2 Μαρ 2006

ΤI ΕΊΜΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ;

Jan Saudek, Nightmare

Το μόνο σίγουρο που ξέρεις για μένα, είναι η διεύθυνση του ΗμεροΔιχτυού μου.

Ας υποθέσουμε ότι δεν είμαι ένας υποκριτής θεατρίνος, ή ένας αδίστακτος ψεύτης, που κοροϊδεύω τον κόσμο. Αν με διαβάζεις εδώ και λίγο καιρό, έχεις δει κάποιες πτυχές από την ψυχή μου, και έχεις παρακολουθήσει, έμμεσα φυσικά, κάποιες σκηνές από την ζωή μου. Μπορεί και να μού έχεις αφήσει κάποια σχόλια, μπορεί και να σού έχω απαντήσει. Μπορεί να γράφεις κι εσύ ΗμεροΔίχτυ, και να σε διαβάζω ή και να σε σχολιάζω κι εγώ.

Μπορεί στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα, και με τα λίγα δεδομένα που έχεις, να με έχεις συμπαθήσει. Μπορεί και να σού έχω γίνει αντιπαθής. Μπορεί και να έχουμε παρεξηγηθεί. Μπορεί και να μ'έχεις κρυφά ερωτευτεί (αν είσαι ψιψίνα Σ;). Μπορεί ακόμα και να έχουμε δικτυακά αρραβωνιαστεί...

Μπορεί βέβαια και να με διαβάζεις για πρώτη φορά, και να προσπαθείς να με κατατάξεις σε κάποια από τις κατηγορίες ανθρώπων που γνωρίζεις, ή και σε μια νέα κατηγορία ανθρώπου, ή και ζώου, όλη δική μου.

Ποιός άραγε να είμαι;

Μπορεί να είμαι κάποιος τελείως άγνωστος. Μπορεί όμως να είμαι και κάποιος 'επώνυμος'. Μπορεί ακόμα και να με βλέπεις κάθε μέρα στην τηλεόραση, ή να με ακούς στο ράδιο, χωρίς να ξέρεις ότι είμαι εγώ, ο Μαύρος ο Γάτος.

Μπορεί να με έχεις συναντήσει, και να μην το ξέρεις. Μπορεί να με έχεις συναντήσει, και να το ξέρεις. Μπορεί να έχουμε ανταλλάξει δύο κουβέντες, πρόσωπο με πρόσωπο, ή στο τηλέφωνο. Μπορεί και να έχουμε συζητήσει για ώρα, σε βάθος. Μπορεί να μην έχουμε ακόμα συναντηθεί, μπορεί να συναντηθούμε κάποτε στο μέλλον, αργά ή γρήγορα, μπορεί και να μη συναντηθούμε πότε.

Αν κάποτε συναντηθούμε, μπορεί να γίνουμε φίλοι και στην 'αληθινή' ζωή. Μπορεί να γίνουμε και εραστές. Μπορεί ακόμα και να γίνουμε ζευγάρι...

Αν όμως μετά από αυτό το πόστο που τώρα διαβάζεις, εγώ εξαφανιστώ; Αν δεν ξαναγράψω; Αν ανοίξει το Δίχτυ και με καταπιεί;

Τi θα υποθέσεις; Τi θα ελπίσεις; Τi θα χάσεις; Τi θα κερδίσεις;

ΤI ΕΊΜΑΙ ΓΙΑ ΣΈΝΑ;
ΤI ΕΊΣΑΙ ΓΙΑ ΜΈΝΑ;


28 σχόλια:

Chaca-Khan είπε...

Aμάν! Λάλησε το πουλί!!

raffinata είπε...

τι ήμουνα για σένανε τι ήσουνα για μένανε καιρός λοιπόν για να λογαριαστούμεεεε.... κοίτα, άμα χαθείς, θα έρθει το σόι μου με τα κουμπούρια να σε ψάξει :))

raffinata είπε...

και μου 'ρχονται τώρα όλα τα άζματα με τις φυγές:
γιατί θες να φύγεις που θα πας...
φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια...
τώρα που θα φύγεις και θα πας στα ξένα...
έφυγες και πήγες μακριά, σύννεφα σκεπάσαν την καρδιά...
θα σου φύγω στο 'χα πει θα σου φύγω και γέλαγες εσύ...
Κάποιος να με σταματήσει:Ρ

northaura είπε...

ξέρεις γατέ, αυτά είναι ερωτήματα και για την αληθινή ζωή, όχι μόνο για τις μπλογκογειτονιές

Ανώνυμος είπε...

Poso polytimh syntrofia moy eisai isws pote de 8a ma8eis!!!!!
Se eyxaristw idiaireta gia ta yperoxa tragoydia poy moy dineis tin eykairia na "katevazw''kata kairous ousa kainoyrgia sto xwro!

Spark D' Ark είπε...

tha thela na moy leipseis...

Spark D' Ark είπε...

tha thela na moy leipseis...

Lion είπε...

Μα...είναι ξεκάθαρο. Είσαι ο Μαύρος Γάτος.
Θα μπορούσαμε να είχαμε συναντηθεί κάπου αλλού αλλά έτυχε να συναντηθούμε στο δίκτυο. Μου αρέσουν μερικές πτυχές του χαρακτήρα σου και κρίνοντας απο αυτά που με αφήνεις να δω για σένα, σε εκτιμώ. Μπορεί να με ξεγελάς, μπορεί να δίνεις λάθος στοιχεία για το άτομο σου - και λοιπόν; Αν σε γνώριζα σε κάποιο μπαρ η στο κατάστρωμα ενός πλοίου, ποιός θα σε υποχρέωνε να μους πεις αλήθεια; Πως θα μπορούσα να ελέγξω όσα λες (ακόμα και να ήθελα);
Δεν με απασχολεί το ερώτημα, αν στην εξω απο το μπλογκ είσαι αλλιώς. Και δεκάρα δεν δίνω αν είσαι διάσημος (απο τέτοιους χόρτασα προ πολλού).

Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν γνωριζόμασταν προσωπικά. Για εραστές το βλέπω λίγο χλωμό ;-) όλα τα άλλα είναι όμως πιθανά. Η προσωπική γνωριμία έχει μερικά πλεονεκτήματα: όραση, όσφρηση, ΑΦΗ (!). Εχει όμως και μειονεκτήματα: πρέπει να βρούμε κοινές ώρες, οι συναντήσεις μας είναι περιορισμένες χρονικά λόγω της καθημερινότητας μας (στο νετ μπορώ να διαβάζω τα λόγια σου με τις ώρες αν θέλησω).

Αν ξαφνικά χαθείς θα λυπηθώ - ίσως σου στείλω email για να μάθω νέα σου. Αν πράγματι θέλεις να φύγεις απο αυτήν την κοινότητα, θα σεβαστώ την θέληση σου.
Ο διάλογος μαζί σου (και με άλλους αγαπητούς μπλόγκερ) μου έχει ήδη προσφέρει και υπόσχεται να μου προσφέρει κι άλλο. Αυτή η κοινότητα μου αρέσει - και είμαι απαιτητικός στις παρέες μου.

Ολα τα παραπάνω απαντάνε στο πρώτο σου ερώτημα ("τι είμαι για σένα"). Στο δεύτερο ("τι είσαι για μένα") θα πρέπει να απαντήσεις εσύ.

Φιλικα - oldskipper / πίθηκος - bonobo

Ανώνυμος είπε...

einai poli aplo,an den sinantithoume pote eisai lekseis stin othoni mou kai tipota allo. auto pou bgazeis,auto pou dineis den einai aparaitita auto pou eisai. auto pou bgazw,pou dinw den einai aparaitita auto pou eimai. thes na min agonias gia ola auta? gnorise anthropous apo konta. kane filous kai parees pou na mporeis na akoumpas kai na blepeis. ola ta alla, ki egw simperilambanomenou einai lekseis stin othoni. an xatho aurio den allakse tipota. an den ksanagrapseis pote den allakse tipota. an se sinantisw omos kai meta den se ksanado? Tote OLA allazoun agapite mou keramidogate. otan me akoumpiseis, otan sou gelasw, otan pioume mazi kafe kai poume malakies apo konta, tha dis oti ego ki o "Lakis" den eimaste aparaitita to idio. kalo bradi.

Xνούδι είπε...

Πανέμορφο γατούλη.
Και τόσο αληθινό.
Εγώ θα χάσω μια καθημερινή βόλτα στα κεραμμύδια σου που την κάνω όχι γιατί κάποιος με ανάγκασε, αλλά γιατί εγώ θέλω.
Θα χάσω την εξερεύνηση πτυχών της ψυχής σου, -αυτών που αφήνεις να φανούν- αλλά και άλλων που δεν φαίνονται τόσο εύκολα. Τις δείχνεις καλυμμένες. Αυτές που θέλουν "ψάξιμο". Και είναι και οι καλύτερες.

καληνύχτες πολλές. :-)

ViSta είπε...

Αν ανοίξει το Δίχτυ και με καταπιεί;
Τi θα υποθέσεις;
Oti brikes kati kalitero gia na pernas tin ora sou. Kai mallon tha xaro.
Τi θα ελπίσεις;
Na einai kalos o logos tis apousias sou.
Τi θα χάσεις;
Mia endiaferousa matia aftou tou kosmou. Τi θα κερδίσεις;
Me tin apousia sou? Tipote.

ΤI ΕΊΜΑΙ ΓΙΑ ΣΈΝΑ;
Mia parea, me tin opoia mou aresei na pernao ta bradia mou.
ΤI ΕΊΣΑΙ ΓΙΑ ΜΈΝΑ;
Mallon elaxista perissotero apo ena sxolio.

Μαύρος Γάτος είπε...

Παιδιά με συγκινήσατε πολύ με τα εγκάρδιά σας λόγια. Όχι, φίλη μου ViSta, για να αρχίσω από το τέλος, δεν είσαι ένα απλό σχόλιο. Είσαι μια φίλη, που ποτέ δεν έχω συναντήσει, που δεν έχω δει, που ζει μακριά, αλλά που αισθάνομαι πολύ κοντά μου.

Μαρία αρραβωνιάρα μου Κρητιτσά είειειειειεσαι; Καήηηηηηκαμε. Θα μας κυνηγάνε με τσι κουμπούρες οι Κρητικάααααατσι έτσι τσε την κάαααανουμε οι Γάααατοι
Σ;))))))))))

Ανώνυμη, Αμάντα, ευχαριστώ πολύ για το γλυκό σχόλιο
Σ:))))))))))

Τσάκα Καν, κάνεις λάθος στην συνομοταξία!
Σ;))))))))))

Northaura, Λάκη, αυτό που χαίρομαι πιό πολύ με το Ημεροδίχτυ μου είναι που γνωρίζω συνέχεια αξιόλογους ανθρώπους σαν εσάς, που σας αισθάνομαι σαν καλούς μου φίλους, χωρίς να σας ξέρω παρά ελάχιστα. Και, Λάκη, νομίζω ότι η δικτυακή εικόνα των περισσότερων δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, όσο και να προσπαθούν ίσως κάποιοι για το αντίθετο ... Η δικτυακή παρουσία είναι πολυδιάστατη.
Σ:))))))))))

Απαλό μου Χνούδι, την γλυκιά μου καληνύχτα. Αύριο έχω ετοιμάσει σπέσιαλ τραγούδι, περιμένω να μού πεις.
Σ;))))))))))))

Oldskipper, σε άφησα τελευταίο, γιατί το αυριανό τραγούδι, φίλε μου, που δεν υπάρχει φυσικά περίπτωση ποτέ των ποτών να γίνεις ...εραστής μου, μια και προτιμάμε και οι δυό μας τις ψιψίνες, λοιπόν το αυριανό τραγούδι, είναι αφιερωμένο σ'εσένα. Σού λέω μόνο: Hisse et Ho, Santiano!

Καληνύχτα παιδιά, ευχαριστώ και πάλι για την αγάπη σας. Μού είναι πολύτιμη.
Σ;))))))))))))))))))))))))))))))))))

Rodia είπε...

Ε, λοιπόν η παρατήρησή μου ότι οι μπλογκόσφαιροι(πυροβολημένοι γαρ!) αλληλοεπηρρεάζονται βγαίνει αληθινή!
Σήμερα (χθες δλδ) όπου κι αν πήγα, όλο μαυρίλες συναντησα...

Γατούλη, δεν θέλω να σχηματίζω εικόνες, το γραφω και το ξαναγράφω.. εδώ λέω να κάνω μια εξαίρεση.. να προσπαθήσω να σκαρώσω μια εικόνα:

Για μένα λοιπόν, είσαι ένα μαύρο γατάκι, ίδιο με αυτό που βρήκα ένα μεσημέρι στο χαλάκι της πόρτας μου και, ενώ ήθελα να το πάρω μέσα στο σπιτι, η μάνα μου δε με άφησε. Από τότε θυμάμαι το λυπημένο σου βλέμμα και στενοχωριέμαι...

Τι είμαι για σένα; Μα.. ένα δεντράκι!
(και.. ευτυχώς που δεν είσαι σκύλος δλδ)

:-)

raffinata είπε...

καλημέρα μικρό γατί ;)
ο λαός απαιτεί απάντηση σε επόμενο ποστ: τι είμεθα για σένα; τι θα σου λείψει αν φύγεις ή αν φύγουμε;

Λαμπρούκος είπε...

Είσαι ένα μαύρο βρωμόγατο που εσχάτως μπορεί να έχει και τη νόσο των πουλερικών.

Ούστττττ...

Mikrouli είπε...

Γατούλη βάστα γερά!
Η παντοδυναμία των τετράποδων και επτάψυχων όντων έχει προ πολλού αποφασιστεί!!!

Ακολουθεί ποιητικός λόγος:
-------
Μαύρος γάτος σεριανά
σε κεραμίδια ξένα
Μα είναι η πρώτη του φορά
που έμεινε με μένα!

Όλο χαδάκια απαιτεί
και γουργουρίζει νυσταγμένα
τα μάτια κλείνει στην αυλή
τα έχει όλα πια χεσμένα!

Είναι αστέρι το παιδί
και μοιάζει με αράπη
το 'χει το χάρισμα πολύ
σκορπάει την αγάπη!

Αφιερωμένο εξαιρετικά!
;0)

Markos είπε...

:)
Πάντως για μένα είσαι κάτι που λείπει!!!!
Ξέρεις πόσα ποντίκια κάνουν πάρτυ στο υπόγειο και κάθε μέρα φωνάζω, ένα γάτο ρε παιδιάαααααααα
:)

Χιούμορ βέβαια....

Τι είσαι για μένα;
Μια ευφυής προσωπικότητα που αποκαθιστά (μαζί με όλους όσους ξέρω)τις ισορροπίες μέσα μου.

Αν δεν είχα και σένανε (...και σένανε και σένανε και σένανε, όλες και όλους τέλος πάντων εδώ μέσα....[μη παραξηγηθούμε κιόλας :- )] )
τι θα ήμουν στη γηηηηη
μπορεί αλήτης νάμουνα
νάχα καταστραφείειειειειειει

To άσμα συνειρμικά, άλλωστε απόκριες έχουμε ας ευθυμούμε..
Την Καλημέρα μου

Marialena είπε...

Αχ βρε Γατούλη, ανεβάζεις τέτοια διαμάντια εν τω μέσω της νυκτός που κάποιοι από εμάς έχουμε πάει για άλλα και χάνουμε τη σπίθα της στιγμής. Ας είναι, η έμπνευση δεν έχει ώρα...
Αν ανοίξεις τα φτερά σου για αλλού θα λυπηθώ αλλά και θα χαρώ για σένα. Θα έχω πάντα τη γλυκιά ανάμνηση των λόγων & των τραγουδιών σου και των συναισθημάτων σου αποτυπωμένη κάπου βαθιά και θα χαρώ που άφησες το αποτύπωμά σου στη ψυχή μου.
Όσο για μένα δεν έχω κλείσει αυτό το κεφάλαιο στη ζωή μου γι' αυτό και έχω πολλά ακόμη να κάνω... Δεν θέλω να είμαι μόνο λέξεις, είμαι και άνθρωπος που θέλει και πραγματικά ερεθίσματα και εικόνες, γι' αυτό και θα ονειρεύομαι ότι θα τα ζήσω, θα τα πραγματοποιήσω...
Σε αναμονή του τραγουδιού που μας υποσχέθηκες για να συνοδεύσει το τριήμερο, καλημέρααααα, Μ. ;-}

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα ξανά!

Ευχαριστώ για όλα τα καλά λόγια και τις αφιερώσεις, αλλά πιό πολύ απ'όλους τον Λαμπρούκο! Συκοφαντίες φίλε μου προβοκάτσια των σκύλων. Αποκλείεται γάτα να κόλλησε κάτι τόσο ...πουλερικό.

Μικρούλι μου, Σ:))))))))))))))

Μάρκο φίλε μου, Σ;))))))))))))))))

Μαρίνα αειθαλές και περήφανο δέντρο,
Σ:))))))))))))))))))

Ποπάκι δεν την κάνω με τίποτα! Εδώ δημιουργήσαμε τέτοια παρέα, δεν την χάνω!
Σ;))))))))))))))))))

Μαράκι έρχεται!!!
Σ;))))))))))))))))))

Δόνια Μαριαλένια τρέχω να το ποστάρω για να το πάρετε μαζί σας το Σ-Κ-ΔΕ!

ΣΑΛΠΑΡΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!! ΦΥΓΑΜΕ!!!!!!

Σ;)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Unknown είπε...

Καλά, έχεις εσύ υπαρξιακές αναζητήσεις και θες να στις λύσουμε εμείς για να μην το κουράσεις;;;

:ppp

Μαύρος Γάτος είπε...

Μαρίνα μου, επίσης ήθελα να πώ ότι δεν είχα αρνητική διάθεση όταν το έγραφα αυτό! Είναι ενδιαφέρον ότι ΕΣΥ το είδες με αυτό το πνεύμα, ίσως επηρεασμένη από τα προηγούμενα που είχες δει...


Darth δεν ακούω τι λές, κάνουν θόρυβο οι γάμπιες και τρίζουν οι φλόκοι, άσε τον Άνεμο!!!! Στείλε μου SMS στο κινητό... Σ;)))))))

Ναταλία είπε...

Γνωρίζω μόνο μικρές ηλιαχτίδες που σκαρίζουν από χαραμάδες της ψυχής σου...

Όσες εξέθεσες στη δική μου διάθεση και τη δική μου ερμηνεία τιμώντας με....

Αν χαθείς πριν γνωρίσω αυτό που κρύβεται πίσω από τις λέξεις θα λυπηθώ...

Γιατί θα χάσω μια ψυχή που μέσα από τις αράδες που άπλωνε εδώ, δεν θα βρίσκω στιγμές δικές μου, συναισθήματα δικά μου..Κάποια που ίσως κι εγώ από ανάλογες γραμμές έχω καταθέσει μα κυρίως κάποια άλλα που ποτέ δεν βρήκα το θάρρος να τα ξεμπροστιάσω πρώτα στα δικά μου τα μάτια και μετά σε κοινή θέα....

Είσαι μια ψυχή που θα μπορούσες να είσαι εκείνος που δεν μου απάντησε ποτέ σε όλα μου τα "Γιατί"...

Είσαι ένας άνθρωπος ανάμεσα σε τόσους άλλους που φοβήθηκαν και παρέμειναν ξένοι, που δέχτηκε να περπατήσει έστω και παράλληλα με τη δική μου πορεία, έτσι απλά για να μου θυμίζει ότι δεν είμαι μόνη....

Αν θα ήσουν χαρούμενος που θα έφευγες από εδώ, θα χαιρόμουν κι εγώ ειλικρινά για σένα...

Σημασία έχει ότι δεν ήσουν τίποτα για μένα, κι έγινες κάτι...

Και γιαυτό και μόνο το λόγο σε ευχαριστώ....

Μαύρος Γάτος είπε...

Πυργοδέσποινα, Σ:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Καλό τριήμερο!

Ανώνυμος είπε...

τιμώρησέ την ρε τη βρόμα.
πήγαινε με όλες και πάρε την τηλέφωνο και πες της τής καριόλας: με αυτήν τσακ αριθμός πάρε να μάθεις πως το κάναμε, με εκείνην τσακ αριθμός πάρε τηλέφωνο μωρή να μάθεις πώς της την έχωσα. κανονικά. αντρικά. με όλες - και με το (πλέον) τσόκαρο- εκτός από αυτήν, για να μη σε καταστρέψει και για να μην εισχωρήσεις στο κλαμπ μας. καταλαβαίνεις; ε, και μετά ρε μαλάκα, άμα έχει ψυχολογικά, τι ψάχνεις...έρωτα;

Μαύρος Γάτος είπε...

Φίλε σαλτάρω είχα δίκιο που σε πίστεψα. ¨Επιασες πάλι την ουσία. Άμα έχει ψυχολογικά, τι να ψάχνεις, έτσι ακριβώς είναι. Γι αυτό άλλωστε και (την) χώρισα.

Αλλά δεν έχω καμμιά διάθεση για "εκδίκηση". Έχω πλέον λυτρωθεί απόλυτα, μετά τα τελευταία γεγονότα που προφανώς διάβασες, και δεν ξαναασχολούμαι με το άτομο.

Γεμάτος είναι ο κόσμος με γυναίκες, και οι ανταγωνιστές όλο και λιγοστεύουν...

Καλό βράδυ κ να έρχεσαι, σε περίμενα.

hardrain είπε...

καθυστερημένα το είδα αυτό...

επίτηδες, δεν διάβασα τι έχει γραφτεί στα σχόλια, μπας και μου χαλάσουν τη γιορτινή διάθεση που μου έδωσε. Ναι, γιορτινή.

Σαν εκείνες τις γιορτές που κάνουμε κάποτε μονάχοι για τον εαυτό μας, πήγαινοντας σε ένα καλό εστιατόριο να κεράσουμε τον εαυτό μας ένα θεσπέσιο έδεσμα κι ένα άριστο κρασί, έτσι γιατί τα αξίζουμε, το ξέρουμε και δε μας νοιάζει-εκείνη τη στιγμή- αν δε το ξέρει ολάκερο το σύμπαν.

Στην υγειά σου Μάυρε Γάτε. ;-)

Μαύρος Γάτος είπε...

Στην υγειά σου συνάδελφε (Ράδιο)Πειρατή!!!!

Σ;))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ναταλία είπε...

Τις απαντήσεις στην πρώτη σου ερώτηση τις πήρες.....
Μήπως είναι ώρα να απαντήσεις και στο δεύτερο ερώτημά σου;

Και σε παρακαλώ...μην κάνεις άλλες τέτοιες ερωτήσεις. Τους τοίχους του πύργου μου τους έχτισα με πέτρα να μην περνάει τίποτα.

Ανοίγεις τρυπούλες όμως....και με βρίσκω πολλές φορές σε θέση άμυνας....

Κι αν δεν ήμασταν τόσο ξένοι ίσως να έλεγα και περισσότερα. Με φόβο όμως να μην παρεξηγηθούμε θα σιωπήσω.... Θα επανέλθω όμως...με λέξεις γραμμένες....