26 Απρ 2007

ΕΛΛΑΔΑ 2007: ΤΡΕΜΕ ΚΑΦΚΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΟΡΑΣΕ ΗΡΩΪΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!

Μπροστά στην Πύλη του Νόμου στέκεται ένας φύλακας. Σ'αυτόν τον φύλακα προσέρχεται ένας χωρικός, και ζητά ν' αποκτήσει πρόσβαση στο εσωτερικό του Νόμου. Ο φύλακας απαντά ότι αυτήν την στιγμή είναι αδύνατον να τού χορηγήσει άδεια εισόδου. Ο χωρικός σκέφτεται λίγο, και ρωτά αν θα μπορέσει να εισέλθει αργότερα. "Μπορεί", απαντά ο φύλακας, "αλλά πάντως όχι τώρα".
(.....)
Τώρα πιά ο άνδρας δεν έχει πολλή ζωή μπροστά του. Πριν ξεψυχήσει μαζεύει όλη του την ως τώρα εμπειρία σε μιαν ερώτηση που δεν την έχει ακόμα θέσει στον φύλακα. Τού κάνει νεύμα, γιατί
από την εξάντληση δεν μπορεί πιά να σηκωθεί όρθιος . Ο θυροφύλακας πρέπει να σκύψει πολύ για ν' ακούσει την ξεψυχισμένη φωνή του. "Τί θέλεις πάλι", λέει στον άνθρωπο. "Είσαι ακόρεστος".
"Ολοι αποζητούν το Νόμο, λέει ο άνδρας, "επομένως γιατί τόσα χρόνια που περιμένω εδώ κανείς άλλος δε ζήτησε να μπει, εκτός από εμένα;"
Ο θυροφύλακας βλέπει ότι ο άνδρας ξεψυχά, και για να μπορέσει ν' ακουστεί από αυτόν, του φωνάζει:
"ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΔΩ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΥΛΗ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΩ".

Franz Kaflka, "Η Δίκη"

Ένα από τα πιό αντιπαθή σε μένα δημόσια πρόσωπα είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλας. Μ' ενοχλεί το ύφος του, μ' ενοχλεί το στυλ του, μ' ενοχλεί η αποβλακωτική θεματολογία του, μ' ενοχλεί που κοροϊδεύει συνειδητά τον κόσμο (εκτός αν είναι ο ίδιος μειωμένης αντίληψης, κάτι που μάλλον δεν ισχύει).

Σήμερα όμως έρχομαι να κάνω τον συνήγορό του, το δικηγόρο του διαβόλου, γιατί αυτό που είδα προχτές στην εκπομπή του μ' έβγαλε από τα ρούχα μου. Με λίγα λόγια: ένας ρεπόρτερ της εκπομπής του Χαρδαβέλλα, σε διατεταγμένη υπηρεσία, πήγε μια τσάρκα μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και ψώνισε άνετα από διάφορους προμηθευτές (που σουλατσάριζαν αμέριμνοι στις γωνιές του δρόμου) κάμποσες δόσεις ηρωΐνης, καταγράφοντας παράλληλα όλες τις συναλλαγές σε κρυφή κάμερα. Το επόμενο πρωί κατέθεσε την ηρωΐνη και το βίντεο του ρεπορτάζ στον εισαγγελέα.

Η όλη υπόθεση και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα (την συγκεκριμένη εκπομπή δεν την είδα) έθιξε προφανώς κάποιους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Το αποτέλεσμα είναι "κάποιοι"να κινήσουν τις διαδικασίες ώστε ο δημοσιογράφος που έκανε το επίμαχο ρεπορτάζ να ΔΙΩΧΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ.Αυτή ήταν η απάντηση των "θιγμένων" Αρχών!!!!!! Να χτυπήσουν το σαμάρι αντί για τον γάϊδαρο, και μάλιστα με σαφέστατο στόχο να τον ταλαιπωρήσουν και να τον εξευτελίσουν, ξέροντας ότι στο τέλος θα αθωωθεί!!!! Τύφλα νά' χουν οι βεντέτες του υποκόσμου!!!!!

Κρίνοντας από την γενική παρουσία του Χαρδαβέλα που όπως είπα από την αρχή μού είναι απεχθής, το πιθανότερο είναι πως τράβηξε ως συνήθως το θέμα από τα μαλλιά, οπότε ίσως δίκαια να θίχτηκαν όσοι θίχτηκαν, αν και το θέμα χωράει
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Ας δεχτούμε όμως προς το παρόν ότι ΔΙΚΑΙΑ ΘΙΧΤΗΚΑΝ. Από το σημείο αυτό ως το σημείο να ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, υπάρχει τεράστια απόσταση. Δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρείται και να δυσφημίζεται ένας ΠΟΛΙΤΗΣ, να ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΑΝ ΚΑΚΟΥΡΓΟΣ, ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΣΚΟΠΟ ΕΡΓΟ Η ΗΔΗ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ Η ΧΩΡΑ, μόνο και μόνο ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ.

ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΚΑΙΗ ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ , ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ:::::

ΑΙΣΧΟΣ, ΕΤΣΙ ΛΕΓΕΤΑΙ: ΑΙΣΧΟΣ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ.

Μαύρος Γάτος
.

11 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Δεν έχω δεί την εκπομπή αλλά την δίωξη αν δεν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί απο ότι φαίνεται την έκανε ο εισαγγελέας!

Μαύρος Γάτος είπε...

Φίλε μου Αθεόφοβε δεν ξέρω ποιός το έκανε, αλλά ξέρω ότι πρόκειται για άλλο ένα ρεζιλίκι...

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο...Ως εκκολαπτόμενος δημοσιογράφος έχω σοκαριστεί...Τελικά έπρεπε να έχω σπουδάσει ιχθυοκαλλιέργειες Μεσολογγίου...

Phoenix είπε...

όντως... υποτίθεται οτι η χώρα που γέννησε την δημοκρατία, δεν πρέπει να καταφεύγει σε τετοιου είδους ενέργειες....

nuntius είπε...

Τελικά αυτή η χώρα έχει πλάκα. Είναι σαν να είμαστε στη ζώνη του λυκόφωτος.
Κάποτε είχα διαβάσει και μια άλλη απόφαση δικαστηριού για τροχαίο: βγήκε συνυπαιτιότητα παρόλο που ο ένας οδηγος είχε μπεί ανάποδα σε μονόδρομο. Το σκεπτικό? Ο έταιρος οδηγός ήταν κάτοικος της περιοχής και ΕΠΡΕΠΕ να ξέρει οτι πολλοί μπαίνουν ανάποδα στο δρόμο εκείνο και άρα να προσέχει περισσότερο.
Είμαστε θεοί. Μη σου πώ και ημίθεοι! :P

Unknown είπε...

Υποθέτω πως ο καλός κύριος εισαγγελεύς, εκτός από τον εγκληματία πρεζέμπορο δημοσιογράφο, έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία ν' ασκηθεί ποινική δίωξη και στους προμηθευτές του, ε;
Χα, χα, χα, τι λέω τώρα!

Kelsos είπε...

Ειλικρινά πλέον δεν με εκπλήσει τίποτα σ' αυτή τη χώρα, άλλωστε είναι αποδεδειγμένο πως τίποτα δεν δουλέυει σωστά. Τα παραδείγματα πάμπολλα άλλωστε.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα! Δεν συγκράτησα το όνομα του κατηγορούμενου δημοσιογράφου, αλλά το δικαστήριο είναι στις 15 Μαΐου.

Θυμάστε εκείνη τη μουσική από την 'Ζώνη του Λυκόφωτος"...

Σα να την ακούω...

pølsemannen είπε...

@ Vrennus

Σωστά θεωρείτε. Αυτά είναι δύσκολα πράγματα.

@ Μαύρος Γάτος

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τα γραφόμενά σου. Αρκετές ομοιότητες με την υπόθεση Λιακό vs Τσιπρό δεν βρίσκεις;

ΥΓ.

Εγώ πάντως πέρα από τα όσα αρνητικά προσάπτεις στον Χαρδα-τρέλα βρίσκω και ένα θετικό:

Είναι ΑΕΚτζής!

Rodia είπε...

Ποιο "σαμάρι" χτυπάνε Γατούλη..?
Τον ανταγωνιστή τους τσουβαλιάσαν, φοβούμενοι μη τους πάρει τη... δουλειά!!!

Ελα μυαλό στον τόπο σου λέμε

Ανώνυμος είπε...

Να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου. Αγοράζοντας ναρκωτικά ο δημοσιογράφος δεν παρανόμησε; Απ' όσο θυμάμαι είναι παράνομη η αγορά, όπως άλλωστε και η πώληση.

Οι αρχές (εισαγγελέας, αστυνομία) είδαν στο βίντεο κάποιους να παρανομούν: τον αγοραστή και τους πωλητές. Η ταυτότητα του αγοραστή ήταν γνωστή από τη στιγμή που κατατέθηκε το βίντεο.

Άρα οι αρχές έπραξαν το δοκούν ασκώντας δίωξη κατά του αγοραστή. Απομένει να δούμε αν θα πράξουν το δοκούν αναζητώντας τις ταυτότητες των προμηθευτών και διώκοντας και αυτούς.

Αν οι αρχές δήλωσαν πως η δίωξη περιορίζεται στον αγοραστή και πως δεν θα αναζητηθούν οι πωλητές, τότε πίσα και πούπουλα στους εισαγγελείς και αστυνομικούς. Αν όμως υποτίθεται πως αναζητούν και τους πωλητές, τότε δεν θα έπρεπε να περιμένουμε λίγο πριν καταδικάσουμε τις αρχές για τη στάση τους;

Οι δημοσιογράφοι δεν είναι υπεράνω του νόμου, έτσι δεν είναι; Αν αξίζει κάποια επιείκια στον δημοσιογράφο που έκανε την έρευνα, αυτήν θα την επιμετρήσει το δικαστήριο και όχι η διωκτική/ανακριτική αρχή. Έτσι δεν είναι;

Δεν μπορεί από τη μια να κατηγορούμε την αστυνομία πως αδιαφορεί όταν βλέπει εγκλήματα να γινονται στα γήπεδα, στις διαδηλώσεις κτλ, και από την άλλη να βάζουμε τις φωνές όταν η αστυνομία κάνει το καθήκον της όταν βλέπει ένα έγκλημα.

Δηλαδή αν ο Χαρδεβέλας πήγαινε σε κάποιον μπράβο και του έλεγε (με την κρυφή κάμερα να γράφει), πάρε φίλε 50 χιλιάρικα και στείλε τον εφοπλιστή τάδε στον μαϊμουδόκοσμο, τι θα κάναμε όταν θα γινόταν το φονικό; Θα προτείναμε τον Χαρδαβέλα για κανένα Πούλιτζερ επειδή θα είχε αποδειξει πόσο εύκολο είναι να πληρώσεις κάποιον για να σκοτώσει κάποιο;

Επαναλαμβάνω πως κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου. Αν οι διωκτικές αρχές αποφάσισαν να κινηθούν μόνο κατά του αγοραστή και να μην αξιοποιήσουν το οπτικοακουστικό υλικό για να διώξουν τους πωλητές, κατράμι και πούπουλα που τους χρειάζονται. Αν όμως ερευνούν το υλικό και αναζητούν τους πωλητές τότε ας ελπίζουμε πως το δικαστήριο θα δείξει την πρέπουσα επιείκια στον δημοσιογράφο.

Ας μην περιμένουμε όμως να βγαίνει κάποιος (ακόμη και δημοσιογράφος) υπεράνω του νόμου, όσο καλοκάγαθος κι αν είναι ο σκοπός του.