10 Ιαν 2007

ΤΟ MONITOR ΠΕΘΑΝΕ, ΖΗΤΩ ΤΑ ΝΕΑ MONITOR!

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΔΥΟ - διαγραφή - *ΤΡΕΙΣ* ΑΚΟΜΑ ΝΕΟΥΣ AGGREGATORS - ΏΡΑ (ΕΛΛΑΔΟΣ) 8:20

Λοιπ
όν για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα:

Αν κάτι εμπέδωσα από όλην αυτήν την κωμικοτραγική ιστορία, είναι το πόσο επικίνδυνα είναι τα μονοπώλια, ακόμα και αν εκπροσωπούνται από ανθρώπους με αποδεδειγμένα καλές προθέσεις, όπως ο Παναγιώτης Βρυώνης. Όχι ότι το κλείσιμο του monitor ήταν κεραυνός εν αιθρία: Ένα πρώτο δείγμα των προβλημάτων που μπορούσε να δημιουργήσει η υπερβολική εξουσία του Vrypan στην Μπλογκοκοινωνία, ήταν το θέμα των Linkblogs και των μεταβλητών γραμματοσειρών, που λειτουργούσε εξαρχής με εξαιρετικά προβληματικό τρόπο, και που στους επικριτές του ο Vrypan εκώφευε.

Στο όχι-και-τόσο-αθώο μας Μπλογκοχωριό, η τεράστια εξουσία που είχε συγκεντρώσει στα χέρια του ένα και μόνο πρόσωπο, ο Vrypan, μόνο δεινά μπορούσε να προκαλέσει. Και φυσικά, τα προκάλεσε. Mάς άφησε ξαφνικά χωρίς monitor.

Τηλεγραφικά: Η Μιραντολίνα είχε το διακαίωμα να βγει. Οι λόγοι πίσω από την απόφασή της δεν με αφορούν. Προσωπικά δεν συμφωνώ με την απόφασή της να βγει, όπως δεν συμφωνώ και με όλους όσους βγήκαν μέχρι τώρα, αλλά ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ. Ο Βρυπάν επικαλέστηκε τεχνικούς λόγους και όταν στριμώχτηκε έθεσε θέμα ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥ αρχών περί ελευθερίας λέει χρήσης των RSS feeds. Και με βάση ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ του και ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΕΣ αυτές αρχές, πήρε την απόφαση να ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΙΤΟΡ, που αποτελείται από κοντά δυό χιλιάδες άτομα, που φυσικά δεν μάς ρώτησε, ούτε και μάς υπολόγισε στο παραμικρό. Αν αυτό δεν είναι επίδειξη δύναμης, τότε τί είναι;

Εδώ υπάρχει και μια τεράστια παρανόηση: Άλλο ένα ιδιωτικό RSS feed Aggregator και άλλο ένα ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΡΑΤΟ RSS feed Aggregator όπως το Monitor. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μού απαγορέψει να προσθέσω το feed της Μιραντολίνας στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ μου feed aggregator. Αντίθετα, σε ένα ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΡΑΤΟ feed όπως το monitor, είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ να κρατάς κάποιον με το ζόρι. Έτσι νομίζω εγώ. Ένα ακραίο παράδειγμα: αν το ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΡΑΤΟ feed aggregator www.neoznazi.com αποφάσιζε ξαφνικά για κάποιον λόγο να συμπεριλάβει το feed μου, όχι θα απλά θα απαιτούσα να βγω, αλλά θα τους άλλαζα τον αδόξαστο.

Η Μιραντολίνα λοιπόν είχε αρχικά δίκιο, αλλά το έχασε με τους χειρισμούς της και με το τσαμπουκαλίδικό της ύφος και με τις άδικες προσβολές της προς τον Vrypan. Είχε το ΗΘΙΚΟ δικαίωμα να βγει (άσχετα,επαναλαμβάνω, αν δεν καταλαβαίνω το γιατί), και ο VrypAN ΌΦΕΙΛΕ να την βγάλει, αν και απ' ό,τι φαίνεται μάλλον δεν είχε καμμιά ΝΟΜΙΚΗ υποχρέωση. Όμως ένα ηθικό ζήτημα δεν λύνεται με ΝΟΜΙΚΕΣ απειλές και με τσαμπουκά.

Τους καταλογίζω εν τέλει και τους δύο λάθη: στην Μιραντολίνα τσαμπουκαλίκι και αμετροέπεια, στον Vrypan αυταρχισμό και ξεροκεφαλιά.

Ας αφήσουμε όμως τα παλιά και ας πάμε μπροστά! Το Blogging συνεχίζεται.

Η λύση μπορεί να είναι είτε ΕΝΑ ΜΟΝΙΤΟΡ που θα ελέγχεται από ΠΟΛΛΟΥΣ ADMINISTRATORS (για μένα, η ιδανική λύση), είτε ΠΟΛΛΑ ΜΟΝΙΤΟΡ. Και επειδή το πρώτο είναι πρακτικά εξιαρετικά δύσκολο να στηθεί,

ΖΗΤΩ ΤΑ ΝΕΑ MONITOR!

Προς το παρόν είναι δύο -διαγραφή - ΤΡΙΑ (THanx WHO!!!) - ΔΙΑΓΡΑΦΉ - ΤΕΣΣΕΡΑ - διαγραφή - ΠΕΝΤΕ!!!!!! :


http://feed.greekbloggers.com/

http://rss.blogz.gr/


http://www.blogspace.gr/aggregator/

ΚΑΙ....

O Aggregator του Μπούλη με 3.500 blogs!

http://buzz.phigita.net/ ****το προτείνω με επιφυλάξεις γιατί δεν μπορώ να βρω πώς ΜΠΑΙΝΕΙΣ σε αυτόν τον aggregator του phigita.net, που όμως έχει ήδη πολλά blogs (832).

... και σίγουρα θ ακολουθήσουν κι άλλα. Ας μην ξαναέχουμε ποτέ πιά ΜΟΝΟ ΕΝΑ. ΑΛΛΑ:

1) Σε όλα πρέπει να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ τόσο η είσοδος όσο και η έξοδος.

2) Το καθένα να ελέγχεται από ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΑ (Administrators)

3) Αν πρέπει να υπάρχει διαδικασία αξιολόγησης των posts από τους επισκέπτες, αυτό πρέπει να γίνεται με τρόπο διαφανή και ταυτόχρονα διακριτικό, που να μην προκαλεί ανταγωνισμούς και τη δημιουργία Πατρίκιων και Πληβείων των γραμματοσειρών.

και το πιό σημαντικό:

ΟΛΟΙ οι κλώνοι του monitor πρέπει να περιλαμβάνουν ΟΛΟΥΣ τους Bloggers. Να μην διασπαστούμε σε πολλά κομμάτια. Ούτε και να μπούμε σε ελιτίστικες λογικές τύπου mindblog.

Ζήτω η Ελευθερία!
Μαύρος Γάτος


Υστερόγραφο: Δεν είναι δίκαιο νομίζω να ξεχάσουμε τον Αντώνη Τσιπρόπουλο, τον δημιουργό του δημόσιου aggregator ελληνικών blogs www.blogme.gr, και τις περιπέτειες που τόσο άδικα τράβηξε πέρσι το καλοκαίρι. Αντώνη, να είσαι καλά και να ξαναμπείς γρήγορα στο παιχνίδι....

39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω λέμε!

Ανώνυμος είπε...

Pesta xrisostome!
enas akoma kalos aggregator me pano apo 600 blogs einai aftos tou blogz.gr

edw: rss.blogz.gr

Ante na tous xiliasoume :-D

Μαύρος Γάτος είπε...

Θεριό, Ζήτω!

Who: Σ'ευχαριστώ, δεν το ήξερα! Το προσθέτω αμέσως. Σ:))))))

Μαύρος Γάτος είπε...

Μόλις ανακάλυψα και ένα τέταρτο, με 832 blogs!

http://buzz.phigita.net/

Marialena είπε...

Σωστοοοός ο Γάτος! Καλησπέρα σας...

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα Δόνια μου γλυκιά Σ:)))

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη τώρα, το mindblog είναι ελιτιστικό ενώ το Phigita όχι;

"How do I join phigita.net?

Ρhigita.net is a trusted community. In order to join, you need to receive an invitation."

:-/

Ανώνυμος είπε...

prosipografo OTI les. ego pantos vrika to arthro sou meso tou greekbloggers. einai auto me ta perissotera blogs kai einai arketa grigoro. gia alli mia fora simfono apolita mazi sou. otan eipa akrivos tis idies apopseis allou pesan merikoi na me fane. giati fantazomai oti stenaxorisa kai tous men kai tous de.

Marialena είπε...

Καλησπέρα Γατούλη!!! Με πρόλαβε η φίλη Nosyparker, αλλά θα το πω κι εγώ το ερώτημα για το phigita.net. Αφενός είναι κλειστό στο να υποβάλουμε αίτηση συμμετοχής και ακόμα γνωρίζω πως η βάση του είναι στην Κύπρο, οπότε εάν κάποιος είναι μέλος του από εκεί, ας μας εξηγήσει τις λοιπές λεπτομέρειες...

Πάντως ένα έχω να πω για τον κακό χαμό και την αναπροσαρμογή μας στα νέα δεδομένα: Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται και ο νοών νοείτο!!!

Ανώνυμος είπε...

σωστά τα λές γατούλη, η πρώτη μου σκέψη ήταν πως καλά κάνει και δεν κάνει πίσω σε απαιτήσεις (εκβιαστικές) αλλά το θέμα έχει δυό πλευρές και όντως είναι φασιστικό το να μην μπορείς να βγείς απο ενα κατάλογο (ή να μπείς σε αυτόν αν θές)

η μπλογκ-ζωή συνεχίζεται και πολλά φωτάκια φωτίζουν τον μπλογκοχώρο...μου αρέσει αυτό :-)
νιαρ-καλησπέρες :-)

Μαύρος Γάτος είπε...

Νοσυ μου, Δόνια μου άλλο είναι το phigita.net και άλλο το aggregator του! Δεν έχω ακόμα καταλάβει πώς μπάινεις, αλλά έχει προς το παρόν τα πιό πολλά blogs.

Σπύρο καλησπέρα! όποιος λέει την αλλήθεια με θάρρος δεν σφάλλει ποτε΄." (Σοφοκλής).

Ανώνυμος είπε...

άσχετο αλλα δεν ξέρω που αλλού να στο πω:
Πέθανα απο τα γέλια με το λινκ: Καλικάντζαρος Ιούδας! Τέλειο λέμε!

Ανώνυμος είπε...

Περισσότερα από 3.300 ελληνικά blogs που έχουν γίνει parsed το τελευταιο 24ωρο (άρα υπάρχουν, άσχετα με τη συχνότητα που ανανεώνονται) θα βρείτε στον Mpouligator

Μπούλης

Rodia είπε...

Γατούλη, θα με τρελάνεις λέμε!!!
Ομολογώ ότι όλ' αυτά τα περί παντοδυναμίας, κλπ κλπ του Παναγιώτη Βρυώνη, με άφησαν νοκ-άουτ.. και σε βρίσκω εντελώς.. ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΟΥΤ ! ! ! ! !

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ, αλλά κάπου αλλού ψάξε για το "ΚΑΚΟΝ" και όχι στο πειραματικό έργο ενός προγραμματιστή που έφτυνε αίμα τόσο καιρό να κάνει αυτό που αγαπάει, ε

σμουτς! και ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ:-)

(για να καταλάβεις πιο καλά, άνοιξε ένα κόμβο δικό σου να πλακώσουν χίλιοι νομάτοι να σε ζουμπάνε νυχθημερόν.. τότε ίσως νιώσεις τι εστί βερύκκοκο)

Rodia είπε...

..κάτι και για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΞΟΔΟ τώρα.. Κάνεις λες και είμασταν οι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου..!!!!

Οχι όχι όχι!!! άμα θέλει κάποιος τέτοια κόλπα, να ψωνίσει ένα domain name (περίπου 7 με 10 € στο GO-Daddy) να ανοίξει ένα δικό του τόπο (ιστοσελίδα ή ό,τι άλλο) να γράφει.

Αμα όμως θέλει να γράφει ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ, το να μπαινοβγαίνει συγχίζει τα πράγματα, είναι σαν φτύσιμο προς όλους τους υπόλοιπους χρήστες.. Για θυμήσου το Μακ που διέγραφε το ένα μπλογκ μετά το άλλο κι έτρεχε ο Tero να κάνει τον αρχαιολόγο για να βρει στην αναζήτηση του google παλιά άρθρα... ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙΣ..?????

Το διαδίκτυο είναι κάτι τι εφήμερο -όπως η ζωή άλλωστε- Ε, ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ... Ε..?

Μαύρος Γάτος είπε...

Μαρίνα μου το ξέρω ότι διαφωνούμε στο συγκεκριμένο θέμα... Μπορεί φυσικά να κάνω λάθος στις εκτιμήσεις μου, μπορεί όμως να κάνεις λάθος κι εσύ. Ίσως μια ένδειξη για το πόσο δύσκολο ναείναι να στήσεις έναν aggregator είναι το ότι ξεφύτρωσαν ήδη... τουλάχιστον πέντε!!!!

Μπούλη, προστίθεται πάραυτα στη λίστα! Ευχαριστώ και καλή πορεία!

Καλικάντζαρε Ιούδα, Σ:)))))

Μαύρος Γάτος είπε...

Επιμένω δε ώς προς την ελεύθερη έξοδο! Ελευθερία να μπαίνεις, κα ελευθερία να βγαίνεις... Τί σχέση έχει ο mak με το θέμα του μονιτορ? άλλο το ένα άλλο το άλλο!
Σ:)

Μαύρος Γάτος είπε...

Μαυρογατούλα μου καλησπέρα, σε ξέχασα!

Σ:))))))

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τι να πω...
Απλά μια καλησπέρα
και ότι η Ελλάδα βράζει...

Πραγματικά κι όχι διαδικτυακά!
Σε φιλώ στα ευαίσθητα μουστάκια...
:-)))

Μαύρος Γάτος είπε...

Γειά σου Λούσυ των Λουλουδιών...

Σ:)))

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα γιατί είχε τόση δύναμη ο Monitor. Τόσο αναγκαίο ήταν το εργαλείο του; Ή μήπως ήταν αναγκαίο για εκείνους που ήθελαν να γίνουν διάσημοι και να αποκτήσουν δύναμη ή φήμη έξω από το χωριό (σε ΜΜΕ ή εκδοτικούς οίκους π.χ.;). Προσωπικά ήμουν στο Monitor αλλά σπάνια το χρησιμοποιούσα. Περισσότερο ήθελα τη βοήθεια της magica στο blogspace (διαφήμιση; όχι η αλήθεια είναι). Δεν προλάβαινα να δω τι γίνεται αλλού. Με τον καιρό απέκτησα φίλους που με σχολιάζουν και με μαλώνουν και σχολιάζω και μαλώνω με άλλους.

Απλά ο κόσμος χάνεται και εμείς ξύνουμε τα αιδοία μας νομίζω, γάτε μου. Διαβλέπω έναν μηρυκασμό, ορώ μία εσωστρέφεια προς τη blogόσφαιρα χειρότερη από του ΠΑΣΟΚ.

Μαύρος Γάτος είπε...

Ε, όταν υπάρχει ένα κέντρο (Monitor), φυσικό είναι να υπάρχει και μια εσωστρέφεια... όμως σαν εργαλείο είναι σίγουρα πολύ χρήσιμο, ακι ειδικά για τους νέους (δες αν θέλεις το προ-προηγουμενό μου post.)

Σ;)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το είχα δει και ξέρω ότι είναι χρήσιμο εργαλείο. Αλλά δεν περιορίζεται όλος ο κόσμος σε ένα εργαλείο. Η γειτόνισσά μου καταβάλλει αξιόλογη προσπάθεια, και ακόμα και ο Μπούλης είδα ότι κάτι κάνει. Απλά εμείς μάθαμε ένα σημείο μόνο. Αλλά έχουμε και σοβαρά θέματα (να πάνε οι διάσημοι στρατό ή όχι;)

Μαύρος Γάτος είπε...

Δείμο, δεν ξέρω - θα ρωτήσω τον *Δημοσιογράφο* και θα σού πω Σ;))))))))))

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Οποτε συμπερενουμε οτι κανενας δεν ειναι αναντικαταστατος για ακομη μια φορα...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα στη μετά-μόνιτορ εποχή μας! Λοιπόν έμαθα για το phigita.net πως για να μπει κανείς πρέπει να λάβει πρόσκληση από ήδη μέλος του, οπότε επίκρατει μυστήριο για το πως προσθέτει τα blogs του κανείς στο buzz.

Γατούλη μου merci για τις προτάσεις σου αυτές εν καιρώ πανικού και ανασύνταξης! Καλή μέρα να έχουμε άπαντες!

Ανώνυμος είπε...

Mpouligator και ξερό ψωμί!

Ανώνυμος είπε...

Σωστό σε βρίσκω γατούλη (όπως πάντα άλλωστε) και αποθηκεύω πάραυτα τα λίνκια ;-)

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα Νίκο, Πάρη, Δόνια και Γοργόνα

Σ;))))

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα να δεις τώρα σε τί λούκι μπαίνεις. Λες:
"Άλλο ένα ιδιωτικό RSS feed Aggregator και άλλο ένα ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΡΑΤΟ RSS feed Aggregator όπως το Monitor. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μού απαγορέψει να προσθέσω το feed της Μιραντολίνας στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ μου feed aggregator."

Αν εγώ στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ μου feed aggregator έχω όλα μα όλα τα ελληνικά μπλοκς και ταυτόχρονα το έχω σε δημόσια θέα (σε σαϊτ προσβ'ασιμο από όλους) στο οποίο όμως αναφέρω ρητά στο disclaimer ότι είναι οι προσωπικές μου και μόνον επιλογές και το έχω μόνο για μπορώ να παρακολουθώ τα μπλοκς που επιθυμώ από οποιονδήποτε υπολογιστή στον κόσμο, τότε μπορεί η κάθε μιραντολίνα να απαιτεί να βγει από τη λίστα μου; Και αν δεν τη βγάλω δικαιούται να μου κάνει μύνηση; Και αν μου κάνει μύνηση σε τί δικαστήριο θα μου κάνει μύνηση αν π.χ. κατοικώ σε άλλη χώρα της οποίας έχω την υποκοότητα (δεν την έχω αλλά θα μπορούσα) και το σάιτ μου είναι σε σέρβερ στα νησιά του πάσχα με domain των Παρθένων Νήσων.
Νομικά δηλασή δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ηθικά; Σηκώνει πολύ συζήτηση. Άλλωστε η ηθική είναι ένα λάστιχο που ο καθένας το τραβάει προς το μέρος του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η "ηθική μου" μου λέει ότι οτιδήποτε δημοσιεύεται στο δίκτυο είναι αυτόματα και ελεύθερο για μη εμπορική χρήση από τον οποιονδήποτε. Με απλά λόγια έχεις το δικαίωμα να απαγορέψεις μόνο την εμπορική χρήηση της πληροφορίας που δημοσιεύεις, για όλες τις άλλες χρήσεις της δεν έχεις κανένα απολύτως δικαίωμα (ούτε νομικό ούτε ηθικό). Έτσι λειτουργεί το δίκτυο και αν δε μας αρέσει τα μαζεύουμε και πάμε σε διπλανή παραλία να παίξουμε.

Μαύρο πρόβατο είπε...

Η άποψή μου σε δύο - κουραστικά! - ποστ,

εδώ
και
εδώ.

-Το ζήτημα "μονοπώλια ή μη" δεν έχει να κάνει με την υπόθεση (πολύ περισσότερο, όταν μιλάμε με τον ίδιο τρόπο για μια οικονομία αρχή της οποίας είναι η επιδίωξη του μέγιστου κέρδους, και για το ίντερνετ).
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορούμε να έχουμε δέκα προτζεκτ τύπου "μόνιτορ" - κατά τη γνώμη μου, κανένα δεν είναι καλό αν δεν παρέχει τη δυνατότητα να μην συμπεριλαμβάνεται κάποιος - εννοώ χωρίς να σταματήσει να εκπέμπει feed (μιλάω επίτηδες με όρους κριτικής και δεοντολογίας - όχι με όρους νομικής υποχρέωσης. Αυτή είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Οι άσχετοι θα εκπλαγούν με την περίπτωση που αναφέρω στο δεύτερο ποστ μου).

-Αν θέλετε ηθικό δίδαγμα, είναι οτι η συνεργασία - η καλοπιστία, ο σεβασμός στις ανάγκες και τις επιθυμίες όσων συμμετέχουν στο ίντερνετ, είναι καλύτερη από τον ανταγωνισμό, την επίδειξη δύναμης και τις συγχισμένες παρλάτες.

-Επειδή μερικοί δεν καταλαβαίνουν τι μπορεί να κάνει κάποιον να μη θέλει να περιλαμβάνεται σε έναν αγκρεγκέιτορ που τον συμβουλεύεται πολύ μεγάλο μέρος των αναγνωστών της ελληνικής μπλογκόσφαιρας (και σ'αυτό στηρίζουν την κρίση τους), να πω μερικούς ακόμα λόγους για τους οποίους εγώ δεν ήθελα να είμαι στο μόνιτορ του vrypan(και ενάμισι χρόνο τώρα, κανείς δε με ενόχλησε - κανένα μποτ δε με βρήκε, και κανείς άλλος δε με "έγραψε"):

-το μόνιτορ που διαβαζόταν από τόσο πολλούς, πιθανόν να μου έφερνε νέους αναγνώστες και άρα σχολιαστές στο μπλογκ.
Ο χρόνος που έχω να διαθέσω για το μπλογκ μου, δεν είναι αρκετός ώστε να μπορώ να διαχειριστώ όπως εγώ θέλω, μια τέτοια αυξημένη κίνηση. Δε θα ήθελα δηλαδή να βρίσκομαι συνέχεια με σχόλια στα οποία δε θα είχα το χρόνο να απαντήσω. Σας κάνει αυτό κυρίες και κύριοι;

- Μερικοί αναλύστες προβλέπουν οτι το φαινόμενο του μπλόγκιγκ θα φτάσει παγκοσμίως στην κορυφή της ακμής του μέσα στο 2007. Μετά θ'αρχίσει να φθίνει - ενώ παράλληλα αναπτύσσονται ταχύτατα άλλες μορφές συμμετοχικού ίντερνετ (αδόκιμος ο όρος), όπως "κοινωνικά δίκτυα", τοπικά συμμετοχικά πόρταλ κτλ κτλ.
Στην Ελλάδα έχουμε υστέρηση - τα μπλογκς θα αυξηθούν στο εγγύς μέλλον, σε σημείο που κανείς καθολικός αγκρεγκέητορ δε θα είναι χρησιμοποιήσιμος ως "πανοπτικόν" για την ελληνική μπλογόσφαιρα - εκτός από βαρέως ψυχοπαθείς (αυτούς θα ήθελα να τους είχα στη Γαλλία των 3,4 εκατομμυρίων μπλογκς, διασπαρμένων σε εκατοντάδες πλατφόρμες για να μην πω για όσους έχουν το δικό τους σέρβερ...)
Καλό είναι λοιπόν να καταλάβουμε όλοι οτι η δραστηριότητα του μπλόγκιγκ θα περάσει σύντομα σε νέα εποχή και στην Ελλάδα (ιδίως ορισμένα ψώνια που "νιώθουν μπλόγκερς", du point de vue identitaire...)

- Τέλος, στο vrypan αξίζουν συγχαρητήρια για το πρότζεκτ του - που βοήθησε τόσο τον ίδιο, όσο και την ελληνική μπλογκόσφαιρα. Ελπίζω όσοι επιχειρούν τώρα παρόμοια πρότζεκτς, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να αποφύγουν τις αδυναμίες και τα ελαττώματα του "μόνιτορ".

Μαύρος Γάτος είπε...

"η συνεργασία - η καλοπιστία, ο σεβασμός στις ανάγκες και τις επιθυμίες όσων συμμετέχουν στο ίντερνετ, είναι καλύτερη από τον ανταγωνισμό, την επίδειξη δύναμης και τις συγχισμένες παρλάτες."

Ακριβώς.

X-Berliner φίλε μου, όσον αφορά το παράδειγμα που έδωσα (με το www.neonazi.com) τί έχεις να πεις;

Ανώνυμος είπε...

Σωστά κα θα ήθελες να βγεις. Αλλά δεν θα μπορούσες να κάνεις τίποτα. Μόνο μια επισήμανση στο μπλοκ σου ότι δεν έχεις σχέση με αυτούς θα ήταν το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις.

Μαύρος Γάτος είπε...

Ακόμα κι αν έχεις δίκιο, θα ήθελα να μπορούσα... Δεν είναι παράλογο νομίζω, ιντερνέτ δεν σημαίνει απλήρης απουσία κανόνων!

Σ:))))

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την παραγωγή! Ενημερώθηκα από σχετικό ποστ του Δαβαράκη, ακόμα γελάω με τους διαλόγους!

Πέρα από την πλάκα τώρα, νομίζω ότι αυτά μόνο εδώ συμβαίνουν. Και το εδώ είναι η Ελλάδα.
Μία για προσωπικούς της λόγους ζητάει έξοδο από το Monitor και μετά το χοντραίνει, ο Vrypan δεν την βγάζει γιατί βαριέται (!) και προτιμά να κλείσει όλο το Monitor!!!

Είχα πολύ καιρό να αντιμετωπίσω τέτοιο θέατρο του παραλόγου. Μοναδικές στιγμές της ελληνικής μπλογκόσφαιρας, ίσως και της παγκόσμιας. Γράφουμε ιστορία και δεν το ξέρουμε!

Κρίμα πάντως γιατί τελικά με αυτά και με εκείνα, έχει χαθεί όλη η ουσία και η πλάκα του blogging.

Μαύρος Γάτος είπε...

Φίλε μου epsilon, η ουσία του blogging δεν άρχισε ακόμα καλά καλά να αποκρυσταλλώνεται....

Έχουν πολλά (καλά) να δουν τα μάτια μας. Ακόμα βρισκόμαστε στην πλάκα! Και ούτε και αυτή πρόκειται να χαθεί, κάθε άλλο!

Σ:)))))

Ανώνυμος είπε...

Να τονίσω στο σημείο αυτό ότι είμαι φίλη!
Λες δηλαδή ότι το μικρό στρουμφοχωριό δεν πρόκειται να ησυχάσει για πολύ καιρό ακόμα. Το δέχομαι λοιπόν και αναμένω στο blog μου. Θα σε βάλω σε link για να σε βρίσκω, καλό Σου Κου να έχεις.

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ Σ:))))

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....