8 Νοε 2006

ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ BLOGGING

.




ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ BLOGGERS

Το κατεστημένο είναι αυτό που λέει και το όνομά του. Κατεστημένο. Από τη μιά έχει ήδη ΚΑΤΑΣΤΕΙ κάτι, δηλαδή είναι ήδη «φτιαγμένο», από την άλλη διαθέτει και ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, από ΜΑΓΑΖΑΚΙ έως και ΜΑΓΑΖΑΡΑ.

Εξ’ ορισμού ο κατεστημένος φοβάται τον νεοεισερχόμενο. Γιατί όταν αυτός δεν είναι σαφέστατα πελάτης, είναι δυνάμει ανταγωνιστής. Κι από τον πελάτη έχει να ΚΕΡΔΙΣΕΙ, ενώ από τον δυνάμει ανταγωνιστή έχει μόνο να χάσει, έτσι τουλάχιστον αυτός πιστεύει.

Γιατί λοιπόν οι κατεστημένοι εκδότες, οι κατεστημένοι δημοσιογράφοι, οι κατεστημένοι λογοτέχνες, οι κατεστημένοι γενικώς, να βλέπουν με καλό μάτι την φωνή των blogger; Του συρφετού μας αυτού των ετερόκλητων ανθρώπων που ο καθένας μας διεκδικεί μια ΦΩΝΗ; Και μάλιστα ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ από το κατεστημένο;

Οι ανεξέλεγκτες φωνές είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ για το κατεστημένο. Τόσο για το κατεστημένο των εκδοτών και των ΜΜΕ, όσο και για το ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ γενικά.

Επειδή όμως το κατεστημένο δεν μπορεί ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΆΤΩΝ να αγνοήσει τελείως αυτό το ανεπανάληπτο στην ανθρώπινη ιστορία κατακλυσμιαίο φαινόμενο, που λέγεται blogging, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. Ένας τρόπος είναι η γνωστή τακτική του «διαίρει και βασίλευε». Ένας άλλος τρόπος είναι η «δωροδοκία», με δημοσιεύματα, χαϊδολογήματα, συνεντεύξεις, συνεργασίες, με σκοπό την εξουδετέρωση μέσω της συναλλαγής, και την τελική αφομοίωση.

Ο πιο συνηθισμένος όμως τρόπος άμυνας του Συστήματος, αυτός που βλέπω καθημερινά γύρω μου εδώ στην ελληνική πραγματικότητα, είναι η ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ του μέσου, μέσω της προβολής των αρνητικών του στοιχείων μεγεθυσμένων στο πολλαπλάσιο, και της αποσιώπησης κάθε θετικού.

Έτσι ερμηνεύονται και τα τόσα αρνητικά δημοσιεύματα για το Διαδίκτυο στον ελληνικό τύπο και στην τηλεόραση, που είναι πολλές φορές γεμάτα από ανεύθυνη κινδυνολογία έως και απροκάλυπτη συκοφαντία. Ο παλιός κόσμος τρέμει την νέα γενιά των παιδιών, κι εμάς τους λίγο μεγαλύτερους, που δεν ενημερωνόμαστε από την ελεγχόμενη τηλεόραση και τις διαπλεκόμενες εφημερίδες, αλλά ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Που μιλάμε ξένες γλώσσες και δεν περιοριζόμαστε στην ελληνική πραγματικότητα, που ΕΡΕΥΝΟΥΜΕ στο διαδίκτυο, συζητούμε στο διαδίκτυο, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ και ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΟΥΜΕ στο Διαδίκτυο.

Αλλά η πιο ύπουλη μέθοδος του πολέμου τους απέναντι στο νέο και στο ανεξέλεγκτο, είναι η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΩΝ και των ΠΙΟ ΑΝΩΔΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ για προβολή από το Σύστημα.

Όταν στο ελληνικό Διαδίκτυο, για παράδειγμα, γίνονται τόσες και τόσες αξιόλογες συζητήσεις, ακούγονται τόσες συγκλονιστικές γνώμες, γίνεται κριτική της επικαιρότητας σε υψηλό επίπεδο, και γράφονται τόσα και τόσα λογοτεχνικά διαμάντια, δεν είναι τουλάχιστον περίεργο, κύριε τάδε «Επώνυμε» δημοσιογράφε, να επιλέγεις να προβάλεις στην εφημερίδα σου ή στο free press σου ή ό,που αλλού, τα πιο αδιάφορα; Να αναδεικνύεις ας πούμε το επιθεωρησιακό χιούμορ του Πιτσιρίκου σε πρωτοπορία, ένα χιούμορ δήθεν ασεβές και σατιρικό, αλλά στην πράξη εντελώς ανώδυνο; Ν’ αναγορεύεις τον βαρετό κύριο Βαρετό σε αστέρα; (βαρετέ μην το πάρεις σε παρακαλώ προσωπικά, Πιτσιρίκο πάρτο).

ΤΙ μπορεί να σημαίνει αυτό; ΌΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, Ή ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ, ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ, φυλάγοντας και τα νώτα του, μην τυχόν και προωθήσει κανέναν άνθρωπο που έχει κάτι να πει, και χάσει αυτός την ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ του θέση στην ιεραρχία, ΜΗΝ ΤΥΧΌΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΆΛΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ.

Και όταν τα πράγματα σκουραίνουν, τότε ο Δερβέναγας των ΜΜΕς απαξιώνει συλλογικά τους bloggers σαν φθονερά υποκείμενα, στηλιτεύει συνολικά το μέσο σαν σιχαμερό, μικροπρεπές, ανάξιο λόγου, και όλα εντάξει.

Αυτοί είναι στην μικρή μικρή μας χώρα οι κανόνες του παιχνιδιού, από πολύυυυ παλιά, σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Γιατί να ξεφύγει το blogging, όταν μαστίζεται από αυτά τα ήθη και αυτά τα έθιμα η πολιτική, η λογοτεχνία, τα ΜΜΕ, όλοι οι καλλιτεχνικοί χώροι, η επιστήμη (στα Πανεπιστήμια να δεις τι χαμός γίνεται)… Δεν πρόκειται βέβαια για νεοελληνική πρωτοτυπία, αλλά για πανανθρώπινο φαινόμενο, που όμως στην Ελλάδα έχει την τιμητική του. Να τσακίζει ο Κατεστημένος κάθε τι που θα μπορούσε αν απειλήσει το status του, χωρίς να ενδιαφέρεται για την κοινή πρόοδο και για το κοινό καλό. Ενώ άλλοι λαοί βάζουν το κοινό καλό μπροστά από το ατομικό τους μικροπρεπές συμφέρον, υποστηρίζοντας και προωθώντας τους άξιους, αντί να τους θάβουν. Γι αυτό προοδεύουν άλλοι λαοί και όχι εμείς, την ώρα που εμείς πνιγόμαστε στον ΦΘΟΝΟ και στην ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Το έσχατο και πιο δυναμικό τους όπλο, των κατεστημένων, είναι η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ. Δεν θα μού κάνουν βέβαια την χάρη να μού επιτεθούν ανοιχτά, αλλά σίγουρα από κάπου θα μού την σφυρίξουν, την ρετσινιά ότι «πήραν τα μυαλά μου αέρα»…. και ότι είμαι δήθεν ΕΓΩ μικροπρεπής και φθονερός… Στην τελική, μπορεί και να είμαι, μπορεί και να μην είμαι, αλλά φυσικά δεν θα το πω εγώ αυτό.

Αυτά τα επιθετικά για τώρα. Στο τέλος όμως, η νίκη θα είναι δική μας, να το ξέρετε καλά αυτό, και να τρέμετε, κύριοι Κατεστημένοι….

ΜΑΥΡΟΣ ΑΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΓΑΤΟΣ




[Η εικόνα είναι από το βιβλίο "ΦΙΛΟΚΟΣΜΙΑ, Μια πρόταση για το μέλλον της ανθρωπότηταςεδώ του Παρασκευά Ν. Παρασκευόπουλου, Καθηγητή Ε.Μ.Π.]

27 σχόλια:

dgalanis είπε...

αγαπητέ γατούλη

κατ αρχήν προσυπογράφω το κείμενο που δημοσιεύεις


δεύτερον : σε παρακάλεσα χθες κάτι από το blog μου

μάλλον δεν το πρόσεξες

οπότε σε παρακαλώ ξανά

γράφεις κάτω από το κατάπτυστο (για μένα) κείμενο της μιραντολίνας

"
Χυδαία ήταν όντως κάποια από τα σχόλια του Γαλάνη.

"

μπορείς σε παρακαλώ να μου υποδείξεις έστω και ένα από αυτά τα χυδαία σχόλια?

(έχω ανεβάσει όλα τα ποστ που έγραψα ποτέ για το lif και τον εκδότη στο blog μου για να σε διευκολύνω στην αναζήτηση)

φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το «Το έσχατο και πιο δυναμικό τους όπλο, των κατεστημένων, είναι η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.» τι το θελες τώρα μου λες;

Πάλι εγώ θα βρω το μπελά μου.

Κατα τα άλλα ρισπεκτ γατούλη μου ρισπέκτ στην πένα σου

Μαύρος Γάτος είπε...

Δημήτρη ειλικρινά δεν θυμάμαι, θυμάμαι μόνο ότι κάποιες φορές με είχαν ενοχλήσει κάποια σχόλιά σου, που μάλλον δεν είχαν νκαμμιά σχέση με τη lifo, το "χυδαία" το έγραψα εν βρασμώ ψυχής και πιθανόν να είναι υπερβολή. Θα το ψάξω και θα σού πω.

Κύριε Αντιδήμαρχε, τα σέβη μου. Θα τα βρούνε μπαστούνια με μας, λέμε....

dgalanis είπε...

αν το έγραψες εν βρασμώ ψυχής

και αν δεν θυμάσαι καλά

και αν αφού το ψάξεις καλά δεν βρεις κάποιο χυδαίο σχόλιο του γαλάνη που να αναφέρεται στη λιφο ή στον εκδότη θα σε παρακαλούσα να πας στο ποστ της μιραντολίνας και να διορθώσεις τα σχόλια που έκανες

Μαύρος Γάτος είπε...

Θα το ψάξω, έχω ηθική υποχρέωση να το ψάξω. Και αν έκανα λάθος δεν θα διστάσω να σου ζητήσω συγνώμη. Πάντως είμαστε άνθρωποι, και δικαιούμαστε να κάνουμε λάθη, τόσο εσύ (αν όντως υπήρξες κάποια στιγμή χυδαίος), όσο κι εγώ (αν άδικα σε κατηγόρησα). Στο μεταξύ σε χαιρετώ και σού εύχομαι και από εδώ καλό κουράγιο.

Lion είπε...

Το κειμενο σου Μαυρε Γατε το προσυπογραφω με 1000.

Διαφωνω μονο με την προβλεψη σου " ... η νίκη θα είναι δική μας ...". Προβλεπω αλλιως - ο χρονος θα δειξει.

Μια αναγκαια διευκρινηση: δεν ανηκω σε καμμια κλικα
(ουτε εσυ Μαυρε Γατε, αλλα αυτο θα το πεις ο ιδιος).

Δεν με ενδιαφερουν τα συγκεκριμενα προσωπα της ιστοριας - αλλα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το φαινομενο που περιγραφεις τοσο καλα.
Στο μπλογκ του newmanifesto ειχα μπει + σχολιασει 1 και μοναδικη φορα. Αγνοω τι εγραφε για τον Σ. Τσαγκ. και δεν με ενδιαφερει. Τον Τσαγκαρουσιανο τον εμαθα πριν 10 μηνες περιπου.
Στην Μιραντολινα εχω αφησει 5-10 (θετικα) σχολια, χωρις να σημαινει οτι ασπαζομαι ολα οσα γραφει.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καπετάνιε μου....

...λέμε τώρα....

(για τη νίκη...)

Φυσικά και δεν ανήκω ούτε εγώ σε κάποια κλίκα. Το επάγγελμά μου, όπως και το δικό σου, είναι τελείως αλλού, και αυτό μάς δίνει την μεγαλύτερη δυνατή ελευθερία.

Από την άλλη, όλοι, ακόμα και αυτοί που ανήκουν επαγγελματικά στον χώρο των ΜΜΕ, είμαστε άνθρωποι, και τίποτα σχετικό με τους ανθρώπους δεν έιναι μονοσήμαντο. Δεν υπάρχουν άγιοι, ούτε όμως και τέρατα. Όλοι έχουμε αδυναμίες και άτυχες στιγμές, όλοι κάνουμε λάθη...

Σε χαιρετώ πολύ φιλικά, Χαιρέτησέ μου kai τον Skipper
Σ:)

Rodia είπε...

Εδώ αποδεικνύεσαι Γάταρος, γατούλη μου!:-)))
Αριστο ποστ, προσυπογράφω με μπόλικο respect.

Κρίμα που το είχες θαμένο τόσο καιρό.. αλλά πάλι, το καθετι έρχεται στην ώρα του, έτσι;

..και.. σιγά που θα απολογηθώ κιόλας (και μη τολμησει κανεις να μου το ζητησει, ε) για το "τι έγραψα", "πού έγραψα", γιατί έγραψα", κλπ κλπ..

Βρίσκω άστοχο το σχόλιο του Μάνι και το ποστ όπου βρήκε τόπο να το καταθέσει και τη στιγμή επίσης.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΟΛΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ή ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ BLOGGERS

smutssssssssss (σε όλους)

Υ.Γ. (εκτός θέματος) Γατούλη, μήπως γιορτάζεις σήμερα; Ξέρω ένα Μίλτο που γιορτάζει. Αν ναι, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΝΙΑΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

Marina είπε...

Για το κείμενό σου συμφωνώ 100% έτσι λειτουργεί το κατεστημένο.
Ομως με ευφραίνει το γεγονός ότι ο αριθμός των σκεπτόμενων bloggers αυξανεται με ταχύτατους ρυθμούς πρός μεγάλην αναταραχή των εραστών του κατεστημένου. Ο,τι δε, να σκεφτούν και να κάνουν για να φιμώσουν την εν λόγω εξέλιξη είναι κομμάτι δύσκολο γιατί ουδείς ως τώρα πέτυχε να φρενάρει ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Συμπέρασμα.
Την πάτησαν .

dgalanis είπε...

ροδιά

να σου θυμίσω πως την παράκληση αυτή την είχα δημοσιεύσει από χθες στο blog μου προς τον γάτο

το θέμα για σένα μπορεί να είναι γενικής φύσεως αλλά η παράκλησή μου ήταν ειδικής και προσωπικής φύσεως

και μπορεί εσύ να γράφεις ότι θέλεις χωρίς να νοιώθεις την υποχρέωση να απαντήσεις σε αυτά που γράφεις αν σε ρωτήσουν αλλά κι εγώ μπορώ να παρακαλώ όποιον θέλω να διορθώσει ένα πιθανό λάθος που έγραψε για μένα



γατούλη


φυσικά και δικαιούμαστε να κάνουμε λάθη

όπως επίσης υποχρεούμεθα να τα αναγνωρίζουμε ως λάθη όταν τα έχουμε κάνει

πάντα φιλικά

dgalanis είπε...

και κάτι άλλο ροδιά

όταν εγώ δηλώνω πως προσυπογράφω το κείμενο του γάτου το ΕΝΝΟΩ

σε αντίθεση με σένα που δεν σε κόβω να το εννοείς

η μέχρι σήμερα διαδικτυακή δραστηριότητά σου δεν δείχνει κάτι τέτοιο

Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Τσούζει, τσούζει επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν τα blog…

Ένας γνωστός που συχνά-πυκνά τον παρακολουθεί η ασφάλεια, μου έχει πει ότι το σημερινό σύστημα έχει πάνω απ τα κεφάλια μας ένα αόρατο τσίγκο!
Αν τολμήσεις να τον υπερβείς σου δίνουν μια σφαλιάρα και… πάρ τον κάτω!
Τα ελεγχόμενα ΜΜΕ δεν έχουν λόγω να υπερβούν τον τσίγκο!
Οι bloggers όμως που λειτουργούν αυθόρμητα ρίχνουν όμως κάτι "πήδους"… που εξαγριώνουν τόσο αυτούς που δεν μπορούν να "πηδήξουν" σαν αυτούς γιατί θα φάνε σφαλιάρα, όσο και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας…
;)
Με προσοχή τους πήδους παιδιά, με προσοχή...

ellinida είπε...

Μιάου βρε ! Υποτροφία για σένα στην Σχολή Μπλόγκινγκ ! Χιχι

Ανώνυμος είπε...

Καλα ρε τρελε, ποτε θα μαθεις να ξεχωριζεις τη πλακα.(για το προηγουμενο ποστ λεω).Στη τσιτα ειστε ολοι μου φαινεται, σας επιρεασαν τα γεγονοτα.

Οσον αφορα τωρα για τα σχολια του μανιφεστο νομιζω πως ολοι κανετε ενα μεγαλο λαθος.Αυτα που ενοχλησαν δεν ηταν τοσο τα κειμενα του πιστευω οσο τα σχολια που ακολουθουσαν μετα.Τα ανωνυμα η μη.Επεφτε κι'αυτος στη παγιδα η να τα αφηνει η να αντιτιθεται και γινοταν της πουτανας.Εκει ειναι ολο το ζουμι, εκει μερικες φορες τα πραγματα ξεφευγαν.

Μαύρος Γάτος είπε...

Arty Όντως την πάτησα σαν βλήτο. Μάλλον γιατί κι εγώ σοκαρίστηκα όταν είδα τα δύο ποστ (το λάθος και το σωστό) μαζί στο μόνιτορ. Άσε που κυκλοφορούν κάτι ανώνυμοι και ανάβουν τα αίματα (τα δικά τους δηλαδή) Σ:))))

Μανιφέστε η Ροδιά εννοεί τα πάντα κι ακόμα περισσότερα, ας μην φαγωνόμαστε μεταξύ μας βρε παιδιά... Παίζουμε το παιχνίδι του Κατεστημένου.

Ελληνίδα, τρέχω τρέχω! Πάντα ήθελα να γίνω Γάτος με πτυχίο. Σ:)))))

Μαρίνα, την πάτησαν δεν λες τίποτα. No pasaran, λέμε! Το μέλλον θα εκδικηθεί (λέμε τώρα, να παρηγοριόμαστε...)

Vita mi Barouak (: άπαιχτο), αναρωτιέμαι ποιά θα είναι η επόμενη βόμβα που θα σκάσει στην μπλογκόσφαιρα. Θα τριτώσει, είναι το μόνο σίγουρο.

Καλησπέρα ΑΝΤΙ_ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΚΙ ΑΝ_ΑΝΤΙ_ΚΑΤΆΣΤΑΤΟΙ ΦΊΛΟΙ ΜΟΥ...

Χαρυβδιςς είπε...

χμμμ τι θα κάνουμε χωρις βαρβαρους...αυτοί οι δημοσιογράφοι ειναι μια κάποια λυση....(καλά να παθουν) αλλά ας μη χανουμε και το στοχο....

Lion είπε...

Αν η κυρα-Κατινα του πανω μαχαλά με διαβαλλει και με συκοφαντησει, ετσι ωστε να χασω την δουλεια μου, θα ειναι ενα πολυ λυπηρο και σοβαροτατο (για μενα) γεγονος. Μπορει να κανω κατι παρανομο, να παρω δλδ. τα φιλαρακια μου και να την σπασω στο ξυλο. Μπορει να κανω και κατι νομιμο. Να την παω δλδ. στα δικαστηρια και να βρω το δικιο μου.

Επ' ΟΥΔΕΝΙ δεν θα παω στην μπογκοσφαιρα να ποσταρω "η κυρα-Κατινα του πανω μαχαλα με διεβαλλε, με κατεστρεψε κλπ. κλπ. κλπ."
ΕΚΤΟΣ, αν δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ η επαγγελματικη μου υποσταση, οσο το να λυσω τις διαφορες μου με την Κυρα-Κατινα μεσω της μπλογκοσφαιρας.

Αν η Κυρα-Κατινα θεωρησει οτι την εβρισα, της εθιξα την σεξουαλικη της ζωη, της εθιξα την αξιοπρεπεια, την εβρισα κ.α. τοτε ειτε θα μου κανει μυνηση, ειτε θα παρει τα φιλαρακια της και θα με σαπισουν στο ξυλο.

Επ' ΟΥΔΕΝΙ δεν θα γραψει ενα editorial στο εντυπο της, οπου θα με κατηγορει με την ιδιοτητα μου ως μπλογκερ.
ΕΚΤΟΣ, αν την Κυρα-κατινα δεν την ενδιαφερει τοσο η αξιοπρεπεια της και η τιμη της, οσο το να μεταφερει τις διαφορες της μαζι μου στην μπλογκοσφαιρα.

Τοχουν παρει χαμπαρι αραγε τα ΜΜΕ (και οι εκπροσωποι τους), οτι εχουμε κι αλλες, σοβαροτερες δουλειες να κανουμε, απο το να τους κανουμε τον διαιτητη; Ουτε η αξιοπρεπεια τους τους ενδιαφερει (που ειναι σημαντικοτατη κατα τα αλλα), ουτε η επαγγελματικη τους αποκατασταση τους ενδιαφερει (επισης σημαντικοτατη). Τους ενδιαφερει να βαλουν εμας - τους μπλογκερς - να τους λυσουμε τις διαφορες (με σκοπο την επικρατηση του ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ πανω στο ελευθερο μεσον).

Δεν μπορουμε να κανουμε κατι τετοιο, δεν ειμαστε δικαστηριο, δεν εχουμε στοιχεια, δεν εχουμε τον χρονο.
Και κυρίως: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ !

Βγαλτε τα ματια σας μονοι σας, η πηγαινετε στα δικαστηρια. Αφηστε ομως ησυχους τους μπλογκερς.

raffinata είπε...

εγώ μια καλησπέρα ήρθα να πω :)

Katerina ante portas είπε...

Aγαπητέ δεν προσέξατε την προσχώρηση στην blog-(go)-σφαιρα και πολιτικών γραφίδων; Άρα το μέσον, για την αμεσότητα και τη φοβερή δυνατότητα επικοινωνίας, είναι σταθερή αξία. Αρκεί να πληθύνει η χρήση υπολογιστή..

-Μπουρλότο! κατά την αλήστου μνήμης Σαπφώ Νοταρά και την γνωστή cine- ατάκα!

Μαύρος Γάτος είπε...

Καπετάνιε μου, αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω μια παρατήρηση πάνω σε αυτό που είπες: στο θέμα αυτό όσοι αναμειχθήκαμε αναμειχθήκαμε τελείως αυθόρμητα, κανείς δεν μάς προέτρεψε. Αλλά υπάρχουν κάποια θέματα στα οποία πάς πασο, και κάποια θέματα πολύ σοβαρά, θέματα αρχής, στα οποία εγώ τουλάχιστον αρνούμαι να πάω πάσο...

Μαράκι, καλησπέρα Σ:)))))

Κατερίνι, ουαί στους σάπιους και στους σκουριασμένους!
Σ:)))))

Ανώνυμος είπε...

Μου θύμισες γιατί σε ήθελα .. Δήμαρχο :)

zouri1 είπε...

ναι αλλα τελικα αλλον ψηφισες οιστρε.:)

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για το κείμενο, Γάτε! Όσο για τη νίκη, πιστεύω ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα - πάντα θα υπάρχει και το ένα και το άλλο για να κάνει ο καθείς την επιλογή του. Όπως για παράδειγμα εγώ, μια ταπεινή μη blogger, επιλέγω ποιο blog να παρακολουθώ και ποιο όχι. Tα σέβη μου και χρόνια πολλά (κάτι πήρε το μάτι μου για γιορτή χτες)!

pascal είπε...

Τα συγχαρητήριά μου :)

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα σε όλους και από εδώ....

Σ:)))))

Μαύρος Γάτος είπε...

Μανιφέστε, ξαναδιάβασα όλα (μα όλα) τα ποστ, και βρήκα δύο φράσεις: Τους ζακυνθινούς κώλους και την παρέα με τις μουρλοκακομοίρες (της Μιραντολίνας. Αυτά εγώ θεωρώ ότι ξεφεύγουν από τα όρια.

Επειδή όμως βρήκα και ένα ανώνυμο σχόλιο, που έλεγε,

youknow... said...
Ηθελα να ήξερα άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις από το να ασχολείσαι με το lifo;

Εκεί που εργάζεσαι (και ξέρω που εργάζεσαι) ξέρουν αυτά που γράφεις και για ποιον τα γράφεις;

Στο κάτω - κάτω της γραφής γιατί την διαβάζεις αν δεν σου αρέσει;

Πρόσεξε όμως γιατί όπως γράφεις εσύ, γράφουν και άλλοι και θα δεις καμιά μέρα ένα γράμμα στα χέρια του δικού σου εκδότη που δεν θα σου αρέσει καθόλου !
11 May, 2006 15:16


.... κάθησα και έψαξα το αρχείο μου με ΟΛΑ τα τεύχη του 01 (το έπαιρνα τότε κάθε μήνα), και βρήκα πάρα πολλά ράμματα για την γούνα του κυρίου που θέλει να εμφανιστεί ως τιμητής της Ηθικής.

Με σπουδαιότερο απ'όλα ένα άρθρο που λέγεται "Εναντίον του Στάθη Τσ.", και το υπογράφει... θα εκπλαγείς...

Ο Μιχάλης Μητσός!!!!!!

Αν με ζορίσουν ακόμα λίγο θα το βγάλω φάτσα κάρτα... αν.....

Ανώνυμος είπε...

ρε ηλίθιε γάτε απειλείς ότι θα βγάλεις φάτσα κάρτα ένα κείμενο που εκείνοι οι ίδιοι δημοσίευσαν στο περιοδικό τους; λες να μη το ξέρουν;

εσύ έχεις iq χάμστερ, παιδί μου!