2 Ιαν 2007

ΕΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΦΤΑ:: Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΓΑΤΟΥ



.
Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today

Ιανουάριος: Συγκαλείται έκτακτο Παγκόσμιο Διαθρησκειακό Συμβούλιο. Μετά από διαβουλεύσεις εβδομάδων, οι σύνεδροι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει Θεός. Σε ένα ιστορικό τηλεοπτικό διάγγελμα, που το παρακολουθεί ολόκληρη η Γη, οι κορυφαίοι των θρησκειών ζητoύν συγνώμη από την Ανθρωπότητα για την εξαπάτηση τόσων αιώνων, και για τα δεινά που έχουν συσσωρεύσει οι θρησκείες πάνω στην ταλαίπωρη πλάτη των απλών ανθρώπων. Αναγγέλεται η άμεση διάλυση κάθε φορέα θρησκευτικής εξουσίας πάνω στη Γή και η αντικατάστασή τους από το Διεθνές Ίδρυμα για την Κατάρτιση και την Εφαρμογή της Χάρτας της Ανθρωπότητας, που θα βασίζεται στις αρχές του Ανθρωπισμού, και που θα εκτοπίσει όλα ανεξαιρέτως τα τέως Ιερά Βιβλία των θρησκειών.


Διαλύονται άμεσα όλες οι εκκλησίες, όλες οι μουσουλμανικές θρησκευτικές οργανώσεις. Ακόμα και ο Δαλάι Λάμα δηλώνει πως στο εξής θα θεωρεί τον εαυτό του έναν απλό άνθρωπο όπως όλοι οι άλλοι. Οι ιερείς όλων των θρησκειών διατάσσονται να ακεκδυθούν άμεσα το σχήμα τους και να αναλάβουν κοσμικούς ρόλους στην κοινωνία. Η παγκόσμια θρησκευτική περιουσία απαλλοτριώνεται και περιέρχεται στο Ίδρυμα, με στόχο τη διοχέτευσή της στην άμεση ανακούφιση των θυμάτων των θρησκευτικών πολέμων και των οικονομικά ασθενέστερων λαών.

Τις πρώτες μέρες μετά το αρχικό σοκ, παρατηρείται ένα μεγάλο κύμα αυτοκτονιών, και ειδικά στις πιο καθυστερημένες χώρες, αλλά σιγά σιγά ο κόσμος συνηθίζει την ιδέα ενός κόσμου χωρίς Θεό.


Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace



Φεβρουάριος: Οι ΗΠΑ αποσύρονται από το Ιράκ. Μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, τέως Σιίτες και τέως Σουνίτες γιορτάζουν την ειρήνη που τόσο ανέλπιστα ήρθε στην μαρτυρική τους χώρα. Με τον θρησκευτικό διαχωρισμό και το παραδοσιακό μίσος να έχει αυτόματα εκλείψει, η Αιθιοπία ενώνεται με την Σομαλία, η Σερβία ενώνεται με την Κροατία και με την Βοσνία, Η Ινδία ενώνεται με το Πακιστάν, το Σουδάν με την Αίγυπτο. Οι Ισραηλινοί αποσύρονται μέσα σε μια νύχτα από τα Κατεχόμενα, και ιδρύεται Συνομοσπονδία της νεοσύστατης Παλαιστίνης με το Ισραήλ. Η Τουρκία αποσύρεται μέσα σε μία νύχτα από τα Κατεχόμενα στην Κύπρο, ενώ οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας ανακοινώνουν σε κοινό διάγγελμα τον αμοιβαίο αφοπλισμό των δύο χωρών και το άνοιγμα των συνόρων.

Μάρτιος: Διεθνές συνέδριο για την Ανθρωπότητα και για το Περιβάλλον. Αποφασίζονται άμεσα μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο κλίμα και στην βιόσφαιρα: δημιουργία ειδικού ταμείου με γενναίες και υποχρεωτικές εισφορές των πιο ρυπογόνων χωρών, άμεσο κλείσιμο των πιο ρυπογόνων βιομηχανιών, προώθηση παγκοσμίως των μέσων μαζικής μεταφοράς, δημιουργία αυστηρών παγκόσμιων προδιαγραφών για την κατασκευή οχημάτων, συσκευών και μηχανημάτων με λογικά μεγάλη ημερομηνία λήξης, επιβολή βαριών φόρων σε προϊόντα μίας χρήσεως και στις αναλώσιμες συσκευασίες, με σκοπό τον περιορισμό τους στο ελάχιστο.

Απρίλιος: Διεθνής Σύνοδος για τον αφοπλισμό. Αποφασίζεται Μορατόριουμ εξοπλισμών και κατάργηση όλων των επαγγελματικών στρατών διεθνώς, με την διατήρηση μιάς χαλαρής και ελαφρά οπλισμένης παγκόσμιας Φρουράς της Ανθρωπότητας, που θα αποτελείται από πολίτες εκ περιτροπής. Η βαριά πολεμική βιομηχανία, που καθίσταται έτσι περιττή, μετατρέπεται σε βιομηχανία εφαρμογών ανανεώσιμης ενέργειας. Τα στρατόπεδα μετατρέπονται σε πάρκα και σε κατοικίες. Τέλος, από εξειδικευμένες τέως στρατιωτικές μονάδες συγκροτείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αλληλοβοήθειας και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών.

Μάιος: Διεθνής σύσκεψη για την Ποιότητα ζωής, για την πάταξη της Υπερκατανάλωσης και για την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Δημιουργείται το προσχέδιο της Χάρτας της Ανθρωπότητας, που είναι στην ουσία μια Χάρτα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Θεμελιώνεται με πολλαπλές πρακτικές δικλείδες ασφαλείας το δικαίωμα όλων των ανθρώπων του κόσμου στην Αξιοπρέπεια, στην Ελεύθερη Έκφραση, στιο Ελάχιστο Εισόδημα, στην Κατοικία, στην Τροφή, στην Υγεία, στην Εργασία, στον Ελεύθερο Χρόνο. Αυτό σημαίνει πρακτικά υποχρέωση των Κρατών να εξασφαλίζουν δωρεάν κατοικία σε όλους, εργασία για όλους, τροφή για όλους, υγεία για όλους, ελεύθερο χρόνο για όλους. Καταργούνται διεθνώς τα χρηματιστήρια και απαγορεύονται οι συγχωνεύσεις εταιριών με απόλυση προσωπικού. Επιβάλλονται αυστηροί κανονισμοί για την αντικειμενικότητα και για την αναγκαιότητα των διαφημίσεων. Απαγορεύεται η κατοχή περιουσίας πέρα από ένα (σχετικά χαμηλό) μέγιστο όριο. Τα τεράστια ποσά που προκύπτουν από την δήμευση των περιουσιών που ξεπερνούν το όριο, διοχετεύονται στις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις και στις φτωχότερες χώρες του κόσμου, όπου θα επενδυθούν για την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου, με στόχο την εξισορρόπηση των διεθνών ανισοτήτων.


Imagine no possession
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world

Ιούνιος: Διεθνές Συμβούλιο Δημοκρατίας. Το Συμβούλιο αποφασίζει την άμεση διάλυση όλων των κυβερνήσεων παγκοσμίως και την δημιουργία νέων θεσμών Άμεσης Δημοκρατίας, στα πρότυπα της Ελβετίας. Η διακυβέρνηση της κάθε χώρας θα γίνεται από Συμβούλια που επιλέγονται με βάση την απλή αναλογική. Καθιερώνεται απαγόρευση της δια βίου ενασχόλησης με την πολιτική, περιορισμός των θητειών σε μία και μόνο, και αυτή τελείως άμισθη και χωρίς κανένα απολύτως προνόμιο, με αυστηρότατο έλεγχο στην οικονομική κατάσταση κάθε πολίτη που θα αναλαμβάνει ένα αξίωμα και στις μεταβολές της. Σε κάθε Υπουργείο, αντί για Υπουργό εγκαθίσταται ένα δεκαμελές Συμβούλιο Πολιτών που ελέγχουν και κατευθύνουν την εφαρμογή των Διεθνών αποφάσεων των προηγούμενων μηνών.

Ιούλιος: Καλοκαιρινές διακοπές (υποχρεωτικές) της μισής ανθρωπότητας.
Αύγουστος: Καλοκαιρινές διακοπές (υποχρεωτικές) της άλλης μισής ανθρωπότητας.

Σεπτέμβριος: Διεθνές Συμπόσιο για την Παιδεία. Αποφασίζεται η διεθνής αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος με βάση τα ανθρωποκεντρικά πρότυπα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει την στροφή της διδασκαλίας σε πιο πρακτικά ζητήματα. Εισάγονται νέα μαθήματα στα σχολεία, όπως η Αυτογνωσία, η Αυτοβελτίωση, η Αυτοπεποίθηση, οι Ανθρώπινες Σχέσεις, η Σεξουαλική Αγωγή, η Κυκλοφοριακή Αγωγή. Στην ανώτερη εκπαίδευση, κλείνουν όλες οι σχολές μάρκετιγκ, και ιδρύονται σχολές Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Δικαιοσύνης, Συμβούλων Ευτυχίας.

Οκτώβριος: Διεθνές Φόρουμ για τα δικαιώματα των ζώων και για την προστασία της Φύσης. Απαγόρευση του κυνηγιού, απαγόρευση της μαζικής εκτροφής ζώων σε υπερμεγέθεις κτηνοτροφικές μονάδες, αποθάρρυνση των τεράστιων μονοκαλλιεργειών, καθιέρωση γενναίων οικονομικών κινήτρων για την δημουργία μικρών αγροκτημάτων με ήπιες μορφές κτηνοτροφίας και καλλιέργειας.

Νοέμβριος: Ο πρώτος μήνας του χειμώνα αφιερώνεται στην Οικογένεια και στους Ηλικιωμένους. Καταργείται ο θεσμός του γάμου, αλλά παρέχονται κίνητρα για την ομαλή συμβίωση των ανθρώπων με βάση την ελεύθερή τους βούληση και για την τεκνοποιία στα πλαίσια μιας κατά το δυνατόν μόνιμης σχέσης, καθώς και για την ομαλή συμβίωση των γενεών μέσα στην ίδια οικογένεια, με παππούδες και γιαγιάδες κι εγγόνια.

Δεκέμβριος: Παγκόσμιο Δημοψήφισμα για την επικύρωση της Χάρτας της Ανθρωπότητας, που επικυρώνει όλα τα ανωτέρω. Εορτασμός του Χειμερινού Ηλιοστασίου μέσα σε παγκόσμια Ειρήνη και Ευημερία.

1η Ιανουαρίου 2008: Και τότε ξύπνησα, και ήταν 1η Ιανουαρίου του 2007.

Καλή Χρονιά!

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one

.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχα ουτοπικό! Όλο και κάτι μπορούμε να κάνουμε!

Καλή χρονιά να έχεις Μαυρογατούλη! ;-)

funEL είπε...

ιλλουμινάτα μαυρόγατε
καθείς εις το είδος του

+καλη χρονιά+
+εμπρος προς τα πίσω με περισσότερες κρεμάλες και ιερές φωτιές+

Καπετάνισσα είπε...

Μ' αρέσεις (και) γιατι είσαι οραματιστής κι ονειροπόλος. Με μια φαντασία δημιουργική, ανατρεπτική και οπωσδήποτε χρήσιμη!

Μαυρογατούλη μου, μαζί σου!
Κι όλες οι χαρές του κόσμου στην αγκαλιά σου, μες στο (σωτήριον;) 2007!

Ανώνυμος είπε...

Γιατι ειναι επαναστατικος αυτος ο καζαμιας Μαυρε Γατε;

Οπισθοδρομικος ειναι ;-)
Γραφεις για πραγματα που θα επρεπε να ειχαμε εφαρμοσει εδω και πολλα, πολλα χρονια.

Ευχομαι σε σενα καθε ευτυχια και σε ολους μας να εφαρμοστει επι τελους αυτος ο - οπισθοδρομικος - καζαμιας.

YO!Reeka's είπε...

χεχεχε ο ιανουάριος ήταν το καλύτερό μου :)

Σταυρούλα είπε...

Αυτά μάλλον τον κόκκινο Δεκέμβρη -πως λέμε τον κόκκινο Μάη;- τα βλέπω να γίνονται! Δυστυχώς!
Παρ'όλα αυτά καλή χρονιά, μαύρε γάτε! ;)

Rodia είπε...

Μαζί σου Γατούλη!:-))))))))))))))))
(περίμενες να γράψω κάτι άλλο?)

..και τότε οι άνθρωποι θα είμαστε όλοι χαρουμενοι..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Γατούλη, απολαυστικός ο καζαμίας σου. Εκπληκτικός. Γέλασα πολύ. Καλή χρονιά και πάλι.

Marie-Hélène S είπε...

meilleurs voeux pleine de joie et de poésie....

ΦΑΝΤΙ είπε...

Καλή χρονιά, με υγεία και ... Λιγότερα

Άμα γίνει πραγματικότητα ο Γενάρης τίποτα δεν αποκλείεται!! :)

Katerina ante portas είπε...

Kαλή χρονιά Μαύρε γάτο και μακριά απο τα..κεραμίδια Γενάρη μήνα!

Ανώνυμος είπε...

Και καλά εσύ ξύπνησες, ήταν ανάγκη να ξυπνήσεις κι εμάς; άσε μας εκεί πέρα...
Καλή χρονιά είπαμε;

Χρήστος Φασούλας είπε...

Μαυρόγατε, μου 'φτιαξες τη μέρα!
Καλή χρονιά :)

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα συναγωνιστές μου!

Τρέχω για φιλοξενούμενους

Καλή κι ευτυχισμένη Χρονιά σε όλους!

Σ;+)))))

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Και μετα ξυπνησαμε!!!!!!
Καλη χρονια να εχουμε γεματη υγεια και ερωτα!!!!

nonplayer είπε...

Ονειρευτείτε γιατί χανόμαστε! Καλή χρονιά Μαυρόγατε!

Ανώνυμος είπε...

Yes, you're a dreamer.
But you're not the only one, brother!

ΥΓ
Τα περί Συνομοσπονδίας Παλαιστίνης-Ισραήλ δεν είναι και τόσο ουτοπικά. Πολλοί διανοούμενοι και πολιτικοί ακτιβιστές θεωρούν ανέφικτη πλέον τη λύση των δύο κρατών, και προτείνουν τη δημιουργία τριμερούς συνομοσπονδίας Παλαιστίνη-Ισραήλ-Ιορδανία.

Ανώνυμος είπε...

Μαίανδρε, στις μέρες μας το λέγαμε αλλιώς.

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ τι όμορφα!

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα brothers and sisters!
Σ:)))))))

(Ερίννα μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι Σ;)))))

mickey είπε...

Καλή χρονιά, μαύρε γάτε, ονειροπόλε και ευαίσθητε, αλλά και τόσο δυνατέ!

"You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one."


Βασικά, εδώ και χρόνια, το Imagine αποτελεί τον δικό μου (υπερ)Εθνικό Ύμνο.

Πάντως με τον Καζαμία σου ξεπέρασες ακόμα και τον διάσημο στιχουργό!

Ευτυχώς, δηλαδή ;)


I 'll join you...

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα φίλε Μίκυ, καλή χρονιά κ
\αι από εδώ...

Σ:)))