26 Ιαν 2007

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ BLOGGER - ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ *ΜΕΓΑΛΗ* ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

.UPDATE: Σύμφωνα με το Χνουδάκι, η μετακόμιση δεν είναι ακόμα υποχρεωτική για όλους. Επειδή όμως υποθέτω ότι δεν θα αργήσει αν γίνει, όταν θα σάς συμβεί, θυμηθείτε τα όσα θα διαβάσετε παρακάτω....
Σ:)

Επιτέλους μετακόμισα, και απ' ό,τι φαίνεται οι απώλειές μου είναι ελάχιστες, κι αυτό χάρη στην βοήθεια κάποιων που δυστυχώς την πάτησαν στη μεταφορά.

(*δυστυχώς τελικά ΔΕΝ είναι και τόσο ελάχιστες οι απώλειες, δείτε στο υστερόγραφο)

Ο Blogger αποφάσισε ξαφνικά απόψε να μάς αναγκάσει όλους να μετακομίσουμε με το ζόρι (ενώ μέχρι τώρα δεν μού το επέτρεπε καν). Το ίδιο πρέπει να κάνουν ΟΛΟΙ, απ' ό,τι φαίνεται, και σίγουρα το νέο Blogger είναι καλύτερο. Αν όμως δεν έχετε σώσει κάπου το template σας, θα μπλέξετε άσχημα. ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ TEMPLATE ΣΑΣ (links, κτλ) ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΑΛΑΜΠΟΥΡΝΕΖΙΚΑ. Να τί πρέπει να προσέξετε για να μην ταλαιπωρηθείτε άδικα:

Μπαίνοντας στο λογαριασμό σας, ο Blogger σάς κατευθύνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε έναν λογαριασμό Google, νέο ή παλιό. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. Μπείτε λοιπόν ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, και ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΟ TEMPLATE ΣΑΣ σε ένα αρχείο Word. ΣΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΟ TEMPLATE ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ.

Για όποιον πιθανόν δυσκολεύεται, ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες:

Αφού μπείτε (για τελευταία φορά) στον ΠΑΛΙΟ BLOGGER, Κάντε κλικ κάπου μέσα στον κώδικα του ΠΑΛΙΟΥ template, ανεβείτε πάνω εκεί που λέει "επεξεργασία" και κάντε "επιλογή όλων': ΟΛΟΣ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΚΟΥΡΟ ΦΟΝΤΟ. Τώρα επιλέξτε "αντιγραφή".

Ανοίξτε ένα νέο αρχείο Word, και πατήστε δεξί κλικ και "επικόλληση".


Μετά ΒΓΕΙΤΕ από τον παλιό σας λογαριασμό Blogger (log out). Όταν θα ξαναμπείτε θα πάτε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σε λογαρισμό GOOGLE-BLOGGER (αν δεν έχετε θα πρέπει να φτιάξετε έναν). Μόλις τελειώσει και αυτό, αρχίζει η μεταφορά του Blog, που σε μένα τουλάχιστον έγινε εντυπωσιακά γρήγορα.


Μόλις τελειώσει η μεταφορά, θα δείτε ότι ό,τι ελληνικό είχατε στο template σας, links, κείμενο κτλ (εκτός από το profile) έχει μετατραπεί σε αλαμπουρνέζικα. Πάτε λοιπόν στο νέο σας template. Ταυτόχρονα, ανοίξτε το αρχείο Word με το παλιό template, κάντε δεξί κλικ και "επιλογή όλων': ΟΛΟΣ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΚΟΥΡΟ ΦΟΝΤΟ. Τώρα επιλέξτε "αντιγραφή".

Πίσω στο νέο σας template τώρα, επιλέξτε "EDIT HTML" αριστερά επάνω και OXI 'UPGRADE YOUR TEMPLATE", κάντε κλικ οπουδήποτε μέσα στον κώδικα, "επιλογή όλων" επάνω αριστερά στο μενού "επεξεργασία" στον Firefox ( ή δεξί κλικ και επιλογή όλων στον explorer). Kαι πάλι
ΟΛΟΣ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΚΟΥΡΟ ΦΟΝΤΟ , "επικόλληση", και φυσικά "save template changes".

Τελειώσατε! Τα αλαμπουρνέζικα έχουν αποκατασταθεί.


Καλή μεταφορά!
Σ;))))

ΥΓ: Βιάστηκα να πω "χωρίς απώλειες"... όλες οι ελληνικές ταυτότητες στα σχόλια έχουν γίνει
κι αυτές αλαμπουρνέζικα και πολλοί σχολιαστές έχουν μετατραπεί σε "ανώνυμους" με το ζόρι. Αυτό δεν ξέρω να αντιμετωπίζεται με κάποιον τρόπο....

Σ;(((((((((

30 σχόλια:

Λύσιππος είπε...

Εναλλακτικά, μεταφέρετε το blog σας στο Wordpress, το οποίο και προσφέρει αυτόματη μεταφορά ΟΛΩΝ των σελίδων, συμπεριλαμβανομένων και των σχολίων - αρκεί να χρησιμοποιείτε ακόμη το παλιό Blogger.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα Λύσιππε, το προσπάθησα και αυτό, αλλά ο importer του wordpress δεν λείτουργούσε (δεν μπορούσε να κάνει login στον - παλιό- blogger). Νομίζω ότι από απόψε αυτή η επιλγή δεν υπάρχει πιά, μια και η μετακόμιση είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ (σε αφήνει να κάνεις login στον παλιό blogger Μία και μοναδική φορά....)

Ξέρεις καμμιά λύση για το πρόβλημα με τα ονόματα των σχολιαστών; Υποψιάζομαι πως δυστυχώς ό,τι ήταν να γίνει έγινε.

nosyparker είπε...

Τι λες βρε; Πας καλά; Μας μπέρδεψες εντελώς τώρα!
Εγώ πάντως έκανα τη μεταφορά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Οι άλλοι είχαν πρόβλημα που δεν μπορούσαν να μου αφήσουν σχόλιο επώνυμα :-D

Μαύρος Γάτος είπε...

Ε καλά, εσύ είσαι.... γάτα Σ;)))))

Xνούδι είπε...

ΓΑΤΑΚΙ ΣΟΣ. Δλδ τωρα αν βγω πρεπει να κανω ολα αυτα????????
Πωπω. Πάω και ο θεος βοηθός.
παω λέμε...

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλή επιτυχία Χνουδάκι...

Σ;)))

Xνούδι είπε...

καλε όχι. Δεν με υποχρεώνει για τπτ. Μπήκα βγήκα 100 φορές. Ασε που εδώ και καιρό προσπαθώ να το "γυρίσω" ΄και μου λέει ΟΧΙ μεγαλύτερο και από του Μεταξά. Οχι κυρά μου. Δεν θέμε να αλλάξεις. Εκεί θα μείνεις στην παλιατζούρα σου. Αντε και τρόμαξα :Ρ

Μαύρος Γάτος είπε...

ΝΑι αλλά κάποια στιγμή θα σε υποχρεώσει, όπως εμένα. Οπότε θυμήσου με...

Σ;))))

Λύσιππος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
cyrus είπε...

Μαυρόγατε, τα είπαμε, κι εγώ κι ο Μίκυ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει λύση γι' αυτά τα προβλήματα που εμφανίζονται στις σελίδες των σχολίων.

Το μόνο που μπορεί να κάνει όποιος είναι ακόμη στον παλιό blogger είναι να κάνει backup, εκτός από το template του, και τα ποστ του -- ένα-ένα, ώστε να φαίνονται και τα σχόλια από κάτω, με τα ονόματα των σχολιαστών και τα άβατάρ τους. Θα χαθούν έτσι κι αλλιώς, αλλά τουλάχιστον θα ξέρει ποιοι ήταν...

Λύσιππος είπε...

Οπως είπα και πριν, όποιος επιθυμεί να διατηρήσει τα σχόλια των άλλων και πιστεύει ότι ο blogger θα του τα κάνει μαντάρα μόλις περάσει από την παλιά στη νέα έκδοση, μπορεί να χρησιμοποιήσει τον αυτόματο μετατροπέα του Wordpress. Πχ. http://lysippos.wordpress.com Σε 10 λεπτάκια νέο blog. Το πλεονέκτημα του Wordpress είναι ότι μπορεί να εγκατασταθεί και σε domain της αρεσκείας μας.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι το εξήγησες πολύ καλά και απλά. Μία ένσταση όμως. Καλύτερα το backup του template να σώζεται με έναν απλό επεξεργαστή κειμένου (notepad.exe) ας πούμε διότι μερικές φορές το paste από word έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα καθώς εξάγει και formatting tags.
Όσο για το wordpress, ακόμα και με τον παλαιό blogger (που πάπαλα τώρα) έχει αρκετά προβλήματα στη μεταφορά των ελληνικών. Για τον καινούριο δεν υποστηρίζεται ακόμα. Ίσως στο μέλλον!

Μαύρος Γάτος είπε...

Λύσιππε, δοκίμασα πάρα πολλές φορές και ήταν αδύνατο να κάνει import το Wordpress (κολλούσε στο login). Τώρα πιά είναι αδύνατο, φυσικά. Ίσως να έφταιγε κάτι στο blog μου.

Cyrus, Doctor, ο Blogger απέθανε, ζήτω ο νέος Blogger!

Helix Nebulae είπε...

γμτ, καλά-καλά δεν πρόλαβα να στρώσω τα χαλιά και πρέπει κιόλας να μετακομίσω; Αν όμως πάω στο wordpress θα αλλάξει και το URL μου - οπότε άντε να με βρει κανείς μετά...

Clowd είπε...

Μισό λεπτό γιατί εκτός του ότι με μπέρδεψες, με άγχωσες κι από πάνω.
Πρώτη φορά που μπήκα στη σελίδα σου και βλέπω αυτό το πιστ...λες να είναι σημάδι της μοίρας;
Όταν λες ότι πρέπει όλοι να αλλάξουμε blog τι εννοείς; Και για ποιο λόγο;
Τι επεισόδια έχω χάσει η γυναίκα;

Καλημέρα...τι καλή δηλαδή, είμαι που είμαι άσχετη, άντε τώρα να ξεμπερδέψω!!!

Μαύρος Γάτος είπε...

Ησυχάστε τέκνα μου... Εσείς οι Νέοι με λογαριασμούς Blogger-Google δεν έχετε ανάγκη και μη φοβάστε τπτ... εμείς οι γερόντοι που ακόμα είμαστε στον ΠΑΛΙΟ Blogger είμαστε που τραβάμε τα βάσανα της αρκούδας...

Σ;))))

enteka είπε...

thanks για τις πληροφορίες! έσωσα ήδη το κείμενο του template se word για όταν θα με υποχρεώσουν να αλλάξω, (δεν με υποχρεώνουν ακόμη) αλλά αυτό με τα comments είναι μαχαιριά στην καρδιά...

Μαύρος Γάτος είπε...

Enteka, δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις με τον importer του Wordpress. Φτιάχνεις εκεί έναν λογαριασμό, και πάς στη σελίδα tools > import κτλ. Αν πετύχει, θα σωθούν τα comments σου, χωρίς να είναι απαραίτητο να μετακομίσεις στο Wordpress! Επιπλέον, έτσι θα έχεις και ένα αυτόματο backup του blog σου Σ:)))))

m.hulot είπε...

help! έχω κάνει τα πάντα, αλλά τα comments που μου αφήνουν απ' την ώρα [κατάρα στη στιγμή] που μεταφέρθηκα στο νέο μπλόγκερ δεν εμφανίζονται. υπάρχει λύση, ή να μάθω να ζω με αυτό;

Sissi Soko είπε...

ُΕγώ που γράφω από Ιντερνετ Καφέ, τι να κάνω, Κατερ μου; Είμαι σε απόγνωση! Και μετά λες ότι δεν είσαι ειδικός σε κομπιούτερ...

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα Monsieur! Εσύ απ ό,τι θυμάμαι πάντα είχες ένα λίγο ιδιόμορφο template, αλλα΄στη θέση σου δεν θα έκανα τίποτα, απλά περίμενε λίγο - πιθανότατα είναι πρόβλημα του blogger.

Καλημέρα ??????

Μαύρος Γάτος είπε...

Monsieur, αν μέχρι αύριο δεν αποκατασταθεί το πρόβλημα, πήγαινε το template σου στα επείγοντα (σε κάποιον φίλο κομπιουτερά) ή κάνε template upgrade (και όλα από την αρχή..._)

m.hulot είπε...

thanx, περιμένω μέχρι την τρίτη και θα τα ξανακάνω όλα απ' την αρχή.

Sissi Soko είπε...

Και εγώ να περιμένω;

Sissi Soko είπε...

Δεν έχω και άλλη λύση...

kiki είπε...

Μαύρε γάτε, χτες κάναμε την αλλαγή στο ομαδικό hungry for life. Ευτυχώς, επειδή είμαστε ομαδικό μπλογκ, κρατούσαμε copy του template κάθε 2-3 μέρες. Αυτό χτες, μας γλύτωσε από πολλές ώρες δουλειάς γιατλι λόγω συνταγών σε κατηγορίες έπρεπε να τις ξαναπεράσουμε μια μια. Οράγμα που δε χρειαστηκε και λύθηκε με ένα copy paste. Στο δικό μου, το μόνο που άλλαξα ήταν τα links με eλληνικη γραμματοσειρά όπως επίσης και την ηλικία στο profile που μας βαφτίζει όλους μαθουσάλες 250 χρονών. Στα σχόλια, φαίνονται αλαμπουρνέζικα όλοι οι bloggers που δεν έχουν γυρίσει στη νεα version.

Juanita La Quejica είπε...

Όπως τα λες Γάτε. Μας ανάγκασε ο blogger θέλοντας και μη, αν και η αλήθεια είναι ότι είναι πιο εύχρηστη η νέα μορφή. Πάνε όμως τα ελληνικά ονόματα των φίλων στα comments, πήξαμε στους ανώνυμους από την μια στιγμή στην άλλη.
Αυτά δεν τα είχαν προβλέψει ήθελα να ήξερα;

Μαύρος Γάτος είπε...

Γενικά ο Blogger μάς έχει κάνει άνω κάτω. Από παλιά, όχι τώρα...

Αλλά έλα που είναι καλό παιδί και τον αγαπάμε....

Σ:))))))))

philos είπε...

ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΑΛΑΙΟ BLOGGER
και για να μην πάθετε όσα πάθαμε όλοι οι υπόλοιποι που έχουμε ήδη μεταφερθεί στον νέο, κάντε το εξής:

ΑΝΟΙΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ WORDPRESS, ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ BLOG ΣΑΣ
και μετά μεταφερθείτε στον ΝΕΟ BLOGGER.

Τουλάχιστον έτσι ακόμη και αν δεν σας αρέσει το wordpress ή απλά βαριέστε να το μάθετε - καλή ώρα σαν του λόγου μου - θα έχετε κάνει ένα αξιοπρεπες backup. Και μετά συνεχίστε να δουλεύετε με το blogger σας πάλι...

Μαύρος Γάτος είπε...

Φίλε μου Φϊλε το δοκίμασα επανειλημμένα και λυσσασμένα αλλα΄δεν δούλεψε.... Μόνο σε μένα έτυχε αυτό; Ή μήπως όπως υποψιάζομαι δεν δουλεύει τον τελευταίο καιρό (to import του Wordpress) λόγω των αλλαγών στο login του Bloggerq