19 Ιαν 2007

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ: ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ Η ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ!!!!!


Διαβάζω στου Μιχάλη Μητσού ότι μια εταιρία - σύμβολο για την Βρεττανία, η Μπούρμπερη (Burberry's), μετακομίζει στην Κίνα με στόχο να εξοικονομήσει περίπου τέσσερα εκατομμύρια λίρες ετησίως. Και ότι "από τον πρίγκιπα Κάρολο μέχρι τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, κι από τον υφυπουργό Βόρειας Ιρλανδίας και Ουαλίας μέχρι την τραγουδίστρια Σαρλότ Τσερτς και τον βαρύτονο Μπριν Τέρφελ, μια σειρά από προσωπικότητες διαμαρτύρονται για την πτώση του τελευταίου οχυρού".


Για τα τέσσερα εκατομμύρια λίρες υπερκέρδη για την Μπούρμπερη, που θα είναι ΚΛΕΜΜΕΝΑ από τους εργαζόμενους της Κίνας καιαπό τους άνεργους της Ουαλίας, ούτε κουβέντα. Για το πότε θα πάνε επιτέλους όλοι οι μάνατζερ φυλακή, για εγκλήματα κατά συρροή εναντίον της Ανθρωπότητας, ούτε κουβέντα.

Άλλο τους πόνεσε, τους - μη χέσω- επώνυμους... Εξανέστησαν, με το δίκιο τους, οι άνθρωποι, σού λέει όλα έχουν κι ένα όριο, καλά τα Υπερκέρδη αλλά όχι και την Μπούρμπερη, ρε γαμώτο, που ένα παλτό της κοστίζει χίλα ευρώ. Σκέψου να το φοράς; και να γράφει Made In China!!!!!! Τί ξεπεσμός.

Πότε θα σταματήσει αυτός ο παραλόγισμός;;;;;; Κι αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ, τόσο εναντίον του Τρίτου Κόσμου, όσο και εναντίον των εργαζομένων του Ανεπτυγμένου Κόσμου;

Ξέρω, ξέρω. Όταν η Κίνα θα αναπτυχθεί όσο και... εμείς (δυνατά γέλια). Μόνο που τότε οι Κινέζοι θα καταναλώνουν για κωλόχαρτο μιαν Αμαζονία ετησίως. Κι επειδή η Αμαζονία είναι μόνο μία, και στον κόσμο άλλη καμμία, άντε βάλε και μιαν Αλάσκα για την Ινδία, και μια Σιβηρία για την Τέως, τον δεύτερο χρόνο μάς βλέπω οικονομικούς - περιβαλλοντικούς πρόσφυγες στον Άλφα του Κενταύρου.

Τόσο καλά...

Ζήτω λοιπόν και η Μπούρμπερη και οι "επώνυμοι" που επαναστάτησαν επιτέλους, για χάρη του ευγενικού Της ονόματός (ενώ δεν επαναστάτησαν για τόσα και τόσα άλλα) ...

Ζήτω η καπιταλιστική Παγκοσμιοποίηση και η Αειφόρος Ανάπτυξη.
Μέχρι τελικής πτώσης.
Μέχρι να γίνουν όλα στάχτη και Burberry's.
.

To Άλφα του Κενταύρου, ή αλλιώς Proxima,
ο κοντινότερος Ήλιος στο πλανητικό μας σύστημα (απέχει περίπου 4,3 έτη φωτός).
.

19 σχόλια:

nuntius είπε...

Για εμένα δεν έχει τόση σημασία το κίνιτρο. Δηλαδή αν έχουμε μια γριούλα που θέλει να περάσει το δρόμο και δεν μπορεί δεν με ενδιαφέρει αν αυτός που θα την βοηθήσει θα το κάνει απο αγνή ανοιδιοτέλεια ή για να φανεί καλός. σημασία έχει οτι η γριούλα ΠΕΡΑΣΕ. Αρα καλά κάνουν και οι ευγενείς και βασιλείς ξεσηκώθηκαν, έστω και για λάθος σκοπούς, αν αυτό τελικα βοηθήσει στο θέμα του "τέσσερα εκατομμύρια λίρες υπερκέρδη για την Μπούρμπερη, που θα είναι ΚΛΕΜΜΕΝΑ από τους εργαζόμενους της Κίνας καιαπό τους άνεργους της Ουαλίας".

Ανώνυμος είπε...

Γάτε,την βάψαμε,ούτε στο διάστημα χωρίς βίζα πάμε πιά(ανήκει στις ΗΠΑ)για να γλυτώσουμε.Έτσι διστυχώς θα παραμείνουμε εδώ να βλέπουμε τους Κινέζους να καταναλώνουν μισό αμαζόνιο ετησίως σε κωλόχαρτο.Και μερικά βλήματα να αγοράζουν τα σακάκια Μπαρμούτσαλα στίλ των 1000 ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

«Made in People's Republic of China», παρακαλώ, κι όχι σκέτο «Made in China»! Αυτό είναι και το χειρότερο καθώς αφήνει μια υποψία ότι το φάντασμα του κομμουνισμού συνεχίζει να πλανάται - άσχετα αν η People's Republic έχει πάψει εδώ και χρόνια να είναι People's, Republic ουδέποτε υπήρξε!

Δεν φταίνε οι manager (ως άτομα) αλλά το ότι οι κοινωνίες μας είναι ταξικές, ήγουν, άλλος δουλεύει κι άλλος κερδίζει. Αν οι manager της Burberry's δεν πάνε την παραγωγή στην Κίνα, θα βγουν και αυτοί στην ανεργία!

Ο Άλφα του Κενταύρου απέχει περίπου 4,3 έτη φωτός!

Ανώνυμος είπε...

αχ! τι με κανετε κυριε μαυρε γατε μου!!!
τι με κανετε!
και εγω τωρα απο που θα κανω τας αγορας μου;;;
απο που;;;;
πω πω!

-μια βολτα στο Αλφα του Κενταυρου θα 'θελα...-

Μαύρος Γάτος είπε...

Φίλε Νούντιε, δεν ξέρω αν έχεις δίκιο. Γιατί η ευαισθησία τους μοιάζει να έχει υπερβολικά στενούς ορίζοντες.

Μαραμένα σύκα, κι αν χρησιμοποιούσαμε τα βλήματα για να μάς πάνε στον Άλφα του Κενταύρου (που απέχει 4,3 έτη φωτός, καιόχι δύο, πολύ σωστά με διόρθωσε ο Vrennus)

Vrennus λες να το κάνουν επιτηδες οι Κινέζοι για να τους την σπάσουν Σ;)))))))

Βασιλκούδαμ', τί ώρα φεύγει η επόμενη Κοσμοσφαίρα; Φύγαμε!!!!

Σ:))))

Ανώνυμος είπε...

Για την burbery;s έχω να πω ότι πριν από 18 χρόνια ο αδελφός μου μου χάρισε ένα μάλλινο πουλόβερ που το φοράω κάθε χειμώνα ως καθημερινό ρούχο. Μόνον φέτος έκανε τρύπα στον αγκώνα. Ποιό οικονομικό ρούχο δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει.

Ακόμη, έχω να πω ότι δεν μπόρεσα να βγάλω κανένα νόημα από το σημερινό σου post.
Πραγματικά δεν κατάλαβα γιατί η burberys θα κλέβει για υπερκέρδη τους Κινέζους, ενώ βρίσκει "τη φυσική της ενδοχώρα" μια μακεδονίτικη επιχείριση που πάει στις νεοEU βαλκανοχώρες. Μομφή στους Εγγλέζους που πάνε στη φτηνή παραγωγή, μομφή στους Μακεδονίτες που δεν πάνε, μομφή μάλλον και σε όσους θα πάνε για να κλέψουνε τους καημένου φτωχούς της φυσικής τους ενδοχώρας. Ντεν καταλαβαίνει!

>Για το πότε θα πάνε επιτέλους όλοι οι μάνατζερ φυλακή, για εγκλήματα κατά συρροή εναντίον της Ανθρωπότητας, ούτε κουβέντα.

Αυτό αρνήθηκα να το παρακολουθήσω γιατί μου θυμίζει τον άξονα της "πολιτικής" Μπους που εξαντλείται σ' ένα αφελές "κυνήγι του κακού" με λάβαρο δήθεν το περί πλανητικού δικαίου αίσθημα.

Πάνω από όλα όμως δεν κατάλαβα τον λόγο για τον οποίο έχουμε δικαίωμα στην υπερκατανάλωση μόνον εμείς, η ελάχιστη μειοψηφία του "ανεπτυγμένου" κόσμου που μπορούμε να φιλοσοφούμε "οικολογικά", καθισμένοι αναπαυτικά πάνω σε τζάμπα sites made in (and supported for free) by capitalistic USA.

Ρε μαύρε γάτε, μπας κι ήταν μαλάγρα το σημερινό σου post για να βγουν στον αφρό κάτι ψάρια σαν κι εμένα;

Μαύρος Γάτος είπε...

Κάτσε παιδί μου να σού τα εξηγήσω ένα ένα. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις, ξύπνιος φαίνεσαι.

1.Μράβο στην Μπούρμπερη που φτιάχνει γερά ρούχα.

2. Οταν η Μπούρμπερη πληρώνει τον Ουαλό δέκα φορές παραπάνω απ΄ότι τον Κινέζο, για την ίδια ακριβώς δουλειά, αυτό πώς λέγεται; Για μένα λέγεται κλοπή +εκμετάλλευση. Εσύ πές το όπως θέλεις. ¨Οσο για τους μακεδόνες, εγώ ποτέ δεν μίλησα για μετεγκατάσταση παραγωγικών μονάδων! Μίλησα για εμορικούς και πολιτιστικούς δρόμους. Έχει τεράστια διαφορά. Πώς φαντάστηκες ότι εγώ, ένας μαύρος γάτος, θα μπορούσα να επικροτώ την ερήμωση της Ελλάδας από παραγωγικές μονάδες στο κηνύγι του φτηνού εργατικού δυναμικού;

3. Για τους μάνατζερ δεν το παίρνω πίσω. Για μένα αποτελούν το αντιπαθέστερο κομμάτι της ανθρωπότητας.

4. Τέλος, όπως θα ήξερες αν με παρακολουθούσες, είμαι ενάντιος στην υπερκατανάλωση, τόσο των Κινέζων όσο και ημών των άγριων ιθαγενών Ελληνούα.

Κι επειδή μού άρεσε ο τρόπος που τοποθετήθηκες, κάθησα κι έψαξα στα παλιά μου κείμενα για χάρη σου, και βρήκα αυτό, δες το και θα καταλάβεις τί ακριβώς εννοώ:

Η "ΦΤΩΧΕΙΑ" ΤΟΥ ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ

Σ;)))))

Ανώνυμος είπε...

Ντήαρ Μαύρε γάτε,

Πολύ πεσιμιστή σας βρίσκω. Εμείς οι ΕΛ δεν θα είμεθα πρόσφυγες διότι θα έχουμε καλύτερα διαστημόπλοια και θα επιστρέψουμε εις τον πατρογονικόν +Σείριον+.

Άλλωστε για το θέμα του χαρτιού υγείας Κίνας τε και Ινδίας αλλά και για το ζήτημα της μείωσης του μεγέθους των πεών στον Δυτικό κόσμο λόγω της ρύπανσης, υπάρχει ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πρότασις ακριβώς ηδού πέρα.

Ανώνυμος είπε...

Μη φοβάσαι γατούλη κοντά είναι... Σύντομα θα φτάσουμε εκεί. Οταν ξυπνήσουν ολoι Κινέζοι οι επιστήμονες των ΗΠΑ θα βρουν τρόπο να πιάσουμε υπερδιπλάσια από του φωτός ταχύτητα (θα είναι chinese shoc, ελεύθερη μετάφραση αυγό στον ποπό τους). Αλλά ο βασιλιάς που θα ντύνεται αλήθεια; Τώρα που το είπες να δω πώς θα κοιμηθώ.

Ανώνυμος είπε...

Ανταπέδωσα τον χρόνο σου και το διάβασα το παλιό σου ποστ. Κατάλαβα και σε προσκαλώ κι εγώ εδώ: http://hracker.blogspot.com/2007/01/kiss-my-ass-baby.html

Αυτό που κατάλαβα επειδή όντως δεν σε παρακολουθώ είναι ότι αφήνεσαι στο συναίσθημα (που το δικό σου φαίνεται πλούσιο και φωτεινό) ακόμη και για αγγαρείες που κανονικά ανήκουν στη λογική. Επειδή είναι έτσι δεν θα ξαναπιάσω όλα τα θέματα ένα προς ένα, αλλά μόνον το θέμα της εξόδου στα βαλκάνια.

Πάμε λοιπόν: θα χαιρόσουνα να βγούμε εμπορικά στα βαλκάνια. Επειδή φαίνεται να μην αντιλαμβάνεσαι την έννοια του εμπορίου, θα προσπαθήσω να σου τη δώσω εγώ όπως τη βλέπω.

Η πεμτουσία ενός καπιταλιστικού συστήματος είναι η αγορά. Μοναδικός σκοπός ύπαρξής της είναι να φέρνει σε επαφή παραγωγό με καταναλωτή (κάτι που θα εκλείψει με το internet). Πόσο κοστίζει αυτή η διαμεσολάβηση; Σε αγαθά που έχουν καλό περιθέωριο κέρδους (τα περισσότερα στο Ελλάda) το 99% της αξίας που τα αγοράζεις! Σε αγαθά μιας "σκοτωμένης" αγοράς ίσως μόνον 90%. Μπορείς να το ψάξεις. Αν αγοράζεις κάτι 100 ευρά (χωρίς ΦΠΑ), αυτός που το παρήγαγε (ο κερατάς εκμεταλλευτής βιομήχανος) το πούλησε 1 ευρώ, άντε 2, πολύ σπάνια 10. Τα υπόλοιπα τα τρώνε οι έμποροι. ΑΥΤΟΙ είναι οι εκμεταλλευτές. Αν και δεν παράγουν, τρέφονται αποκλειστικά με παντεσπάνι.

Για φαντάσου τώρα δύο Ρουμάνους: ο ένας μπορεί μόνον να περνάει κλωστή σε κουμπότρυπες και μπορεί να το κάνει μόνον δίπλα στο σπίτι του. Ο άλλος φτιάχνει τυρί που μπορεί να το πουλήσει οπουδήποτε (α, ο δευτερος είναι βιοτέχνης ή βιομήχανος). Ποιός είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης μαύρε 'μ; Ο πρώτος που μπορεί να ζήσει τη φαμέλια του γιατί άνοιξε ένα εργοστάσιο δίπλα στο σπίτι του, ή ο άλλος που επειδή δεν έχει πρόσβαση στις στημμένες αγορές ξεπουλάει χύδειν στα "τσακάλια" τους έλληνες εμπόρους και γίνεται τελικά κολλήγος της αγοράς "τους";

Δεν ασχολούμε με την "πολιτιστική έξοδο" στα Βαλκάνια γιατί τα πολιτιστικά φέρνουν χρήμα μόνον αν αυτό ειναι ελληνικό κρατικό και μοιραζόμενο σε ημέτερους ή αναξιοπαθούντες πρώιν καλλιτέχνες. Μοναδική εξαίρεση η εξαγωγή ελληνικών σκυλοαμανέδων στο Ισραήλ.

Αυτά είχα να σου γαυγίσω χαμηλόφωνα μαύρε 'μ
:-)

Μαύρος Γάτος είπε...

Πολσεμάννεν, Δείμο, την κάνουμε για Σείριο; ;)))))

Hracker, ε όχι και σκυλοαμανές η Γλυκερία!

Φυσικά και στο εμπόριο υπάρχει μια μορφή εκμετάλλευσης. Όταν όμως υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία (Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία), επέρχεται γρήγορα ισορροπία. Ενώ με την μορφή της Παγκοσμιοποίησης που επικρατεί "συγκοινωνούν'-κυκλοφορούν μόνο τα κεφάλαια, και όχι οι άνθρωποι. Αυτή είναι η ανωμαλία.

Ανωμαλία επίσης είναι η φαινάκη της αειφόρου ανάπτυξης και ο φαύλος κύκλος της υπερκατανάλωσης. Για να κερδίζεις περισσότερα πρέπει να παράγεις περισσότερα και να πουλάς περισσότερα κι εγώ να τ' αγοράζω με το ζόρι.


Για το παράδειγμά σου με τους Ρουμάνους, μην αμφιβάλλεις ότι πολύ σύντομα θα ξυπνήσουν.. όσο ξύπνιοι βέβαια μπορούν να είναι και οι δικοί μας παραγωγοί. όσο για τα τσακάλια και τα πρόβατα.. εδώ βρίσκεται ο ρόλος ενός κράτους που θα προστατεύει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ τον άνθρωπο από την εκμετάλλευση του συνάνθρωπου. Ναι, το πρότυπό μου είναι η Γαλλία (όχι ιδανικό, αλλά πάντως καλύτερο από εμάς). Στα καθ ημάς, ούτε στα όνειρά μας ένα τέτοιο κράτος. Η μεγάλη διαφορά είναι στο λαό και το πόσο ΑΛΗΘΙΝΑ ξύπνιος είναι, ώστε αν ελέγχει και να διεκδικεί.

Μού αρέσει πολύ η συζήτησή μας. Σού απάντησα και στα δικά σου κεραμίδια.


Έχεις απόλυτο δίκιο ότι στα θέματα της οικονομίας είμαι ερασιτέχνης, αλλά καμμιά φορά δεν βλέπεις πιό καθαρά τα πράγματα όταν είσαι 'απ 'έξω;';

Σ;))))

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ, παγκοσμιοποίηση. Οι εταιρείες ας πάνε και ας ανοίξουν εργοστάσια στην Κίνα. Τα εργασιακά δικαιώματα έχουν παγκοσμιοποιηθεί πηγαίνοντας και στην Κϊνα; Ενημερώστε με παρακαλώ.

Μαύρος Γάτος είπε...

Τουκιθεμπλόμ, ακριβώς! Η παγκοσμιοποίηση είναι στρεβλή, γιατί αφορά μόνο τα κεφάλαια, και όχι τους ανθρώπους. Από εκεί ξεκινούν όλα τα προβλήματα. Κι όταν ο "ευαίσθητος κοινωνικά" Γάλλος 'αγωνίζεται" για το 35ωρο, όταν για να συντηρηθεί ο γαλλικό επίπεδο ζωής, ο Κινέζος εργάζεται 24ωρο με συνθήκες άθλιες, ε, τότε, κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο σύστημα.

Σ;)))

Ανώνυμος είπε...

Όλοι κόπτονται για την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, αλλά όχι μόνο κάνουν την πάπια όσον αφορά την ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων, σηκώνουν και εμπόδια - τεχνητά και φυσικά. Παγκοσμιοποίηση για το κεφάλαιο, αλλά για τους εργαζομένους τσιμουδιά!

Ανώνυμος είπε...

κι εμένα μ' αρέσει η συζήτησή μας και δεν χρειάζεται να το πω, γιατι αυτό τουλάχιστον το έχεις καταλάβει :-Ρ

> με την μορφή της Παγκοσμιοποίησης που επικρατεί "συγκοινωνούν'-κυκλοφορούν μόνο τα κεφάλαια,
> και όχι οι άνθρωποι. Αυτή είναι η ανωμαλία
ρε παιδιά, κάποιο λάθος κάνετε. Για κοιτάξτε γύρω σας. Μέσα σε 10 χρόνια, το 10% του πληθυσμού της Ελλάδας είναι ξένοι και αυτό είναι ένα φαινόμενο που βλέπεις παντού και στην Ευρώπη και στην Αμερική. Αν αυτό δεν είναι κυκλοφορία ανθρώπων, τότε τι είναι; Η ανωμαλία είναι ότι η μετακίνηση είναι άναρχη, υπό την ανοχή και όχι τον προγραμματισμό του "συστήματος".

Όπως βέβαια και η μετακίνηση κεφαλαίων είναι άναρχη και αυτό πιστεύω είναι ένας λόγος εξαιρετικής αστάθειας στο παγκόσμιο σύστημα. Αυξάνει δηλαδή την πιθανότητα κάποια στιγμή να χτυπήσει μπιέλα το σύστημα. Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι αυτό το ρίσκο για την ώρα φέρνει κέρδη στο επίπεδο ζωής μας. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να ζούμε πολύ καλύτερα από ό,τι πριν από 20, 40, 60 χρόνια και δεν είμαστε οι μόνοι. Μέχρι και η Αφρική πάει καλύτερα. Το ότι πολλοί δεν καταφέρνουν να ζούνε καλύτερα είναι γιατί έχουμε ακόμα τις αδυναμίες του νεόπλουτου. Μην μου την πέσετε τώρα ότι για να είμαστε σε αυτή τη θέση πληρώνουμε εμείς κι άλλοι συμπολίτες του παγκόσμιου χωριού ένα τίμημα, γιατί θα σας παραπέμψω στην αγαπημένη μου αποστροφή του αγαπημένου μου Ελύτη: "τρώγε την πρόοδο και με τα φλούδια και με τα κουκούτσια της".

Τώρα σκέφτηκα και το άλλο: με όλο το σεβασμό και την συμπόνοια στους απεγνωσμένους εργάτες που χάναν τις δουλειές τους στην Αγγλία όταν οι τροχαλίες για τα ιστιοφόρα γίναν το πρώτο αντικείμενο βιομηχανικής παραγωγής, ποιός θα τολμούσε να πει ότι στο όνομα της προστασίας τους θα έπρεπε να μπλοκαριστεί η βιομηχανική επανάσταση;

Περί Γαλλίας και κράτους.
Είναι πολύ αξιόλογη η περίπτωσή τους. Παραμένουν ίσως η μοναδική πολιτικώς ενεργή κοινωνία. Τώρα για το κράτος, πιστεύω ότι τόσο αυτό όσο και η αντιπροσωπευτική δημοκρατία πνέουν τα λίσθια [έτσι γράφεται αυτό; να 'ταν το μόνο που δεν ξέρω]. Πορευόμαστε προς έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό όπου καμία θέση δεν θα έχουν αυτά. Η επανάσταση που τροφοδοτείται από την αξιοποίηση της τεχνολογίας ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ και θα σαρώσει κάθε συνιστώσα της καθημερινότητας.

Περί Κινέζων.
Είναι κρίμα που ανθρωπότητα θα πιεί το πικρό ποτήρι να ζήσει κάτω από την κυριαρχία τους. Όταν σε 20-30 χρόνια θα είναι ό,τι σήμερα οι Αμερικάνοι, μέχρι και οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι θα λένε "που 'στε αγαπημένοι Αμερικάνοι;". Ο Κινέζος δεν σέβεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα και λυπάμαι που είμαι τόσο απόλυτος, δεν μου αρέσει αλλά έτσι πιστεύω.

>καμμιά φορά δεν βλέπεις πιό καθαρά τα πράγματα όταν είσαι 'απ 'έξω;';
Όχι καμιά φορά, πάντα. Πρέπει να βγεις έξω για να δεις τη συνολική εικόνα.
Πρέπει να μπεις μέσα όμως:
α) για να δεις αυτά που επιμελώς κρύβονται
β) για να το αλλάξεις

την καλημέρα μου στα φιλόξενα κεραμίδια σου

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα!

Δεν είναι τόσο η κυκλοφορία των ανθρώπων, που σίγουρα δεν είναι το ζητούμενο, να ξεσπιτώνονται μαζικά οι άνθρωποι για να επιζήσουν! Είναι η κυκλοφορία των συνθηκών και των όρων εργασίας. Σκέψου τις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές στην Ουαλία και στην Κίνα. Στην ΄Κίνα η ανθρώπινη ζωή είναι τόσο φτηνή...

¨Οσο για την Πρόοδο, χωρίς καμμιά αμφιβολία είμαι υπέρ της, σε όλες της τις εκφάνσεις (και το εννοώ). Αλλα΄το πρόβλημα είναι ΠΟΙΟΣ ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ την πρόοδο: Κάποιοι λίγοι υπέρπλουτοι. Και ποιοι μένουν με την τροχαλία στο χέρι; Οι πολλοί...


Για την Κίνα οι περεισσότεροι αναλυτάς πιστεύουν ότι είναι η πιό αδικημένη της υπόθεσης: όλα δείχνουν ότι δεν θα προλάβει ποτέ να γίνει όχι ΗΠΑ, ούτα Ιαπωνία, ούτε καν Κορέα. Το εργατικό της δυναμικό θα γεράσει πριν προλάβει να επωφεληθεί από την τωρινή έκρηξη και η Κίνα θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος... ¨Ετσι τουλάχιστον λένε κάποιες αναλύσεις που διάβασα.
Σ:((((

Καλό βράδυ Κυριακής, ΄έρχομαι κι απο εκεί Σ;)

Ανώνυμος είπε...

αχ ρε μαύρε 'μ ποιός καρπούται την πρόοδο; Μα όλοι μας (κάποιοι περισσότερο, είνα αλήθεια, αλλά αυτούς μη τους ζηλεύεις, αν τους γνωρισεις θα δεις γιατί). Κοίτα γύρω σου και κάνε ένα φλας μπάκ 100 χρόνια πίσω και πες μου αν δεν απολαμβάνουμε όλοι τα αγαθά της προόδου. Από κει και πέρα, υπάρχουν άπειρες δυνατότητες να γίνουν τα πράγματα πολύ καλύτερα για όλους. Και για μένα και για σένα και για το φίλο μας τον ΡανΤανΠλάν. Απλά πιστεύω ότι ο τρόπος δεν είναι με το να χωρίζουμε το σύμπαν στα δύο: καλό από δω, κακό από κει, αλλά με το να ακολουθούμε ο καθένας την αλάνθαστη φωνή της ψυχής του κάθε ώρα και στιγμή.

Μήπως είναι πάλι επίκαιρο αυτο που φωνάζαν στη Γαλλία πριν από 40 χρόνια: "αν θες να αλλάξεις τον κόσμο άλλαξε τον εαυτό σου";

ΥΓ: Κυριακή βράδυ γαρ, με κερνάω καλό κρασί, ακούω μουσική που χαϊδεύει σα βελούδο τα αυτιά μου κι επιλέγω αυτήν τη στιγμή να μην σκέφτομαι αυτούς που υποφέρουν γιατί θα μπλόκαρα και αυτό θα ήταν αντιπαραγωγικό.
Βy the way, ελπίζω το κρασί να μην "πιτσίλισε" το κείμενο και δεν "διαβάζεται" :-)

Ανώνυμος είπε...

Aσχετο αλλα γιατι ειμαι μεσα Κυριακη βραδυ? Και γιατι νιωθω χωμα? Λες να ειναι τα πρωιμα σημαδια της ηλικιας?

Μαύρος Γάτος είπε...

Μια ζωή είναι, θα περάσει, Αστερία Σ;)))))