28 Απρ 2006

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΚΑΘΕ ΠΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΝΑ ΡΕΖΙΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ;

Ο Anthony Quinn και η Giulietta Masina
στην αγαπημένη ταινία La Strada, του Federico Fellini (1954)

Αφορμή γι'αυτό το κείμενο στάθηκε ένα άρθρο του Παλιόπαιδου (Old Boy) σχετικά με κάποιες – κατ’αυτόν – υπερβολές της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Θέλω να συζητήσω μαζί σας κάτι σχετικό. Όχι, όχι το θέμα του βίντεο από το πάρτυ. Το θέμα της Πάνια και του Μικρούτσικου.

Κανείς δεν πάει στην εκπομπή της Πάνια με το ζόρι. Κι όμως πηγαίνουν. Και ρεζιλεύονται. Τουλάχιστον με τα δικά μου κριτήρια. Και αυτή, εκμεταλλεύεται την νοητική τους υστέρηση, την μικρόνοιά τους, την ελαφρότητά τους, τον πόνο τους, την κουτοπόνηρη απληστία τους, την δυστυχία τους, και τους κοροϊδεύει ασύστολα. ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.

Δικαιούται ο κάθε Μικρούτσικος και η κάθε Πάνια να ξεφτιλίζουν και να ξεπουλούν ανθρώπους, ακόμα κι αν οι ξεφτιλιζόμενοι ΘΕΛΟΥΝ να ξεφτιλιστούν και να ξεπουληθούν;

Προσοχή, νομίζω πως η απάντηση δεν είναι καθόλου αυτονόητη. Εύκολα κανείς θα πει «όχι, δεν δικαιούται». Γιατί έτσι είναι προφανώς το δίκαιο. Γιατί αν πήγαιναν και της ζητούσαν να τους σφάξει, θα δικαιούνταν να το κάνει; Άρα γιατί να δικαιούται να τους ξεφτιλίζει;

Δεν θα ήθελα να εστιάσουμε στους σχετικούς Νόμους και στην κα΄λη ή κακή εφαρμογή τους. Θα ήθελα να συζητήσουμε για την ουσία.

Με δεδομένο ότι οι παριστάμενοι στα Παρατράγουδα, και οι καλεσμένοι του Μικρούτσικου, όπως και οι έγκλειστοι/ες στα κλουβιά των realities και στα τηλεοπτικά παράθυρα των μεσημερινάδικων και τα λοιπά, προφανώς το απολαμβάνουν, το όλο σκηνικό. Και δεν παίρνουν χαμπάρι από την ειρωνία και την αισχρότητα της Αννίτας, και δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν ότι ο Ανδρέας σκυλεύει την ψυχή τους.

ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΡΕΖΙΛΕΥΟΝΤΑΙ; Με ποιο κριτήριο «ρεζιλεύονται» δηλαδή; Με το δικό μου, ΟΚ. Και με το δικό σου, ΟΚ. Αλλά οι ίδιοι προφανώς έχουν άλλα κριτήρια. Και είναι ενήλικες άνθρωποι, και όχι παιδιά, για να τους «προστατέψουμε» εγώ κι εσύ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.


Για να το πω Μικρούτσικα, «παρόλο που μάς ακούν και μάς βλέπουν εκατομμύρια τηλεθεατές (LOL), θα ήθελα να μού πεις κάτι τελείως εμπιστευτικά» (Ανδρέας Μικρούτσικος προς Κακομοίρη σε εκπομπή του Αντέννα):

Ποια είναι η άποψή σου; Πες μου σε παρακαλώ.


Μαύρος Γάτος

Καλό τριήμερο, καλή Πρωτομαγιά!


20 σχόλια:

Marialena είπε...

Καλημέρα Μαύρε Γάτε μου. Ζήτημα πολυεπίπεδο αυτό που θέτεις και αναρωτιέμαι που σταματά η παρέμβαση της πολιτείας μέσω της αρχής προσωπικών δεδομένων και του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου και αρχίζει η ελευθερία να επιλέξει κανείς να προβάλλει τον εαυτό του μέσα από αυτές τις εκπομπές. Δισδιάκριτα τα όρια πραγματικά, αλλά ειδικά εκεί που προσέρχονται άτομα με μειωμένη αντιληπτική ικανότητα χρειάζεται να ακολουθούνται κάποιοι (έστω) άγραφοι νόμοι περί σεβασμού της ιδιαιτερότητάς τους. Αν και στο βωμό της τηλεθέασης θυσιάζονται πολλά από αυτά που μας έμαθαν ως ηθική και αξιοπρέπεια, πιστεύω πως έργο των εν λόγω αρχών είναι να θεσπίσουν έναν κώδικα για την προβολή και προστασία των πολιτών και να μην παρεκκλίνει όταν διαπιστώνει παρεμβατικές συμπεριφορές από τα κανάλια.

Καλό τριήμερο, ήρεμο και ανανεωτικό και από μένα γατούλη! Να μας μπεί με το καλό ο Μάης, Μ.

Dormammu είπε...

Δυστυχώς, έχουν κάθε δικαίωμα...

Όπως έχουμε κι εμείς δικαίωμα να βλέπουμε ή να μην βλέπουμε τέτοιες εκπομπές..... Επιλογή του καθενός μας είναι.

Ακούγονται πάντως διάφορες ιστορίες για χρήματα που ενθυλακώνουν προκειμένου να ρεζιλευτούν live μπροστά στην tv.

Σπιτόγατος είπε...

Δε νομίζω πως οι παριστάμενοι αυτών των εκπομπών ρεζιλεύονται περισσότερο από όσο στην γειτονιά, στην πόλη ή στο χωριό τους που τους γνωρίζουν. Η αλήθεια είναι ότι απλώς το όλο θέαμα προσβάλει την αισθητική μας, αλλά είναι τηλεοπτικά προγράμματα τα οποία είναι ιδιαιτέρως χαλαρωτικά και συμβάλλουν πολύ στο να αποβάλλουμε κάποιοι από εμάς το άγχως από τις καθημερινές μας ενασχολήσεις. Άρα υπό αυτή την έννοια καλώς υπάρχουν. Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε αυτές τις εκπομπές αντικατοπτρίζεται ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Καλό είναι να γνωρίζουμε και την άλλη πλευρά και όχι να κλεινώμαστε στο γυάλινο μικρόκοσμό μας. Αυτή είναι η Ελλάδα. Ή μάλλον είναι και αυτό η Ελλάδα.
Επίσης, οφείλω να πω ότι έχω ακούσει καθόλα σοβαρούς και διαπρεπέστατους καθηγητές πανεπιστημίου να δηλώνουν φανατικοί τηλεθεατές αυτών των εκπομπών. Έτσι, για να μη χαρακτηρίζουμε και αυτούς που κάθονται και χαζεύουν μπροστά στην οθόνη...

Σπιτόγατος είπε...

Είναι περιττό βέβαια να προσθέσω ότι κανένας από αυτούς τους κακομοίρηδες που πηγαίνει σε αυτές τις εκπομπές δε βγαίνει χαμένος.
Επίσης, αν δεν υπήρχε ζήτηση κανένας Μικρούτσικος και καμία Πάνια δε θα είχαν πιστεύω τη διάθεση να ψάχνουν "νούμερα" για τα νούμερά τους. Απλώς, θα άλλαζαν εκπομπή...

cyrus είπε...

Συμφωνώ με τον dormammu. Έχουν κάθε δικαίωμα. Το άσχημο είναι ότι, σε μία τουλάχιστον περίπτωση, ένας άνθρωπος αυτοκτόνησε εξαιτίας μιας τέτοιας εκπομπής...

Παρεμπιπτόντως, θεωρώ αυτό που κάνει ο Μικρούτσικος πολύ χυδαιότερο απ' αυτό που κάνει η Πάνια.

Σπιτόγατος είπε...

Θα συμφωνήσω ότι αυτό που κάνει ο Μικρούτσικος είναι πιο χυδαίο, γιατί δείχνει να παίρνει τους καλεσμένους του στα σοβαρά.
Εγώ μόνο Πάνια βλέπω.

Lion είπε...

Οχι δεν εχουμε κανενα δικαιωμα.
Κυριως δεν εχουμε δικαιωμα να αποφασιζουμε, ποιος ειναι εξυπνος η βλακας. Επισης δεν εχουμε δικαιωμα να αποφασιζουμε, τι ειναι ρεζιλι και τι οχι.

Ο κωμικος στο θεατρο κανει κωλοτουμπες για να γελασουμε εμεις. Εγινε ρεζιλι; Θα πρεπει να αποστρεψουμε το κεφαλι με αηδια; Τι γνωμη εχετε για τον Θ. Βεγγο; Γιατι δεν ενοχλειται κανεις οταν ο Βεγγος (συμπαθεστατος και αξιοπρεπεστατος κατα την γνωμη μου) γυρναει με τα σωβρακα γυρω γυρω το τετραγωνο;

Παλια πιστευα και εγω, οτι τα κοριτσοπουλα που βγαινουν στα ρεαλιτυ και δειχνουν το βυζακι τους ειναι ηλιθια. Διαβασα σοβαρες συνεντευξεις τους και ξεστραβωθηκα.
Ποιος ειναι πιο εξυπνος τελικα; Εγω που σπουδασα 12 χρονια, εχω 2 πτυχια και βγαζω 1500 ευρω τον μηνα (απο τα 33 μου και μετα);
Η μηπως το ξεκωλο που χωρις σπουδες, χωρις διαβασμα, χωρις κουραση, κουνησε λιγο τα οπισθια του και εισεπραξε 30,000 ευρω στα 18 του χρονια; Και αν καταφερει να κουνησει τα οπισθια της με μεγαλυτερη μαεστρια απο τις συν-διαγωνιζομενες εχει και την προσθετη ευκαιρια να εισπραξει αλλα 200,000 ευρω. Θα εχω εγω ποτε τετοια ευκαιρια; Οχι, σιγουρα οχι.

Οχι Μαυρε Γατε μου. Δεν ειναι ηλιθιες. Πανεξυπνες ειναι. Τετραπερατες. Ουτε την αξιοπρεπεια τους χανουνε, ουτε ρεζιλι γινονται. Εχουν ενα συμβολαιο και ξερουν πολυ καλα τι υπογραφουν και με ποια ανταλλαγματα. Κανουν μια δουλεια και αμειβονται αναλογα.

Προσωπικα αδιαφορω για την υπαρξη τους. Ωστοσο ειμαι αντιθετος στο να τους στερησουμε την αδεια εργασιας. Επαγγελμα κανουν και κανεις δεν μας υποχρεωνει να αγορασουμε αυτο που πουλανε.

vasvoe είπε...

μαύρε γάτε. αν πήγαιναν να τους σφάξει, θα είχαμε ένα απτό στοιχίο, ένα πτώμα, για να καταδικάσουμε.

το ρεζιλίκι, δεν μπορεί να πιστοποιηθεί. είναι στο αίσθημα του καθενός, εξού και δεν υπάρχει έγκλημα μέχρι να αισθανθεί κάποιος παίκτης ρεζιλεμένος.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Αφου γουσταρουμε να βλεπουμε Trash Tv γιατι να το κρυψουμε;
Χαμηλης ποιοτητας προγραμματα για χαμηλου επιπεδου τηλεθεατες...
Για ολους εμας δηλαδη...

Rodia είπε...

Ομολογώ ότι πριν παρακολουθήσω τέτοιου είδους εκπομπή, δε μπορούσε να βάλει ο νους μου πως υπάρχουν πράγματι άνθρωποι με παρόμοιες ιστορίες.. Τόσο ανύπαρκτοι για το κράτος μας και τις υπηρεσίες του.. Πόση δυστυχία, αμορφωσιά, φτώχεια.. Λες και ζούσα σε άλλο πλανήτη μου φάνηκε!
Ακουγα να μιλάνε, έβλεπα να γράφονται διάφορα, αλλά δε μπορούσα να συνειδητοποιήσω το μέγεθος του προβλήματος.

Παρακολουθώ Πάνια ή Μικρούτσικο με ενδιαφέρον κάπου κάπου, μια φορά στα τόσο, επειδή δεν αντέχω την αισθητική του πράγματος.. Πώς να το πω; Είμαι καλομαθημένη και τα σκουπίδια δεν τα θέλω στην πόρτα μου.. Ταυτόχρονα όμως δε θέλω να παραμένω αφελής αγνοώντας τα.

Αυτές οι εκπομπές με βοηθησαν να καταλάβω πολλά πράγματα. Μπόρεσα να εννοήσω το γιατί η τηλεόραση βρίσκεται στα χάλια που βρισκεται, ποιοι ειναι οι τηλεθεατες που διαμορφώνουν το επίπεδο για το οποίο όλοι μιλάμε.. κλπ κλπ..

Γατούλη, στην αρχή απέτρεπα και'γώ το βλέμμα. Αργότερα, πολύ αργότερα, κατάλαβα ότι αυτό που παρουσιάζεται στις εκπομπες αυτές, ασχέτως του τιμήματος, είναι κατι τι σημαντικό:

ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

Αντί να καλύπτουμε το σπυρί με μέικ-απ για να μη φαίνεται, καλύτερα να το καθαρίσουμε και να το θεραπεύσουμε -ως κοινωνικό κράτος εννοώ...

:-))) τι καλό θέμα! Μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Καθενας ειναι αξιος της μοιρας του και δεν φταιει η καθε Πανια και ο καθε Μικρουτσικος για την καταντια των συγκεκριμενων ανθρωπων.

- είπε...

Το θέμα δεν είναι να απαγορεύεις στον οποιονδήποτε να "ρεζιλεύεται" ή όχι. Το ηθικό στίγμα και ο πειρασμός της απαγόρευσης ή του περιορισμού δεν τίθεται ως προς τα "θύματα" της υπόθεσης αυτής. Το θέμα είναι πόσο ηθικό και πόσο ανεκτό είναι να εκμεταλλεύεται κάποιος την ανάγκη, την απειρία, τη βλακεία ή τη νοητική υστέρηση οποιουδήποτε.

Ο κωμικός που κάνει κωλοτούμπα για να γελάσουμε ΕΧΕΙ συναίσθηση του τι κάνει και το κάνει απόλυτα συνειδητά. Το επιλέγει. Ο καλεσμένος της Πάνια ΔΕΝ έχει συναίσθηση ότι γίνεται ρεζίλι. Νομίζει ότι τον παίρνουν στα σοβαρά, νομίζει ότι βρήκε ένα βήμα έκφρασης, νομίζει ότι κάποιος ασχολείται με την ιστορία του και τον στηρίζει. Από κοινωνική απειρία, από βλακεία, από νοητική υστέρηση από ό,τι θέλετε πείτε το. Αυτήν την απειρια τη βλακεία, τη νοητική υστέρηση την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ η Πάνια για να κάνει την έξυπνη, για να συντηρεί την τηλεοπτική της περσόνα και για να βγάλει χρήματα και "όνομα". Η σχέση δεν είναι ισότιμη ("λέμε να παρουσιάσουμε την ιστορία σου/το "ταλέντο" σου, διότι θα φανεί αστείο σε πολύ κόσμο, δέχεσαι; - δέχομαι"). Είναι σχέση εκμετάλλευσης και ο κάθε θεατής τέτοιων εκπομπών δικαιώνει την εκμετάλλευση αυτή.

Το Δίκαιο - που, άλλες φορές από άγνοια, άλλες φορές από παραδείγματα κακής κατάστρωσης ή κακής εφαρμογής νόμων, επικρίνεται ως ακατανόητος και παράλογος βερμπαλισμός - προστατεύει την ανίσχυρη πλευρά. Προστατεύει τον ανήλικο, προστατεύει τον κοινωνικά άπειρο, προστατεύει τον ευήθη (=βλάκα), προστατεύει τον νοητικά καθυστερημένο. Αφενός γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους (και για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης υπεισέρχεται προστατευτικά η οργανωμένη πολιτεία) κι αφετέρου γιατί δεν γίνεται ανεκτή (ως αντίθετη σε δομικές κοινωνικές και ηθικές αρχές) οποιαδήποτε ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ της πλεονεκτικής θέσης ενός κοινωνού έναντι του άλλου. Αυτό δεν ακυρώνει την ελευθερία αλλά αντιθέτως της προσδίδει ουσιαστικό νόημα. Η ελευθερία επιλογής προϋποθέτει την ικανότητα επιλογής. Σημαίνει ξέρω τι έχω μπροστά μου, έχω επαρκή πληροφόρηση γι' αυτό, έχω την ικανότητα να το αποτιμήσω, μπορώ να κάνω και αλλιώς και άρα επιλέγω ελεύθερα. Όταν οι άνθρωποι με τους οποίους γελάμε δεν συνειδητοποιούν καν ότι είναι μέρος μιας χαιρέκακης "φάρσας" ή ότι έχουν γίνει τα νούμερα σε ένα τηλεοπτικό τσίρκο, για ποια "ελευθερία τους να ρεζιλεύονται" μιλάμε;

Οι υπόλοιπες περιπτώσεις (ανθρώπων με αντίληψη που αναζητούν έναν δίαυλο για να εκτονώσουν τα πάθη τους, τα μίση τους, τα εγώ τους, την κατινιά τους κλπ ή ανθρώπων που συνειδητά επιλέγουν την έκθεση αντί ανταλλάγματος) είναι απλά αντιαισθητικές (ή όχι) με βάση το κριτήριο του καθενός. Άλλη κουβέντα το κατά πόσο η τηλεόραση πρέπει να στεγάζει τέτοιες περιπτώσεις, με διλήμματα όχι τόσο ηθικά, όσο "ποιοτικά" κι αισθητικά.

Unknown είπε...

gia mena k oi duo tous einai Magkes k kala kanoun.

raffinata είπε...

Πάντα θα υπάρχει κάποιος στη μαθητική τάξη, στην παρέα, στο στρατό, στη δουλειά, στο χωριό, που θα γίνεται αντικείμενο πειραγμάτων, χλευασμού, ειρωνίας από τους υπόλοιπους. Για να νιώσουν δυνατοί, έξυπνοι. Για να νιώσουμε. Μας πειράζει που το βλέπουμε στην τηλεόραση; Ενοχλούνται οι συνειδήσεις μας; Ίσως...

Κωστής Γκορτζής είπε...

Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που όλα τα σχόλια, θετικά και αρνητικά, φαίνονται ΣΩΣΤΑ.
Το ερώτημα, όμως, του τίτλου τίθεται ως δικαίωμα ή μη του Μικρούτσικου ή της Πάνια να ρεζιλεύουν τους κακομοίρηδες.
Πολλοί από αυτούς τους "κακομοίρηδες" επαγγέλλονται το "πάρτυ άνιμαλ" έναντι αδρότατης αμοιβής σε επωνυμότατα κλαμπ και ιδιωτικά πάρτυ!
Ο Μικρούτσικος και η Πάνια αντιγράφουν ξένα τηλεοπτικά προγράμματα, χυδαιότερα και τρομακτικότερα. Δεν είναι Ελληνική εφεύρεση αυτό, ούτε οι ταρω-καφετζούδες που κατακλύζουν τα "δεύτερα" ευρωπαϊκά κανάλια.
Επειδή κανενός η ταυτότητα δεν αναγράφει "καθυστερημένος" ή "νοητικά ανεπαρκής", θεσμική παρέμβαση ΠΡΕΠΕΙ να αποκλείεται. Με τέτοια κριτήρια -πέρα από τα γνωστά- εκατοντάδες χιλιάδες "καθυστερημένοι" εξοντώθηκαν από τους ναζί για να καθαρίσει η "Φυλή".
Γι αυτό, ας προσέχουμε στους χαρακτηρισμούς μας. Το τηλεκοντρόλ μπορεί να εξαφανίσει τον οποιονδήποτε Μικρούτσικο και την οποιαδήποτε Πάνια. Από ΕΜΑΣ εξαρτάται! Υπάρχουν γιατί τους βλέπουμε και έχουν το δικαίωμα που τους δίνουμε εμείς.

Lion είπε...

Συμφωνω κατα 100% με τον ημιαιμο και τον papi. Ο papi ειπε τα ιδια με εμενα αλλα με λιγοτερες λεξεις (μπραβο).

Αγαπητε netpen, εχεις δικιο οταν λες, οτι ο νομος πρεπει να προστατευει τους ασθενεστερους (αναπηρους, καθυστερημενους, φτωχους κλπ.). Το μεγα ερωτημα ειναι, αν αυτοι οι ανθρωποι ειναι ασθενεστεροι η οχι. Και ποιος το αποφασιζει αυτο;

Περασε απαρατηρητο στο πρωτο μου σχολιο, γι' αυτο δινω ενα πραγματικο παραδειγμα απο την Γερμανια: υπαρχει εδω τηλεοπτικη περσονα - τωρα εχει γινει 32 χρονων - που το μονο που εχει κανει στην ζωη της ειναι α) στα 18 της αναδειχτηκε "μις κρασι" σε ενα επαρχιακο πανυγηρι β) συμμετειχε σε διαφορες τετοιες εκπομπες.
Αποτελεσμα: δεν ξερει τι εχει απο λεφτα. Κολυμπαει κυριολεκτικα στο χρημα. ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΚΟΠΟ!
Βρες μου ενα οποιοδηποτε επαγγελμα (νομιμο) που να αποφερει τοσα πολλα, τοσο συντομα και με τοσο λιγη προσπαθεια.

Συγκρινε την με ανθρωπους που εχουν πτυχια και προυπηρεσιες και παιρνουν 3 και 60. Αυτην λες χαζη; Αυτην ζητας να προστατεψει ο νομος ως "ασθενεστερη";
Με ελαφρως ειρωνικη διαθεση υποστηριζω, οτι ο νομος πρεπει να προστατεψει ολους εμας τους επιστημονες και πρεπει να μας απαγορεψει την εργασια. Αν οι παιχτες των ριαλιτυ ρεζιλευονται, τοτε ποσο ρεζιλης ειμαι εγω που ανεχομαι να δουλευω οπως δουλευω - και με την αμοιβη που εχω; Να ζητησω απαγορευση του επαγγελματος μου τωρα;

Ανώνυμος είπε...

MΠράβο και στον Μικρούτσικο και στην Πάνια γιατί αποδεικνύουν ποιοί σήμερα στην ελλάδα αναδεικνύουν Κυβερνήσεις.Ξυπνήστε!!! Αυτοί οι άνθρωποι Ψηφίζουν!!!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Ε, καλά, non private life, άσε μας να κοιμηθούμε ακόμη λίγο, ίσως να δούμε ωραία όνειρα. Εσύ συνέχισε να είσαι ξύπνιος...

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλησπέρα παιδιά. Συγνώμη που άργησα τόσο να μπω στην συζήτηση ( το νεότερο ποστ στάλθηκε με email).

Σας ευχαριστώ όλους που είπατε την γνώμη σας, ειλικρινά δεν έχω ακόμα αποφασίσει τί ακριβώς πιστεύω για το θέμα. Θα απαντήσω όμως σε μερικές δικές σας θέσεις.

Jim, αυγά και σάπιες ντομάτες θέλω κι εγώ να τής ρίξω.. είσαι να οργανωθούμε όταν έρθεις από Κύπρο;;;;

Dada, φυσικά είναι ζήτημα ελεύθερης οικονομίας, και φυσικά τέτοιες εκπομπές πουλάνε. Το ερώτημα είναι ποι΄πος πρέπει να είναι ο ρόλος της κοινωνίας, μέχρι πού μπορεί να φτάνει η εμπορευματοποίηση των πάντων πριν παρέμβει ο Νόμος.

Και νομίζω, Ημίαιμε, ότι πρέπει να μπουν κάποια θεσμικά (νομικά ) όρια, δεν μπορεί η Πάνια να εξευτελίζει συνειδητά ανθρώπους και να μένει ατιμώρητη. Δεν μιλάω για τους "αστέρες της" που αναφέρεις, μιλάω για την πλειοψηφία των καλεσμένων, που δεν δείχνουν να έχουν και πολή επαφή με το περιβάλλον... και φυσικά κανείς (τουλάχιστον εγώ όχι) δεν μίλησε για περιθωριοποίηση αυτών των ατόμων. ¨Ομως νομίζεις ότι η δημόσια διαπόμπευση που τους "προσφέρει" η Αννίτα είναι ανθρώπινη επαφή;

Νίκο, δεν θέλω να είμαι τόσο απαισιόδοξός... ο Φρόυντ απέδειξέ ότι ο άνθρωποπς έχει μιαν υποσυνείδητη σαδιστική πλευρά. Που χαίρεται - κυριολεκτικά, ηδονίζεται - να βλέπει άλλους να υποφέρουν, να ρεζιλεύονται, να βασανίζονται. Είναι το ίδιο ένστικτο που κάνει τους περαστικούς να κοιτάζουν αχόρταγα μια καραμπόλα που μόλις έγινε. Είναι γραμμένο στα κ΄υταρρά μας. Και ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ Η ΑΝΝΙΤΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ. Τρέφουν τον σαδισμό μας με δυστυχία και ανθρώπινο κρέας.

Μαρίνα μου, άλλο είναι να παρουσιάζεις την δυστυχία και την υλική ή νοητική πενία, και άλλο να την εκθέτεις σαν αξιοθέατο. Το θέμα δεν είναι αυτοί που συμμετέχουν στις εκπομπές και οι ιστορίες τους, είναι το πώς τους παρουσιάζουν οι ¨Εμποροι ανθρώπων. Αν στην ματιά της Πάνια υπήρχε ενδιαφέρον και συμπάθεια, θα την συνέχαιρα. Αλλά υπάρχει μόνο ΕΙΡΩΝΙΑ, ΑΠΛΗΣΤΙΑ, ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ. Και αυτό είναι που κάνει ΄το όλο θέαμα αισχρό...

ΜMissdevil, Ημίαιμε, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν συναίσθηση του τί κάνουν. Είναι ένα μεγάλο μέρος του κοινού της Πάνια και του Μικρούτσικου. Αν έχεις προσέξει, οι πανέξυπνοι αυτοί αλήτες, η Αννίτα και ο Ανδρέας, αλλάζουν συμπεριφορά ανάλογα με το ποιόν έχουν απένβαντί τους. ¨Οσο πιό νορμάλ το θύμα, τόσο πιό πολύ προσέχουν....

Μαρία, δεν διαφωνώ, νομίζω σε κάλυψα με το θέμα του εγγενούς σαδισμού. Αλλά γιατί να ενοχλείται η συνείδησή μου που ΥΠΑΡΧΟΥΝ τέτοιοι άνθρωποι (ε, Μαρίνα;) Ενοχλείται που ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ να τους διαπομπεύουν σαν αξιοθέατα σε τσίρκο.

Dormammu, νομίζω ότι δεν αρκεί, αν πιστεύεις ότι γίνεται κάτι κακό, να κλείσεις την τηλεόραση. Αλλά πάλι, είπαμε, το πρόβλημα είναι πού ακριβώς βρίσκονται τα όρια του ανεκτού...

Σπίτόγατε (συνάδελφε Σ;) νομίζω σε κάλυψα με αυτά που είπα ως τώρα. Φυσικά και είναι ΚΑΙ αυτοί οι άνθρωποι Ελλάδα. Το θέμα είναι με ποιόν τρόπο τους πλησιάζει η κάμερα και ο παρουσιαστήγς. Στην περίπτωση του Ανδρέα και της Αννίτας, μιλάμε για απροκάλυπτη προσπάθεια να τους παρουσιάσουν σαν τέρατα, για να ανεβάσουν την τηλεθέαση.

CyrusGeo, συμφωνώ ότι ο Μικρούτσικος είναι πολύ πιό αισχρός από την Πάνια, γιατί είναι πιό πονηρός και πιό καλός υποκριτής. Η Πάνια τουλάχιστον δεν προσπαθεί να κρυφτεί...

Χρήστο (Oldskipper) και Vasvoe, σας άφησα τελευταίους. Χρήστο, νομίζω πως δεν ξέρεις ακριβώς για τί πράγμα μιλάμε. Λες για τα reality και τα καλλιστεία. Και φυσικά συμφωνώ με όλα όσα λες. Αλλά έχεις δει Πάνια; ¨Εχεις δει Μικρούτσικο (όχι στα reality); Πιστεύω πως όχι. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό....

Non private life, μεγάλη κουβέντα το θέμα που θίγεις, και πολύ σοβαρή, όσον αφορά την Δημοκρατία μας... θα το έχω υπόψιν για το μέλλον. Εμένα πάντως με ενοχλεί πολύ περισσότερο που ψηφίζει η Πάνια, παρά οι κακομοίρηδες που εξευτελίζει. Και, Ημίαιμε, δεν το λέω καθόλουη απαξιωτικά το "κακομοίρηδες" . Κακομοίρηδες είναι γιατί έπεσαν στα νύχια του ανθρωποφάγου αρπακτικού Αννίτα-AGB.

Μαριαλένα, Netpen, συμφωνούμε σχεδόν απόλυτα.

Καλό βράδυ σε όλους...

Ανώνυμος είπε...

Blue topaz ring will certainly be thpmas sabo your best option if you are intended to thomas sabo jewellery include a ring into your gemstone jewelry collection. cheap thomas sabo charms Either if you wish to wear the ring on a special occasion or thomas bracelets wear this sort of ornaments on a daily basis, silver charm carriers it is up to your account. Blue thomas sabo necklaces topaz ring can ensure you that you will attract every person.