7 Μαρ 2006

Ω, ΤΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ, ΝΑ ΜΕ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ (ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ)




Χτες το βράδυ άφησα στον "πιτσιρίκο" ένα σχόλιο, στο post του που μιλούσε για την χαμηλή αναγνωσιμότητα των Ελληνικών blogs, και για την "Αλέξα" (Alexa), που είναι μιά μηχανή δικτυακού tracking, παρακολούθησης traffic, και προώθησης διαφημιστικών δεδομένων και προγραμμάτων (adware) (σιγά μην τού βάλω και λινκ, έτσι κι αλλιώς εύκολα θα το βρείτε, αν θέλετε).

Δεν κράτησα αντίγραφο, το σχόλιό μου έλεγε περίπου τα εξής:


"Χαίρομαι που ερωτεύτηκες παράφορα την Αλέξα, αν και μού φαίνεται κάπως περίεργο, μιά που είναι γνωστό ότι δεν ξυρίζει τις μασχάλες της, και είναι και σκύλα, κι όλο θέλει να κάνει κακό στην κακομοίρα την Κρύσταλ, και να της φάει και τον JR. Παρ'όλα αυτά χαίρομαι, γιατί έτσι μπορώ να την πέσω ανενόχλητος στην Λένα Αρώνη, που πήγαινες να μού την φας, παλιόπαιδο."

Λοιπόν, περίμενα, περίμενα, άρχισαν να φαίνονται μεταγενέστερα σχόλια, το δικό μου όμως το έφαγε η μαρμάγκα.

Ο πιτσιρίκος με είχε διαβεβαιώσει ότι τα μόνα σχόλια που κόβει με το moderation είναι αυτά που θίγουν τρίτους. Επειδή δεν θεωρώ ότι το σχόλιό μου έθιγε κανέναν, βρίσκω την λογοκρισία του Πιτσιρίκου απαράδεκτη. Ξέρω πως η Λένα Αρώνη είναι παντρεμένη η κοπέλα με παιδί και δεν έχω φυσικά κανέναν σκοπό "να της την πέσω", απλά πείραξα τον Πιτσιρίκο που είχε σε παλιότερο ποστ εκδηλώσει τον θαυμασμό του γι'αυτήν, τον οποίο συμμερίζομαι. Είναι φανερό νομίζω ότι στόχος του σχολίου μου δεν είναι η Λένα, αλλά να επικρίνω την , κατ'εμένα, υπερβολική του ενασχόληση και ανάλωση με τους αριθμούς και την "επιτυχία".

Έστειλα λοιπόν δεύτερο σχόλιο, το οποίο αντιγράφω (πάλι περίπου) εδώ, μια και το έφαγε κι αυτό η μαρμάγκα:

"Λυπάμαι που λογόκρινες το σχόλιό μου.
Επιβεβαιώνεις έτσι τις επιφυλάξεις μου.
Κρίμα."

Ξανά, κρίμα.
Μαύρος Γάτος


22 σχόλια:

A.F.Marx είπε...

Αν σε παρηγορεί, δεν είσαι το μοναδικό θύμα λογοκρισίας.
Τού άφησα κι εγώ ένα σχόλιο στο ποστ του για τα ΟΣΚΑΡ και τα "τρία" που πήρε τελικά το brokeback mountain:
«Στρώσε τον κώλο σου κάτω να γράψεις κάτι καλό και μη μας ζαλίζεις τον έρωτα με αστειάκια επιπέδου Κ.Ψ.Μ»
Θα μου πείς, ότι το ήμουν ασεβής προς το θείο πρόσωπο του θεϊκού blogger , οπότε καλά έκανε και έκοψε το σχόλιο...
Άντε από κει με τη ρόμπα...

Μαύρος Γάτος είπε...

Avellaneda, εγώ απολύομαι από μόνος μου, και από σχολιαστής, και από αναγνώστης του. Αρκετά!

Μαρξ, δεν είμαι gay, αλλά παρεμπιπτόντως, απαράδεκτο και το σημερινό του αυτό χυδαιογράφημα.

Τρίτη φορά, κρίμα.

3:42 PM

JustAnotherGoneOff είπε...

AXAXAXAXA! Κι εσύ Μαύρε Γάτε;

Ακόμη να μάθεις από τους "ακριβοθώρητους" των Ιστολόγιων που έχουν κάνει το πεδίο αυτό "εξαρτώμενο" από lifestyle (και πολύ "free" έντυπα, πεδίον, παιδίον και πΑΙΔΟΙΟΝ) για αναγνώστες που ακόμη βρέχουν το σώβρακό τους;

Έλεος, τώρα ανακάλυψες την Αμερική; Χαίρομαι πάντως που συνέρχεσαι σιγά, σιγά... να ξέρω δηλαδή αν θα σε διαβάζω πιο συχνά.

Marialena είπε...

Δον Γάτε μου, νόμιζα πως μου συνέβη μόνον εμένα όταν του άφησα ένα σχόλιο και επιστρέφοντας δεν το ξαναβρήκα (που ΔΕΝ έθιγε τρίτους) και νόμιζα πως με γελάσαν τα ματάκια μου και είχα οφθαλμαπάτες και τέτοια άλλα φαινόμενα στο ταραγμένο μου μυαλό. Όμως βλέπω πως είναι πάγια η τακτική του εν λόγω, να "ξεσκαρτάρει" την ήρα από το στάρι που λένε. Αν λοιπόν το καλοδιάθεατο σχόλιό μου ήταν παρείσακτο & ανεπιθύμητο από κάποιον που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα κλπ (εκείνος είπε τα καθέκαστα στη συνέντευξή του), τι να κάνουμε ας τον αφήσουμε στην ησυχία του, να απολαμβάνει το είδωλό του στον καθρέπτη ως άλλος Άδωνις! Μ.

Ανώνυμος είπε...

Πάρα, μα πάρα πολύ αργά,ξυπνήσατε μάγγες και μάγγισες!

Βασιλική Παπαδημητρίου είπε...

να πω και ΄γω τον πονο μου?... εμενα να δειτε τι κοψιμο (και ραψιμο μην σας πω...) εχουν φαει σχολια μου (οχι ομως στον εν λογο κυριο.. να εξηγουμαι..).
παντως επειδη ειμαι νεα στα πραματα και δεν ξερω νομους και κανονες (που γιατι και ποιος τους εβαλε??) ειπα οκ παμε παρακατω...
δεν μπορει να με κοψουν οοολοι, καποιος θα βρεθει να μιλησει και μαζι μου βρε παιδι.... και βρεθηκε! δοξα τον θεο! οποτε μην σπαταλατε σαλιο για αυτους!!! αφηστε τους και στο τελος? αυτοι θα ειναι οι λιγοι και 'μεις? οι πολλοι...!!!!!
(ευχαριστω για τον χωρο...
ουφ ξαλαφρωσα...!!!)

Marialena είπε...

@ j mc manus: Καλησπέρα αγαπητέ! Κάλλιο αργά παρά ποτέ... αλλά κρίμα κιόλας! Με χαλάνε τέτοιες συμπεριφορές, απ' όποιον και απ' όπου αν προέρχονται και για οποιονδήποτε λόγο πέραν της αντίληψής μου. Πάμε παρακάτω, Μ.

raffinata είπε...

δεν έχει τύχει να μου κόψει κανείς σχόλιο μέχρι τώρα, αλλά και να γίνει,,,, χουέστηκα ;))

Μαύρος Γάτος είπε...

Μαράκι εμείς είμεθα οξύθυμοι Γάτοι και δεν σηκώνομεν μύγα επί του Σπαθίου μας, και αναιδείς λογοκριτές Πιτσιρίκους επί της πένας μας.

Να ρίξω τώρα τον Ύμνο ή αύριο;

Σ;))))))))))))))))))))))))))))

Μαύρος Γάτος είπε...

Ρε παιδιά, Vasiliki, McManus, Μαριαλένα, Justanother, το βρίσκω φριχτό να κόψω σχόλιο! Δηλαδή τι το κάναμε το blog, για να αυτολιβανιζόμαστε και να μας λιβανίζουν , και ό,τι δεν μας αρέσει να το διαγράφουμε; Χάνει κάθε νόημα το θέμα. Και δείχνει πολλά γι'αυτόν που το κάνει...

Ένα μόνο σχόλιο μπήκα στον πειρασμό να κόψω, κι αυτό ήταν χυδαίο, και τελικά ΔΕΝ το έκοψα. Και καλά έκανα. Ακυρώνονται αυτά που ακούσαμε προφορικά; Γιατί να ακυρώνονται αυτά που ακούγονται εδώ μέσα;

Καλό βράδυ σε όλους. Κανείς δεν είναι τέλειος. Ούτε φυσικά και ο Πιτσιρίκος. ¨Εχει όμως καλλά στοιχεία. Αλλά φαίνεται πιά καθαρά ότι η πλάστιγγα γέρνει σαφώς προς την άλλη μεριά... Εγώ τον είχα πιστέψει ότι όντως το moderation το έχει για να "προστατέψει" τρίτους (ό,τι και να σημαίνει αυτό). Φάνηκε ξεκάθαρα ότι το έχει για να βουλώνει στόματα.

Δεν ξαναασχολούμαι μαζί του! Ξανά καλό βράδυ.

Σ;))))))

funEL είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΛΙΟΓΑΤΕ ΜΑΥΡΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ.
ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑ.

ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗ ΤΗΝ ΚΟΨΕΙΣ ΣΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΣΜΟΣΦΑΙΡΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΚΡΥΑ ΟΙ ΥΠΕΡΓΗΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΟΙ


ΜΑΚΡΥΑ ΕΙΠΑΜΕ ΛΕΓΟΜΕ ΟΜΙΛΟΥΜΕ

(ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΑΛΕΞΑ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ?

Μαύρος Γάτος είπε...

Πού είσαι ρε αδερφέ Funel;

μού έλειψαν οι Ευλογίες σου και τα Τέσλα σου

=ευλόγησον+, γέροντα

funEL είπε...

EEEE?

ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟ ΦΩΣΤΗΡΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ...

ΕΙΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΉ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΝΟΤΑ, ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΕΝΑΣ.

funEL είπε...

Ιλλουμινάτα μαυρόγατε. τελευταίως σε πιάσαν τα σιωνιστικά ρομαντικά σου με ποιήματα και βολτούλες σε παλαιούς έρωτας.
Εμείς ως Τάγμα δεν θέλουμε να μπαχαλέψουμε το συναισθηματικόν κλίμα καθότι κυκλοφορούν και κορασίδες. Γι αυτό και σιωπούμε.

Μαύρος Γάτος είπε...

Τώρα όμως , Γέροντα, μετά το βιντεάκι που είδα, βάρβαρο μεν, ξεσηκωτικό δε, πώς θα πάω να κοιμηθώ, ο εργένης ο Γάτος;;;;; Εεεε;;;;;

Ρίξε κανένα τέσλα να συνέλθω λίγο

+ευλόγησον+

funEL είπε...

εις τα κεραμύδια τέκνον, εις τα κεραμύδια. Περίμενε και θα ρίξουμε ΤΕΣΛΑ βλογιοκομένο.

btw το αποκαλυπτικό βίδεον δίδει την απάντηση γιατί το νινί σούρνει στόλους από κοσμοσφαίρας. Αντιβαρυτικόν εξάρτημα μεταφοράς προσωπικού. Αν σουτύχει κάτι τέτοιο δεν ξεκολάς... ρώτα και τον γέροντα που ξέρει...

+γεροντοευχάς+

Xνούδι είπε...

Εχμ... τώρα εγώ πειράζει να πω μια απλή καληνύχτα;;;;

Kαληνύχτα γατούλη και αν θες να το σβήσεις το σχόλιο, δεν πειράζει καλό μου. Της μοδός είναι από ότι βλέπω (έλα πλάκα σου κάνω):-ΡΡΡΡ

Φιλιά :-))))))))))))))))

Μαύρος Γάτος είπε...

Πού είσαι γλυκό μου χνουδάκι;;; Είναι η ώρα μας...

Όμως εγώ απόψε είμαι χώμα... πάω για ονειροταξίδια....

καλό βράδυ!

Σ;))))))))))))))))))))))))))))))))))))

hardrain είπε...

“who is this fucking pitsirikos? Do not disturb me with retards please”

A quote from King Lear by William Shakespeare –the beginning of the lost chapter.

Μαύρος Γάτος είπε...

Σ:))))))))))))))))))))))))))))))
Καλημέρα Κύπρος!

lemon είπε...

Μαύρε γάτε, δεν διαβάζω τον πιτσιρίκο διότι μου έχει δώσει μια αίσθηση σνομπαρίας απο την πρώτη στιγμή, και αν είχα ξεκινήσει μ αυτόν πρώτα, δεν θα είχα ασχοληθεί καθόλου με τα βλογς.
Η πρώτη επαφή μου ήταν ο Thas και η Μιραντολίνα (!+!), και μετά όλοι εσείς οι υπόλοιποι, οι καθημερινοί μου, οι φίλοι μου, που βιάζομαι να γυρίσω απο τη δουλειά για να σας δώ, που αργω να πάω για ύπνο και ξυπνάω χάλια το πρωί γιατί δεν μου φτάνει ο χρόνος να περάσω απο όλους...
Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή-και αν σας νοιάζει η ψυχανάλυσή μου, αλλά νιώθω υπέροχα με το καινούριο παιχνιδάκι μας-τα βλογς, και που έχω όλους εσάς δίπλα μου, και σε καμιά περίπτωση δεν ένιωσα ενοχλητική, παρείσακτη ή κατώτερη απο κάποιον εδω μέσα :)
Πριν λίγο που του έριξα μια ματιά, παρατήρησα κάτι-που δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο, αλλά ταιριάζει με την περιγραφή του που δίνετε παραπάνω : στα 2-3 ποστ που διάβασα, δεν απαντάει σε κανέναν εκτός απο τον...κύριο Δήμου...

JustAnotherGoneOff είπε...

Μαύρε Γάτε (το νικ σας μου κάνει κάτι σε Μαύρο Καυλί, μπουχαχαχα) ακόμη κι εγώ δεν σβήνω ένα αθλιότατο σχόλιο που λογοπαίζει το όνομα του ιπτάμενου νησίου του Ιωνάθαν Σουίφτ με τη συμπαθή τάξη των ομοφυλόφιλων. Ήθελα να το σβήσω, αλλά μετά σκέφτηκα: άστους να αυτοεξευτελίζονται. Το 'πε καλύτερα ο Όσκαρ Γουάιλντ (α, τον μπούστη), "καλύτερα να ασχολούνται μαζί σου να λένε κακό λόγο παρά να λένε απολύτως τίποτα για σένα" (κάπως έτσι). Όσο για τον επίμαχο "Αλέξιο", η ρήση δεν έχει εφαρμογή πάνω του διότι είναι ο Χάρης Ρώμας της ελληνικής μπλογκόσφαιρας. Θα μπορούσε να λέει: "είμαι η αρσενική Αλίκη του Διαδίκτυου". Χα!