3 Φεβ 2007

ΕΠΕΙΓΟΝ - ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Δεν τολμώ να πάω ο ίδιος, γιατί θα πάθω εγκεφαλικό. Αλλά και να πάω δεν θα μπορέσω εύκολα να μπω μέσα στο "εργοτάξιο".

Ο ανταποκριτής μου όμως στη νέα παραλία με ενημέρωσε ότι ξεκίνησαν να ξηλώνουν τα δέντρα, προφανώς για να φτιάξουν τα περίφημα"θεματικά πάρκα" ("τού νερού", "τού ανέμου", "του σχοινιού", 'τού παλουκιού" κτλ.

Στις φωτογραφίες, η ροζ λωρίδα είναι το πράσινο που θα ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙ η ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ, όταν θα γίνει. Μπορείτε σε αυτές τις αεροφωτογραφίες να διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι αυτό που λείπει από αυτήν την ΤΣΙΜΕΝΤΟΥΠΟΛΗ είναι ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΤΩΔΗΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΚΟΜΑ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ. Σε ό,τι απομένει είναι που θα γίνουν τα "θεματικά πάρκα", εκεί είναι που ΣΗΜΕΡΑ κόβουν τα δέντρα.

ΚαΙ ΡΩΤΏ: ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΡΚΑ, ΠΟΥ ΑΠ Ο,ΤΙ ΕΊΔΑ ΣΤΙΣ ΜΑΚΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΓΚΑ ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΜΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΥΠΕΡ-ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΗ ΔΕΝΤΡΑ;;;;;;;;;; ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ, ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ *ΘΑ* ΦΥΤΕΨΕΤΕ;;;;;;;;; ΠΟΣΗ ΜΙΖΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΕΤΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΤΕΨΕΤΕ ΝΕΑ;;;;;;;;;;

Περιμένω βίντεο τραβηγμένο από ψηλό μπαλκόνι για να σάς το δείξω.

Σκατοπόλη. Σκατοχώρα.

Συγνώμη για τις βρισιές, αλλά είμαι εκτός εαυτού. Και δεν τολμώ καν να κατέβω στη Νέα παραλία με το ποδήλατό μου, όπως κάθε Σάββατο. Μόλις φτάσει το βίντεο θα το βγάλω στο Youtube.

27 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Καπετάνιε του Αερικού, δεν φταίω εγώ αν αθέτησα την υπόσχεσή μου, οι εξελίξεις με προσπέρασαν. ¨Έλα να το πάθουμε μαζί το έμφραγμα (χτύπα ξύλο)...

Kapetanios είπε...

Ρε συ Γάτε το είχα πάθει πριν λίγο καιρό όταν είδα να φράζουν την παραλιακή!!
Αφού βέβαια έπαθα ένα κάτι τις με τον μαλέα του ΥΠΕΧΩΔΕ (Γ.Σ) όταν έκανε τις δηλώσεις για την υποθαλάσσια!!! Άκου από το λιμάνι έως το "Μακεδονία"!!
Να δω τι θα έχεις για αισθησιακό :))

enteka είπε...

(αίσχος!)
΄πολύ φοβάμαι ότι ακόμα δεν ξέρουν τι κάνουν

Kapetanios είπε...

Και επειδή δεν θα με "στέλνεις " εσύ συνέχεια να σε φτιάξω και εγώ λίγο!
Αυτά τα δεντράκια για τα οποία μιλάς δεν είναι τίποτα !! Διάβασε λίγο αυτά που σου δίνω και τα ξαναλέμε ;)
Κανονικά και με τον ...νόμο που λένε!!


"ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Για την Υποθαλάσσια Αρτηρία Θεσσαλονίκης
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
Άρθρο Δεύτερο
……
2. Το έργο της κατασκευής της Υποθαλάσσιας Αρτηρίας Θεσσαλονίκης επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό σκοπό και αποτελεί μεγάλο δημόσιο έργο κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 58 του ν. 998/79 (ΦΕΚ Α΄289), όπως ισχύει. Επιτρέπεται με τον παρόντα νόμο η κατάληψη του χώρου της δεντροστοιχίας του σιδηροδρομικού σταθμού και εγκρίνεται η μεταφύτευση των δέντρων που εμπίπτουν στα όρια του έργου, όπως τα όρια αυτά προσδιορίζονται με τις μελέτες της κυρούμενης με το παρόν Σύμβασης .Για όσα δένδρα η μεταφύτευση είναι αδύνατη θα φυτευτούν νέα δέντρα σε θέσεις που αυτό καθίσταται δυνατό και σύμφωνα με τη μελέτη αποκατάστασης…..
Ζ. ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ
….
2. Περαιτέρω, με την παραγρ. 2 του ιδίου άρθρου και εν όψει της σπουδαιότητας και του επείγοντος της έναρξης κατασκευής του έργου (δεδομένου ότι ο ανάδοχος πρέπει να έχει στη διάθεσή του το σύνολο των απαιτουμένων για την κατασκευή του έργου χώρων εντός συντόμου χρονικού διαστήματος από την Ημερομηνία Έναρξης Παραχώρησης, επιτρέπεται η επέμβαση στο χώρο της νησίδας όπου ευρίσκονται ορισμένα δέντρα του σιδηροδρομικού σταθμού. Η διατήρηση των δέντρων αυτών είναι αδύνατη και δεν υφίσταται προς τούτο εναλλακτική δυνατότητα που θα οδηγούσε στην προστασία τους, δεδομένων των τεχνικών χαρακτηριστικών του έργου……"

Αυτά και θα επανέλθω με άλλα "ζουμερά"!! :)))

Kapetanios είπε...

Κατ αρχήν για όποιον έχει όρεξη για διάβασμα:http://www.minenv.gr/

Περιληπτικά:

ΣΤ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
1. Κόστος Περιόδου Μελετών – Κατασκευών 517,33 εκ. Ευρώ

2. Χρηματοδοτική Συμβολή Δημοσίου 96 εκ. Ευρώ (92 εκ. συν εκτιμώμενος πληθωρισμός μέχρι την Ημερομηνία Έναρξης Παραχώρησης) καταβλητέα το 2011.
3. Λοιπές εκτιμώμενες δαπάνες Δημοσίου ήτοι απαλλοτριώσεις, μελέτες ΟΚΩ, αρχαιολογία 33 εκ. Ευρώ, καταβλητέα κατά το διάστημα 2007 - 2009
4. Δαπάνες Παραχωρησιούχου (Δάνεια & Ίδια Κεφάλαια) 407,33 εκ. Ευρώ, για την κάλυψη των οποίων έχουν εγκριθεί και υπογραφεί Δανειακές Συμβάσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και Εμπορικές Τράπεζες.

Με ένα αρχικό ( με έμφαση στο "αρχικό") χρονοδιάγραμμα , ολοκλήρωσης της κατασκευής του Έργου το 2011

Υ.Σ Για όσους φίλους δεν ξέρουν να πω ότι μια υπέρβαση ( εξωσυμβατικές εργασίες )της τάξεως του 30% στον αρχικό προϋπολογισμό είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ δικαιολογημένη και ΔΕΝ χρειάζεται νέα σύμβαση!! Από εκεί και πέρα και έως το 50% μιας νέας υπέρβασης χρειάζεται απλώς μια νέα σύμβαση . Μια νέα σύμβαση επαναλαμβάνω και ΟΧΙ νέος διαγωνισμός!!
Πάρτε λοιπόν τα κομπιουτεράκια και υπολογίστε με απόλυτη σχεδόν ακρίβεια το ύψος της τελικής δαπάνης του συγκεκριμένου έργου!
" Ο άσχετος"
Γάτεεεε είσαι ακόμη εκεί?? χαχαχαχα
Μου χάλασες τη μέρα ρε θερίο. Καλά κάνω και δεν ασχολούμαι πλέον ρε γμτ...

Kapetanios είπε...

Είναι πολλά ....Άρη , και συ μου ασχολείσαι με 5 δεντράκια !!
Ξέχασα να το γράψω και επανήλθα χαχαχαχα
Υ.Σ ¨Όπου τελίτσες χωράει το "τα λεφτά" ή "τα σκατά"
Να δω, ξαναλέω, τι θα έχεις για "αισθησιακό" χαχαχαχα

advocatus diaboli είπε...

Και πού να είχε ψηφιστεί και η αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος! Εδώ ο Μπους πίεζε τους επιστήμονες για το περιβάλλον να αλλάξουν τις εκθέσεις τους και τώρα οι ΗΠΑ αναζητούν κάποιους που θα αντικρούσουν την τρομακτική έκθεση του ΟΗΕ για το κλίμα και πληρώνουν όσο- όσο. Είναι πολλά τα λεφτά, όπως λέει και ο Καπετάνιος. Φαίνεται πολύ περισσότερα από όσα μπορούμε να φανταστούμε.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Αν έχεις υπομονή διάβασε τα ΟΛΑ: http://imiaimos.blogspot.com/2006/05/blog-post_06.html#comments

Μαύρος Γάτος είπε...

Καπετάν Αερικέ, μιλάς για τα δέντρα της νησίδας της Μοναστηρίου... καλά, αυτά πάνε από καιρό.

Καπετάν Κεραμιδόσκυλε, την γνωρίζω πολύ καλά αυτήν την συζήτηση (νόμιζα ότι είχα συμμετάσχει κι εγώ). Όποιος δεν τηνέχει δει έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Δεν ξέρω πιά τί άλλο να πω. Αυτή η πόλη είναι σαν να σε διώχνει, συνέχεια, βρε παιδί μου..

Kapetanios είπε...

Δεν μιλάω για κάποια συγκεκριμένα δέντρα!!
Για το "εγκρίνεται η μεταφύτευση των δέντρων που εμπίπτουν στα όρια του έργου, όπως τα όρια αυτά προσδιορίζονται με τις μελέτες της κυρούμενης με το παρόν Σύμβασης" μιλώ που λέει ξεκάθαρα για Ο,ΤΙ και ΟΠΟΥ αυτά εμπίπτουν στα όρια του έργου!!
Και για να ξεκαθαρίσω την θέση μου είμαι υπέρ της δημιουργίας ενός νέου οδικού άξονα στην πόλη μας!! Δεν πάει άλλο αυτό το κυκλοφοριακό!!
Το θέμα είναι ΕΑΝ το συγκεκριμένο έργο αποσυμφορίζει και πόσο!!
Εκεί έχω σοβαρές ενστάσεις . ΔΕΝ πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα μια....παράκαμψη 4 χιλιομέτρων έστω και εάν αυτή βρίσκεται στην θάλασσα ή στον ουρανό!!
Είναι αστείο ακόμη και ως θέμα συζήτησης!!!!! Έχω διαβάσει σχεδόν όλες τις «παραδοχές» της πρότασης και δεν με βρίσκει σύμφωνο σχεδόν καμία. Άσε που ο εξαερισμός της σήραγγας – τα καυσαέρια δηλαδή- θα γίνει στο λιμάνι! Είναι προεκλογικό καθαρά λέμε το εργάκι!!
Τώρα με την αναφορά μου στα οικονομικά στοιχεία ενός έργου ήθελα να θίξω τον τρόπο κατ αρχήν όλης της διαδικασίας ανάθεσης αλλά και τον τρόπο με τον οποίον χάνονται λεφτά!! Συμφωνώ κατ αρχήν με το λίγο που διάβασα στο "θέμα" του Ημίαιμου με τον τρόπο σκέψης του ( ειδικά για τους ομίλους ) αλλά πρέπει να το διαβάσω καλύτερα!

Helix Nebulae είπε...

Το τραγικό είναι το σχόλιο σου στο τέλος: "ΠΟΣΗ ΜΙΖΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΕΤΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΤΕΨΕΤΕ ΝΕΑ;;;;;;;;;;"

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί αγαπητέ μαυροκάτσουλε. Αλλά σε μία χώρα που έχει αυτούς τους πολιτικούς και αυτούς τους δημοσιογράφους, τι καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε;

Κάντε κι εσείς μια καθιστική διαμαρτυρία ρε γαμώτο. Ένα πανό στο λευκό πύργο, κάτι τελος πάντων...

Μαύρος Γάτος είπε...

Κι εγώ είμαι υπέρ της θαλάσσιας παράκαμψης του κέντρου. Αλλά όχι υπέρ ΑΥΤΗΣ της ΥΠΕΡΘΑΛΑΣΣΙΑΣ υποθαλάσσιας.... Αλήθεια, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η 'ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ;;;;;;' Μόνο κάτι ταμπέλες έχουν μείνει, για να θυμίζουν τα λεφτά που ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ.....

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΩΛΟ_ΠΟΛΗΣ, ρε γμτ?????????

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Kαλη διασκεδαση.
Οτι θελουν κανουν.
Εμεις δεν τους εκλεξαμε;

Ανώνυμος είπε...

Να μην ξεχάσουμε και το, χωρίς κανένα λόγο, κόψιμο των δέντρων στο Αλλατινι τα περισσότερα των οποίων πλατάνια άνω των εκατό ετών.Περνάω από το Ντεπώ και μαυρίζει η καρδιά μου.

Κωστής Γκορτζής είπε...

kapetanios, όχι ρε καπετάνιε, βαλτός είσαι να μας ξεκάνεις..., ανέβασε και τη σύμβαση του αεροδρομίου... και πάμε για μόνιμη εγκατάσταση στη Βάλια Κάλντα, αν και οι αλήτες όπου να 'ναι θα την ανακαλύψουν κι αυτή για να την καταστρέψουν!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΤΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΚΩΛΟΤΣΙΜΕΝΤΑ...
γ*μησε τα! τσατίστηκα τώρα, μου φερες στο νου το πάρκο που έφτιαξαν στο χωριό μου πριν κάτι μήνες. ανάπλαση για την ακρίβεια, έδωσαν σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ. έβγαλαν και τα δέκα δεντράκια που είχε όλο κι όλο, χάλασαν τα διαδρομάκια ανάμεσα στη χλωρίδα και το έστρωσαν όλο πλακάκια. το έκαναν πλατεία μάλιστα. όλο πλάκα. τουλάχιστον κάποτε έπαιζαν παιδιά εκεί. τώρα άμα πέσουν θα σπάσουν το κεφάλι τους. άσε που δεν πατάει κανείς βέβαια πλέον, τόσο άσχημο που είναι. θα βολεύει μόνο για καμιά εκδήλωση του δήμου για να μη λερώνουν οι κύριοι με τα κουστούμια τα παπουτσάκια τους, να πατάνε σε πλάκα.

Γιωργος Μανουσακης είπε...

Είναι πράγματι κρίμα, η τσιμεντούπολη, να γίνει ακόμα πιο τσιμεντούπολη. Δεν υπάρχουν οργανωμένες οικολογικές ομάδες να υπερασπιστούν το περιβάλλον της Θεσσαλονίκης;

Μαύρος Γάτος είπε...

George, σε αυτήν εδώ την πόλη μάλλον δεν υπάρχει τίποτα σοβαρό. Κι αυτοί που κάποτε ασχολούνταν φαίνεται πως κουράστηκαν πιά. Εγτ΄ωπάντως αύριο θα βγάλω στον αέρα το βίντεο, ελπίζω να είναι και αυτ΄'ο κάτι. Πριν από χρόνια που έκοψαν κα΄τι άλλα δέντρα κόντεψα να φάω το ξύλο της χρονιάς μου άπό κάτι ζωώδειθς εργάτες. Τελικά εμφανίστηκε ένα ςαρχαιολόγος (ήταν σε αρχιαολογικό χώρο) και με διαβεβαίωσε ότι θα φυτέψουν άλλα δέντρα μόλις τελειώσουν τα έργα. Περιττό να σού πω ότι έχουν περάσει έξι χρόνια και όχι δέντρα δεν έχουν φυτευτεςί, αλλα΄τα έργα είναι ακόμα σχεδόν εκεί που ξεκίνησαν....

Keim, τα πλακάκια είναι πιό ακριβά από τα δέντρα, πως να το κάνουμε.... όλοι αυτοί οι αρχοντοχωριάτες εκτιμούν το καλό πλακάκι στο πάρκο (που θα σπάσει και πιό ρήγορα, νέα έργα, νεες μίζες, κατάλαβες.....)
'
Ημίαιαμε όντως τελευταία νοσταλγώ έντονα το Αρκουδόρεμα, αν κα γάτος.... Και τον ξάστερο ουρανό όταν είσαι ξαπλωμένος στο λιβάδι στο κέντρο της κοιλάδας, εκεί στην πηγη΄, κάτω από τη στάνη....

ίνδικτε, αυτό ευτυχώς δεν το γνώριζα. Δεν έχουν σεβασμό σε τίποτα ρε παιδί μου.. Τ΄'ωρα που θα γίνει ξενοδοχείο και η παραλία γήπεδο , θα κόψουν και τα υπόλοιπα και θα φτιάξουν μπαγκαλόους; (δες στου Ημίαιμου και θα καταλάβεις...)

Νίκο Πρέζα TV, άστα αν πάνε φίλε μου.... είμαστε για κλάματα.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Καλό να ξεθυμένει κανείς στα blogs.
Καλύτερο να πληροφορεί τους άλλους.
Ακόμα πιο καλό να κάνει και κάτι επί της ουσίας.

Ιδέες για τον φίλο σου:

1-Ειδοποιεί τους γειτόνους, φίλους, κολητούς - βγαίνουν στο δρόμο.
2-Ταυτόχρονα: παίρνεις ένα τηλέφωνο για πληροφορίες (11831, 11811, 11880 κλπ), και ζητάς τα τηλέφωνα των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών. Τους λες ότι γίνεται αυτό και αυτό και έχει μαζευτεί κόσμος.
3-Ψάχνεις τοπικές οργανώσεις που αντιτίθενται σε αυτό το κόψιμο. Επικοινωνείς μαζί τους.

Έχουν άδεια; Ρώτησέ τους. Ζήτα να στη δείξουν. Αν δεν έχουν κάλεσε το 100.

Think Globally, Act Locally.

Τα άλλα όλα είναι just blogging ...

Καλή επιτυχία.

Kapetanios είπε...

Ημίαιμος..έχει θάλασσα και στην Βάλια Κάλτα καπετάνιε μου? Γιατί εγώ μόνο με θάλασσα πάω, παρ ότι βουνίσιος ! Ήπειρος- Κόνιτσα- Καλπάκι - Δελβινάκι, δεν ξέρω εάν σου λένε τίποτα! Ε από κάπου εκεί είμαι και εγώ και εάν θέλεις να δεις τι σημαίνει αδιαφορία, εγκατάλειψη, φτώχια, ξενιτιά, μοναξιά , χωριά φαντάσματα κλπ πάμε μια βόλτα και από εκεί!!
Και ....μα την παναγία δεν έχουν κόψει ούτε ένα δέντρο χαχαχαχα
Άσε να πάμε σε κανένα νησάκι στα γεράματα , να απολαμβάνουμε την ησυχία το χειμώνα, να παίρνουμε και κανένα μάτι( και όχι μόνο γιατί …..τι σκατά σκάφος έχουμε!!! χαχαχαχα ) καμιά τουριστριαούλα το καλοκαιράκι, να ρίχνουμε και καμιά πετονιά για κάνα ψαράκι ...ωχ πάλι εκτός θέματος βγήκα το κρτμου!

Kapetanios είπε...

DeMasame .. δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει έργο χωρίς την απαραίτητη άδεια για ότι και εάν γίνεται. Είναι αστείο, καταλαβαίνεις? Τα αρθράκια γιαυτό τα ανέβασα παραπάνω για να καταδείξω την δρομολόγηση όσων γίνονται! Με τον "νόμο" γίνονται και είναι καλυμμένοι 100%!
Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να αντιδράσει . Και "αντίδραση" δεν είναι να την πέφτουμε σε εκκλησίες και σε αυτοκίνητα και άντε και σε κανέναν καημένο που θα βρεθεί μπροστά μας!!
Αυτά ΔΙΩΧΝΟΥΝ τον κόσμο ( εξ ου και το σενάριο της συνομωσίας και των γνωστών αγνώστων ) . Για να έχει επιτυχία οποιαδήποτε "αντίδραση" χρειάζεται τον κόσμο.
Από εκεί και πέρα οι προσφυγές νομικού περιεχομένου σε διεθνή επίπεδο είναι μια λύση αλλά ο χρόνος που απαιτείται είναι αρκετά μεγάλος και κάπου εκεί ( μέσα στον χρόνο) χάνεται και το ενδιαφέρον αλλά και η συμμετοχή των πολλών.
ΔΕΝ θέλω σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να θεωρηθεί ότι είμαι της άποψης του "μην ασχολείσαι", αλλά πρέπει κάποια στιγμή να δούμε ΠΩΣ μπορούμε να "απαντήσουμε" στα νέα δεδομένα.
Πρακτικές προηγούμενων χρόνων ( και μάλιστα με αναφορές και πρακτικές Πολυτεχνείου , μιας και είναι στην επικαιρότητα )δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά ενισχύουν ( με την αναποτελεσματικότητα τους) την ματαιοδοξία του κόσμου, κόσμου που τόσο χρειαζόμαστε.!
Την καλημέρα μου
Υ.Γ Δεν αναφέρομαι μόνο σε σένα , σκέψεις εκφράζω , και να με συγχωρείς εάν κάπου σε πείραξα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Δεμασάμε, το έχω δει το έργο. Πριν από έξι χρόνια, γυρίζοντας από τη δουλειά μου, είδα να κόβονται τα δέντρα της Αρχαίας Αγοράς. Εϊχαν ξανάρθει, αλλά τους σταματήσαμε με την Αστυνομία, γιατί ΔΕΝ είχαν άδεια.Αυτήν την φορά όμως ξαναγύρισαν ΜΕ άδεια. Αν και ήμουν μόνος, έβαλα τις φωνές, περί 'πολιτών', κα περί "σεβασμού", έβαλα και κάτι ψευτο-απειλές του στυλ είστε παράνομοι κτλ, και το μόνο που πέτυχα ήταν να μού ορμήξουν κάτι γεροδεμένοι και πολύ χυδαίοι εργάτες. Θα έτρωγα το πιό ηρωικό και μάταιο ξύλο της ζωής μου αν δεν ερχόταν ένας αρχαιολόγος που μού εξήγησε ότι ΠΡΕΠΕΙ να κόψουν τα δέντρα για αν κάνουν τα έργα, και ότι ΜΕΤΑ *ΘΑ * ξαναφυτέψουν ακόμα περισσότερα.

Περιττό να σού πω πως όχι μόνο δέντρα ΔΕΝ έχουν φυτέψει, αλλά και τα ΈΡΓΑ δεν έχουν φτάσει ούτε στη μέση.

Τα έγραψα αυτά και χτες και τα κατάπιε το net.

Καπετάνιε εγώ το σκέφτομαι πολύ σοβαρά το νησί. Ή αυτό, ή τα ξένα...

Κωστής Γκορτζής είπε...

g.manoussakis, αν πω ποιοί έπρεπε να πρωτοστατούν, θα ...παρεξηγηθώ πάλι. Αλλά είναι εκπληκτικό, ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ εφημερίδες της πόλης να βγάζουν τον σκασμό γι αυτήν την "ανάπλαση" που θα ΞΑΝΑΑΝΑΠΛΑΣΤΕΙ μόλις τελειώσει για να περάσουν οι λωρίδες της υποθαλάσσιας!
Παράλληλα και προς τον demasame να πω ότι το blogging είναι και αυτό μια μορφή πίεσης. Για τα συγκεκριμμένα δέντρα, που θα έτρωγε και ξύλο ο Γάτης, έστειλα φωτογραφίες και σχόλια στον Δήμαρχο, στις δύο εφημερίδες και στο μεηλ φίλου μου δημοσιογράφου. Τι έγινε; Παπάρια! Μπορεί και να σκουπίστηκαν μ' αυτές...
Εγώ το πήρα απόφαση. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ τίποτα. Παρακολουθήσατε τις ομιλίες ΟΛΩΝ στο βήμα της Βουλής αυτό το τριήμερο; Υπάρχει ελπίδα ΕΝΑΣ από αυτούς να ασχοληθεί σοβαρά με το μέλλον των παιδιών μας;
Γι αυτό kapetanie, valia calda ή ερηΜΟΥνήσι, ή στα ξένα που λέει κι μαυρόγατος...

Την τύφλα τους τι σχεδιάζουν για το Ποσειδώνειο (εκεί στο ΑΛΛΑΤΙΝΙ):
Εκεί θα κομπλάρει η υποθαλάσσια, εκεί θα φτιάξουν υπόγειο πάρκινγκ που θα έχει και εισοδοεξόδους φαντάζομαι, εκεί ΤΩΡΑ το κατάλαβε ο Δήμαρχος και θέλει να φτιάξει μαρίνα που θα έχει εισοδοεξόδους φαντάζομαι, εκεί λένε θα γίνει το γήπεδο του Θερμαϊκού ή Μεγαλέξαντρου θα σας γελάσω,και εκεί μεγαλοξενοδοχείο με εισοδοεξόδους φαντάζομαι.
Εδώ χρειαζόμαστε τα φώτα του φίλου μου Σχολιαστή να μας σχεδιάσει εν προχείρω το μπαχαλο μπας και καταλάβουμε πώς χωράνε τέσσερεις ελέφαντες σε ένα Φολκσβάγκεν.

Μαύρος Γάτος είπε...

Είδες το σημερινό βίντεο, Καπετάνιε;

Αχ πώς μ' αρέσει να γυρίζω με ηλίαση
μες την πυρακτωμένη Λεωφόρο
τα κομπρεσσέρ να μού ανεβάζουνε την πίεση
και νά' χω γιώτα-χι βυτιοφόρο

Δώστε μου μόλυνση και πάρτε την ψυχή μου
ραδιενέργεια ποτίστε το κορμί μου.
Κόψτε τα δέντρα που μου κρύβουν τα ντουβάρια
φτιάχτε χαβούζες, τζιμινιέρες και νταμάρια.

Γιωργος Μανουσακης είπε...

Δεν θέλω να θεωρηθεί ότι κάνω μαθήματα αγώνα, και μάλιστα ως "νιάνιαρο" :-), θα ήθελα απλά να καταθέσω την εμπειρία μου απ΄ όσα έγιναν και γίνονται εδώ.

Μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα (1.000 κλίνες) κτίστηκε το 1999 ανάμεσα στα χωριά Μίλατος και Σίσι και κατέλαβε με τα κτήρια και τις πισίνες της μεγγάλο τμήμα της ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΗΣ ζώνης παραλίας και του διανοιχθέντος από το 1995 παραλιακού δρόμου που ενώνει τα δύο χωριά.

Αν, εμείς οι κάτοικοι της περιοχής δεν είχαμε ασχοληθεί με το θέμα, δεν θα είχε συμβεί τίποτα. Χωρίς την συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (αφού η περιοχή ανήκε τότε στον "αδιάφορο" Δήμο Νεάπολης) και με μοναδικό φορέα υποστήριξης τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού ξεκινήσαμε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια για τον περιορισμό της αυθαιρεσίας. Τα παράνομα κτήρια και οι πισίνες, είναι σχεδόν απίθανο να κατεδαφιστούν, αλλά με την παρέμβαση μας, κατέγραψε τις αυθαιρεσίας η Κτημ Υπηρεσία του δημοσίου, επέβαλλε πρόστιμα, σχημάτισε δικογραφίες και συνέταξε πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής. Παράλληλα εμείς εμποδίσαμε και εμποδίζουμε όσο μπορούμε κάθε περεταίρω εργασία του ξενοδοχείου στην ζώνη παραλίας και στον αιγιαλό. Με το παραμικρό, ειδοποιούμε το λιμενικό και την αστυνομία. Επειδή στην αρχή δεν ερχόταν, ή καθυστερούσαν να έρθουν μέχρι να σταματήσουν οι εργασίες του ξενοδοχείου, αρχίσαμε να παίρνουμε φωτογραφίες, τις οποίες στέλναμε στα τοπικά μεσα. Κάποιες εφημερίδες δημοσίευαν τις ανακοινώσεις μας, κάποιες όχι. Εμείς όμως συνεχίζαμε το ίδιο. Το αποκορύφωμα ήρθε πριν από 2 χρόνια όταν αντιληφθήκαμε ότι είχαν τοποθετηθεί στην παραλία περίπου 70 φουρνέλα για ανατίναξη, για να φτιάξει το ξενοδοχείο πλαζ. Έγιναν επεισόδια, κάποιες πέτρες σπάσανε τα φορτηγά με τα κομπρεσέρ του ξενοδόχου, ήρθαν τα τοπικά κανάλια, ήρθε η αστυνομία και το λιμενικό, συνελήφθησαν οι εργάτες και ο εργολάβος που έβαζαν τα φουρνέλα στην παραλία. Μετά από αυτό αναγκάστηκε ο ξενοδόχος να υποχωρήσει κάπως και παρέδωσε πίσω τμήμα του καταληφθέντος δρόμου (πλάτος +2μ, μ΄ηκος 250 μ.) υπό το φόβο νέων επεισοδίων, όταν θα άνοιγε το ξενοδοχείο.

Δεν είμασταν στην προσπάθεια αυτοί όλοι οι κάτοικοι του χωριού, είμασταν όμως οι πιο πολλοί. Υπήρξαν και αυτοί που προτίμησαν να μην μιλήσουν για να τους στέλνει πελάτες ο ξενοδόχος στις ταβέρνες του. Χρησιμοποιήσαμε και νόμιμα και παράνομα μέσα. Αυτό δεν είναι ασύμβατο.

Καταλαβαίνω ότι η περίπτωση δεν είναι ίδια, γιατί στη Θ/ΚΗ πρόκειται για δημόσιο. Είναι όμως περίπτωση αντίδρασης της κοινωνίας.

Συγνώμη κάπεταν γάτε για το σεντόνι αλλά παρασύρθηκα.

Θα προσπαθήσω στις επόμενες μέρες να ανεβάσω ποστ στο μπλογκ μου για την ιστορία αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Στη Θες/νίκη σοβαρό πρόβλημα είναι αν θα ονομαστεί Μ.Αλέξανδρος το αεροδρόμιο των Σκοπίων και αν θα βρει επενδυτή ο ΠΑΟΚ όλα τα άλλα δεν υπάρχουν. Σκατά στα μούτρα μας.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Kapetanie δε με πείραξες και δεν διαφωνούμε.

Ιμίαιμε, όλα χρειάζονται. Απλώς είπα πρέπει να γίνουμε και πρακτικοί. Με δύο φωτογραφίες και δύο τηλέφωνα δε γίνεται δουλειά. Με συνεννόηση και σύστημα γίνεται δουλειά.

Στη πόλη μου ξεκίνησαν να ρίχνουν πεύκα με μπουλντόζα (τι χυδαιότητα και αυτή). Είχαν άδεια για όλα, αλλά όχι για να κόψουν δέντρα. Τους σταμάτησα με την αστυνομία και έκαναν ένα μήνα να αρχίσουν πάλι. Θέλω να πω, όλα χρειάζονται.