς αυτή τη κατεύθυνση;

Πού είναι ένας από το 41% των υποστηρικτών της ΝΔ να μου απαντήσει;

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Από τη στιγμή που κατάφεραν να κάνουν τη σκέψη του πολίτη από συλλογική, ατομική, εγωκεντρική και εσωστρεφή, το παιχνίδι χάθηκε!
Αφού κατάφεραν να τον κάνουν να πιστέψει πως ως άτομο είναι σημαντικός για τον εαυτό του και ασήμαντος για το σύνολο, όλα τα άλλα είναι λόγια για κατανάλωση στην καταναλωτική κοινωνία που ζούμε!
Εγώ το όπλο μου το παρέδωσα....:)

Lion είπε...

Ολοσωστος Μαυρε Γατε μου. Την εκπληξη και την απογοητευση σου ομως δεν καταλαβαινω. Αφου την ξερεις την των νεοελληνων κοινωνια. Τι αλλο περιμενες;

Υπαρχουν σημερα 40000 ελληνες μπλογγερς (αν υποθεσουμε οτι ειναι τοσοι πολλοι και οτι ψηφιζουν ολοι ανεξαιρετως το ιδιο κομμα) που λυπουνται για τις προσφατες φωτιες.

Και στην αντιπερα οχθη υπαρχουν 350000 κυνηγοι που περιμενουν πως και πως να δολοφονησουν τα εναπομειναντα ζωντανα. Ηδη αυτην την στιγμη που μιλαμε, οι ντουφεκιες των δολοφονων ηχουν στις ραχουλες (παρανομα στις καμμενες περιοχες, νομιμοτατα στις υπολοιπες).

Ειναι να αναρωτιεσαι, γιατι βγηκαν αυτα τα αποτελεσματα;

Sissi Soko είπε...

Γιατί δεν ανανεώνουμε τη δημοκρατία με κάτι πιο αντιπροσωπευτικό; Κάτι πιο άμεσο; Γιατί δεν ψηφίζουμε π.χ. κατευθείαν και την κυβέρνηση; Από διάφορα κόμματα, πάντα τον καλύτερο...

Oneiros είπε...

Ωραίο και αναγκαίο κείμενο. Και το πιό θλιβερό είναι ότι όσα μικρά κόμματα πιάσανε το μέτρο, αντί να θρηνούν για την κατάντια του πολιτεύματος, χαίρονται με τα ξεροκόμματα που τους πετάει ο εκλογικός νόμος. Ναι, η αύξηση των ποσοστών είναι λόγος χαράς, αλλά όχι στο βαθμό του να ξεχάσουν γιατί υφίστανται, εντέλει.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπερίζω τους εκλεκτούς φίλους. Μεγάλη απογοήτευση, έιχα πειστεί ότι ΑΥΤΗΝ την φορά κάτι θα άλλαζε, επιτέλους...

Rodia είπε...

Γάτε, μη το βάζεις κάτω. Πάνω από 40 χρόνια περιμένω και αντέχω ακόμα!:-)
..όλο και κάτι καλύτερο συμβαίνει, αν και πάμε σαν το κάβουρα..

Rodia είπε...

Κοινό μυστικό (που δεν είναι μυστικό) αυτά που γράφεις Γάτε μας. Πόσο άραγε χρειάζεται να μας πατήσουν κάτω για να ξυπνήσουμε; Πόσο να κάψουν ακόμα; Πόσο να εξευτελίσουν με υποτιθέμενες "παροχές"; Πόσα δάση, πόσα πτώματα, πόσοι σκοτωμοί στους δρόμους, πόσοι άνεργοι, πόσοι ναρκομανείς, πόσοι ημιμαθείς, πόσοι επιδοτούμενοι "βαμβακοπαραγωγοί", πόσα γάλατα στην άσφαλτο, πόσοι νέοι "ταραξίες" στην ασφάλεια, πόσοι γέροι πειναλέοι στα πεζοδρόμια; Πόσο γερό στομάχι έχουμε αλήθεια! Φοβερό το ΕΛ-γονίδιο μας!!

S G είπε...

ποια ειναι η προταση σου ας πουμε για τον εκλογικο νομο?