8 Ιαν 2007

MONITOR ΚΑΙ LINKBLOGS: ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ, ΤΙ ΧΑΣΑΜΕ; (ΑΝ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ, ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ…)

Τί χάσαμε; Οι μεγάλοι χαμένοι είναι τα νέα blogs. Πρακτικά, δεν υπάρχει τρόπος να ανακαλύψει κάποιος ότι υπάρχεις, αν δεν είσαι σε έναν aggregator όπως το monitor! Εγώ έχω ένα χρόνο στο blogoχωριό, και μέχρι χτες, σύμφωνα με τον Extreme Tracker, από το Monitor δεχόμουν μόνο το 12,33% των επισκεπτών του blog μου. Έφτιαξα όμως κάποτε ένα blog στον blogger beta (περιμένοντας να αναβαθμιστεί το παλιό μου) και δεν μπήκε ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ, επειδή κανείς δεν το ήξερε!

Χάσαμε λοιπόν και την ευκολία να ανακαλύπτουμε νέα αξιόλογα blogs (και να μάς ανακαλύπτουν και αυτοί!!!!), και να βλέπουμε με μια ματιά ποιος από τους γνωστούς μας και τους φίλους μας έγραψε τι, και, το πιο σπουδαίο, να ζούμε σε μια δική μας ΜΙΚΡΟΚΟΙΝΩΝΊΑ: το αγαπημένο μας μπλογκοχωριό, ήταν συνώνυμο με τη λέξη monitor…

Τί κερδίσαμε; Πρώτα απ’ όλα, ΧΡΟΝΟ! ΧΡΟΝΟ! ΧΡΟΝΟ!

Ακόμα καλύτερα, χάσαμε τα linkblogs! Τον τελευταίο καιρό ήμουν από τους ευνοημένους των linkblog. Όμως, πιστέψτε με, χάρηκα πολύ που έληξε (???) αυτό το θέμα! Τώρα που το monitor έκλεισε (???), και ακόμα κι αν είναι πολύ πιθανό να ξανανοίξει(!!!), πρέπει να σάς πω ότι αισθανόμουν πάρα πολύ άβολα με τα linkblogs.
Είχε φτάσει όμως το linkblog να χρησιμοποιείται από κάποιους σαν μέσο συναλλαγής! Ένας έφτασε σε σημείο να μού πει «τσίμπα κι από εμένα ένα linkblog» λές και πετούσε κόκκαλο σε σκύλο! Γι αυτό απέφυγα να γραφτώ σαν χρήστης στο monitor και να βάζω κι εγώ linkblogs, παρόλο που πολύ θα ήθελα να "ψηφίσω" κάποια posts που κατά την γνώμη μου άξιζαν… Αλλά το σύστημα των linkblogs ήταν πολύ προβληματικό. Ευχαριστώ ειλικρινά και από το βάθος της ψυχής μου όσους με τιμήσατε με τα καλοπροαίρετα linkblogs σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι επειδή από την φύση μου δεν είμαι καθόλου ανταγωνιστικός τύπος, η όλη διαδικασία με το buzz και με τις μεγάλες γραμματοσειρές με ζόριζε πολύ ψυχολογικά…

Κάποιες επιπλέον διαπιστώσεις:

α) O Vrypan ήταν γενικά αρκετά αυταρχικός στη διαχείριση του Monitor. Δεν απαντούσε παρά μόνο πολύ επιλεκτικά στα γράμματα των χρηστών, έχω ίδια πείρα (εντάξει, ένας άνθρωπος είναι και για την πλάκα του το έφτιαξε, μην τα ξαναλέμε, αλλά πόσες δεκάδες γράμματα έπαιρνε πιά την ημέρα, που δεν μπορούσε να στείλει έστω μια λακωνική απάντηση;) Επίσης, νομίζω ότι η είσοδος ενός blog θα έπρεπε να είναι δεδομένη και εντελώς αυτοματοποιημένη. Γι αυτό δεν κράξαμε τον Mindblog; ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ.

Δεν είναι δικαιολογία για τις σοβαρές αυτές ελλείψεις το ότι το monitor ήταν δωρεάν. Και το yahoo είναι δωρεάν αλλά δεν διαλέγει τα γράμματα που θα μάς παραδώσει. Και ο blogger είναι δωρεάν αλλά δεν επιλκέγει ποια blogs θα ανοίξουν και ποια θα κλείσουν. Όσο για την περίφημη πιά ανιδιοτέλεια του Vrypan, επιτέλους, ας μην κοροϊδευόμαστε: Ο Vrypan είναι επαγγελματίας και το monitor του απέφερε ήδη ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΟΦΕΡΕΙ σημαντικότατα οφέλη, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. Οφείλει λοιπόν κατά τη γνώμη μου να το κρατάει σε επαγγελματικά standards και όχι στο επίπεδο «τσατίστηκα και το κλείνω».

β) Ο Vrypan εφάρμοσε δυό μέτρα και δυό σταθμά στο θέμα της εξόδου από το monitor, μια που παλιότερα είχε βγάλει (επεισοδιακά, είναι αλήθεια) κάποιους που το είχαν ζητήσει.

γ) Όσοι ζήτησαν και πέτυχαν ή όχι να βγούν, έκαναν κατά τη γνώμη μου πολύ κακό για το τίποτα. Τα blog είναι εξ ορισμού δημόσια, και σίγουρα δεν είναι καθόλου προς τιμήν τους η για οποιονδήποτε λόγο αποχώρηση από την κοινότητα, γιατί περίπου αυτό είναι η αποχώρηση από το monitor. Όμως, άσχετα από αυτήν την διαπίστωση, ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ. Το σκέφτηκα κάποια στιγμή κι εγώ! Ο λόγος ήταν να γλυτώσω ΧΡΟΝΟ, γλυτώνοντας παράλληλα ακι από τον άτυπο διαγ(κ)ωνισμό των linkblog.

δ) Κάποιοι υποστήριξαν ότι η λύση για να βγεις από το monitor είναι να αλλάξεις url ή provider. Για όνομα!

ε) Last but not least: επαναλαμβάνω, πάω στοίχημα ότι το monitor θα ξανανοίξει πάρα πολύ σύντομα… (ελπίζω μόνο να μην το δει αυτό ο Vrypan και μουλαρώσει ακόμα πιο πολύ…)

8 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ελπιζω το monitor ή καποιο αλλο αναλογο site, να ειναι και παλι στον αερα πολυ συντομα,διοτι αλλιως θα ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα.
Καλημερα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα Νίκο! Έτσι νόμιζα κι εγώ χτες. Σήμερα χαίρομαι την ελευθερία μου. Λυπάμαι μόνο τα απιδιά που μπαίνουν τώρα ή που μπήκαν πρόσφατα στο χώρο.

Ανώνυμος είπε...

Θα βρεθεί μια καινούργια μηχανή, που θα πάει?! Όποιος την εντοπίσει πρώτος ειδοποιεί και τους άλλους...
Καλή χρονιά είπαμε Μαύρε Γάτε? Χρόνια Πολλά και καλά!:)

Μαύρος Γάτος είπε...

Γεια σου Αντζελίτο φίλε μου, καλή χρονιά!

Υπάρχει ήδη το blogspace της Magica, το kinja ( που όμως δεν ξέρω πώς λειτουργεί ), το technorati (ούτε κι αυτό ξέρω πως λειτουργεί σαν aggregator)....
Σ:)))))

Ανώνυμος είπε...

Όπως είπες και σε προηγούμενο πόστ σου η όλη υπόθεση θυμίζει εκείνον που έκοψε τα γεννητικά του όργανά για να εκδικηθεί την γυναίκα του που τον απατούσε...

Τα μπλογκ όπως λες είναι δημόσια και στο κάτω κάτω όποιος δεν θέλει να βλέπει τα α(χ)ρηστουργήματά του η πλέμπα, ας τα στέλνει με μέηλ σε μορφή νιούσλέτερ σε φίλους και γνωστούς!

Και εάν είσαι δημοσιογράφος και πληρώνεσαι για τα γραπτά σου έχει κάποιο νόημα να τα βγάζεις φόρα παρτίδα στο ίντερνετ τζάμπα; (Ξύσιμο κεφάλας)

Καλή χρονιά!

ioannisk είπε...

Δεν έχω counters ή άλλα προγράμματα που ελέγχουν την κίνηση του μαγαζιού μου, όλο έλεγα να βάλω (ναι κατά βάθος είμαι ψώνιο...) και αποφάσισα να δοκιμάσω το Extreme Tracking (δεν ζητάς κανά ποσοστό από την εταιρία για την διαφήμιση; :)).

Για την υπόθεση του monitor δεν έχω άποψη. Δεν έχω γραφτεί σε κανένα service και πολύ σπάνια τα επισκέπτομαι.

Το 12,33% που αναφέρεις νομίζω πως είναι μεγάλο για ένα blog με τόση δημοσιότητα σαν εσένα. Τα περισσότερα blogs που διαβάζω, τα διαβάζω τακτικά είτε επειδή συμφωνώ είτε επειδή διαφωνώ (απόλυτα :)) με αυτά που λένε. Άλλος τρόπος να επισκευτώ νέο blog είναι μέσω ενός σχολίου που άφησε ο blogger σε κάποιο post που διάβασα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω για το monitor, το μπλογ μου όμως δεν είναι γραμμένο πουθενά (τουλάχιστο δεν το εχω γράψει εγώ) και οι μετρητές κτυπάνε σαν τρελλοί!

http://vivlia.wordpress.com

... επειδή η μόρφωση είναι προνόμιο όλων!

amarantos είπε...

Το e-vivlia έχει μεταφερθεί στην πλατφόρμα του blogger.

Η νέα διεύθυνση είναι e-vivlia.blogspot.com