19 Νοε 2006

"ΜΙΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ή ΨΟΦΑ": TO ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΙΧΑΜΕΡΟΥ ΦΙΔΙΟΥ... ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!

-"Χάιλ Μαύρο Χάλι!"
-ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΠΑΛΙΟΚΟΠΡΙΤΕΣ

Κάποιοι ίσως θυμάστε, παλιότερα, που είχα μιλήσει για το ελληνικό αυγό του φιδιού.

Όσοι υπήρξατε δύσπιστοι, απολαύστε σήμερα αυτό το site.

Στη μουσική τους υπόκρουση, περιλαμβάνονται σουξεδάκια όπως τα "Ζω για να σε δω νεκρό", "Μίλα ελληνικά ή ψόφα", "Σφάξε έναν πολιτικό", "Η ωραία των Εβραίων", "Ξέσπα!", και άλλα πολλά.

Στην διακήρυξή τους (στο λήμμα "Ιστορία"), πληροφορούμαστε ότι [δεν έχω παρέμβει στο κείμενο, εκτός από τα τονισμένα κόκκινα γράμματα Μ.Γ.]:

..."Ο πρώτος Skinhead εμφανίστηκε μόλις το 1978 και φυσικά ήταν Εθνικοσοσιαλιστής. Λίγο καιρό αργότερα (1983) θα εμφανιστούν πολλοί νεαροί, τότε, Skinheads και Skingirls φτάνοντας τους 50-60 στην Αθήνα όπως και ένας μικρός αριθμός από skins στη Θεσσαλονίκη και στην επαρχία. Θα αποτελούν την πρώτη γενιά Ελλήνων skins και ουσιαστικά ακολούθησαν άλλες δύο γενιές (εννοώντας μια μαζική εμφάνιση ή μια μορφή που ακούστηκε και άφησε κάτι πίσω της), το '88-'93 και '95 μέχρι σήμερα (κάποιοι....). Το άσχημο με αυτά τα άτομα ήταν το ότι δεν παρέμειναν για πολύ καιρό πιστοί στις ιδέες τους και δεν δημιούργησαν κάποια οργάνωση ή περιοδικό. Μέχρι τώρα μόνο ένας μικρός αριθμός από αυτούς ασχολούνται ακόμα και έχουν επαφές με το κίνημα. Σίγουρα όμως έκαναν κάποιες καλές επιθέσεις, κυρίως εναντίον αριστεριστών/αναρχικών, όπως επίσης και μεταναστών. Το '89 μάλιστα skinheads από την δεύτερη γενιά ('89-'93) επιτέθηκαν σε συναυλία του ξένου νέγρικου συγκροτήματος Public Enemy στον Λυκαβηττό και πολλά επεισόδια από εκείνες τις μέρες συζητιούνται μέχρι σήμερα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 120 WP/NS skins (B&H, Τρίκαλα Bootboys και άλλοι) σε ολόκληρη την Ελλάδα και σίγουρα τα πράγματα καλυτερεύουν και εξελίσσονται μέρα με την μέρα"...


ΛΟΙΠΟΝ;
Θ' ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΡΙΚΗ ΝΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ;
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ

Ο Φασισμός πολεμιέται με όπλα, αλλά μόνο όταν είναι πιά πολύ αργά. Πρέπει να τον πολεμήσουμε με τον Πολιτισμό, με την Μόρφωση, με το Παράδειγμα μας, με την Ενεργό Συμμετοχή στα Κοινά. Ας μην τού δώσουμε περιθώρια να σηκώσει κεφάλι, απέχοντας, υποκύπτοντας τον φόβο, ας μην κρυφτούμε στο καβούκι μας προσπαθώντας να σώσουμε το τομάρι μας.
Ο Λύκος φόρεσε την προβιά του αρνιού, αλλά ας μην γελαστούμε. Είναι πάντα ο ίδιος. Μην τον αφήσετε να σηκώσει κεφάλι. Τσακίστε τον. Τσακίστε το Αυγό του Φιδιού.

ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ - ΣΠΕΥΔΕΤΕ

Μαύρος Γάτος
.


8 σχόλια:

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

Ούστα!

Ανώνυμος είπε...

Δεν αξίζουν καν τέτοια διαφήμιση.
30 χρόνια προσπαθούν, αλλά ακόμη ...
δεν γεμίζουνε ταξί.
Ότι και να κάνουμε εμείς δε, πάντα θα υπάρχουν μερικα λωλαμένα, που θα ποζάρουν έτσι... Ελπίζω να παραμένουν πάντα τόσα λίγα. Μέχρι τώρα καλά τους κρατάμε.

Μαύρος Γάτος είπε...

Δυστυχώς δεν νομίζω ότι είναι και τόσο λίγα. Μακάρι να έχεις δίκιο. Αλλά είδες πόσα συγκροτήματα έχουν στη σελίδα μπ3ς;

Ανώνυμος είπε...

Μπήκα τώρα που το ανέφερες και είδα καμιά 15ρια γκρουπ. Και πάλι θα πω Παπ... Μάντολες.
Τώρα που το διάβασα και πιο προσεκτικά, οι Public Enemy ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 93 και εμφανίστηκαν στο θέατρο της Νίκαιας. Ήμουν εκεί και δεν υπήρχε ψυχή από σκατομούρηδες σαν του λόγου τους.
Μέχρι και εκεί ψέματα λένε για να πουλήσουν μαγκιά. Στην ουσία είναι κότες, που δεν έχουν το θάρρος να παραδεχτούν και τις πράξεις τους, όπως απεδείχθη στις μέχρι τώρα επιθέσεις τους.

Μαύρος Γάτος είπε...

Επίσης δεν μπορώ να ξεχάσω τον ξυλοκοπημένο Πακιστανό (;) μετά την νίκηστο Eurobasket επί των ΗΠΑ.

Ποιοί άραγε να ήταν;;;

Μάλλον "αυτοί'

Θ αήθελα πολύ να είναι όπως τα λες, αλλά φοβάμαι πως ΔΕΝ είναι και τόσο απλά τα πράγματα.

Συγκεκριμένα και αποκλειστικά για τους shitheads, φυσικά και έχεις δίκιο. Αν όμως προσθέσεις τα Χρυσά Αυγά και την νεολαία τού Λάος... δεν έχεις. Δυστυχώς...

Τακ τακ...

elemental_on είπε...

πως γινεται να ειναι τοσο --σκατομυαλοι--να το πω??
μια απορια μου απο τις πολλες..!

Ανώνυμος είπε...

too much hate gives you stomach ache

nahames nakanamoko είπε...

δεν είναι αστείο το θέμα αλλά,sorry,δεν μπόρεσα να μη γελάσω με τον τρόπο που έπαιζαν στα mp3...η καλαμπορτζιά σε όλο της το μεγαλείο...αλλού γι αλλού μουσικά και παικτικά...ίσως όταν τους κάτσει καμιά γκόμενα να ηρεμήσουν...!

αυτό που λέει ο philos είναι αλήθεια

παιδάκια που μάζευονταν και επειδή το μυαλό δεν πηγαινε και πολυ μακρια ώστε να τους συνδέσει κάτι ουσιαστικό και επειδή ήθελαν να το παίξουν εναλλακτικοί (άρα απέκλειαν έτσι την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο βρήκαν αυτη τη μαλακία να ασχολούνται...)

στον πόλεμα αυτά τα "κομμάντα" κολυμπώντας θα φτάσουν στην Ιταλία να γλυτώσουν...

αυτά βλέπω και λέω:

"μια χαρά είμαστε δόξα τω θεώ"