29 Οκτ 2006

ΤΕΛΙΚΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΉΜΙΣΗ, ΚΑΙ ΤΙ ΣΑΤΙΡΑ;

.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLOGGERS
ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥELECTRONIC FRONTIER FOUNDATION
(legal guide for bloggers - FAQ):


"Is truth a defense to defamation claims?

Yes. Truth is an absolute defense to a defamation claim. But keep in mind that the truth may be difficult and expensive to prove.
"

Κι αν χρειάζεστε μετάφραση....

"Ερώτηση: Είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ στοιχείο υπεράσπισης για κατηγορίες συκοφαντίας (εξύβρισης);

Απάντηση: Ναι. Η αλήθεια είναι το απόλυτο στοιχείο υπεράσπισης απέναντι σε κατηγορίες συκοφαντικής δυσφήμισης (ή εξύβρισης). Μόνο που η αλήθεια μπορεί να είναι δύσκολο και ακριβό να αποδειχθεί."





Στην Ελλάδα, που είναι η τελευταία χώρα της Ευρώπης σε ευρυζωνικές συνδέσεις internet, με ποσοστό 2%, πολύ πίσω από χώρες οπώς η Βουλγαρία και η Λεττονία, μπορεί να ανακαλύψαμε κάποτε τη Φιλοσοφία, μπορεί να είχαμε ήδη χοληστερίνη όταν οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια, αλλά το ταπεινό κι ασήμαντο Διαδίκτυο ΔΕΝ το ανακαλύψαμε εμείς, ούτε καN την αληθινή Δημοκρατία (και μή μού πείτε για την Εκκλησία του Δήμου please).

Να λοιπόν ένα εξαιρετικό Αμερικάνικο (φτου, 666, φτου, σιωνιστές) site για την προάσπιση της ελευθερίας του λόγου στο Διαδίκτυο:

Electronic Frontier Foundation

Οι άνθρωποι επιπλέον παρέχουν και ΔΩΡΕΑΝ νομική υποστήριξη σε όσους πέφτουν θύματα άδικων διώξεων λόγω των γραφομένων τους στο Internet, δυστυχώς μόνο εντός των ΗΠΑ (φτου, ιμπεριαλιστές, φτου, αντίχριστοι).

Ιδιαίτερα χρήσιμη για εμάς τους Bloggers, ειδικά μετά τα πρόσφατα άθλια και γελοία παρ' ημίν τεκταινόμενα, είναι η εξής σελίδα τους :

Legal Guide For Bloggers

...μην ξεχνάτε όμως ότι αναφέρεται στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ (εξαποδώ) νόμους ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, που, GUESS WHAT, είναι πολύ πιό ισχυροί από τους αντίστοιχους ελληνικούς (ζήτω! ζήτω!)...

Εμείς; Όταν με το καλό ξεμπερδέψουμε με το θέμα των εξορκισμών και των καλικαντζαραίων, μετά από μερικές ακόμα χιλιάδες εκπομπές του Χαρδαβέλα και τού Λιακόπουλου, όταν λύσουμε και το πρόβλημα του αν θα γίνουν ή όχι πρόωρες εκλογές, και του αν θα νομιμοποιηθούν επιτέλους τα αυθαίρετα, σε μερικές χιλιάδες χρόνια μόνο δηλαδή, τότε, μπορεί να πάμε και στη Σελήνη... Να μη σάς πω ότι μπορεί κάποτε να φτάσουμε ακόμα και να έχουμε Κράτος Δικαίου και αληθινή Ελευθερία και Δημοκρατία...
.
Μαύρος Γάτος
.

19 σχόλια:

Ecumene είπε...

Μπράβο Γάτε!

Εδωσες ρεστα παλι...

Δες μας λες τί γίνεται
με τον Tζιμ Πανούση εκεί πάνω;;...


Νεα Τραβήγματα;;..
:]

Ανώνυμος είπε...

Ακουσα στα δελτία ειδήσεων πως αύριο ξεκινά το πρώτο Παγκόσμιο φόρουμ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!!!!Ακουσα καλά???
Διακυβέρνησης?????
Κανόνες κ οριοθετήσεις διλ???????
Διακηβέρνηση πάνω σε τι κ απο ποιούς???????
Αντι να κοιτάξουν πως θα βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών σε ευρυζωνικές κ μη συνδέσεις , αντι να παρέχουν δωρεάν σύνδεση στο Διαδύκτιο αφου διατείνονται πως είναι κοινωνικό αγαθό , κατι που ισχύει σε πολλές χώρες ηδη , θέλουν ΚΑΙ ΕΔΩ να μας φιμώσουν?
ΚΑΙ ΕΔΩ χαλινάρι???????
Εντάξει το εμπεδώσαμε το μάθημα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ αλλά απο αυτο το σημείο εως το να θέτουμε κανόνες-βλέπε δηλώσεις Λιάπη-υπάρχει τεράστια απόσταση , νομίζω.
Και δε θέλω να ακούσω το ηλίθιο τσιτάτο ''άλλο ελευθερία κι άλλο ασυδοσία'' γιατί πιστεύω πως η συντριπτική πλειοψηφεία των χρηστών κ σκεπτόμενα άτομα είναι κ ώριμη σκέψη διαθέτουν .

Rodia είπε...

.


RESPECT


.

cyrus είπε...

Ναι -- τσιτάτα όπως "άλλο ελευθερία και άλλο ασυδοσία", ή "καλή η ελευθερία αλλά πρέπει να υπάρχουν και κάποια όρια" είναι αποδείξεις ότι ο φασισμός δεν είναι κάτι που επιβάλλεται έξωθεν, αλλά υπάρχει εν υπνώσει μέσα στον ψυχισμό μας και μπορεί να εκδηλωθεί με χιλιάδες αφορμές.

Ο φασίστας πολύ σπάνια συνειδητοποιεί το φασισμό του -- συνήθως πιστεύει πως είναι η επιτομή της δημοκρατικότητας. Ο δρόμος προς τη νοοτροπία του ολοκληρωτισμού, άλλωστε, είναι στρωμένος με καλές προθέσεις...

Rodia είπε...

RESPECT και στο σχόλιο του cyrusgeo

Μαύρος Γάτος είπε...

Μα φίλε μου Cyrus, είναι απόλυτα αληθές το ότι άλλο η ελευθερία, άλλο η ασυδοσία... *Υπάρχουν* και πρέπει να υπάρχουν όρια. Το θέμα είναι ποιά είναι αυτά τα όρια... Από τη σάτιρα ως τη συκοφαντία δεν είναι και πάρα πολύ μεγάλη η απόσταση. Φασισμός είναι να βάζεις αυθαίρετα και κατά περίπτωση όρια, φασισμός είναι και να ξεπερνάς τα κοινά αποδεκτά όρια.

Μαύρος Γάτος είπε...

Για να μην δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις, να αναφέρω πως με τον Cyrusgeo έχουμε ξανάσυζητήσει το ίδιο θέμα αλλού, και είναι απόλυτα σίγουρο πως δεν διαφωνούμε, εκτός ίσως από τον ορισμό της λέξης "σάτιρα"...

Rodia είπε...

Δείτε και το ποστ στου Allu Fun Marx.. υπάρχουν εκεί αντίστοιχοι ενδιαφέροντες ορισμοί περί των ορίων της σάτιρας...

Απολλώνια είπε...

Συμφωνώ.

respect και απο μένα Γάτε...

Καληνύχτα έλληνες.

...
(το θέμα με κάνει να σκέφτομαι τι είμαστε πραγματίκά, ως σύνολο και μουδιάζω...)

Καλησπέρα Γάτε.

Alkyoni είπε...

καληνύχτα μαύρε γάτε :)

J. είπε...

Πολύ καλό ! Αναρωτιέμαι αν η λογοκρισία θα απασχολήσει έστω και για λίγο το σεβαστό διεθνές φορουμ...

herinna/ είπε...

Υπάρχουν κάποιες προτάσεις συγκεκριμένες από τον δημιουργό του E-Lawyer. Κάντε μια περατζάδα από κει, λέει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.
Γατούλη, ευχαριστώ για τη τιμή παραπλεύρως :)

Unknown είπε...

Από τη μια η δίωξη κατά του Α. Τσιπρόπουλου και του blogme.gr. Από την άλλη το Internet Governance Forum. Πολύ φοβούμαι πως το μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Από τη στιγμή που το bandwidth και τα GB κοστίζουν θα έρθει και η εποχή του ελέγχου - όχι με την καλή έννοια. Και δεν είναι καθόλου μακρυά.

Ανώνυμος είπε...

Έκτατο Παράρτημα:

Ποιός γνωστός Εκδοτικός Οίκος "χρηματοδοτεί" τους Funel;

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα σε όλους.

"Αλήθεια",

πώς είπατε; μιλήστε παρακαλώ ανοιχτά.

Ανώνυμος είπε...

Εφημερίς: Η Αλήθεια (έκτακτο παράρτημα).

Υπέρτιτλος: Όταν οι εκδότες φοράνε "φανέλες".

Τίτλος: Ποιός γνωστός Εκδοτικός Οίκος "χρηματοδοτεί" τους Funel;

Υπότιτλος: Φέρονται και άγονται οι Έλληνες bloggers.

Θέμα: Χειραγώγησις Χρηστών Διαδικτύου.

Χρονικό: Καλοκαίρι του 2005 - τώρα.

Θύτης: Εκδοτικός Οίκος (google with what you have and search for yourself...)

Κίνητρο: Αντιστροφή του αρνητικού κλίματος των πωλήσεων βιβλίου με συγκεκριμένο περιεχόμενο και αύξηση της κερδοφορίας.

Μέθοδος: Σκόπιμη φθορά του αντιπάλου με όχημα την ανελέητη σάτιρα και εξαναγκασμό του σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, ώστε να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στο κοινό. Αποκάλυψη της μηνυτήριας αναφοράς, λίγο πριν την διοργάνωση του IGF (Internet Governance Forum) και παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε προ 5 μηνών, ώστε να μεγιστοποιηθεί το κέρδος.

θύματα: Εσείς! Με την άκριτη και άκρως προβλέψιμη διάδοση των πληροφοριών που σας δόθηκαν, "όλως τυχαίως".

Ηθικό δίδαγμα: Η ελευθερία, εκτός από τόλμη, θέλει και κρίση.

Μαύρος Γάτος είπε...

Αλήθεια: Α μπα.

Ανώνυμος είπε...

Η φαινομενικά αθώα διαδικτυακή σάτιρα μιας ομάδας νέων ανθρώπων στο πρόσωπο ενός τηλε-"ευαγγελιστή"-πωλητή βιβλίων, εδώ και περίπου ένα χρόνο, δεν είναι και τόσο αθώα τελικά. Η ομάδα έμμεσα εξυπηρετεί συμφωνημένα εκδοτικά συμφέροντα γνωστού οίκου. Παραδόξως, υπάρχει και περίφημη εκδοτική ανακοίνωση στο διαδίκτυο που πέρασε απαρατήρητη (google for it, προσέξτε τα ψιλά γράμματα).

Όσον αφορά τον Τσιπρόπουλο, αφότου μηνύθηκε από τον Λιακόπουλο προσεγγίστηκε από τον εν λόγω εκδοτικό οίκο και συμφώνησε να αποσιωπήσει προσωρινά το γεγονός, αποκαλύπτοντάς το λίγο πριν την έναρξη του IGF, ώστε να δημιουργηθεί ντόρος (με την ευγενική χορηγία βέβαια των ανυποψίαστων bloggers). Αυτό όμως που παρέλειψε να αναφέρει ο Τσιπρόπουλος εχθές είναι ότι έχει ήδη στην κατοχή του αντίγραφα ασφαλείας του σκληρού δίσκου, καθώς είναι εγγεγραμμένο μέλος on-line εταιρείας παροχής υπηρεσιών data back-up (google for it, τον διαφημίζει η ίδια η εταιρεία).

Όσα γνωρίζω, τα γνωρίζω εκ των έσω, αλλά δημοσιογράφος δεν είμαι ούτε φιλοδοξώ να γίνω, ούτε πρόκειται να εκτεθώ δημοσίως διακινδυνεύοντας την εργασία μου. Ήδη εκτίθομαι καθώς τα στοιχεία της συνδεσής μου είναι εύκολα προσπελάσιμα σε τρίτους και δεν έχω κανένα προσωπικό κέρδος από την αποκάλυψη αυτή, ώστε να επιμείνω.

Όποιος κόπτεται περί ελευθερίας έκφρασης στο διαδίκτυο, χειραγώγησης και δικαιοσύνης, στην Ελλάδα του 2006, ας αναζητήσει πληροφορίες μέσω διαδικτύου και ας αποκαλύψει τη συγκάλυψη που επιχειρείται, εν αγνοία σας. Άλλωστε, οι εκδοτικοί οίκοι είναι λίγοι και οι ISP ακόμα λιγότεροι. Σχεδόν όλα τα στοιχεία βρίσκονται στη διαθεσή σας μέσω google και είναι επιβεβαιώσιμα με λίγα μόνο τηλεφωνήματα. Στο χέρι σας είναι.

Μαύρος Γάτος είπε...

Δεν βλέπω πώς είναι δυνατόν ο Funel κράζοντας το Λιακόπουλο να "εξυπηρετεί τασ συμφέροντα' κάποιου εκδοτικού οίκου.

Ακόμα κι αν ο Τσιπρόπουλος συμφώνησε να περιμένει το forum "για να γίνει ντόρος", και πάλι δεν βλέπω τίποτα κακό. Το κακό είναι όλο το φιάσκο με την σύλληψη Τσιπρόπουλου. Ακόμα κι αν ο Τσιπρόπουλος όντως έπεδίωκε να κερδίσει από όλη αυτή την ιστορία, αλήθεια, ελαχιστότατα θα με ενδιέφερε. Έγιναν αυτά που ιστορεί ή όχι; ΑΥΤΟ με ενδιαφέρει. Κι αν έχει ανακτήσει αντίγραφο των δεδομένων του, εμένε τί με νοιάζει; Τον άρπαξαν, τον πήγαν στοι τμήμα, κι από κει στο κρατητήριο, κι από κει με χειροπέδες στο αυτόφωρο, ΓΙΑΤΙ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ RSS FEED ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΡΙΤΟΥ; ΠΟΙΟΣ ήταν ο τρίτος και ποιός ο μηνυτής; Τι μέρος του λόγου είναι ο μηνυτής;; ΑΥΤΑ με ενδιαφέρουν.