4 Ιουν 2007

ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΑΜΑΛΙΕΣ;;;;; ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ;;;;;;; ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ;;;;;;;

.
ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, προσπαθούν να μάς πείσουν ότι το μεγαλύτερο ζήτημα που απασχολεί αυτήν την έρημη χώρα είναι το πότε ακριβώς θα γίνουν οι εκλογές και το αν ο Γιωργάκης "εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση" στον Κωστάκη ή το αντίθετο.

ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, άνθρωποι πεθαίνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ λόγω των ΤΡΑΓΙΚΩΝ ελλείψεων του δημόσιου συστήματος υγείας.

ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, τα νοσοκομεία πληρώνουν ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ για είδη που στο ελεύθερο εμπόριο κοστίζουν ΕΛΑΧΙΣΤΑ.

ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, χιλιάδες πολύτιμες θέσεις γιατρών βασικών μάχιμων ειδικοτήτων και δεκάδες χιλιάδες θέσεις νοσηλευτών μένουν ακάλυπτες, και χιλιάδες ΗΡΩΕΣ γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ αναγκάζονται να θυσιάσουν την προσωπική τους ζώη και ηρεμία για να ανταπεξέλθουν όπως-όπως στις ανάγκες, αναπληρώνοντας κάποια από τα κενά του συστήματος. Ταυτόχρονα, χιλιάδες ανίκανοι ή/και αργόμισθοι περιφέρουν (για ελάχιστες ώρες την ημέρα) τις κομματικές τους ταυτότητες, γαλάζιες ή πράσινες, στους ίδιους ακριβώς χώρους.

ΠΡΟΧΤΕΣ πέθανε ένα νεογέννητο μωράκι, πιθανότατα τώρα να ζούσε αν υπήρχε κάποιος εξοπλισμός που μόνον ως ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ μοπορεί να περιγραφεί.

ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, πανάκριβες υποδομές Υγείας υπολειτουργούν (όπως το Αττικό Νοσοκομείο - φάντασμα) ή απλά γκρεμίζονται αργά-αργά (όπως το γιαπί του κτιρίου του Κέντρου Αποκατάστασης Παραπληγικών στη Θεσσαλονίκη) , ενώ σε διάφορες αποθήκες του ΕΣΥ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμός που κοστίζει ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.

ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ χιλιάδες "ασφαλισμένοι'" ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ιατρικές φροντίδες, και παρακλινικές εξετάσεις και φάρμακα που θα μπορούσαν να τους σώσουν τη ζωή, ή έστω να την επιμηκύνουν σημαντικά, ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ την δυνατότητα να ιαθούν, ή έστω να ασθενήσουν και να πεθάνουν με αξιοπρέπεια.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, οι φαρμακευτικές εταιρίες επιδίδονται σε ένα ΟΡΓΙΟ εξαγοράς γιατρών και διοικητικών, σε έναν εντελώς ανήθικο αγώνα για την προώθηση ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ των φαρμάκων τους.

ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ το χάσμα ανάμεσα στην πανάκριβη ιδιωτική Υγεία και στην όλο και πιό ανεπαρκή Δημόσια Υγεία βαθαίνει κάθε μέρα και περισσότερο.

ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Βαγγέλας Βενιζέλος έχει ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ να κάνει επερώτηση στη Βουλή για το θέμα της Αμαλίας Καλυβίνου.

ΑΥΤΗΝ ΕΔΩ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Υπουργός Υγείας έχει ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ να εξαγγέλλει με τυμπανοκρουσίες και φανφάρες ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ και ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ μέτρα "εναντίον" λέει του καπνίσματος, ενώ εξαιτίας των οικονομικών συμφερόντων που διακυβέβονται ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΚΑΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ στο μόνο μέτρο που θα μπορούσε να έχει άμεσο αποτέλεσμα, την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΠΝΟΥ.

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η "ΣΤΙΓΜΗ";;;;;;;;

ΠΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΑΚΟΜΑ;;;;;;;;;;

ΠΟΣΕΣ ΑΜΑΛΙΕΣ ΑΚΟΜΑ;;;;;;;


6 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Σε προτείνω με μάτια κλειστά για Υπουργό Υγείας! Μόνος ένας γνώστης των προβλημάτων της Υγείας, αλλά που δεν θα έχει εξαρτήσεις κομματικές, ώστε πιάνοντας την καρέκλα να ξεχάσει τί έλεγε, μόνο αυτός θα μπορούσε να φέρει την αλλαγή, εκμεταλλευόμενος τα ποσά που χάνονται και κάνοντας σωστή ανακανομή των κονδυλίων, να φέρει ένα σωστό αποτέλεσμα.
Πρόσεξε Γάτε μου ένα απόσπασμα συνέντευξης της Φώφης Γεννηματά(την οποία και συμπαθώ, αλλά τι να την κάνω... που είναι λίγη) και πες μου αν θα τρίζουν τα κόκαλα του μακαρίτη του πατέρα της που ίδρυσε το ΕΣΥ έχοντας όραμα και σχέδιο.

Δημ.: Με ποιον τρόπο το ΕΣΥ που ίδρυσε ο αείμνηστος Γ. Γεννηματάς θα ξεφύγει σήμερα από την κακοδιαχείριση, τα «στημένα παιχνίδια» στις προμήθειες, τους εργαζόμενους «φαντάσματα» κ.α. που κατήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας;

Φώφη: Καταρχάς με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις και όχι με καταγγελίες και αντιπολίτευση της Κυβέρνησης στον εαυτό της.
Το ΕΣΥ χρειάζεται προσαρμογή στα νέα δεδομένα και τις σύγχρονες ανάγκες, αλλά ταυτόχρονα έμπνευση, όραμα, εμπιστοσύνη και όχι άλλη υπονόμευση.

Το απόσπασμα αυτό είναι από τη σελίδα της Φώφης από μια παλιά συνέντευξη του 2005! Και το 'χει και το καμαρώνει! Τί να πω...


Αυτά χρειάζεται το ΕΣΥ. Ευχούλες...
Έλεος... Ας ενημερωθούν τουλάχιστον όταν δίνουν συνεντεύξεις!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αλλά άμα γίνουν γρήγορα εκλογές και βγει ο Γιωργάκης, θα τα φτιάξει όλα τα στραβά στην Ελλάδα (και στον κόσμο ως πρόεδρος των Σοσιαλιστών), ενώ όταν ξαναβγεί ο Κωστάκης, θα ολοκληρώσει το έργο του και θα τα φτιάξει κι αυτός όλα, όσα δεν πρόλαβε με την πρώτη, γι' αυτό θέλει 1-2 τετραετίες ακόμα. Αφού θα φτιαχτούν έτσι κι αλλιώς όλα, ας κάνουν μεταξύ τους εκλογές, να τα βρουν! :-Ρ

Μαύρος Γάτος είπε...

Από τον ιστοχώρο της εφημερίδας "Μακεδονία"(26 Απριλίου 2007:

Ταλαιπωρία περίμενε χθες εκατοντάδες οδηγούς εξαιτίας της κατάληψης που πραγματοποίησαν περίπου 500 νοσηλευτές απ' όλη την Ελλάδα, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ύψος του κάστρου του Πλαταμώνα.

(...)

"Καθημερινά δίνουμε μάχη με το θάνατο. Άλλοτε κερδίζουμε κι άλλοτε χάνουμε. Δυστυχώς, όμως, πολλές φορές χάνουμε τη μάχη λόγω έλλειψης προσωπικού. Εάν, για παράδειγμα, δύο ασθενείς πάθουν ταυτόχρονα ανακοπή καρδιάς, ο νοσηλευτής, ένας για 45 άτομα, αναγκαστικά πρέπει να κάνει τον Θεό και να επιλέξει ποιος θα πεθάνει", επισήμαναν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού.

"Μας κοροϊδεύουν"

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) Ρίζος Ριζόπουλος, η κοροϊδία του υπουργού Υγείας για προσλήψεις 6.000 νοσηλευτών δεν έχει όρια.
"Χορτάσαμε παχιά λόγια κι έχουμε βαρεθεί. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 36.000 νοσηλευτές, αλλά χρειάζονται τουλάχιστον οι διπλάσιοι, για να λειτουργήσουν σωστά τα νοσοκομεία. Την ίδια στιγμή 150 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές, ενώ ένας νοσηλευτής καλείται να εξυπηρετήσει έως και 60 ασθενείς", είπε ο κ. Ριζόπουλος.

Τον κίνδυνο να αρχίσουν σταδιακά να κλείνουν κλινικές και κρεβάτια στα δημόσια νοσοκομεία λόγω ελλείψεων προσωπικού επισήμανε ο γραμματέας της ΠΑΣΟΝΟΠ Τηλέμαχος Πατινέας. Όπως είπε, "παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες του υπουργού Υγείας για προσλήψεις έως και 10.000 νοσηλευτών, μέχρι στιγμής δεν ήρθε κανένας στα νοσοκομεία".

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΟΝΟΠ Ιωάννης Καναβός τόνισε ότι οι νοσηλευτές έχουν κουραστεί από τα κούφια λόγια και τις υποσχέσεις και πρόσθεσε ότι σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, το 50% των ασθενών που εισήλθε για νοσηλεία πέθανε. Συγκεκριμένα, από τις 82 εισαγωγές που έγιναν, οι 41 κατέληξαν σε θάνατο.
"Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Έχουμε αγανακτήσει. Προσπαθούμε να μην κινδυνέψουν οι ασθενείς, αλλά η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα νοσοκομεία έχει πέσει. Το προσωπικό δεν επαρκεί, ενώ δεν έχουμε ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά. Εάν θέλουν να κλείσουν τα νοσοκομεία, ας μας το πουν", δήλωσε η Σταυρούλα Βαρβαγιάννη, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της Νάουσας.

Το παραμύθι της… Νοσηλευτικής

Παρά τη βροχή που έπεφτε καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι νοσηλευτές πραγματοποίησαν κι ένα πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο με πρωταγωνίστρια την… Νοσηλευτική. Ουσιαστικά ήταν ένα παραμύθι για τις περιπέτειες της… Νοσηλευτικής, η οποία αγάπησε έναν άνδρα, ο οποίος είχε τη μορφή του Δημήτρη Αβραμόπουλου και τη γέμισε με υποσχέσεις για τουλάχιστον 6.000 προσλήψεις. Κουμπάρος στο γάμο ήταν ο πρώην υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος υποσχέθηκε για γαμήλιο δώρο 10.000 προσλήψεις. Δυστυχώς, όμως, στο παραμύθι δεν έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα, διότι τελικά ο γάμος διαλύθηκε, αφού γαμπρός και κουμπάρος έμειναν στα λόγια και δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους.

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΟΥΚΑ

Lion είπε...

Καλησπερα,

Μαυρε Γατε επιβεβαιωνω (αν και εχοντας λιγοτερες "απο τα μεσα" γνωσεις σε συγκριση με εσενα) ολα οσα λες. Πολυ θα ηθελα να σε διαψευσω, αλλα ξερουμε και οι 2 οτι λες 100% την αληθεια.

Αν και μη καπνιστης, να επισημανω μονο, οτι το καπνισμα δεν ειναι το σημαντικοτερο προβλημα υγειας που αντιμετωπιζει η χωρα. Τυχαινει τα αντικαπνιστικα μετρα να βρισκονται στην επικαιροτητα αυτες τις μερες.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά το άτομο η Φώφη. Είναι ο άνθρωπος του τίποτα στη θέση του τίποτα.
Και που μπορεί και πετάει ένα δύο ευχολόγια πάλι καλά είναι.

Ανώνυμος είπε...

Μέσα είσαι αγαπητέ.
Τι καταλαβαίνουν τα παχύδερμα από το πρόβλημα ζωής και θανάτου των ιθαγενών? Αυτοί μόλις πάθουν το πραμικρό τρέχουν- με τα δικά μας φράγκα- στο εξωτερικό. Αν θα φοφήσουμε εμείς δεν τους ενδιαφέρει. Κατά τ' άλλα το κάπνισμα φταίει για όλα. Δεν καπνίζω, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας ε?