9 Ιαν 2007

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΜΑΣ...


Κι ενώ τηλεόραση και τύπος ασχολούνται με τους πάσης φύσεως παιδεραστές και με το άρθρο 16, κι ενώ οι γνωστοί γνωστοί ετοιμάζουν τις μολότωφ τους, κι ενώ οι μπάτσοι γυαλίζουν τις ασπίδες τους, κι ενώ η μπλογκοσφαίρα ασχολείται με το Monitor και με τα καπρίτσια του, η Βουλγαρία (και η Ρουμανία) μπήκαν στην ΕΕ!!!!!!

Τί σημαίνει αυτό; ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Ελλάδα έχει σύνορα με μια χώρα της ΕΕ!!!!!!

Τί σημαίνει αυτό;

Οι περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε πολύ καλά την εποχή του Σιδηρού Παραπετάσματος στα βόρεια σύνορά μας. Ήταν ένας παγωμένος και σχεδόν αδιαπέραστος Τοίχος, ένα τερατώδες Τείχος, που απομόνωνε για δεκαετίες την Μακεδονία, την Ήπειρο και την Θράκη από την φυσική τους ενδοχώρα, και απέκοπτε την Ελλάδα συνολικά από τα υπόλοιπα Βαλκάνια.

Τί σήμαινε αυτό;

Μπορεί να είμαστε ναυτικός λάος, αλλά είμαστε πάνω απ όλα ένας βαλκάνιος λαός. Πολιτιστικά λοιπόν αποκοπήκαμε από την ρίζα μας. Ακόμα χειρότερα, αποκοπήκαμε και οικονομικά. Ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί η ναυτιλία μας να είναι προσοδοφόρα, αλλά το Ζάππειο και το Μετσόβειο δεν τα έχτισαν οι κρατικοδίαιτοι και διαπλεκόμενοι σημερινοί μεγαλοεφοπλιστές, τα έχτισαν ο Αβέρωφ και ο Ζάππας, βορειοελλαδίτες έμποροι που πλούτισαν στα εμπορικά μονοπάτια των Βαλκανίων, στα οποία όφειλαν την ευημερία τους πάρα πολλές ελληνικές πόλεις. Λοιπόν, αυτά τα μονοπάτια είχαν κλείσει για πολλές δεκαετίες, με αποτέλεσμα τον μαρασμό και την ερήμωση, ειδικά για τις πιό παραμεθόριες περιοχές.

Τα μονοπάτια αυτά τώρα ξανανοίγουν! Η βόρεια Ελλάδα ξαναποκτά την ενδοχώρα της και την φυσική της συνέχεια!!!!! Μέσω Ρουμανίας δε, ενώνεται οδικά απευθείας ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΙΣ ΕΕ! Θυμάστε εκείνους τους χάρτες που η Ελλάδα ήταν πάντα μόνη της, αποκομμένη από όλην την υπόλοιπη ΕΕ, κάτω δεξιά;;; Ξεχάστε τους! Ενωθήκαμε από την στεριά με την ΕΕ, χωρίς διαβατήρια, χωρίς βίζες, χωρίς τελωνεία!!!!!! Και μάλιστα μέσω ενός λαού, των Βουγάρων, που σχετικά πολύ πρόσφατα υπήρξαν οι χειρότεροι εχθροί μας!!!! Και που τώρα είναι από τους καλύτερους φίλους μας!!!! Αν αυτά δεν είναι κοσμοϊστορικά γεγονότα, τότε ποιό είναι;;;;;

Θα καταλάβει άραγε κανείς την σημασία όλων αυτών; Θα αξιοποιήσει άραγε κανείς τις νέες ευκαιρίες και τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται; Ή θα συνεχίσουμε την ομφαλοσκόπηση, στο τερατώδες Αθηνοκεντρικό μας σύμπαν της κάθε Τατιάνας και του κάθε Ψιψινάκη;;;;;


.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρωτάς (ορθώς) μαύρε γάτε το εξής:

"Θα καταλάβει άραγε κανείς την σημασία όλων αυτών; Θα αξιοποιήσει άραγε κανείς τις νέες ευκαιρίες και τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται; Ή θα συνεχίσουμε την ομφαλοσκόπηση, στο τερατώδες Αθηνοκεντρικό μας σύμπαν της κάθε Τατιάνας και του κάθε Ψιψινάκη;;;;;"

Από αυτούς που ασχολούνται με αυτά που αναφέρεις όχι, εκτός και αν κάνει ο Εισαγγελάτος καμιά εκπομπή σχετικά με το πάμφθηνο Βουλγαρικό γάλα που θα κατακλύσει την Ελλάδα κάποια στιγμη...

Ανώνυμος είπε...

Ας ξεστραβώσουμε ο ένας τον άλλον τουλάχιστον...

Rodia είπε...

Χμμ.. καλημέρα Γατούλη:-)
Ελπίζω να μη χαλασουμε και τη Βουλγαρία! με τις κακές μας συνήθειες εννοώ...
Εδώ και δεκαετίες, πολλοί έλληνες έχουν ανακαλύψει τον τουριστικό της παράδεισο, τα διατηρημένα χωριά με μεράκι, τα χειμερινά κέντρα, τα υπέροχα και πάμφτηνα ξενοδοχεία, τα πορσελάνινα σερβίτσια, κλπ κλπ, και δεν θα ήθελα αυτά να αλλάξουν προς το χειρότερο...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:-))) (χαμπαρι δεν πηρα)

Rodia είπε...

A! πέρνα να δεις το νεο μπλογκοχωριανό αίμα: http://rodiat5.blogspot.com/2007/01/blogs-2001-2072.html

ανεβαζω σιγα σιγα (ανα 500 τεμ) τον καταλογο που βρηκα με ελληνικα blogs

Μαύρος Γάτος είπε...

Βρε Ροδιά ακάματη και ατελείωτη!!!

Τρέχω Σ;)

Πόλσεμάννεν και Θεριό, καλημέρα! Σ:)

Ανώνυμος είπε...

Πόσο μακριά είναι η απόσταση Θεσσαλονίκη – Αθήνα!!!
Τα τελευταία χρόνια , όλο και περισσότεροι Σαλονικιοί ψωνίζουν, δουλεύουν, γ***ν, τζογάρουν, παν σε συναυλίες, σε πάρτυ κλπ. στην Βουλγαρία. Απλά για μας εδώ πάνω, επισημοποιήθηκε κάτι που ισχύει χρόνια.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Mπραβο!!!
Ευχομαι και η Τουρκια να μπει στην Ευρωπη!!!
Ετσι για να εκσυχρονιστουμε!!!!

Ανώνυμος είπε...

αντε πια,να υπαρχουν κρατη που ειναι και πιο πισω απο εμας.τα βαλκανια ειναι ξεχωριστα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ γάτε,

Σου αφήνω σχόλιο για να ζητήσω μια χάρη. Καιρό ψάχνω διαδικτυακά να βρω σε mp3 το "ηθοποιός σημαίνει φως" ερμηνευμένο από τον Δ. Χορν. Επειδή ξέρω ότι μουσικά είσαι ΄πλήρως εξοπλισμένος μήπως το έχεις και διατίθεσαι να μου το στείλεις στο orestis-sp@hotmail.com?

Thanks:)))

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τουλάχιστον όπως είπες να μην υπάρχει το ψυχρό τείχος που μας απομόνωνε. Ωστόσο, να θυμάσαι ότι ακόμα υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν παρά την είσοδό τους. Ήδη της έχουν καταεκμεταλλευτεί τις δύο χώρες (βλ. ΟΤΕ κλπ).

Giramondo είπε...

Εσύ σωστά τα λες!! :)
Ποιος ακούει...είναι το θέμα...αφού να σκεφτείς ότι αρχισυντάκτρια...μου είπε πως το θέμα δεν είναι ενδιαφέρον...για τον Έλληνα-Ελληνάρα!!

φιλιά πολλά

ioannisk είπε...

black cat
Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι είναι σημαντικό γεγονός η είσοδος αυτών των χωρών στην Ε.Ε. αλλά δεν συμφωνώ με το Post σου.

Τα πλεονεκτήματα που λες υπήρχαν και πριν γίνουν αυτές οι χώρες μέλη της Ε.Ε. και θα υπήρχαν ανεξάρτητα αν γινόντουσαν μέλη, τα ίδια δεν ισχύουν και με την Σερβία ή την Ουκρανία (για παράδειγμα);

Λες για "τερατώδες Αθηνοκεντρικό μας σύμπαν" μπορεί να έχουν έτσι τα πράγματα, αλλά το Post σου είναι εθνοκεντρικό, η Ελλάδα ίσως να κερδιζει αλλά η Ε.Ε. σαν σύνολο χάνει.

Ανώνυμος είπε...

Βρε γείτονα, καλώς ανταμωθήκαμε!
Λοιπόν, πολύ ωραία μας τα λες, ναι σε όλα! Και να δεις που θα αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα με τους γείτονες λαούς και θα βρουν κι αυτοί τη θέση τους κι εμείς ξανά τη σχέση μας μαζί τους. Εγώ είμαι βλέπεις και από το ΆΝΩ Νευροκόπι, το λέει καιτο επίθετό μου εξάλλου που δεν ξέρεις, αλλά είμαστε Βαλκάνια και Μεσόγειος, αυτό είναι το σώμα μας και καταχάρηκα που σε διάβασα γιατί βαρέθηκα φοβερά με όλο αυτό το μπλογκοκαβγά.

Και αν έρθεις καμιά Κυριακή πρωί -εκτός από την μεθεπόμενη- στον Αη Νικόλα, θα με βρεις εκεί, φυτεύομαι εκεί εδώ και χρόνια, όλη τη βδομάδα περιμένω πώς και πώς να πάω. Και φυσικά είναι περιττό να το πω αλλά θα στο πω. Αρκεί να αναρωτηθείς μόνο για μια στιγμή ποια είναι η ωραιότερη γυναίκα εκεί μέσα, κάτω από τις τοιχογραφίες όμως γιατί εκείνες εκεί δεν παίζονται το αναγνωρίζω, και θα πέσεις πάνω μου. Έχω πάντα στην πλάτη μου ένα δέντρο! Μου άρεσε τώρα αυτός ο γρίφος, θα τον χρησιμοποιώ.
Χάρηκα γείτονα! Καλό βράδυ, και τι γλυκό βράδυ το σημερινό ε;

Ecumene είπε...

Καλή χρονιά,
λέω να γραφτώ σε κανένα βαλκανικό
μόνιτορ χε,χε :)

Τις ευχές μου και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα,που ενδιαφέρεται περισσότερο
για τέτοια θέματα.

Γίναμε Ευρω-Βαλκάνιοι ....:-)

Ecumene είπε...

Και αν γνωρίζαμε και κανένα blogger
απεκεί τόσο το καλύτερο...:-)

Ανώνυμος είπε...

Γάτε, καλημέρα και καλή χρονιά! Σ' ευχαριστώ για το ποστ αυτό.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα φίλοι!

Ίνδικτε, εγώ πρώτη φορά ξαναπήγα πριν κανένα δίμηνο, κι έπαθα την πλάκα μου με την αλλαγή (από το 1984 που είχα πάει). Μακάρι να ξεφύγουμε απότους λόγους που λες και να προιψωρήσουμε και σε πιό ουσιαστικούς.. πάντως δεν είναι λίγο να βλέπεις παντού κοσμοτέ και γερμανούς.

Νίκο, μακάρι η Τουρκία να εξελιχτεί γρήγορα και να μπει στρη ΕΕ. Αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο.

Ζούραρε, θα τρίβουμε τα μάτια μας σε λίγα χρόνια με αυτές τις χώρες, να μού το θυμηθείς... εγώ ήδη τα τρίβω!

Ορέστη δεν το έχω σε μπ3, το έχω όμως σε Cd. Στείλε μου ένα email...

Δείμο, το θέμα είναι η αλληλεπίδραση να μην αφορά πεντέξι εταιρίες αλλά πολλούς. Αυτό δεν έγινε ακόμα, αλλά θα γίνει ελπίζω.

Giramondo, ακριβώς αυτό είναι το θέμα, ο φαύλος κύκλος: η νοοτροπία των ελληνικών ΜΜΕ αποκοιμίζει τον κόσμο και ο κοιμισμένος κόσμος καθορίζειτην νοοτροπία των ΜΜΕ. Θυμάμαιόταν ήμουν φοιτητής ERASMUS στις Βρυξέλλες, και γινόταν χαμός με το Maastricht, έπεσε στα χέρια μου μια ελληνική εφημερίδα που έλεγε τα συνήθη μικρονοϊκά και κουτσομπολο-δήθεν πολιτικά. Μού έκανε τρομερή εντύπωση ο απομονωτισμός και ο επαρχιωτισμός μας....

Ioannisk, γιατί να χάνει η ΕΕ; Νομίζεις ότι αν έχανε θα τις έβαζε τις δυό αυτές χώρες; Το δυναμικό τους είναι τεράστιο. Όπως είπα και στον Ζούρη, θα τρίβουμε τα μάτια μας σε λίγα χρόνια...

Βασιλκούδαμ΄ δεν είμαι και πολύ της εκκλησίας... αλλά στον Αη Νικόλα τον Ορφανό δεν έχω πάει, και θέλω να τον δω, οπότε.. ψάχνε για έναν γάτο με φιόγκο στην ουρά Σ:)))))))

Εργατώ, κόλλα το!

Irene μου, μπλαγκανταριά...!

Σ:)))))))))

trol είπε...

μετά τις τρολ-εκδρομές το ταξιδιωτικό γραφείο 'dodecameron-all-year-long' διοργανώνει εκδρομή στη γείτονα χώρα που θα περιλαμβάνει επίσκεψη σε πανέμορφα χιονοδρομικά κέντρα (και με χιόνι), σπα (αν και τρολ, μπορεί κάτι να γίνει), παραδοσιακούς οικισμούς, όμορφες παραλίες, και άπειρα γεύματα με τοπικά κρεατικά και κοπανιστή κόκκινη πιπεριά και ατελείωτη οινοποσία...για τους πιο urban θα κάνουμε και στάση στη σόφια γιατί αν μην τι άλλο και πολύ καλό nightlife έχει και οι συναυλίες είναι φθηνότερες (και περισσότερες από Αθήνα - Θεσσαλονίκη (ναι, ναι και από Αθήνα) )

Μαύρος Γάτος είπε...

Θα έχει και τηγανίτες με μέλι;;;;

Σ:))))))))

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη για το σεξιστικο / ρατσιστικο σχολιο.
Θυμαστε την ανεκδιηγητη, αισχρη και απαραδεκτη επιγραφη "προσεχως βουλγαρες";

Φανταζομαι τις χωρες αυτες να μας ξεπερνανε και σε λιγα χρονια τα καμπαρε της Βουλγαριας να γραφουν "προσεχως ελληνιδες".

Προβλεπω πολλα γελια (και κλαμματα).

Μαύρος Γάτος είπε...

Μην το γελάς καθόλου, καπετάν Δρακολέων....

Σ:))))