26 Φεβ 2007

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ

.

Το πώς φέρονται τα δελφίνια στους ανθρώπους, μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΏ:

ευγνωμοσύνη,
όπου δύο δελφίνια σώζουν ναύτη στη Βόρεια Θάλασσα,
τον Ιανουάριο του 2007

(στό το blog του Καπετάνιου Δρακολέοντα).


Το πώς φέρονται οι "ΑΝΘΡΩΠΟΙ" στα δελφίνια,
και στα άλλα μικρά κητοειδή,

μπορείτε να το διαπιστώσετε στις ακόλουθες φωτογραφίες.






(Το κείμενο που ακολουθεί είναι από την Wikipedia)

Dolphin drive hunting, also called dolphin drive fishing, is a method of hunting dolphins and occasionally other small cetaceans by driving them together with boats and then usually into a bay or onto a beach. Their escape is prevented by closing off the route to the open sea or ocean with boats and nets. Dolphins are hunted this way in several places around the world. The largest number of dolphins are hunted using this method in Japan, however the practice also occurs on the Solomon Islands, the Faroe Islands and Peru. Dolphins are mostly hunted and killed for their meat; some are captured and end up in dolphinariums.

Despite the controversial nature of the hunt resulting in international criticism and the possible health risk that the often polluted meat causes, many thousands of dolphins are killed in drive hunts each year.

10 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και μετά λέμε ότι ο νοημοσύνη των δελφινιών πλησιάζει (και κάποιοι φοβούνται ότι ξεπερνά) την ανθρώπινη ικανότητα. Ανώτερα θηλαστικά κι αυτά με ίδια συμπεριφορά με τους ανθρώπους (μέχρι και στην ομοφυλοφιλία). Συμπάσχω και συμπονώ ό,τι δεν μπορώ να καταλάβω. Συμπονώ κάθε πλάσμα όχι για΄τι του χρωστάω κάτι, αλλά το έκανε κι αυτό η φύση.

Ανώνυμος είπε...

τραγικό..

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Γάτος: πάμε μία πίσω - στα πραγματικά ζώα. Τί γίνεται με τη μήνυση στο blog σου. Μπορούμε να το κινήσουμε χαλαρά το θέμα στο δίκτυο και στις εφημερίδες - μη σου πω και στα κανάλια. Τι θέλεις να κάνεις;

Lion είπε...

Καλημερα Μαυρε Γατε, φιλε μου.

Μια πολυ μικρη διορθωση στο κειμενο σου: η επισημη ονομασια δεν ειναι "Βορειος Παγωμενος Ωκεανος" αλλα η "Βορεια Θαλασσα". Προκειται για την θαλασσα αναμεσα Νορβηγια, Βρετανια, Ολλανδια, Γερμανια, Δανια.

Η μεση θερμοκρασια ειναι 9 βαθμοι, ενω τον χειμωνα μπορει να φτασει τον 1 β. Οπως γραφω και στο ποστ, αν πεσεις στην θαλασσα δεν πνιγεσαι απο το νερο αλλα απο το κρυο.

Το ατυχημα εγινε κοντα στις γερμανικες ακτες.

Για την νοημοσυνη των δελφινιων υπαρχουν πολλα στοιχεια. Το τελευταιο που διαβασα ειναι, οτι δινουν στον εαυτο τους ονοματα και φωναζει το ενα το αλλο με τ' ονομα του.

Νασαι καλα

Ανώνυμος είπε...

Χάρηκα που είδα το ποστ το δικό σου και του Dralion, γιατί νομίζω ότι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τους φίλους μας τα δελφίνια, είναι να σταματήσουμε να τα κηνυγάμε και να τα θανατώνουμε με τέτοιο κτηνώδη τρόπο!

Δες σχετικά στο blog μου ένα πολύ σκληρό βίντεο από την Ιαπωνία και ένα γράμμα διαμρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας που θα έπρεπε να υπογραψουμε όλοι!

Sissi Soko είπε...

Πρώτη φορά ακούω ότι τα δελφίνια έχουν καλό κρέας.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σε αδυναμία να εκφράσω πόση αγανάκτηση νιώθω. Δεν χωράει σε λέξεις. Δεν μπαίνει σε συντακτικό.

Ο ιός που κατατρώει τον πλανήτη είμαστε!

Μαύρος Γάτος είπε...

Δε Μασάμε, σ ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμπαράσταση. Ευτυχώς δεν υπάρχει μήνυση, όπως ίσως θα είδες ήδη, αυτό μάς έλειπε άλλωστε, θα απαιτούσε πάρα πολύ θράσος, τόσο που ούτε οι Ελληναράδες δεν το έχουν. Υπάρχει μόνο μιά άθλια κατάσταση που κάνει τη ζωή στις πόλεις μας όλο και πιό άσχημη, και που χειροτερεύει μέρα με την ημέρα...

Καπετάνιε μου σ ευχαριστώ για τη διόρθωση, έχεις απόλυτο δίκιο - το αλλάζω αμέσως.

Φίλε μου ήξερα ότι οι Ιάπωνες είναι το πιό σκληροπυρηνικό κομμάτι του μετώπου της φαλαινοθηρίας, αλλά δεν ήξερα
για τα δελφίνια... Έρχομαι να δω λεπτομέρειες.

Σύλβια, το χειρότερο είναι ότι (απ ό,τι ξέρω) ΔΕΝ τρώγεται το κρέας τους, για ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ το χρησιμοποιούνε!!!!!!!! (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος)

Μπαμπάκη: Ω, τί κόσμος Μπαμπά...
Σ:(((((

Μαύρος Γάτος είπε...

Elemental, Δείμο, καλημέρα

Lion είπε...

Επανερχομαι με μερικα ενημερωτικα - μιας και βλεπω ενδιαφερον.

α) το κρεας του δελφινιου τρωγεται.

β) ΟΛΟΙ οι οργανισμοι που ζουνε στην θαλασσα και ειναι σχετικα μακροβιοι (φαλαινες, δελφινια, φωκιες, καλαμαρια κ.α.) εχουν κρεας εξαιρετικα επιβαρυμενο σε βαρεα μεταλλα. Αυτο οφειλεται στην μολυνση των θαλασσων.

γ) το μεγαλο κομματι των καταναλωτων γνωριζει για την μολυνση και ΔΕΝ αγοραζει κρεας απο μακροβια θαλασσια ζωα.

δ) η εξοντωση των φαλαινων και των δελφινιων γινεται για τους εξης 3 λογους:

δ1) για να διατηρηθει η (φαλαινοθηρικη) παραδοση των παππουδων μας. Δεν ειναι αστειο αυτο!

δ2) επειδη τα ζωα αυτα ειναι ανταγωνιστες τροφης για τον ανθρωπο. Οσο περισσοτερα ψαρια πιανουν οι φωκιες, τοσο λιγοτερα περισσευουν για τους ψαραδες.

δ3) τα διχτυα "σκουπιζουν" την θαλασσα και πιανουν οτιδηποτε κινειται. Δελφινια και φαλαινες εχουν την ατυχια να βρισκονται κοντα στα κοπαδια των ψαριων (που αλλου να βρισκονται; )

ε) τα κουφαρια των δελφινιων θεωρουνται σκουπιδια. Παλια τα επαιρναν μαζι τους και τα χρησιμοποιουσαν ειτε για ζωοτροφες ειτε για λιπασμα στα χωραφια ( ! ). Τωρα απλα τα πετανε στην θαλασσα - δεν εχουν αρκετο χωρο στα αμπαρια.

Υ.Γ. Το λινκ για το βιντεο που δινει ο philos ανηκει στην κατηγορια δ2.

Υ.Υ.Γ. Οι φωκιες δεν σκοτωνονται πια για την γουνα τους. Σκοτωνονται για τους ιδιους λογους (δ2).

Υ.Υ.Υ.Γ. Συγνωμη για την επαναληψη. Ελπιζω να ειναι χρησιμες οι πληροφοριες.