28 Φεβ 2006

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ

Ο κύριος στην φωτό δεν είναι (προφανώς) η Αγάπη
είναι ο Έρωτας
δείτε αν θέλετε και το αμέσως προηγούμενο ποστ
με τα σχόλιά του
δείτε και το τραγούδι του Τονίνο

Ο Ύμνος της Αγάπης
του Αποστόλου Παύλου

Μετάφραση: Μαύρος Γάτος
(κατά τα άλλα εντελώς άθεος)


Αφιερωμένο σε όλους τους αγαπημένους
μου φίλους


1 Κι αν μιλώ τις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη, γίνομαι ένας τέντζερης που θορυβεί, ένα κύμβαλο που αλαλάζει 2 κι αν μπορώ να προβλέπω το μέλλον, κι αν λύσω όλα τα μυστήρια, και αν αποκτήσω όλην την γνώση, και τόση πίστη, ώστε να μετακινώ ακόμα και βουνά, αν δεν έχω αγάπη, δεν είμαι τίποτα 3 και αν απαρνηθώ όλα μου τα υπάρχοντα, και παραδώσω το σώμα μου να καεί, αλλά δεν έχω μέσα μου αγάπη, τίποτα δεν κερδίζω.

4 Η αγάπη είναι μεγαλόψυχη, ευγενική, η αγάπη δεν φανατίζεται, δεν επαίρεται, δεν είναι ακατάδεκτη 5 η αγάπη δεν ασχημονεί, δεν είναι συμφεροντολόγα, δεν χάνει τον έλεγχο, δεν σκέφτεται το κακό 6 δεν χαίρεται για την αδικία, πανηγυρίζει για την αλήθεια 7 όλα τα ανέχεται, όλα τα θεωρεί δυνατά, πάντα ελπίζει, τα πάντα υπομένει.

8 Η αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει, ακόμα κι αν όλες οι προφητείες διαψευστούν, ακόμα κι αν όλες οι γλώσσες σβήσουν, ακόμα και αν όλη η γνώση χαθεί.

9 Λίγα γνωρίζουμε και λίγα μπορούμε να προβλέψουμε 10 όταν όμως έρθει το όλον, τα μερικά θα ξεχαστούν. 11 όταν ήμουν παιδάκι, σαν παιδάκι μιλούσα, σαν παιδάκι σκεφτόμουν, παιδάκι με θεωρούσαν. όταν όμως έγινα άντρας, απέβαλα κάθε τι παιδικό.

12 Παρόμοια, μόλις που διακρίνουμε το αίνιγμα, μέσα από έναν καθρέφτη, αλλά, όταν έρθει η ώρα, θα το αντικρύσουμε πρόσωπο με πρόσωπο. τώρα, δεν γνωρίζω παρά ένα μέρος της αλήθειας, τότε, θα την γνωρίσω σε βάθος.

13 Τώρα όμως, δεν απομένει παρά η πίστη, η ελπίδα, και η αγάπη, αυτά τα τρία

και το πιο σημαντικό απ' όλα, είναι η αγάπη.


από την Καινή Διαθήκη

Α΄ προς Κορινθίους επιστολή, κεφ.ΙΓ

7 σχόλια:

isos είπε...

Tο κείμενο είναι επικίνδυνο να παρερμηνευτεί για αυτό πρέπει να ξέρομε για πια "Αγάπη" μιλάμε..

isos είπε...

Ακόμα και σε αυτή την «μετάφραση» του κειμένου της προς Κορινθίους επιστολής ….

Marialena είπε...

Καλημέρα! Δεν θα συμφωνήσω με τον Isos, γιατί η αγάπη από μόνη της δεν μπορεί να είναι ποτέ επικίνδυνη. Επικίνδυνοι είμαστε όλοι εμείς με τον τρόπο που ερμηνεύουμε το υπέρτατο αυτό συναίσθημα. Ο Άγιος Παύλος, μιλούσε για την πανανθρώπινη αγάπη, αυτή που μας αφορά όλους και όχι αυτή που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μας, την εγωϊστική και τη λειψή-την ουτοπική στην τελική. Γι' αυτό και ακόμα δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε και να συλλάβουμε το νόημα της αγάπης κατά τον Α. Παύλο.
Δεν πειράζει, τουλάχιστον ας το συνειδητοποιούμε αυτό. Φιλιά, Μ.

Xνούδι είπε...

Συμφωνώ με Μαριαλένα (γεια σου κοριτσάκι!).

Αίσθημα μεγαλειώδες και τυχερός όποιος έτσι, μπόρεσε να το νιώσει.

Καλησπέρα γατούλη :-)

northaura είπε...

γατούλη σε ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση. δε χρειάζεται να είσαι πιστός για να υποκλίνεσαι σ'αυτή την επιστολή...τα 'χω χαμένα μάλλον αυτόν τον καιρό καλύτερα να μη μιλάω για αγάπη [ειδικά τώρα που γράφω το σχολιάκι κι είμαι και μεθυσμένος]

υποκλίνομαι πάντως-στους γάτους φύσει-σε εσένα φύσει επίσης, αλλά με τον τρόπο που σκιαγραφείς εσύ
[συγχωρέστε τα πολλά λόγια-είμαι μεθυσμένος]

northaura είπε...

υστερόγραφο: το γαμημένο mondo difficile έχει στοιχειώσει τα αυτιά μου, καιρό τώρα

Ανώνυμος είπε...

Blue topaz ring will certainly be thpmas sabo your best option if you are intended to thomas sabo jewellery include a ring into your gemstone jewelry collection. cheap thomas sabo charms Either if you wish to wear the ring on a special occasion or thomas bracelets wear this sort of ornaments on a daily basis, silver charm carriers it is up to your account. Blue thomas sabo necklaces topaz ring can ensure you that you will attract every person.