31 Δεκ 2006

«ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΜΗ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ»: ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΪΝ, ΚΑΡΛΑ ΤΑΚΕΡ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ


Τί κοινό έχουν ο Σαντάμ Χουσεΐν και η Κάρλα Φάιυ Τάκερ;

Το διάταγμα της εκτέλεσής τους φέρει την υπογραφή του ίδιου ανθρώπου: του Τζώρτζ Μπους, του Πολέμαρχου που περνιέται για χριστιανός.

Ο Τζώρτζ Γουίλιαμ Μπους, του Τζώρτζ και της Μπάρμπαρα, είναι υποτίθεται πιστός χριστιανός (μεθοδιστής). Ο ίδιος έχει πολλάκις δηλώσει «αναγεννημένος χριστιανός» (born again christian), και σημαντικό μέρος της εκλογικής του επιτυχίας το οφείλει στην υποστήριξη των ευαγγελικών Αμερικανών. Το όνομα του Θεού το επικαλείται συνέχεια στα διαγγέλματά του προς τον αμερικανικό λαό και προς τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Τζώρτζ Μπους, αν και χριστιανός, μάλλον δεν έχει διαβάσει ποτέ το Ευαγγέλιο. Δεν έχει ακούσει το «αν συγχωρείτε στους ανθρώπους τα παραπτώματά τους, θα συγχωρήσει κι εσάς ο ουράνιος πατέρας», ούτε το «ό,τι θα θέλατε να σας κάνουν οι άλλοι να το κάνετε και εσείς σ’αυτούς». Σαν Κυβερνήτης του Τέξας, υπέγραψε τις περισσότερες θανατικές καταδίκες από οποιονδήποτε άλλο Κυβερνήτη στην ιστορία των ΗΠΑ. Και δεν έδωσε ποτέ χάρη. Στην περίπτωση της Karla Faye Tucker, έφτασε μάλιστα να ειρωνευτεί με σκαιότητα την αίτησή της για χάρη, κατά την διάρκεια μιάς συνέντευξης στον δημοσιογράφο Tucker Carlson για το Talk Magazine (Σεπτέμβριος 1999, σ. 106):

(μιλάει ο Τζώρτζ Μπους): «Είδα την συνέντευξη που πήρε [ο Λάρρυ Κίνγκ του CNN] από την Tucker. Της έκανε αληθινά δύσκολες ερωτήσεις, όπως «Τί θα είχατε να πείτε στον Κυβερνήτη Μπους;»

(δημοσιογράφος): «Και τί απάντησε εκείνη;»

«Παρακαλώ», κλαψούρισε ο Μπους, με τα χείλη σουφρωμένα σε κοροϊδευτική απόγνωση, «μη με σκοτώσετε»

(δημοσιογράφος, διηγείται:) Πρέπει να έδειχνα εμφανώς σοκαρισμένος (το να γελοιοποιείς την έκκληση για χάρη ενός κρατούμενου που στο μεταξύ έχει εκτελεστεί, είναι και άτοπο και σκληρό), γιατί αμέσως σταμάτησε να χαζογελάει.(1)

Σαν Κυβερνήτης του Τέξας, ο Τζώρτζ Μπους υπέγραψε 152 θανατικές καταδίκες, μεταξύ των οποίων ήταν η καταδίκη της Tucker και η καταδίκη του διανοητικά καθυστερημένου 33χρονου Terry Washington, που αποδεδειγμένα είχε διανοητική ηλικία εφτά χρονών.

Σαν Κυβερνήτης του Ιράκ, μετά την εισβολή, υπέγραψε την θανατική καταδίκη περίπου 600.000 πολιτών του Ιράκ, κάμποσων χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών, και τελικά χτες υπέγραψε και την οριστική καταδίκη σε χριστιανικό θάνατο με απαγχονισμό του Σαντάμ Χουσεΐν, του ανθρώπου που οδήγησε το Ιράκ σε δύο φονικότατους και καταστρεπτικότατους πολέμους (πόλεμος Ιράν-Ιράκ, πρώτος πόλεμος του Κόλπου), στην διεθνή απομόνωση, στην ξένη κατοχή, και στα πρόθυρα του εμφύλιου πολέμου.

ΥΓ: 70% των Αμερικανών φέρονται να υποστηρίζουν την θανατική ποινή, έναντι 42% το 1966 (3).

(1) http://www.nybooks.com/articles/17670

(2) http://en.wikipedia.org/wiki/Karla_Faye_Tucker

(3) http://deathpenaltyinfo.msu.edu/c/about/history/history-8.htm

20 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Η ιστορια επαναλαμβανεται και θα επαναλαμβανεται για παντα,αν το πληθος δεν αντιδρασει.
Καλη χρονια να εχουμε και καλα να τα περναμε!!!

Sissi Soko είπε...

Χθες βλέποντας τηλεόραση σκέφτηκα ότι και ο Μπους θα μπορούσε κάλλιστα να καταδικαστεί σε θανατική ποινή. Το συνειδητοποιεί άραγε;

Ανώνυμος είπε...

ας δούμε πόσα προσχήματα θα καταρεύσουν και φέτος.

Καλή Χρονιά γατούλη

Χαρυβδιςς είπε...

καλη χρονια γατε μ οτι αγαπας κι οτι ποθεις μαζι σου

(η εκτελεση αυτη ηταν στρατηγική κινηση σημαινει νεο γυρο στην περιοχη και ουδεμια διαθεση ΄΄επιβολής της ειρηνης''....)

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα παιδιά!

Νίκο, το πλήθος κάποτε θα ξυπνήσει, αλλά το ΄ποτε... αργεί ακόμα.

Σύλβια, νομίζω ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, κι ότι το πιστεύει πιά βαθιά ότι αγωνίζεται για την ελευθερία και την δημοκρατία και για τον Θεό.

Raresteak, μακάρι να καταρρεύσουν όλα! Έτσι μόνο μπορεί να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση σε βάσεις Αλήθειας.

Χάρυβδη, για πόσο ακόμα θα βιάζουν την ειρήνη και την νοημοσύνη μας;;;

Καλή Πρωτο-Χρονιά σε όλους! Η νέα χρονιά είναι μόνο μια σύμβαση, αλλά είναι και μια νέα αρχή, και δεν είναι λίγο. Είναι και μια νέα ελπίδα, και δεν είναι καθόλου λίγο!

Σ:))))))

srm1033 είπε...

Δεν γνωρίζω τι αίσχη είχε κάνει ο Σαντάμ ,βλέποντας τον όμως στην αγχόνη ένιωσα μεγάλη θλίψη. Όσο για το Μπούς ,κάθε φορά που ακούω το όνομα του αυτόματα στο μυαλό μου έρχεται μια και μόνο φράση. "Η βλακεία εκτός απο ανίκητη είναι και επικίνδυνη."
Καλή χρονιά να έχεις γάτε.

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά γατούλη. Όχι άλλα τέτοια. :-(

fish eye είπε...

αν ειναι δυνατον..!!τινα πω..σιωπω..!!
ευχομαι μια πολυ καλη πρωτοχρονια να εχεις κι ο καινουργιος χρονος να σου δωσει οτι επιθυμεις..!!

Ανώνυμος είπε...

Μα τι πάθατε όλοι κι όπου μπαίνω για να αφήσω ευχές σας βρίσκω βυθισμένους στην κατάθλιψη;!

Η γιορτινή ατμόσφαιρα θα φταίει, σίγουρα!

(ανατριχιαστική η ιστορία του σίριαλ-κίλλερ-Μπους και της Τάκερ)

Θερμές ευχές, φίλε Γάτε, για καλή χρονιά!

Μαύρος Γάτος είπε...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας Σ:)))))

Μα τί λες, φίλε Rockerblogger, εμένα είναι αισιόδοξο το ποστ! Δες τί λέει στο τέλος! 'Smile, there is no hell!" Σ;)))))))

Nosy μου, θα έχει σίγουρα *και* τέτοια, και χειρότερα, αλλά ας είναι τουλάχιστον λιγότερα από τα περσινά (και μακριά από εμας, όσο κυνικό κι αν ακούγεται αυτό)

Convinced, τί να πεις για το άτομο...

Φεγγαράκι, φοβερός ο τύπος, ε...

Σάς στέλνω κι εγώ τις καλύτερες ευχές μου γι απόψε και για τη Νέα Χρονιά
Σ:))))))))))))))))))))))))))

Ανώνυμος είπε...

Το παληκάρι μάλλον τραβούσε 15 μαλακίες τη μέρα όταν πήγαινε στο κολλέγιο.
Τι να πεί κανείς για το ΜΑΛΑΚΑ.

Καλή Χρονιά filoc!

Ανώνυμος είπε...

Ολα είναι θέατρο μαυρόγατε και ο πλανητάρχης είναι puppet στα χέρια άλλων. Με τέτοιες μεθοδεύσεις, με το να την πληρώνουν άτομα περιθωριακά με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα (Τάκερ) και δικτάτορες που "απειλούν την παγκόσμια ειρήνη (Σαντάμ) κοιμίζονται οι συνειδήσεις και εξασφαλίζεται η αίσθηση ασφάλειας του Αμερικανικού λαού. Αυτό θέλουν, αυτό τους δίνουν, κι αν έχεις ένσταση, πολύ θα ήθελα να την ακούσω.

Είναι δύσκολο να κρατάς την τύχη ενός έθνους στα χέρια σου και να κάνεις αυτό που οι άλλοι περιμένουν. Μόνη σωτηρία σου να το ρίξεις λίγο στην τρελή και να γίνεσαι που και που μαλάκας (comic relief στην κόλασή σου).

Τέσπα, η σωτηρία της ψυχής είναι θέμα προσωπικό. Σου εύχομαι κι εδώ να έχεις καλή χρονιά και ό,τι επιθυμείς!

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλή Πρωτο-Χρονιά, Διαιρέτη + Ρεντόν!
Σ;)))))))

Ανώνυμος είπε...

Επικροτώ ως πολλαπλασιαστής του διαιρέτη...

aggelos-x-aggelos είπε...

Σου εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία και χαρά!!!

nyctolouloudo είπε...

εκτελέστηκε ο πραγματικός Σανταμ;
ή ένας από τους σωσίες του.

καλή χρονιά μαύρε γάτε.

Ανώνυμος είπε...

Ο πολιτισμός κάποιου κρίνεται από το πως λειτουργεί όταν βρίσκεται σε θέση ισχύος. Η βαρβαρότητα των ιθυνόντων στις ΗΠΑ (όχι του λαού) δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει αυτή του Σαντάμ. Μόνο που ο Σαντάμ βρέθηκε στο εδώλιο ηττημένος ενω αυτοί (και πολλοί άλλοι συνοδοιπόροι) νικητές. Αφού δεν μπορούμε να τους κρεμάσουμε (προς το παρόν), ας τους σταυρώσουμε στη blogoσφαιρα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Μπήκε!!!!!!

Χρόνια πολλά παιδία!!!

Σ:))))))))

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά και σε σένα γατούλη μας. Κοίτα να δεις, η διανοητική ηλικία του μέσου Αμερικανού, είναι σύμφωνα και τις δικές τους στατιστικές, γύρω στα δώδεκα. Ε τώρα κι αυτοί ψηφίζουν τον κατα προσέγγιση κοντινότερο σε ηλικία, από κει και πέρα η συνέχεια γνωστή στο πετσί των λαών. Ινδοί, Έλληνες, Γερμανοί, απανταχού στρατολογημένοι επιστήμονες έστησαν το αμερικάνικο θαύμα όπως το βλέπουμε σήμερα, το κρίμα στην πλάτη τους.
Καλή χρονιά σε όλους, ας γίνει αυτή εφαλτήριο έγνοιας και αντίδρασης για την καταστροφή του πλανήτη, αφύπνιση για το σκοτεινό μέλλον που καραδοκεί τα παιδιά μας.

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα (φοβάμαι να πω χρονιά) ...με πολλά Αντί ...
κάθε μέρα