5 Φεβ 2006

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ! ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ!

This is NOT the prophet
This is a lunatic fanatic who thinks he serves the Prophet
the Prophet never said "kill and you'll go to Heaven"
he said "suffer for my faith, and you'll go to Heaven"...
(τα δώδεκα επίμαχα σκίτσα με τον Προφήτη Μωάμεθ μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ )


(συνέχεια του ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ Ν'ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ, ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΣ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ Θ'ΑΦΗΣΕΙΣ )

"Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λές"

ΔΕΝ το είπε ο Προφήτης. Ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός το είπε. Άλλο ποιός το εφάρμοσε...

Αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα ασύγκριτα. Το Ευαγγέλιο στην Δύση δεν είναι Νόμος του κράτους. Στην Σαουδική Αραβία, στο Ιραν, στο Σουδάν, Νόμος είναι το Κοράνι.


Οι φανατικοί, δεν είναι ο κανόνας στον μουσουλμανικό κόσμο. Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΡΕΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Αλλά οι λίγοι φανατικοί είναι πάντα που κάνουν την διαφορά. "Φιλήσυχοι" ήταν και οι Γερμανοί που υπέθαλψαν τον Χίτλερ. Το Κοράνι, είπε κάποιος στα σχόλια, δεν λέει πουθενα να φοράνε οι γυναίκες μπούρκες. Μάλλον τότε θα είναι η ιδέα μου ότι στο Ιράν, αν είσαι γυναίκα και δεν την φοράς, σε συλλαμβάνει επ'αυτοφόρω η αστυνομία στο δρόμο .

Αλλά δυστυχώς ΔΕΝ είναι η ιδέα μου... ΣΤΟ ΙΡΑΝ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΣ ΜΠΟΥΡΚΑ, ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΣΑΙ, άσχετα με τα πιστεύω σου ή την θρησκεία σου, και άσχετα με το τι λέει και τι δεν λέει το Κοράνι.

Ούτε το γερμανικό σύνταγμα του μεσοπολέμου έλεγε πουθενά ότι οι Άριοι είναι η Υπέρτατη φυλή κια ότι οι Εβραίοι, οι Τσιγγάνοι, και άλλοι, θα έπρεπε να ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ. Αυτό δεν εμπόδισε ούτε τα κρεματόρια του Άουσβιτς ούτε τον Β' παγκόσμιο πόλεμο.

Ελευθερία είναι να μην καταπατάς την ελευθερία του Άλλου. Προσβλήθηκαν οι μουσουλμάνοι, λέει, σε όλον τον κόσμο, γιατί απεικονίστηκε ο Προφήτης, ενώ απαγορεύεται από το Κοράνι. Απαγορεύεται όμως και οι γυναίκες να κυκλοφορούν ξέσκεπες! Μήπως πρέπει όλες να φορέσετε μπούρκα για να μην τους προσβάλλετε;


ΔΕΝ είναι καθόλου "αδύναμοι". ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, θα σας το επέβαλλαν, διά ροπάλου μάλιστα. Όπως το κάνουν, στο Ιράν, στην Σαουδική Αραβία, στο Σουδάν, δεν ξέρω πού αλλού, όπως το έκαναν στο Αφγανιστάν επί Ταλιμπάν. Θέλετε, οι γυναίκες, να τους χαρίσετε την... ελευθερία να μην αντικρύζουν το πρόσωπό σας στο δρόμο και... προσβάλλεται η πίστη τους; Γιατί να τους χαρίσετε την ελευθερία να μην τολμάμε να μιλήσουμε για τον Προφήτη; Γιατί τους χαρίσαμε την ελευθερία να επικηρύξουν το κεφάλι του Salman Rushdie; Αν υποχωρήσουμε, αύριο θα θέλουν την ελευθερία να σφάξουν τους Απίστους- Γκιαούρηδες.

Γκιαούρης δεν σημαίνει "χριστιανός" ή "Έλληνας". Σημαίνει "άπιστος". Και το "σφάξτε τους απίστους" δεν το λέει το Κοράνι, όχι. Ίσα ίσα, που το Κοράνι είναι σχετικά ανεκτικό στον Άλλο. Όπως και δεν έλεγε, το Κοράνι, στους Ταλιμπάν, να βιάζουν και να τεμαχίζουν τις γυναίκες που έδειχναν απείθεια στους νόμους τους...


Αν μείνουμε σπίτια μας, αν αδιαφορήσουμε, αν δεν πάρουμε θέση, σε λίγο θα φορέσουμε όλοι μπούρκες. Αν όχι σε λίγο, δεν θ'αργήσει και πολύ... Κι αν όχι μπούρκες-φακιόλια, τότε καλύπτραν παπικήν - καουμπουκήν. Γιατί όσο πιό πολύ μένουμε αμέτοχοι, τόσο πιό πολύ ευνοούμε και ενισχύουμε τον φρικτό διπολισμό.

Δεν είναι καθόλου ευχάριστο, αλλά έτσι είναι. Κάποια στιγμή πρέπει να διαλέξεις το λιγότερο χειρότερο.

Κάποιος είπε πόσα "ΑΡΝΙΕΜΑΙ" από το σημερινό μου ποιήμα πρέπει να αναιρέσω για να πάρω θέση. Κανένα! Αντίθετα, προσβάλλεται κατάφωρα το "Αρνίεμαι να πατάς επάνω στην ελευθερία μου".

Θυμηθείτε τον Σολωμό.

"παράμερα στέκει ο άντρας και κλαίει
βαρύ το ντουφέκι σηκώνει, και λέει
"σε τούτο το χέρι, τί κανεις εσύ;
ο εχθρός μου, το ξέρει, πως μού είσαι βαρύ"

Το να ΜΗΝ πάρω θέση, θα καταπατούσε ΠΟΛΛΑ από τα "ΑΡΝΙΕΜΑΙ" μου...

Δεν λέω να ακολουθήσουμε σαν πρόβατα. Αλλά σε περίπτωση που η φωτιά φτάσει ως εδώ, το πρόβατο θα είναι αυτός που θα κοιτά απαθής. Και όχι αυτός που θα πάρει θέση.

Επιστημονική φαντασία, θα μού πεις. Έτσι όμως πίστευαν και το 1939.

Εύχομαι χίλιες φορές να διαψευστώ...



http://news.ert.gr/2/204988.asp

"Οι πιο ακραίες αντιδράσεις ήρθαν από τον πρόεδρο του Ιράν , Μαχμούντ Αχμαντινετζάν, ο οποίος διέταξε τη διακοπή των οικονομικών σχέσεων της χώρας του με τη Δανία αλλά και τις υπόλοιπες χώρες, έντυπα των οποίων δημοσίευσαν τα επίμαχα σκίτσα. Ο Ιρανός Πρόεδρος δικαιολόγησε αυτή την απόφαση κάνοντας λόγο για "προσβολή εναντίον του Προφήτη, που δείχνει πόσο μισούν το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους οι σιωνιστές, που κυβερνούν αυτές τις χώρες".

Είπατε τίποτα;

34 σχόλια:

funEL είπε...

K. Mαυρόγατε Ιλλουμινάτα ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Πάρε θέση γιατί θα σε βομβαρδίσω;

Μαύρος Γάτος είπε...

+ευλόγησον+,Γέροντα...

Μπαιδεγουέη, γέροντα, το Site σας κάτι παθαίνει και κολλάει. Σιωνιστικός δάκτυλος μου μυρίζει.

Σ;)))

funEL είπε...

Κ. μαυρόγατε Ιλλουμινάτα, απαντούμε δώθε σε πρόσφατη ερώτηση θέση σας περί κουράγιου κλπ... κείθε

Το σκεφτήκαμε το πράμα δις και τρις αλλά...
ΖΠΟΥΤΖΑΜ...
Αν είναι να διηλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο...
ο νοών νοήτω
ΖΠΟΥΤΖΑΜ...
ΖΠΟΥΤΖΑΜ...ΖΠΟΥΤΖΑΜ...ΖΠΟΥΤΖΑΜ...ΖΠΟΥΤΖΑΜ...ΖΠΟΥΤΖΑΜ...ΖΠΟΥΤΖΑΜ...ΖΠΟΥΤΖΑΜ...ΖΠΟΥΤΖΑΜ...ΖΠΟΥΤΖΑΜ...

και μπάι δε γουέι
συνέχα επί του θέματος
λίγοι τολμούν απ ότι βλέπω
μάλλον τσάμπα μάγκες γεμίσαμε ... εκ του ασφαλούς...

αντε

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Το να μην παιρνεις θεση ειναι κατι το παραλλογο.Ολοι εχουμε κατι να πουμε...

άστεγος είπε...

Το κοράνι δε λέει πουθενά ότι απαγορεύεται οι γυναίκες να κυκλοφορούν ξέσκεπες.Το να αναμεταδίδουμε ότι ακούμε δεξιά-αριστερά, χωρίς να έχουμε ιδέα αν όντως ισχύει, είναι εν τέλει επικίνδυνο.Όσο για το δίλημμα που θέτεις, διαφωνώ ότι πρέπει να διαλέξουμε οπωσδήποτε μεταξύ μαύρου-άσπρου, καλού-κακού.

Μαύρος Γάτος είπε...

"Πάρε θέση γιατί θα σε βομβαρδίσω;"

Αν είναι να με σφάξεις πάντως, δεν θα κάτσω.

Θεοδώρα μου, πειραχτήρι μου, εδώ δεν χωράει χιούμορ...

DrugsTV Σ:)

Μαύρος Γάτος είπε...

Antonis λες ότι το Κοράνι δεν το λέει πουθενα; Μάλλον η ιδέα μου θα είναι τότε ότι στο Ιράν σε συλλαμβάνει η αστυνομία στο δρόμο αν είσαι γυναίκα και δεν την φοράς. Αλλά δυστυχώς ΔΕΝ είναι η ιδέα μου...

Ούτε το γερμανικό σύνταγμα του μεσοπολέμου έλεγε πουθενά ότι οι Άριοι είναι η Υπέρτατη φυλή κια ότι οι Εβραίοι, οι Τσιγγάνοι, και άλλοι, θα έπρεπε να ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ. Αυτό δεν εμπόδισε ούτε τα κρεματόρια του Άουσβιτς ούτε τον Β'παγκόσμιο πόλεμο.

funEL είπε...

ΡΕΕΕΕΕ

ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ???

ΦΟΒΟΜΕΘΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΝ ΔΕΟΣ???

ΦΟΒΟΜΕΘΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΣΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΤΕΣΛΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ??
ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΜΗΠΩΣ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΤΑΛΙΜΠΑΝ??

ΜΟΥΓΚΑΜΑΡΑ ΕΕΕ?

...ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ... ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΟΙ???

ΔΙΥΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟΝ... ΟΥΕ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ...

ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ...

THE_RETURN είπε...

πρώτα,πρέπει να διορθωθεί (αν και ελάσσονος σημασίας) ότι στο σιιτικό Ιράν δεν υπάρχει "μπούργκα". Οι γυναίκες κυκλοφορούν με ακάλυπτο το πρόσωπο.

Περαιτέρω, υπάρχει ένα μπέρδεμα όσον αφορά τα ισλαμικά ρεύματα (σουνίτες, σιίτες, μουταζελίτες, ακραίοι φονταμελιστές κ.ά.).

Ακόμα και σε ομόδοξους τα ήθη διαφέρουν (π.χ., σουννιτική είναι η Ιορδανία, το αυτό και η Σαουδική Αραβία, αλλά άβυσσος χωρίζει την καθημερινότητα αυτών των δύο χωρών).

Ξεφεύγοντας από ορισμένες διορθώσεις, θα πρέπει να επισημανθεί ότι είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η αίσθηση του ανοίκειου (ή ανυπόφορου) που μας αφήνει το Ισλάμ, και άλλο πράγμα ο έξωθεν "επεμβατισμός" επί των ισλαμικών χωρών.

Εάν κάποιος έχει το νόμιμο δικαίωμα να ανατρέψει π.χ. την κυβέρνηση του Ιράν, αυτό δεν είναι άλλο παρά το φοιτητικό κίνημά του καθώς και οι εξόριστοι "αντικαθεστωτικοί" και όχι Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ του κ.Μπους...

Τηρουμένων των αναλογιών, το αυτό και για τα υπόλοιπα εξτρεμιστικά ισλαμικά κράτη (τα μετριοπαθή δεν ενοχλούν κανένα).

Μαύρος Γάτος είπε...

Μαρίνα μου, αν όντως το θέλουν και το πιστεύουν ότι έτσι πρέπει, τότε ας την βάλουν την μαντήλα, κακό... του κεφαλιού τους.

Για τα κοριτσάκια τα δύστυχα τι να πω; Εκεί είναι όντως έγκλημα. Αλλά ποιός θα πέισει τους γονείς ότι εγκληματούν;

FunEl, μην εξάπτεσαι, φίλε μου. Ας μιλήσει όποιος θέλει, και όποιος δεν θέλει, δικαίωμά του. Άσε που η ώρα είναι περασμένη, και αύριο είναι εργάσιμη...

Καλό βράδυ σε όλους
Σ;))))))

Μαύρος Γάτος είπε...

Χάος με τα σχόλια. Εμφανίζονται κι εξαφανίζονται κατά βούληση!

The Return, νομίζω ότι κλάνεις μεγάλο λάθος . Στο Ιράν ΕΙΝΑΙ υποχρεωτική η μαντήλα, εντάξει, όχι η μπούρκα.

Μιραντολίνα μου, έχεις δίκιο εν μέρει, μάλλον μιλάς για την γαλλία, κι εγώ διαφώνησα με την απαγόρευση στις μαθήτριες να φοράνε μαντήλα στο σχολείο. Αν θέλουν να την φοράνε, γούστο τους, μαντήλα τους...

THE_RETURN είπε...

"The Return, νομίζω ότι κλάνεις μεγάλο λάθος "

Sorry, αλλά αυτό το δακτυλογραφικό με έκανε να ξεραθώ στα γέλια.

'Οχι δεν κάνω λάθος. Η μαντήλα φοριέται μεν, αλλά πολλές γυναίκες μπορούν άνετα να κυκλοφορούν με ακάλυπτο το πρόσωπο. Π.χ. στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, ελάχιστες φοιτήτριες θα δεις με καλυμμένο πρόσωπο (άσχετα αν φοριέται η μαντήλα).
Αλλά αυτό είναι το έλασσον.
Σημασία έχει τέτοια καθεστώτα μπορούν να τα ανατρέψουν μόνον οι άμεσα ενδιαφερόμενοι( ο λαός) και όχι ο χριστιανικός φονταμενταλισμός του Μπους με κάποιο carpet bombing...αλλιώς τι συζητάμε ;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τι;Κινδυνεύουμε να επικρατήσουν οι μουσουλμάνοι στον πλανήτη και να μας αναγκάζουν να φοράμε μαντήλα, μπούρκα κλπ;

Επ' αυτού εννοείς ότι πρέπει να πάρουμε θέση;Δεν βλέπω τέτοιο κίνδυνο.Ο κίνδυνος είναι η τρομοκρατία, ο ασύμμετρος πόλεμος.
Δεν κάνω χιούμορ, αγαπημένε Γάτε, που το είδες το χιούμορ;

Antonis, μήπως έχεις ακούσει για τα εγκλήματα τιμής που γίνονται κάθε μέρα στις μουσουλμανικές χώρες;Σίγουρα έχεις ακούσει.Μήπως και αυτό μεταδίδεται δεξιά αριστερα και δεν ευσταθεί; Προχθες είδα σε μια εκπομπή μια γυναίκα που ο άνδρας της της έκοψε τα αυτιά και τη μύτη και της έβγαλε τα μάτια με μαχαίρι γιατί φαντάστηκε ότι κάπου την είδε με άλλον.Και δεν τιμωρήθηκε διότι δήλωσε ότι το έκανε για την τιμή του και αυτό ήταν αρκετό για να αφεθεί ελεύθερος.

άστεγος είπε...

μαύρος γάτος-theodora: δυστυχώς πρέπει να επαναλάβω αυτό που έγραψα ήδη, μια και αρχίσατε χωρίς λόγο να μου λέτε για κρεματόρια και κομμένα αυτά. Λοιπόν επαναλαμβάνω:Το κοράνι δε λέει πουθενά ότι οι γυναίκες απαγορεύται να κυκλοφορούν ξέσκεπες. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.Απλά καλύτερα να ακριβολογούμε όταν μιλάμε και να μην ψευδόμαστε χάριν εντυπωσιασμού. Δε θα απολογηθώ εγώ για τα εγκλήματα των φονταμενταλιστών μόνο και μόνο επειδή τόλμησα να διορθώσω μια ανακρίβεια του γάτου.Σαν να μου λες γάτε ότι για τα εκγλήματα των σταυροφοριών φταίει μια ανύπαρκτη φράση απο τη Βίβλο, για τα εγκλήματα του Στάλιν μια ανύπαρκτη φράση απο το Κομμουνιστικό Μανιφέστο κ.ο.κ. Διαφωνώ φυσικά ριζικά και καταδικάζω οποιοδήποτε έγκλημα κατά της ζωής, ελευθερίας και αξιοπρέπειας κάποιου.Δε θα μπώ όμως στην αρένα σας να φωνάζω με ψεύτικα επιχειρήματα και να δαιμονοποιώ οποιονδήποτε προσπαθεί να ψελλίσει κάτι αντίθετο με όσα δογματικά πάτε να πλασάρετε.Έτσι τείνετε να μοιάζετε με αυτούς κατά των οποίων καταφέρεστε.

Marialena είπε...

Καλημέρα Μαύρε Γάτε μου: Επέστρεψα στις επάλξεις και σε βλέπω ετοιμοπόλεμο! Σεβόμενη την ιδιαιτερότητα των Μουσουλμάνων για την μη απεικόνιση του Προφήτη τους κλπ, διερωτώμαι παράλληλα για τα επαίσχυντα επεισόδεια που σημειώνονται κάθε τρεις και λίγο στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό να εκδιωχθεί ο Πατριάρχης από το Φανάρι κλπ. Τα σύκα σύκα, και η σκάφη σκάφη δηλαδή. Η θρησκεία αν αποτελεί αντικείμενο γελιοποίησης είναι ηθικό ζήτημα μεγάλου βάθους, αλλά μέσα στο γενικό κλίμα ρήξης των αξιών, τους παίρνει όλους η μπάλα. Περαστικά τους & περαστικά μας! Φιλιά, Μ.

Μαύρος Γάτος είπε...

Καλημέρα παιδιά. Αντώνη πέφτεις μέσα σε έναν λάκκο που σκάβεις μόνος σου. Δεν είπε κανείς ότι το Κοράνι λέει να φοράνε οι γυναίκες μπούρκα. Είπαμε ότι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ επιβάλλουν ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ στις γυναίκες να φοράνε μπούρκα ή μαντήλα ή ό,τι άλλο.Αυτό μποορείς να το αρνηθείς;

Καλύτερα να είσαι πιό προσεκτικός, πριν αρχίσεις μιαν αναίτια επίθεση.

Δόνια Μαριαλένια καλημέρα! Άστα τα πράγματα είναι τραγικά. Ακούσατε για τον παπά στην Τραπεζούντα; Εντάξει μπορεί να ήταν ένας τρελλαμένος 17ρης, αλλά δεν άκουσα να δολοφονηθεί κανένας μουλλάς στην Ευρώπη, στην Δανία ας πούμε. Όπως είπε η Μαριαλένα, τα σύκα σύκα, και η σκάφη, σκάφη.

άστεγος είπε...

Οκ, συμφωνούμε λοιπόν. Μαζί σου κι εγώ κάθετα αντίθετος σε οποιεσδήποτε φονταμενταλιστικές πρακτικές. Καλημέρα.

Kyrios Elefantas είπε...

yo man , respect. θέμα:
απο τις αντιδράσεις του άλλου θα κριθεί η στάση η δικιά μου και το πως θα λειτουργήσω? Ο άλλος μπορέι να είναι ο χειρότερος πανίβλακας. Εγώ που θεωρώ τον εαυτό μου ελεύθερο, δεν έχω χρέος να τον σεβαστώ ? ακόμα κι άν αυτός δεν μπορέι? Δεν είναι το θέμα τι κάνει ο ΑΛΛΟΣ , εγώ τι κάνω.
και αυτό με τις μπούργκες σαν επιχείρημα , πώς σας κόλλησε ρε παιδιά ? Σκάσανε οι μουσουλμάνοι εδω να μας πούνε να βάλουμε όλοι μπούργκες? Γιατί τα μπερδέυετε τα πράγματα ? και στο κάτω κάτω , πές οτι αυτόι είναι "απολίτιστοι" και βουτηγμένοι στο σκοτάδι και στη ανελευθερια. Εμείς που είμαστε και καλά μπροστά γιατί να φανούμε τόσο εριστικοί ? Έτσι δείχνουμε οτι είμαστε ανώτεροι? δεν είμαστε καθόλου ελεύθεροι ούτε εμείς. Όσο δεν σεβόμαστε λίγο τον άλλο , δε θα είμαστε ποτέ ελεύθεροι.

raffinata είπε...

μάλιστα, θα με κυνηγάει για πολύ το βυζάντιο... εικονομαχίες... σταυροφορίες... ιεροί πόλεμοι!!! ανακύκλωση της ιστορίας με διαφορετικά πρόσωπα και όπλα

raffinata είπε...

...και πες ότι εγώ πήρα θέση, υπέγραψα και μιά καταγγελία, βγήκα και στο Σύνταγμα να φωνάξω... τι έγινε; θ' αλλάξουν άποψη ο Μπους κι ο Λάντεν, οι χριστιανοί κι οι μουσουλμάνοι φανατικοί; χεσμένη μ' έχουν ούτως ή άλλως (κι εγώ επίσης)Ή θα πάρει θέση η κυβέρνησή μας;;; αυτό κι αν είναι ανέκδοτο ;)

J95 είπε...

Ο άλλος μπορέι να είναι ο χειρότερος πανίβλακας. Εγώ που θεωρώ τον εαυτό μου ελεύθερο, δεν έχω χρέος να τον σεβαστώ ?

Όχι.

Kyrios Elefantas είπε...

γιατί ρε j95 , θίχτηκε εσένα η ελευθερία σου απο το ταμπού των μουσουλμάνων ?
και το σκέτο όχι δεν το πιάνω σαν απάντηση. Γιατί όχι ? επείδη έτσι γουστάρω ? αυτό είναι ελευθερία ? κάνω ότι γουστάρω ? καμμιά αίσθηση κοινωνικής ευθύνης ?

Ανώνυμος είπε...

Antonis, αυτό που εννοούσα (έστω ότι δεν το εξέφρασα σωστά) ήταν ότι αφού οι φανατικοί ή οπισθοδρομικοί ή ανεκπαίδευτοι Μουσουλμάνοι σκοτώνουν τις γυναίκες τους για πλάκα, η μαντήλα/μπούρκα μας ενοχλεί;
Αυτό ήθελα να πω και όχι να σε διορθώσω.

J95 είπε...

γιατί ρε j95 , θίχτηκε εσένα η ελευθερία σου απο το ταμπού των μουσουλμάνων ?

Για να δούμε... είναι έτοιμοι να κυρήξουν πόλεμο στη χώρα μου αν ζωγραφίσω τη φάτσα του προφήτη τους σε σκίτσο... υποθέτω πως η απάντηση είναι ΝΑΙ.

Σέβομαι οποιονδήποτε με σέβεται. Αν επιλέξει να κινηθεί εκτός αυτού του πλαισίου (ελευθερία έκφρασης, σκέψης κλπ), δεν τον σέβομαι καθόλου. Αντιθέτως τον σιχαίνομαι. Σιχαίνομαι τους ακραίους ορθόδοξους για (συγκριτικά) πταίσματα, δε θα κάνω εξαίρεση για τους ακραίους μουσουλμάνους.

Πολλώ δε μάλλον επειδή ξέρω ότι το αυθεντικό Ισλάμ καμία σχέση δεν έχει με την (αντάξια πιθηκανθρώπων, ή μάλλον πιθηκανθρώπων με φράγκα, δηλαδή νεόπλουτων του τεχνικού πολιτισμού) ερμηνεία που προωθούν οι σαουδάραβες και τα ανεγκέφαλα πρόβατά τους παγκοσμίως.

(χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι με τους άλλους. Βασικά είμαι με την άποψη "ρίξτε πυρηνικά παντού να αραιώσουμε")

Μαύρος Γάτος είπε...

Ελεφαντ, "κάνω ό,τι γουστάρω, αρκεί να μην ΘΙΓΩ κάποιον άλλο".

Το όλο ζήτημα είναι η λέξη "ΘΙΓΩ". Σε παραπέμπω πίσω στο Post μου. Γιατί αν εμένα με θίγει που φοράς ας πούμε τζην, δικαιούμαι να σου ζητήσω να το βγάλεις; Όχι βέβαια. Υπάρχει και η κοινή λογική.

j95 Δεν συμφωνώ. Θα σεβαστείς ΚΑΙ τον πανύβλακα, αρκεί να μην πατήσει την δική σου ελευθερία. Οι μουλλάδες σήμερα πατάνε ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Ράφφυ, δεν μπορούν να ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ εκατομμύρια. Αν οι "τολμηροί" που θα μείνουν είναι τελικά μια χούφτα, ΑΥΤΟΥΣ θα τα καταφέρουν εύκολα ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ. Κοίταξε την Δανία, έχει μείνει σχεδόν ολομόναχη. Οι υποκριτές της Αμερικής και της Βρετανίας έσπευσαν τάχιστα να διαχωρίσουν την θέση τους. Να που τα δύο άκρα, οι δύο πόλοι, συναντιούνται στο αίσχος...

Ας μην τους περάσει.

Kyrios Elefantas είπε...

οκ j95 το σκεπτικό μου είναι απλό.
είσαι αναγκασμένος να ζείς με μια αγρια τίγρη μέχρι να περάσει λίγος καιρός για να εξοικοιωθεί μαζί σου.
θα πας να της πετάς νερό και τη χτυπάς?
θα στη πέσει. Εσύ τα ξεκίνησες όλα, όχι η τίγρη.
λοιπόν αυτό είναι το πιο απλόικό και ηλιθιο παράδειγμα που μπορώ να κάνω για να σας εξηγήσω οτι όλα ξεκίνησαν απο αλλού και όχι απο το κόλλημα των μουσλιμ για τον Μωάμεθ.

@μαυρος Γάτος
δεν ισχυρίστηκα εγω αυτό. Εφόσον έγινε , δεν υπάρχει κάποιος που θα με πείσει οτι πρέπει να απαγορευτεί τωρα.Απλά δεν θα έπρεπε να έχει γίνει.

Μαύρος Γάτος είπε...

Elephant, εδώ ακριβώς βρίσκεται ένα πολύ σημαντικό σημείο που κάνει και την διαφορά.

Όλη αυτή η φασαρία των ημερών δεν είναι κίνηση ΑΝΥΝΤΙΚΗ του ισλαμικού κόσμου. Είναι κίνηση ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ. Κανείς δεν πήγε στην Συρία και στον Λίβανο να τους τρίψει στην μούρη τις "γελοιογραφίες". Αντίθετα, μουλλάδες από την Δανία ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ για να τις δείξουν και για να ανάψουν την φωτιά. Σε κανμια περίπτωση δεν πρέπει να βλέπουμε παντού συνωμοσίες, αλλά ας είμαστε και λίγο πονηρεμένοι.

Να συμπληρώσω και κάτι άλλο: και όσο πιό πολύ ανεχόμαστε τις παράλογες απαιτήσεις τους και συμμορφωνόμαστε προς αυτές, τόσο πιό πολύ τους ανο΄γουμε την όρεξη.

Kyrios Elefantas είπε...

ρε man τί σχέση έχει όλο αυτό το ποιός ταξίδεψε που και τι ? δηλαδή θες να μου πείς οτι αν πήγαινε κάποιος στο Λίβανο και έκανε τις γελοιογραφίες εκεί, τοτε οκ να τον έσφαζαν ? σε παρακαλώ δεν έχει λογική αυτό που λές , ξανασκέψου το. Ποιος ξεκίνησε την επίθεση ? Δε τους προσβάλανε πρώτα ? Σκέψου . Για το όνομα του θεού , ποιος είπε για συνομωσίες , τι σου λέω , μπορείς να μου πείς? Θα χαρώ πολύ αν μου αναλύσεις το σκεπτικό μου γιατι δε νομίζω οτι έχεις καταλάβει.

Μαύρος Γάτος είπε...

Κατάλαβα πολύ καλά το σκεπτικό σου, γι αυτό σού είπα ότι αν ( *ΑΝ*) τους πρόσβαλαν, που ΔΕΝ τους πρόσβαλαν, το έκαναν στην Δανία, και όχι στην Συρία. Άρα δεν πήγε κανείς να ενοχλήσει την τίγρη που λες, η τίγρη ήρθε μόνη της και ενοχλήθηκε. Και απαιτεί ταπεινή συγνώμη, αλλιώς, λέει, θα μας φάει. Αν κάποιος πήγαινε στον Λίβανο και έβγαινε να πουλάει τις γελοιογραφίες στον δρόμο, ε ναι, καλά θα πάθαινε. Αλλα στην Δανία, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΛΛΑΔΕΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ> Σόρρυ για τα κεφαλαία δεν είναι για σένα, απλά τα έχω ψιλοπάρει.

Καλό βράδυ!

MainMenu είπε...

Ο Χίτλερ ήταν αυτός που ενοχλούνταν με το τρόπο που ντύνονται οι Εβραίοι και με το θρησκευτικό φανατισμό τους?

Οι Άραβες στην Ευρώπη είναι άνθρωποι?

Είναι αυτή η συναίσθηση που έχει η Ευρώπη ότι έχει κατασφάξει την υφήλιο με αποικιοκρατίες και δουλοκτητισμό. 60 000 000 αφρικανοί στην αμερική...Προχθές καίγονταν τα ξενοδοχεία στο Παρίσι. Νεοναζί πλακώνουν πακιστάνια στο Εσσεν...

Το να ξεφτυλίζουμε τα ίχνη αξιοπρέπειας μιας subculture που μας βολεύει σε διάφορα άλλα είναι δημοκρατία.

Ειναι τουλαχιστον Μεσαιωνας.

MainMenu είπε...

TI DOYLEIA EXOUN OI DANOI STO IRAK NA LENE POIOS THA KYVERNHSEI KAI MALISTA ME OPLA

Μαύρος Γάτος είπε...

καλησπέρα.

Mainmenu, επειδή σηκώνουν πολλή συζήτηση τα ερωτήματά σου, θα απαντήσαω σε νέο post.

Σ:)

Ανώνυμος είπε...

What a great site speed bond Naked adult cartoon anime games Obsolete whirlpool dishwasher parts valentino furniture company