20 Μαΐ 2006

19 ΜΑΪΟΥ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ - Η ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ



Περισσότερες πληροφορίες για την Γενοκτονία των Ποντίων


Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου, έντονη η παρουσία των νέων παιδιών. Το σύνθημα που επικράτησε στην ειρηνική αυτή πορεία ήταν "ΌΧΙ ΑΛΛΕΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ". Θα δείτε κάτω κάτω, στο σημαιάκι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, και το "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ". Ας μην τους ξεχάσουμε, τους 353.000 αθώους νεκρούς του Πόντου. Η άρνηση της μνήμης των Νεκρών, που ήταν όλοι άμαχοι, νέοι, γέροι, παιδιά, άντρες, γυναίκες, ισοδυναμεί με επανάληψη της γενοκτονίας, σε ήθικό επίπεδο αυτήν την φορά.

Δύο μελανά σημεία:

1. Η παρείσφρυση εθνικιστικών στοιχείων στην πορεία. Τα τέως Χρυσά Αυγά φώναζαν βροντερά "Ελλάς - Εθνικισμός" και ρατσιστικά συνθήματα όπως "Τούρκοι Μογγόλοι δολοφόνοι". Όλοι οι υπόλοιποι νιώθαμε εξαιρετικά άβολα, τους απομονώσαμε στην ουρά της πορείας, αλλά πολλοί εγκατέλειψαν την πορεία εξαιτίας τους.

2. Ο αποκλεισμός του Τουρκικού Προξενείου από τα ΜΑΤ, γιατί, άκουσον άκουσον, οι Τούρκοι επισκέπτες μας γιόρταζαν λέει μια έθνική γιορτή στο Προξενείο, και θα τούς... ενοχλούσαμε!!!!!

Ξέρετε ποιάν γιορτή γιόρταζαν οι φιλοξενούμενοί μας;;;; Την απόβαση του Μουσταφά Κεμάλ στην Σαμψούντα (Αμισό), στις 19 Μαϊου 1916, που σηματοδότησε - και - την αρχή της Γενοκτονίας των Ποντίων....

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, έγραφε το σημαιάκι. Ας μην ξεχάσουμε.

ΝΑΙ στην φιλία Ελλάδας-Τουρκίας, ΟΧΙ σε μιά φιλία που θα βασίζεται στο ψέμα, στην υποκρισία, και στη δουλοπρέπεια.

Μαύρος Γατίδης

Το σημαιάκι


3 σχόλια:

Rodia είπε...

Μπράβο Γατούλη!

Πολύ ενδιαφέρον το ρεπορτάζ, σα να βρισκόμουν εκεί.

:-)

Και ο σχολιασμός φυσικά, περί υποκρισίας ως βάσης των σχέσων, κλπ κλπ.. Αυτό δεν ισχύει μονάχα στις μεταξύ κρατών σχέσεις -δυστυχώς.

..και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!!!!!

Katerina ante portas είπε...

Aυτά με τα ..κλούβια αυγά,μας τα κάνανε πέρυσι κάποιοι στα Παλαιολόγεια, στο Μυστρά.
Κάθε χρόνο δίνεται η ευκαιρία να μπεί ο κόσμος στον αρχαιολογικό χώρο και να λειτουργηθούν μνημεία όπως ο Αγ.Δημήτριος (ενώ άλλες εφορείες αρχαιοτήτων δεν το επιτρέπουν), να κατανοήσει πως ακριβώς έζησε η Καστροπολιτεία και ο βασιλέας της. Οπότε εμφανίζονται αυτοί, χωρίς σεβασμό στο χώρο και στην τελετή και άρχισαν να ασχημονούν με συνθήματα.
Το απίστευτο είναι ότι είχαν έρθει απο άλλα μέρη, με πούλμαν!!

Sofia είπε...

Αν και οι εποχές που πήγαινα σε πορείες μου τελείωσαν για κάτι τέτοια στεναχωριέμαι που δεν είμαι Ελλάδα.