22 Απρ 2007

*ΔΥΟ* ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΑΛΕΞ ΚΑΙ Η ??????

.
Το ένα παιδί είναι ο "μικρός Άλεξ", για τον οποίο έχουν χυθεί ποταμοί επί ποταμών κροκοδείλιων δακρύων, έχουν τυπωθεί τόνοι επί τόνων χαρτί, έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων, εκπομπές επί εκπομπών, έρευνες επί ερευνών. Κι ακόμα αγνοείται πού βρίσκεται το κορμάκι του. Η Δικαιοσύνη όμως έχει βάλει τα δυνατά της (που δεν είναι και πολύ δυνατά) απέναντι στους λούμπεν θύτες, υπακούοντας στη λαϊκή δίψα για σαδισμό και μαζοχισμό και μυστήριο. Ίσως κάποτε βρεθούν τ' απομεινάρια του Άλεξ, ίσως κι αυτοί που εξαφάνισαν, ίσως κάποτε κάποιοι να τιμωρηθούν.

Το άλλο παιδί που "αγνοείται" είναι το κορίτσι που χάθηκε μαζί με τον πατέρα του στο ναυάγιο του Sea Diamond. Εδώ, αντίθετα με το θέμα του Άλεξ, το θέμα πέρασε τελείως στο ντούκου. Παρόλο που η θέση του σώματος του κοριτσιού είναι γνωστή από την αρχή, το όνομά του παραμένει άγνωστο. Το έχουν κρύψει οι ανησυχίες μη τυχόν γίνει ζημιά στον τουρισμό, το σκάνδαλο με τα ομόλογα, οι σεισμοί στο Αγρίνιο. Αλλά πιό πολύ απ' όλα, το έχει αποσιωπήσει η υποκρισία και η αδιαφορία αυτών που μάς ενημερώνουν κι εκείνων που μάς κυβερνούν. Το θέμα ήδη κοντεύει αν ξεχαστεί, μέσα στα"ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα", κι ας ήταν μέρα μεσημέρι, και ας χάθηκαν δυό άνθρωποι τελείως ΑΔΙΚΑ. Ποτέ δε θα βρεθούν αυτοί που εξαφάνισαν το ανώνυμο κορίτσι και τον πατέρα της, ποτέ δε θα τιμωρηθούν οι αληθινοί υπεύθυνοι. ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ ΨΗΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.


Ελλάδα, 2007.

Δύο παιδιά, χαμένα. Το ένα από τη Γεωργία, το άλλο από τη Γαλλία. Το ένα έχει γίνει ένα μακάβρια διάσημο και θλιβερά οικείο πρόσωπο, το άλλο καληξε ένας μακάβρια περιφρονημένος αριθμός, "δύο στους χιλιάδες διασωθέντες, πάλι καλά, ζήτω το Έθνος".

Μία αλλοτριωμένη και βαθιά διεφθαρμένη χώρα. Η Ελλάδα.
.

4 σχόλια:

elafini είπε...

μα κάπως έτσι δεν γίνεται πάντα..ο θόρυβος του εντυπωσιασμού στη αρχή και μετά ησυχία...και σαν απόηχος συζητήσεις για το πόσο τα πράγματα παραμένουν ίδια..κι ακόμη αναρωτιόμαστε...καλώς επέστρεψες..

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο αλλά αφού δε έχω δικό μου bog θα τα πω εδώ μιας κ το νιώθω σα δικό μου ( ελπίζω να μη μου θυμώσεις Γατούλη )

""Στην ομόφωνη απόφαση να μην εγκατασταθεί στην περιοχή του Ευόσμου ξενώνας επανένταξης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ) κατέληξε το δημοτικό συμβούλιο Ευόσμου, κατά τη συνεδρίαση του.
Η συνεδρίαση διεξήχθη σε κλίμα έντασης και παρουσία πολλών κατοίκων που εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση στη Νέα Πολιτεία Ευόσμου 15 ατόμων που πήραν εξιτήριο από το ΨΝΘ, με στόχο την επανένταξη τους στην κοινωνία.
Οι κάτοικοι εκφράζουν φόβους για την ασφάλεια των παιδιών τους, καθώς, όπως αναφέρουν, κοντά στο κτίριο όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση των πρώην ασθενών, βρίσκονται παιδικές χαρές και σχολεία.
Ο διοικητής του ΨΝΘ Κωνσταντίνος Πούλιος τόνισε ότι τα 15 άτομα είναι καλά στην υγεία τους, δεν είναι χρήστες ναρκωτικών και σκοπεύουν να ενοικιάσουν ένα διαμέρισμα για να μείνουν, όπως όλοι οι πολίτες.
Ο δήμαρχος Ευόσμου Παναγιώτης Αλεξανδρίδης είπε ότι το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί από μηδενική βάση και εξέφρασε την αντίθεσή του στην εγκατάσταση του ξενώνα στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ικανοποιημένος από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε ο εκπρόσωπος των κατοίκων Κυριάκος Κουντραφούρης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν εφησυχάζει και προανάγγειλε κατάληψη του ξενώνα σε περίπτωση που ο ξενώνας δεν εκκενωθεί μέσα σε τρεις μέρες.""
Πηγή : http://www.ota.gr/article/19962.html


Τι γίνετε με σας τους Σαλονικιούς άραγε?
Πριν καιρό δε θέλατε τη δημιουργία Κέντρου επανένταξης πρώην τοξικομανών .
Τώρα δε θέλετε δημιουργία ξενώνα πρώην ψυχικά πασχόντων με το ίδιο ακριβώς αιτιολογικό . Υποβαθμίζετε λέτε το περιβάλλον κ κινδυνεύουν τα παιδιά σας .
Αλήθεια , από πότε η ανθρώπινη παρουσία υποβαθμίζει το περιβάλλον?
Οι ανθρώπινες πράξεις , οι ανθρώπινες ενέργειες , ναι το υποβαθμίζουν αλλά η ανθρώπινη παρουσία?
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τελειώσει το θεραπευτικό τους πρόγραμμα ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ είναι να δημιουργήσει τις ανάλογες υποδομές ώστε να έχουν μια φυσιολογική ζωή , ενταγμένοι μέσα στον κοινωνικό ιστό.
Θέλουμε λοιπόν σύγχρονους Καιάδες?
Στις μέρες μας υποτίθεται ότι , με όλον αυτόν τον καταιγισμό της υπέρ-πληροφόρησης από δεκάδες κατευθύνσεις έχει ‘’ανοίξει’’ το μυαλό μας , ότι αποδεχόμαστε - κι όχι απλά ανεχόμαστε - το ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ , ως μέρος της καθημερινότητας μας .
Δυστυχώς η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα μας διαψεύδει .
Έμμεσα όμως υποδαυλίζουμε κι εμείς τέτοιες καταστάσεις , με τη σιωπή μας , την ανοχή μας , την αδιαφορία μας .
Ας πάρουμε επιτέλους θέση , ας αφυπνιστούμε φτάνει πια αυτό το χάλι που βιώνουμε καθημερινά ο εαυτούλης μας η τσεπούλα μας ο μικρόκοσμος μας .

nuntius είπε...

Και επειδή ο παραπάνω φίλος είναι ανώνυμος να πώ οτι τα ίδια ακριβώς έλεγα και εγώ πριν μήνες εδώ: http://nuntiusweb.blogspot.com/2006/11/blog-post.html
Απλά για να νομίζουμε οτι είμαστε πολλοί. Και για να μην νομίζουν μερικοί οτι δεν τα γράφουμε ενυπόγραφα.
Όσο για σένα γατούλη... φύλα και εσύ θερμοπύλες. Ή καλύτερα hotgates...

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα και από εδώ

Ανώνυμε, αφού με παρακολουθείς θα ξέρεις ότι απεχθάνομαι τις γενικεύσεις, ειδικά όταν αυτέςς αφορο΄υν ανθρώπους. Πιστεύω ότι το "εσείς οι Θεςσαλονικιοί" και το εμείς οι Αθηναίοι" δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα, γιατί οι άνθρωπι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται.. στατιστικά. Αντίθετα, πιστεύω στην ατομική ευθύνη του καθενός. Ας κάνουμε λοιπόν ο καθένας μας ό,τι καλύτερο μπορούμε, κι ας μην βιαζόμαστε να κρίνουμε...

Το ότι καποια κοθώνια ξεσηκώθηκαν ενάντια στο Κέντρο Απεξάρτησης και στο Κέντρο Επανένταξης είναι ακριβές και μού δημιουργεί την ίδια ναυτία που προκαλεί και σε σένα...

Καλησπέρα σε όλους Σ;))))

ΥΓ Ελαφίνι μου ευχαριστώ για τις ευχές, αλλά θα εκπλαγείς...