3 Ιουν 2006

ΝΑ'ΤΑ ΜΑΣ... ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ...

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALTER ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ: Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ. ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟ 11ΧΡΟΝΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ. ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

...ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Η ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΠΑΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ Η ΣΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. ΑΝΤΡΕΣ ΤΗΣ ΕΜΑΚ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 11ΧΡΟΝΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ.

Από κάτω από το τρέιλερ, στα Παρατράγουδα, η Αννίτα κατακρεουργεί νέα, ολόφρεσκα σφαχτάρια.... Η ιστορία της κακάσχημης Λίλης με τον Αλβανό πρώην σύζυγό της τον Αλέκο και τον νυν σύντροφό της τον Μανώλη τον Μαλάκα. Διακοπή για διαφημίσεις, ρούχα, παπούτσια, μυθιστορήματα, σερβιέτες.... και "σοκ στο πανελλήνιο".... "λεπτό προς λεπτό οι έρευνες ανάμεσα στα ερείπια"... "το ξέσπασμα της άτυχης μητέρας του Άλεξ στο άκουσμα του νέου"....

Ξανά διαφημίσεις, τα νέα δημητριακά Νέσκουικ με την ίδια υπέροχη γεύση, Vodafone, πάθος για την κάθε στιγμή, ψυγεία με δώρο τηλεόραση για το Μουντιάλ, πολυμορφικοί καναπέδες, γεύσεις που ονειρεύεται κάθε μωρό, κόλλες στιγμής, φτηνά δάνεια, έξυπνα αιρκοντίσιον, γιαουρτάκια για την χοληστερίνη, λουκάνικο, μπέικον, και δώρο ενάμισι λίτρο κοκακόλα...

Α ναι, επίσης Τα "ζουζούνια", τα μικρομέγαλα πουτανάκια-διαγραφή-νυμφίδια, έβγαλαν καινούργιο cd... Και δωρεάν με τον κόσμο του Επενδυτή, η νέα μεγάλη παραγωγή, "Κάλλας και Ωνάσης"...

Και το βράδυ, μετά από τις "ειδήσεις" της τρομολαγνείας και της σκύλευσης νεκρών και ζωντανών, όλο και καμμιά ταινία τρίτης-τέταρτης διαλογής, με φόνους, βιΑσμούς, άσκοπη και τερατώδη βία, όλο και καμμιά τέτοια ταινία θα έχουν να προβάλουν...

Αλλά τί λέω! ΤΙ "τρίτης και τέταρτης διαλογής", λέω... ΈΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ;;;;;;" Είδα μόνο το δεύτερο μέρος, κι αυτό με το ζόρι. Το περιέγραψα μόλις βγήκα έξω σαν "ΜΙΑ ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΑΝΟΗΣΙΑ". Κι αυτή η τριπλή ταινία έκανε πάταγο, ρεκόρ εισιτηρίων, απέσπασε τις καλύτερες κριτικές....

Άλεξ, σε ζηλεύω....

14 σχόλια:

The wise Aineolach είπε...

ton zhleueis? akoma kai san eirwneia einai poly astoxo mayre gate.kai kati akoma, pws fwnazeis kai les osa les kai meta afhneis to tromero comment sth rodia:"den htan dika sou paidia, den htan dikoi sou mathites"!eisai epieikws aparadektos.

Μαύρος Γάτος είπε...

Δεν το είπα καθόλου ειρωνικά. Δεν κατάλαβες τίποτα. O Άλεξ δεν έχει πιά να αντιμετωπίσει την ανθρώπινη κακία και την ανθρώπινη βλακεία. Δεν κατάλαβες τίποτα, βιάστηκες να κατακρίνεις. Δικαίωμά σου.

Καλύτερα όμως να είσαι λίγο πιό προσεκτική.

Δεν ήταν δικά μου τα παιδιά, τί κακό βρίσκεις σε αυτήν την δήλωση;;;;; Ευθύνη έχουν οι γονείς τους και οι δσάσκαλοί τους!!!!! Επαναλαμβάνω, ΟΤΑΝ ΦΤΑΙΝΕ "ΟΛΟΙ" ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!

Ε μα πιά βαρέθηκα να εξηγώ τα αυτονόητα!!!!!!!!!

SparklingBlue είπε...

Γατούλη, δυστυχώς η αισθητική είναι μία πολύ παρεξηγημένη έννοια. Απο το "αυτό που μας φαίνεται ωραίο/ συμμετρικό στο μάτι" περάσαμε στο "ο,τι κάνει κλικ στον καθένα". Και απο εκεί και πέρα, το χάος.

Χαίρομαι που σε βλέπω να τα λες έξω απο τα δόντια και να ξεθυμαίνεις!

The wise Aineolach είπε...

Αφου βαριεσαι να εξηγεις σε εναν αναγνωστη το ποστ σου, οκ τοτε παω πασο. Δεν συμφωνω μαζι σου καθολου, θεωρω οτι τα βλεπεις τα πραγματα σχετικα επιφανειακα. Τελοσπαντων, δεν ειχα σκοπο να σε νευριασω, καλη καρδια.

Ανώνυμος είπε...

να και ενα ποιημα απο τον πιο κωμικο καλλιτεχνη του καιρου μας, αφιερωμενο στα κορακια.
there's an apple in the pussy mouth
now I am the dinner whore
there's a tumor in the t.v. mouth
burn it out before it grows
someone better get the dog to kick, jaws wired shut to
save the dick
out of the bottomless pit comes the little horn
little horn is born
the world spreads its legs for another star
world shows its face for another scar
dead will dance for what is left
the worms will wait with baited breath
your blind have now become my deaf
so says this little horn
save yourself from this...

everyone will suffer now...

you can't save yourself...
τοση ασχημια πως την υποφερουμε,μου λες?Πηγε κατι στραβα ή μηπως ετσι ηταν παντα τα πραγματα?

Κωστής Γκορτζής είπε...

Για τα παλιοκοράκια της δημοσιογραφίας, πολύ λίγα λες.
Οι περιγραφές σου, και στο προηγούμενο, αληθινότατες.
Και οι ευθύνες, συμφωνώ, ας πάνε και μια φορά στους πραγματικά υπεύθυνους που κρύβονται στη φάρσα του "φταίμε όλοι".
Ας καταλογίσουν στους γονείς και στους δασκάλους των μικρών φονιάδων αυτά που πρέπει να καταλογισθούν μπας και γίνουν κι οι άλλοι προσεκτικότεροι.

αερικο είπε...

_Ποσες φορες μεχρι σημερα εχουν αποδοθει οι ευθυνες στους αναλογους για παρομοια περιστατικα;
_Πολλες.
_ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ;
_Τιποτα!

Οι γονεις παραμενουν αδιαφοροι για τα ιδια τους τα παιδια και οι εκπαιδευτικοι παραμενουν αδιαφοροι κι ευθυνοφοβοι δημοσιοι υπαλληλοι παρολο που ασχολουνται με ευαισθητο ανθρωπινο δυναμικο.
Οι λογοι πολλοι.Το προγραμμα αλλαγης της καταστασης ανυπαρκτο στην πραξη.

petalida είπε...

Θυμάμαι όταν είχε πεθάνει ο Μενιος Κουτσογιωργας στο διακστήριο έλεγε το μεγκα "Παρακολουθήστε στο δελτιο μας λεπτό προς λεπτό τις τελευταίες στιγμές του". Και επίσης όταν πέθανε ο πατέρας μου πρίν λίγο καιρό πώς μας κοιτάζανε όλοι λες και είμασταν τίποτε αξιοθέατα και τελικά αναγκάστηκα να κλείσω την πόρτα του δωματίου για να γλυτώσω από τα κοράκια.
Αλλά δε συμφωνώ Γάτε ότι είναι στη φύση μας μόνο η βία και η αγριότητα, ούτε ότι ο πολιτισμός είναι ένα παλτό που φοράμε χωρίς να είναι δικό μας. Και τα δύο είναι στη φύση μας. Γι αυτό άλλωστε (παράλληλα με πάσης φύσεως αγριότητα) δημιουργούμε πολιτισμό και απαιτούμε ελευθερία, δικαιοσύνη και ανθρωπιά. Και τα δύο είναι στη φύση μας και αυτή ακριβώς η αντίφαση είναι που με τρελλαίνει.

cyrus είπε...

Μαύρε Γάτε, ίσως δεν είναι επί του παρόντος, αλλά τι σου έφταιξε ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών; Μια ταινία (καλά, τρεις...) βασισμένη σ' ένα "ευπώλητο" μυθιστόρημα φαντασίας είναι... Αυτά που περιγράφεις πιο πριν τα βρίσκω πολύ περισσότερο επικίνδυνα.

homelessMontresor είπε...

Διάβασα και το προηγούμενο και αυτό το ποστ (φταίει το κυκλοδίωκτον για αυτό, να τις δώσεις ποσοστά για τη διαφήμιση). Τι να πώ, ελπίζω πραγματικά να βάλουμε λίγο μυαλό μετά από αυτό το συμβάν, όσο για την εκμετάλλευση από ΜΜΕ ασχολίαστο, τα περιέγραψες όλα πολύ γλαφυρά εσυ!

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα σε όλους παιδιά.

Πολύπλοκο το πρόβλημα, οι προεκτάσεις του πολυεπίπεδες, και οι "λύσεις"... για δυνατούς λύτες.

Ας κρατήσουμε το βασικό θέμα με το οποίο κάποιοι φίλοι διαφώνησαν. ΄Το θέμα της ΕΥΘΥΝΗΣ. Ας πάψουμε επιτέλους τα "όλοι φταίμε" κτλ που σε λίγο καιρό θα έχουν ξεχαστεί. Ας κοιτάξει ο καθένας τί μπορεί να κάνει, αν περνάει από το χέρι του, για τα δικά του παιδιά, και η κοινωνία ας προσπαθήσει να βρει τους λόγους που συμβάλλουν στην δημιουργία ΤΕΡΑΤΩΝ, από γενιά σε γενιά, και ας τους αντιμετωπίσει.

Τώρα φταίω εγώ αν πώ ότι δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος ότι θ'αλλάξει κάτι, τουλάχιστον όσο ζούμε εμείς;;;;

Γιατί κάθε λύση που μπορώ να φανταστώ, έρχεται σε αντίθεση με την αρχέγονη φύση του ανθρώπου...

cyrusgeo, ανέφερα το ΙΙ μέρος του "Άρχοντα" γιατί είχε, κατά την γνώμη μου, υπερβολικά πολλές βίαιες και άσκοπα μακάβριες σκηνές, με ακρωτηριασμένα μέλη, μισοσάπια νεκροζώντανα τέρατα και άγριες μάχες.

vasvoe είπε...

Σιγά μην φταίμε όλοι.

Δεν ξέρω για σας -εγώ πάντως δεν φταίω.

Παδιά δεν έχω ακόμα αλλά τα παιδάκια που μεγάλωσα ως νταντά έγιναν υπεύθυνα, με συναισθήματα, σεβασμό και πολιτισμένους τρόπους. Γιατί; Μάλλον επειδή και οι γονείς τους κι εγώ τους μιλάγαμε και τα προσέχαμε συνέχεια και τους εξηγούσαμε και απαντούσαμε ερωτήσεις επί ερωτήσεων και τους θέταμε όρια και κανόνες.

Λυπάμαι αλλά δεν θα πάρω καμία ευθύνη σε αυτό το συλλογικό "όλοι φταίμε" αν εσείς έχετε ενοχές βρείτε τα με τον εαυτό σας, ντάξ;;

vasvoe είπε...

Εκτός αυτού δεν έχω καμία ευθύνη ούτε ενοχές γιατί όταν βλέπω ή υποψιάζομαι κάτι δεν κοιτάω αλλού.

Εσείς αν κοιτάτε αλλού κι έχετε ενοχές, μπράβο, είναι κι αυτό μια πρόοδος.

Μαύρος Γάτος είπε...

Αν κοιτάω αλλού;;;

Έχω δώσει κουτουλιές σε τοίχους με την κεφάλα μου την ξερ΄ή...


Αλλά τώρα πιά επιλέγω πιό προσεκτικά τις "μάχες" μου. α)να μπορώ αντικειμενικά να κάνω κάτι και β)το κόστος της πιθανής "ήττας" να μην είναι δυσανάλογο με το κέρδος της "νίκης".